eklad Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Αποφάσισα και 'γώ λοιπόν να πάρω έναν υπολογιστή Mac και έπεσα στο γνωστό δίλλημα, να αγοράσω δηλαδή MacBook Pro 15'' ή imac 27''. Ξέρω ρε παιδιά ότι μπορεί να γίνομαι κουραστικός αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω, έχω διαβάσει τόσα posts και ακόμη δεν μπορώ να διαλέξω ποιό να πάρω. Η χρήση που θέλω είναι για Internet, ταινίες και ελάχιστο gaming, κλασική χρήση, όχι τίποτα ιδιαίτερο. Απλά θέλω mac γιατί θέλω να ξενοιάσω λίγο απο τα διάφορα περίεργα των windows(format κτλ.), έχω ακούσει και τόσα καλά λόγια για το λειτουργικό, το ξέρω και από τον αδερφό μου που έχει το 13άρι MBP και έχω πεισθεί. Το θέμα είναι ότι από τη μία είναι ο καλύτερος καιρός να αγοράσω imac, ενώ αν προτιμήσω τελικά τον 15άρι καλύτερα θα είναι να περιμένω μιας και το 2012 θα βγούν τα καινούργια ΜacBook Pros. Έχω επίσης έναν acer 15άρι τον οποίο και χρησιμοποιώ σαν σταθερό περισσότερο και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιλογή μου!! Να ξεκαθαρίσω ότι το οικονομικό δεν αποτελεί και τόσο πρόβλημα καθώς είτε το ένα είτε το άλλο θα κοστίσουν περίπου το ίδιο(γύρω στα 2200- 2400 με SSD), απλά θέλω να κάνω τη σωστή επιλογή. Τhanks!!!!!!!!!!
Dbzakias2 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Αποφάσισα και 'γώ λοιπόν να πάρω έναν υπολογιστή Mac και έπεσα στο γνωστό δίλλημα, να αγοράσω δηλαδή MacBook Pro 15'' ή imac 27''. Ξέρω ρε παιδιά ότι μπορεί να γίνομαι κουραστικός αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω, έχω διαβάσει τόσα posts και ακόμη δεν μπορώ να διαλέξω ποιό να πάρω. Η χρήση που θέλω είναι για Internet, ταινίες και ελάχιστο gaming, κλασική χρήση, όχι τίποτα ιδιαίτερο. Απλά θέλω mac γιατί θέλω να ξενοιάσω λίγο απο τα διάφορα περίεργα των windows(format κτλ.), έχω ακούσει και τόσα καλά λόγια για το λειτουργικό, το ξέρω και από τον αδερφό μου που έχει το 13άρι MBP και έχω πεισθεί. Το θέμα είναι ότι από τη μία είναι ο καλύτερος καιρός να αγοράσω imac, ενώ αν προτιμήσω τελικά τον 15άρι καλύτερα θα είναι να περιμένω μιας και το 2012 θα βγούν τα καινούργια ΜacBook Pros. Έχω επίσης έναν acer 15άρι τον οποίο και χρησιμοποιώ σαν σταθερό περισσότερο και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιλογή μου!! Να ξεκαθαρίσω ότι το οικονομικό δεν αποτελεί και τόσο πρόβλημα καθώς είτε το ένα είτε το άλλο θα κοστίσουν περίπου το ίδιο(γύρω στα 2200- 2400 με SSD), απλά θέλω να κάνω τη σωστή επιλογή. Τhanks!!!!!!!!!! φιλε μου αμα ειναι να δωσεις τοσα πολλα χρηματα μονο και μονο για να εχεις mac ας σου φτιαξουμε μια συνθεση και μετα να βαλεις τα mac os x αντι για τα windows διοτι στα μισα περιπου χρηματα θα εχεις ενα 2 φορες καλυτερο συστημα με mac παλι!
atheatos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 φιλε μου αμα ειναι να δωσεις τοσα πολλα χρηματα μονο και μονο για να εχεις mac ας σου φτιαξουμε μια συνθεση και μετα να βαλεις τα mac os x αντι για τα windows διοτι στα μισα περιπου χρηματα θα εχεις ενα 2 φορες καλυτερο συστημα με mac παλι! Πόσο κάνει μια μητρική με thunderbolt?
eklad Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 φιλε μου αμα ειναι να δωσεις τοσα πολλα χρηματα μονο και μονο για να εχεις mac ας σου φτιαξουμε μια συνθεση και μετα να βαλεις τα mac os x αντι για τα windows διοτι στα μισα περιπου χρηματα θα εχεις ενα 2 φορες καλυτερο συστημα με mac παλι! Δεν θέλω mac μόνο για το λειτουργικό, θέλω γιατί είναι καλύτεροι σαν ποιότητα κατασκευής. Εμένα π.χ. στο acer το έχω 2 χρόνια και έχουν χαλάσει όλα(η μπαταρία, καναδυό κουμπιά, το βύσμα που φορτίζει, και όπου να 'ναι και ο σκληρός!!!). Γενικά φίλε, απ'ότι βλέπω, και ειδικά στα λάπτοπ, τα mac λειτουργούν σχεδόν όπως λειτουργούν από την πρώτη μέρα που τα παίρνεις, δεν έχουν φθίνουσα απόδοση σε αντίθεση με τα άλλα..
haHa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Πόσο κάνει μια μητρική με thunderbolt? Ποσες usb 3.0 εχει ο iMac/macbook? Γιατι κατι γρηγορα usb flash και σκληροι των 70€ μπορουν ακομα και σε ενα netbook να διαβαστουν/γραφουν δεδομενα σε ελαχιστα χρονο λογω usb 3.0. Σε iMac/macbook πως μπορεις να διαβασεις γρηγορα τα δεδομενα απο ενα φλασακι ή εναν σκληρο των 70€? Οσο ακυρο λοιπον ηταν το επιχειρημα σου, τοσο ακυρο ειναι το δικο μου , οσο και του φιλου που προτεινει hackintosh κλπ.
kebinB Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 τσαμπα χρηματα Δεν θέλω mac μόνο για το λειτουργικό, θέλω γιατί είναι καλύτεροι σαν ποιότητα κατασκευής. Εμένα π.χ. στο acer το έχω 2 χρόνια και έχουν χαλάσει όλα(η μπαταρία, καναδυό κουμπιά, το βύσμα που φορτίζει, και όπου να 'ναι και ο σκληρός!!!). Γενικά φίλε, απ'ότι βλέπω, και ειδικά στα λάπτοπ, τα mac λειτουργούν σχεδόν όπως λειτουργούν από την πρώτη μέρα που τα παίρνεις, δεν έχουν φθίνουσα απόδοση σε αντίθεση με τα άλλα.. hardware ειναι οπως ολα τα αλλα. εχω εγώ ιστορίες σκληρου πορνου που θα κλαίς. και ναι για τα μακ λέω.
haHa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δεν θέλω mac μόνο για το λειτουργικό, θέλω γιατί είναι καλύτεροι σαν ποιότητα κατασκευής. Εμένα π.χ. στο acer το έχω 2 χρόνια και έχουν χαλάσει όλα(η μπαταρία, καναδυό κουμπιά, το βύσμα που φορτίζει, και όπου να 'ναι και ο σκληρός!!!). Γενικά φίλε, απ'ότι βλέπω, και ειδικά στα λάπτοπ, τα mac λειτουργούν σχεδόν όπως λειτουργούν από την πρώτη μέρα που τα παίρνεις, δεν έχουν φθίνουσα απόδοση σε αντίθεση με τα άλλα.. Δυστυχως φιλε μου τα mac μετα απο μετρησεις αξιοπιστιας σοβαρων εταιριων βγαινουν μετρια οσον αφορα την αξιοπιστια, παρολο που συγκρινονται και με πολυ φθηνοτερα προιοντα..(βγαινουν στην ερευνα να χαλανε το ιδια συχνα ακομα και με εταιριες που βγαζουν netbook των 300€.) Οποτε μην παρεις mac για την αξιοπιστια που το πιο πιθανο ειναι να ειναι χειροτερη απο ενα αλλο μηχανημα παρομοιων χρηματων. Παρτο για αλλους λογους, οχι για την αξιοπιστια που ειναι μετρια.
eklad Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Παιδιά, σόρρυ κιόλας, αλλά το θέμα δεν είναι αν θα πάρω mac η όχι, αλλά τι mac θα πάρω(χωρις παρεξήγηση!!).. To λέω αυτό γιατί στέκεσται σε αυτό περισσότερο και δεν μου απαντάτε στο ερώτημά μου macbook pro η imac. Και για τα λεφτά μην σας νοιάζει, έτσι και αλλιώς και χωρίς SSD στα ίδια λεφτά περίπου βγαίνουν και τα δύο. O SSD μπορει να μπει και αργότερα στον MBP
kebinB Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 · Κρυμμένο από Hal9000, 3 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Hal9000, 3 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος εγώ θα κάνω κομμα. οχι αλλους mac users. πισω στα χρονια της αθωοτητας σας το λεω. ρε ψηλε εμεις θα σου πουμε τι θα πάρεις; κάτσε και μέτρα τις ανάγκες σου, κάτσε και δες πως ειναι η μερα σου στον υπολογιστή. χρειαζεσαι σευνεχες μετακινησεις η το φαντάζεις ενα λαπτοπ πανω στο γραφείο; τοτε παρε εναν imac. αν οχι και χρειαζεσαι να το μεταφέρεις και δεν μπορεις να καθεσσαι στακα σε μακ μπροστά για αρκετές ώρα στο γραφείο πάρε ενα φορητό και μια φτηνή 22αρα αργοτερα για να το συνδεεις. αν εχεις και το φορητό οπως ειπες πάρε iMac και τελειωσες.
Timonkaipumpa Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Πριν απαντήσω, θα ήθελα να παρακαλέσω τους συντονιστές να περιορίσουν το φαινόμενο με τους χρήστες που σε μία δεδομένη ενότητα του forum γράφουν αφενός εκτός θέματος και αφετέρου τα μόνα posts τους είναι επιθετικού περιεχομένου. Π.χ. ρε ψηλε εμεις θα σου πουμε τι θα πάρεις; Από την στιγμή που το post είναι για γνώμες πάνω στο τι θα πάρει κάποιος και: τσαμπα χρηματα hardware ειναι οπως ολα τα αλλα. εχω εγώ ιστορίες σκληρου πορνου που θα κλαίς. και ναι για τα μακ λέω. και Δυστυχως φιλε μου τα mac μετα απο μετρησεις αξιοπιστιας σοβαρων εταιριων βγαινουν μετρια οσον αφορα την αξιοπιστια, παρολο που συγκρινονται και με πολυ φθηνοτερα προιοντα..(βγαινουν στην ερευνα να χαλανε το ιδια συχνα ακομα και με εταιριες που βγαζουν netbook των 300€.) Οποτε μην παρεις mac για την αξιοπιστια που το πιο πιθανο ειναι να ειναι χειροτερη απο ενα αλλο μηχανημα παρομοιων χρηματων. Παρτο για αλλους λογους, οχι για την αξιοπιστια που ειναι μετρια. Πραγματικά καταλαβαίνει κανείς τι θα γινόταν εάν κάποιος έκανε κάτι ακριβώς αντίστοιχο σε ενότητα που ΔΕΝ ήταν για Apple. Και το παράδοξο είναι, πως τα ίδια άτομα θα αρχίσουν να λένε για φανατισμένους οπαδούς της apple... την στιγμή που αποδεικνύουν ότι είναι φανατισμένοι οι ίδιοι. Τεσ' πα, πάμε παρακάτω. =========================================================== Αποφάσισα και 'γώ λοιπόν να πάρω έναν υπολογιστή Mac και έπεσα στο γνωστό δίλλημα, να αγοράσω δηλαδή MacBook Pro 15'' ή imac 27''. Ξέρω ρε παιδιά ότι μπορεί να γίνομαι κουραστικός αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω, έχω διαβάσει τόσα posts και ακόμη δεν μπορώ να διαλέξω ποιό να πάρω. Η χρήση που θέλω είναι για Internet, ταινίες και ελάχιστο gaming, κλασική χρήση, όχι τίποτα ιδιαίτερο. Απλά θέλω mac γιατί θέλω να ξενοιάσω λίγο απο τα διάφορα περίεργα των windows(format κτλ.), έχω ακούσει και τόσα καλά λόγια για το λειτουργικό, το ξέρω και από τον αδερφό μου που έχει το 13άρι MBP και έχω πεισθεί. Το θέμα είναι ότι από τη μία είναι ο καλύτερος καιρός να αγοράσω imac, ενώ αν προτιμήσω τελικά τον 15άρι καλύτερα θα είναι να περιμένω μιας και το 2012 θα βγούν τα καινούργια ΜacBook Pros. Έχω επίσης έναν acer 15άρι τον οποίο και χρησιμοποιώ σαν σταθερό περισσότερο και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιλογή μου!! Να ξεκαθαρίσω ότι το οικονομικό δεν αποτελεί και τόσο πρόβλημα καθώς είτε το ένα είτε το άλλο θα κοστίσουν περίπου το ίδιο(γύρω στα 2200- 2400 με SSD), απλά θέλω να κάνω τη σωστή επιλογή. Τhanks!!!!!!!!!! Ένα θέμα είναι το thunderbolt. Αλλά εάν δεν είναι κάτι που σου είναι απαραίτητο, και εάν χρειάζεσαι μηχάνημα άμεσα (π.χ., αυτό που έχεις τα έχει παίξει), τότε μην περιμένεις. Σχετικά με τι... Θα σου πρότεινα να πάρεις τον φορητό. Θα σε βολέψει τόσο το λειτουργικό που μετά θα θες να τον έχεις συνέχεια μαζί σου και θα ξενερώνεις όταν θα είναι να πάρεις τον Acer. Και αργότερα, παίρνεις και τον iMac. Αλλά μία που είναι να πας σε Mac, μην κρατήσεις "επαφές" με Windows. Θα σε κρατάνε "πίσω". Το μόνο που θα έχεις πρόβλημα, εάν πάρεις φορητό, είναι ο χώρος του σκληρού εάν έχεις πολύ μουσική και ταινίες. Ένας εξωτερικός όμως νομίζω ότι θα είναι μία χαρά. Οπότε, μην το σκέφτεσαι, πάρε τον φορητό σου και είσαι ΟΚ.
lagoudakis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 θα σου προτεινα να αγορασεις λαπτοπ και μια οθονη πχ 23αρα (περιπου 200 ευρω) ωστε να εχεις και φορητοτητα αλλα και μεγαλη επιφανεια εργασιας οταν την θελεις,επισης ειναι πολυ ευκολη η διαδικασια αλλαγης δισκου,ενω στο imac πρεπει να λυσεις ολο το μηχανημα πραγμα που θελει μια καποια εμπειρια,παντως για το imac αν το ψαξεις λιγο υπαρχουν προβληματακια σε αρκετους με την οθονη(λεκεδες)
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Όντως, με μία εξωτερική οθόνη πραγματικά το Macbook λέει. Το μόνο μειονέκτημα που βλέπω εγώ προσωπικά είναι ότι δεν βολεύει και τόσο το mousepad μετά λόγω στάσης του σώματος όταν βλέπεις σε δύο οθόνες (εννοώντας ότι τοποθετείς το σώμα σου ενδιάμεσα στις οθόνες για να είσαι στο κέντρο).
lagoudakis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 προσωπικα εχω ενα mbp 13ari και μια οθονη,βεβαια το δουλευω συχνα με την εξωτερικη οθονη και κλειστο το καπακι για τον λογο που λες,το κακο ειναι οτι θελεις και ενα πληκτρολογιο και ποντικι οποτε το κοστος ανεβαινει λιγο,εγω εσκασα και μια 150αρα ακομα για πληκτρολογιο-ποντικι apple για να ειναι και ωραια οπτικα το ολο σετ
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Αυτός ο λόγος, τα 150Ε, είναι που προτείνω σε όσους παίρνουν φορητό Apple να αγοράζουν και το σετ μαζί. Στα 1000+ Ε που θα δώσεις για το φορητό, τα 150Ε δεν είναι κάτι. Μετά, λίγο δύσκολα τα δίνεις... εάν δεν έχεις airport και time capsule
lagoudakis Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 καλα εγω ξεκινησα με το mbp 13 μετα ειπα αντε να παρω και μια οθονη,μετα λεω πρεπει να παρω και πληκτρολογιο-ποντικι,μετα ειπα να μην βαλω και εναν ssd; (μου ηρθε χτες)...δηλαδη με λιγα λογια με πηρε ο διαβολος και με σηκωσε :-D ασε μην μου λες για time capsule γιατι ετοιμος ειμαι....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.