Dbzakias2 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 καλησπερα! εχω το συστημα της υπογραφης μου και το χρησιμοποιώ για video editing (οχι πολυ συχνα) και για gaming! θελω να κανω μια αναβαθμιση που θα γινει σιγα-σιγα δηλαδη μεσα στο καλοκαιρι θα παρω καρτα γραφικων μετα τα χριστουγεννα θα παρω επεξεργαστη κτλ για το καθε τι λεω να διαθεσω εως 150€ και αυτα που πιστευω οτι θελουν αναβαθμιση ειναι: 4gb ram --> 8gb ram Geforce 275gtx --> ? Intel i5 760 (1156) --> ? ευχαριστω! υ.γ. ξεχασα να πω οτι θελω και οθονη αλλα μεχρι στιγμης βολευομαι με την 1600χ900 που εχω!
FaRMaKhs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Και τα 3 πραγματα που εχεις ειναι πολυ αξιολογα Για μενα η οθονη θα ηταν πρωτη προτερεοτητα για το συστημα σου Τωρα οσο για τα γραφικα αν δεν απατομαι η 295 που εχω ειναι ουσιαστικα 2χ275 και απ οσο θυμαμαι οσες φορες της εχω απενεργοποιησει το sli παιζει ανετα οσα games παιζω Ασε που δεν εχει νοημα η αναβαθμιση καρτας δεδομενου του οτι αυτη που εχεις ειναι ηδη too much για την αναλυση που παιζεις Απο την αλλη για to video edit που χρειαζεσαι, οντως πολλοι πυρηνες και πολυ ram χρειαζοντε για το gaming ομως η πλατφορμα σου ειναι μια χαρα Οποτε απο τη στιγμη που δεν ειναι και επαγγελματικη η αναγκη δε νομιζω να χριζει αλλγης Αν σονι και καλα θες αλλαγη πλατφορμας καλο θα ηταν να το καθυστερησεις μεχρι τα χριστουγεννα που θα εχουν δουλευτει και λιγο καποια απο τα καλουδια που ετοιμαζοντε να σκασουνε μυτη
Dbzakias2 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Και τα 3 πραγματα που εχεις ειναι πολυ αξιολογα Για μενα η οθονη θα ηταν πρωτη προτερεοτητα για το συστημα σου μωρε το ξερω οτι ειναι καλα απλα λεω αν υπαρχει κατι καλυτερο ετσι ωστε να το αναβαθμισω π.χ. η ραμ μου φαινεται πολυ λιγη! αν την παω στα 8gb θα δω διαφορες στα παιχνιδια ή στο video editing ή γενικα... θα δω διαφορες;
driftingcris Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 μωρε το ξερω οτι ειναι καλα απλα λεω αν υπαρχει κατι καλυτερο ετσι ωστε να το αναβαθμισω π.χ. η ραμ μου φαινεται πολυ λιγη! αν την παω στα 8gb θα δω διαφορες στα παιχνιδια ή στο video editing ή γενικα... θα δω διαφορες; Ρε ζακια εχεις 4gb και νομιζεις οτι δεις διαφορες στα 8? Το ιδιο θα εισαι προς το παρον. Σε καμια 2-3 χρονακια μπορει να την χρειαστεις και την αλλη. Εγω λεω να ξεκινησεις απο τροφοδοτικο και οθονη
FaRMaKhs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Εχει δικιο ο Χρηστος διαφορα στη ταχυτητα του συστηματος μονο ενας ssd θα σου δωσει αν περιμενεις δηλαδη καποια κραυγαλεα διαφορα σε ενα συστημα Απο κει κ περα ομως η οθονη ειναι κατι το οποιο κανει ισως και τη εντονοτερη διαφορα οσο αφορα την απολαυση ,να πω οτι ισουν ηδη με μια 23-24 εστω και με TN να πω οκ μωρε δε υπαρχει λογο αλλα κριμα δεν ειναι.. Δε ξερω εγω καπως ετσι το σκεφτομαι Ασε που απ οτι λες θα γινει κατι σταδιακα ετσι?Τι ποιο διαχρονικο απο τη οθονη? Αν κατσεις και παρεις ας πουμε τωρα gpu μετα αλλη πλατφορμα κ.ο.κ το ενα θα μενει πισω απ τ αλλο(ας πουμε..) Και οχι boost στο μηχανημα σου δεν θα δεις με τη ram
Dbzakias2 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Εχει δικιο ο Χρηστος διαφορα στη ταχυτητα του συστηματος μονο ενας ssd θα σου δωσει αν περιμενεις δηλαδη καποια κραυγαλεα διαφορα σε ενα συστημα Απο κει κ περα ομως η οθονη ειναι κατι το οποιο κανει ισως και τη εντονοτερη διαφορα οσο αφορα την απολαυση ,να πω οτι ισουν ηδη με μια 23-24 εστω και με TN να πω οκ μωρε δε υπαρχει λογο αλλα κριμα δεν ειναι.. Δε ξερω εγω καπως ετσι το σκεφτομαι Ασε που απ οτι λες θα γινει κατι σταδιακα ετσι?Τι ποιο διαχρονικο απο τη οθονη? Αν κατσεις και παρεις ας πουμε τωρα gpu μετα αλλη πλατφορμα κ.ο.κ το ενα θα μενει πισω απ τ αλλο(ας πουμε..) Και οχι boost στο μηχανημα σου δεν θα δεις με τη ram επειδη τωρα ειμαι με μια Samsung Syncmaster 2033SW 20" λεω να παω σε μια καλυτερη αλλα επειδη το budget μου ειναι στα 150€ δεν μπορω να παρω την Dell οποτε ποια να παρω;
FaRMaKhs Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μπορεις ομως να περιμενεις και αυτο ειναι μια σωφρον κινηση ενος καλου καταλωτη/αγοραστη Το να πας απο TN σε TN δεν ειναι αναβαθμιση βρε αγορινα κριμα τα λ7ακια σου Για 3'' 150E κριμα Και γω οταν ηταν να παρω οθονη δυστηχως εν υπηρχε στην αγορα ακομα η 23 και η 24αρα ηταν στο 500αρικο αναγκαστικα και πηρα ΤΝ (απ τα καλυτερα βεβαια που κυκλοφορουσαν αλλα ΤΝ κ παλι) και τωρα χτυπαω το κεφαλι μου στο τοιχο επειδη εχω κατσει και εχω δουλεψει μπροστα και στα τρια μοντελα της Dell (οπως και της NEC αλλα και της Apple) Και η διαφορα ειναι οντως τ ρ α γ ι κ η Δε ξερω αν εισαι πιτσιρικας η αν εργαζεσαι οπως κ ναχει ομως ειτε απο χαρτζιλικι ειτε απο καποιες οικονομιες στο μισθο μεσα σε ενα μηνα ας ποουμε ενα 50αρικο βγαινει ανετα Αν δεν ημουν σιγουρος οτι ειναι κατι που θα το ευχαριστηθεις και μαλιστα πολυ δε θα το προτεινα ουτε θα το συζηταγαμε τωρα
duffyduck Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Σε 64-bit Windows Vista ή 7 τα 8GB μνημης κανουν την διαφορα απο τα 4GB. Εκεινο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βαλεις μια νεα καρτα γραφικων αν θελεις καλυτερες επιδοσεις στα παιχνιδια. Και αν δεν εχεις καλη ψυκτρα στον επεξεργαστη, π.χ. αν εχεις την stock, τοτε βαλε μια νεα ψυκτρα.
ninos30 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Θα συμφωνήσω με FaRMaKhs & driftingcris. Θα είναι λάθος κίνηση να κάνεις τώρα αναβάθμιση στο HW σου αφού δεν θα το έλεγες και για πέταμα. Ειδικά τον επεξεργαστή. Κι εγώ ως πρώτιστη αναβάθμιση θα έβλεπα PSU (προσοχή τις επερχόμενες ζέστες με αυτό πάνω σε κάνα stretch...) και μετά monitor. Αν σου λείπουν κάποια χρήματα για την περιβόητη U2311, περίμενε να τα μαζέψεις και παρ'την τότε. Μην πας σε TN. Τώρα για την μνήμη. Αν κάνεις περιστασιακά video editing από τίποτα video που τραβάς δεν είναι αναγκαία η αναβάθμιση στα 8GB. Αν είναι όμως συχνότερο και ειδικά αν δουλεύεις HD-content τότε αρχίζει και γίνεται πιο επιτακτικό. Το λειτουργικό, έστω και 64bit, δεν χρειάζεται πάνω από 4GB
Dbzakias2 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 βασικα κανω video editing σε ταινιες 2.5 ωρες περιπου η καθε ταινια και διαμορφωνω την αναλυση, μεγεθος, απεικόνιση, αντιθεση κτλ οποτε γενικα (οχι μονο στο video editing) πιστευω πως θα με ωφελήσουν τα 8gb ram. τωρα για οθονη θα αλλαξω αλλα το θεμα ειναι το ποτε διοτι μπορει και του χρονου! και ψυκτρα εννοειται οτι θα αλλαξω διοτι εχω μια igloo 1100! υ.γ. οντως ο επεξεργαστης μου ειναι καλος; υ.γ.2 αρχικα ο η/υ προοριζόταν για gaming pc αλλα...
driftingcris Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 υ.γ. οντως ο επεξεργαστης μου ειναι καλος; :confused: Καλα γκατζος εισαι? i5 και τον εχεις για μαπα? Για να ειχες κανεναν p4 τι θα ελεγες πια?
logitech Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 για μενα χτυπα μια vga για αρχη βαλε αλλα 50 ευρω και παρε την 6950 που δεν εχει καμια σχεση με την gtx 280 ολα τα αλλα πιστευω σε καλυπτουν προς το παρον
Thanos1972 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Πες τον μπαμπα να πουλησει την pontiac να τσονταρει τιποτα. Βασικα ετσι οπως ξεφτιλίστηκαν οι τιμες στις μνημες..... ποιες εχεις τωρα?οχι οτι θα δεις διαφορες εαν πας απο 4 σε 8 αλλα ετσι για να πεις οτι κατι εκανες.γιατι σε εχει πιασει τωρα κατι να κανεις.....
Dbzakias2 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 :confused: Καλα γκατζος εισαι? i5 και τον εχεις για μαπα? Για να ειχες κανεναν p4 τι θα ελεγες πια? βασικα το 2ο μου pc εχει pentium 4 στα 2.4 ghz! Πες τον μπαμπα να πουλησει την pontiac να τσονταρει τιποτα.Βασικα ετσι οπως ξεφτιλίστηκαν οι τιμες στις μνημες.....ποιες εχεις τωρα?οχι οτι θα δεις διαφορες εαν πας απο 4 σε 8 αλλα ετσι για να πεις οτι κατι εκανες.γιατι σε εχει πιασει τωρα κατι να κανεις..... βασικα η pontiac δεν πωλειται (συναισθηματική αξια) και εκτος αυτου δεν ειναι του father αλλα δικια μου! τωρα για τις μνημες θελω απλα να μαθω αν θα δω εστω και ελαχιστη διαφορα σε καποια απο της χρησεις του pc μου! 4GB DDR3-1600 mhz (2 x 2GB) KINGSTON HYPER-X blu εχω... για μενα χτυπα μια vga για αρχη βαλε αλλα 50 ευρω και παρε την 6950 που δεν εχει καμια σχεση με την gtx 280 ολα τα αλλα πιστευω σε καλυπτουν προς το παρον ναι αλλα για μενα καλυτερα να παρω πρωτα οθονη διοτι εχω μεινει στα 1600χ900 οποτε τα 50€ παραπανω αμα ειναι θα πανε για την dell!
Thanos1972 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Ωραια αφου εχουμε τις ιδιες μνημες χτυπα τες και μην μιλας......35 εχουν παει. Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz Και απο την στιγμη που εχουμε τις ιδιες μνημες και ήμουν στην ιδια φαση με εσενα εγω δεν ειδα καμια διαφορα απο 4 σε 8.απλα τις βλεπω και καθονται.αλλα εσυ μπορει και να δεις δεν ξερω (ναι ρε michael,την Pontiac μονος σου την πηρες)....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.