theTuber Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Κατάλαβα δεν υπάρχει σωτηρία στο πρόβλημα με τα ανεμιστηράκια. Το θέμα είναι ότι δεν το επέλεξα το λαπτοπ που έχω, επειδή μου ήρθε με αντικατάσταση από το e-shop γιατί το παλιό βγήκε off. Και συνήθισα το Linux, έχω να μπω στα windows ούτε που θυμάμαι από πότε. Και έκανα και μια χαρά την δουλειά μου με το linux. Τώρα ποιος ξανακάνει φορμάτ και πέρασμα αρχείων και προγραμμάτων κλπ...και πιο πολύ με πειράζει που θα επιστρέψω πάλι πίσω στα 7αρια χωρίς να θέλω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Βαλε τα 8αρια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexskot Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δίκιο έχετε σε αυτά που λέτε, εγώ για παράδειγμα θέλω το Linux για το εξαιρετικό bash, το gcc, το apache και πολλά άλλα. Όντως είναι σχετικό. Για παράδειγμα θέλω να φλασάρω το κινητό μου με ένα αρχείο nbo αλλά δεν υπάρχει ένα πρόγραμμα στο linux που να κάνει αυτή τη δουλειά. Κάθισε όμως κάποιος και έφτιαξε ένα script σε python και το πρόβλημα λύθηκε. Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Ότι έχει να κάνει με παραμετροποίηση, εργαλεία δικτύου, cli, αυτοματοποίηση, λογική και απλότητα το linux είναι κλάσεις ανώτερο. Η microsoft από την άλλη ενδιαφέρεται να ικανοποιεί τους πελάτες είτε εταιρικούς είτε οικιακούς άρα φροντίζει για τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα και για τις απαιτήσεις τις πλεοψηφίας που θα τις αποφέρουν και τα περισσότερα χρήματα. Είναι αυτός ο λόγος κατά τη γνώμη μου που για καθημερινές εργασίες το gui των Windows είναι πολύ πολύ καλύτερο και πιο σταθερό, έχουν και ένα σωστό και χιλιοχρησιμοποιημένο api. Όμως το cli έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, για συγκρίνετε ακόμα και το powershell με shell scripting. Αυτό που μου αρέσει στο linux είναι πως δένουν όλα μεταξύ τους. Στα Windows ας πούμε για ένα πολύ προχωρημένο δικτυακό σχέδιο θα έπρεπε να καταφύγω σε μια ακριβή εμπορική λύση ενώ στο linux χρησιμοποιώ το iptables το bash για να φτιάξω ένα script και κάποια ακόμα standard gnu utilities και με την εξαιρετική κοινότητα λαμβάνει κανείς βοήθεια. Αυτά όμως δεν είναι που ζητά η πλεοψηφία, θέλει να ακούσει κανά τραγούδι, να γράψει κάποιο κείμενο, να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο και σε αυτά τα βασικά πάσχει το Linux. Αν προσέφερε ότι και το Windows συν όλα αυτά που προσπάθησα συνοπτικά να αναφέρω θα ήταν εξαιρετικό. Όμως το gui είναι κατώτερο, ακόμα και ο Firefox που γεννήθηκε στο Linux το έχει πλέον παραμελήσει και είναι σαν να πλοηγείσαι με άλλο πλοηγό, δεν ξέρω αν φταίει ο gcc ή τα optimizations που έχουν κάνει στα Windows. Πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν τους λόγους που δεν μπορεί να αναπαραχθεί η ταινία που κατέβασαν εξ αρχής και τους ζητά να εγκαταστήσουν κάτι που ούτε ξέρουν τι είναι. Και αυτά μόνο στο ubuntu και στα αμέτρητα παραγωγά του γίνονται αυτόματα. Όυτε ένα codec pack δεν μπορούν να βάλουν στα Windows εκτελόντας ένα αρχείο που στην ουσία ούτε ξέρουν τι είναι. Η ιδέα των πακέτων είναι ακόμα πιο δυσνόητη για πολλούς. Δεν θέλω να αναφερθώ καν στο τι γίνεται όταν για να εγκταστήσεις το skype χρειάζεται να προσθέσεις κάποιο repository (δεν θέλω να το πω αποθετήριο, πρέπει να είναι η πιο χάλια μετάφραση ever ). Μπορώ να γράψω 3 σελίδες αλλά δεν νομίζω ότι θα κάνει κανείς τον κόπο να διαβάσει το κείμενο. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος των desktop είναι δομημένος γύρω από τα Windows και όπως λένε οι Αμερικανοί go with the flow. Αυτά έχουν την υποστήριξη και τους περισσότερους χρήστες και δύσκολα θα αλλάξει τουλάχιστον την επόμενη δεκαετία εκτός και εάν έχει αυτοκτονικές τάσεις ή Microsoft. Το linux είναι πολύ καλό για αυτά που προσφέρει και για ένα niche κομμάτι της αγοράς. Κάποια εταιρία η Google ίσως για ιδιοτελείς σκοπούς θα το προωθήσει με μια δική της διανομή και να καλύψει πολλά από τα κενά του και σιγά σιγά πολλοί θα ακολουθήσουν. Αν και δεν το νομίζω γιατί η Google θεωρεί το παιχνίδι χαμένο και στοχεύει στο cloud. There will be no year of Linux for desktop PCs. Αυτά από εμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Ο κοσμος των Η/Υ ειναι ενας εμπορικος κοσμος..Καλως ή κακως (κακως κατ'εμε) εχουμε στην ζωη των προσωπικων μας Η/Υ τα "παραθυρα"...μπορει να ειχαμε τα MAC και να ηταν η ζωη μας αλλιως...αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια. Απο την στιγμη που η συντριπτικη πλειοψηφια χρηστων ειναι στα παραθυρα ολα θα γυρνανε σαν δορυφοροι γυρω απο αυτα.ειναι απολυτως λογικο. Απο την αλλη μερια εχουμε το λινουξ..που δεν ξεκινησε σαν λειτουργικο συστημα για σπιτικους Η/Υ.Αλλα αρχισε σιγα σιγα να προσαρμοζεται σε αυτους. Το θεμα μας ειναι οτι απαιτει (πριν καποια χρονια τουλαχιστον) καποια Α ιδεα απο υπολογιστικη καταρτιση να το πω ετσι , ωστε να το εγκαταστησεις , να το δουλεψεις κλπ. Μανι μανι εχεις χασει μια μεγαλη πιτα απο τους χρηστες που ειναι αδαεις , δημοσιοι υπαλληλοι , απλος κοσμος με ενα πισι στο σπιτι κλπ κλπ. Εχουν γινει παμπολλα βηματα και εχουν βγει παμπολλες διανομες που εχουν κανει το λινουξ ευχρηστο..οσο μπορουν βεβαια.(Εξαιρουμε κατι σκληροπυρηνικες διανομες βλεπε Arch που μου θυμισαν εποχες '95 που τραβαγα τρελα compiles σε κερνελς , γραφικο δεν ειχα , κουτουλουσα πανω στην καρεκλα και στο τελος ετρωγες και ενα "image size too big" και ξαναμανα το compile απο την αρχη ) Αλλα παρολα τα βηματα που εχουν γινει απο μεριας λινουξ , η συνηθεια που λεγεται windows , δυσκολα κοβεται , πρεπει το λινουξ να προσφερει το ΚΑΤΙ παραπανω για να τραβηξει κοσμο..πραγμα που δεν γινεται . οποτε ολα κινουνται γυρω απο τα παραθυρα ακομα και σημερα... Βεβαια λογω του οτι τραβηξε καπως κοσμο το λινουξ βλεπουμε αρκετες εταιριες και κυκλοφορουν τα προγραμματα τους και για λινουξ , οχι ομως οτι δινουν και μεγαλη σημασια σε αυτο το κομματι. Θα δωσω ενα γλαφυρο παραδειγμα . Στα φοιτητικα μου χρονια ειχα κολημα με το λινουξ , ειχα εναν δισκο 850ΜΒ και ηθελα να χωρεσω και παραθυρα και λινουξ διπλα διπλα..ζορικα πραγματα..στριμοκωλα.Εντελει αποφασισα να αφησω μονο λινουξ και αρχισα την παλη μαζι του. Ηταν το '95 και τυχαινει εκεινη την χρονια να βγει το Diablo I.Ε αυτο ηταν...στην στιγμη ειχε φυγει το λινουξ , ειχαν μπει windows και αρχισε το λιωσιμο στον "Διαολο Ι". Συμπερασμα , δεν εδωσα σημασια στο λειτουργικο , απλα ηθελα να κανω την δουλεια μου , στην προκειμενη περιπτωση να παιξω το παιχνιδι που ηθελα.Αυτο κοιτανε ολοι , ειτε λεγεται λινουξ , ειτε παραθυρα ειτε μακ ειτε ανδροιδ , ο χρηστης θελει να κανει την δουλεια του οσο πιο ευκολα γινεται .Αυτο εχει σημασια και τιποτα αλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2011 το arch ειναι binary διανομη. κατα τα αλλα συμφωνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.