Προς το περιεχόμενο

Πειτε καμια πατεντα για να μπει η xigmatek bifrost σε gtx 560

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οπως λεει κ ο τιτλος εγινε μια πατατα και ενω μου ειχαν πει απο το πλαισιο οτι η ψυκτρα bifrost που εχουν στο site τους

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Aircooling/VGA-Coolers/Xigmatek-Bifrost-VD1065-Rev-2-VGA-Cooler-CAV-D0HH5-U01.htm

ειναι ακριβως αυτη εδω

http://www.xigmatek.com/product.php?...pe=application

και αρα υποστηριζει την gtx560,την παρελαβα και ειναι η παλια εκδοση χωρις τις επιπλεον τρυπες για την 560 (αποστασεις 51χ61 mm)

παλια εκδοση

post-62195-0-66534600-1309529719_thumb.jpg

νεα εκδοση

post-62195-0-21312800-1309529727_thumb.jpg

Εκ των υστερων ειδα οτι to url στο site του πλαισιου στο τελος λεει -CAV-D0HH5-U01.htm ενω η αναβαθμισμενη εκδοση ειναι η CAV-D0HH5-U02

Αν το ειχα δει πρι δεν θα εκανα την παραγγελια

Τωρα επειδη ειναι 32 ευρω μονο βαριεμαι το πηγαινε ελα και σκεφτομαι μηπως τη μονταρω και την κρατησω

σκεφηκα να τις κανω με τρυπανι αλλα η βαση της ψυκτρας ειναι λιγοτερο απο 61 mm πλατος

Οι εικονες δειχνουν την παλια και νεα ανανεωμενη εκδοση της ψυκτρας

σκεφτηκα να περασω 2 λαμακια μεσα στην βαση πισω απο το μεταλλο με τις τρυπες που υπαρχει χωρος ,απλα ισως να κοψω κανενα δυο ελασματα και να κανω τις τρυπες με τρυπανι σε αποσταση 61mm και μεταξυ τους να εχουν πλατος 51mm

post-62195-0-91850000-1309530338_thumb.jpg

Ειναι καλη ιδεα τι λετε ,και αν εχει καποιος καλυτερη ας τη πει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για αλλαγη να παρω τι?

Δεν υπαρχουν ψυκτρες για 560ti παρα μονο η αccelero extreme plus με 55 ευρω + μεταφορικα αλλα απο eworld και οχι πλαισιο

που εκτος πυ ειναι ακριβη δεν μου αρεσει καθολου ειναι πολυ μακρια και ογκωδης

ειναι και ενα κιλο σε βαρος !

Η xigmatek μου αρεσει πολυ και γιαυτο θελω να δω τι μπορω να κανω μ αυτη

Για αλλαγη να παρω τι?

Δεν υπαρχουν ψυκτρες για 560ti παρα μονο η αccelero extreme plus με 55 ευρω + μεταφορικα αλλα απο eworld και οχι πλαισιο

που εκτος πυ ειναι ακριβη δεν μου αρεσει καθολου ειναι πολυ μακρια και ογκωδης

ειναι και ενα κιλο σε βαρος !

Η xigmatek μου αρεσει πολυ και γιαυτο θελω να δω τι μπορω να κανω μ αυτη

ενταξει τοτε κανε αυτο που σκεφτεσε...

τα 2 λαμακια πρέπει να ειναι ενωμένα μεταξύ τους για να έχεις καλύτερο πάτημα, αλλά δεν μπορώ να δω αν έχει η κάρτα χώρο από πίσω και πόσο. Πάρε αλουμίνιο τουλαχιστον 3mm και θα χρειαστείς και υποστίριξη από την πίσω πλευρά της κάρτας. Δηλαδή οι βίδες θα βιδώσουν πάνω στο αλουμίνιο της πίσω πλευράς και μεταξύ τις βίδας και το λαμάκι θα βάλεις σούστα για να έχεις ομοιόμορφο πάτημα. Αν θες γράφημα ή αλλο τιποτα στείλε πμ :mrgreen:

Μια χαρά θα δουλέψει με τα λαμάκια, δυο tips:

-Όπου έχεις βίδες @ pcb - θέλεις πλαστική ροδέλα

-Αν τρυπήσεις αλουμίνιο - προσοχή να μην έχεις ρινίσματα κοντά σε πλακέτες

:)

Τελικα γνωστος μου μου ειπε και εκανα κατι ακομα πιο ευκολο και πρακτικο

4 μακριες βιδες με ροδελα που πιανουν στην πανω μερια της ψυκτρας ,αφου εχουμε βγαλει πρωτα το πλαστικο με τους ανεμιστηρες ,και στην κατω μερια τους βιδωνονται 4 μουφες για βιδες αντοιστοιχα (με μεγεθος τρυπας ιδιο με αυτο των τρυπων της ψυκτρας) και ετσι εχουμε 4 τρυπες (απο τις μουφες) που μαλιστα μπορουν να κινηθουν ελευθερα στην αποσταση που θελουμε και τις εχω βιδωσει μεχρι το υψος που ειναι οι επιφανεια της ψυκτρας

Δεν ξερω αν καταλαβατε πως το εκανα ,θα ανεβασω αργοτερα που θα την μονταρω φωτος να δειτε

Λοιπον την ψυκτρα την εβαλα το σαββατο ,ειχα ομως την ατυχια 1 μουφα να μην κανει και ετσι εβαλα 3 βιδες μονο αντι για 4

Οι θερμοκρασιες ηταν ιδιες με την μαμα ψυκτρα, μονο που ηταν πιο αθορυβη απο την μαμα

Εχω 36 περιπου idle και 70 - 72 load (σε δωματιο με παρα πολυ ζεστη!)

Οι μαμισιοι ανεμιστηρες ειναι 2 9ρηδες με 3400rm σε load, αυτοι της νεας ψυκτρας ειναι 10ρηδες και ειδα οτι πανε 1300rmp σε load

Τωρα βρηκα και την 4η μουφα και θα βιδωσω και τις 4 βιδες να δω

Επισης θα βγαλω τους ανεμιστηρες με το πλαστικο της ψυκτρας να βαλω αλλους ανεμιστηρες

Εχω 2 επιλογες ειτε να βαλω 2 12αρηδες coolermaster που εχω σε χαμηλες στροφες ειτε να αγορασω 2 slim 10αρηδες

Προς το παρον θα βαλω τους 2 12αρηδες να δω θερμοκρασιες

Θα τους βαλω καπως ετσι ,ισως τους στερεωσω με ελασματα ομως:

post-62195-0-60822000-1309773413_thumb.jpg

Φωτος μολις τελειωσει με το καλο

post-62195-0-04843200-1309773405_thumb.jpg

Τελικα καμια διαφορα στις θερμοκρασιες ακομα και με 2 12αρηδες αντι τους 10ρηδες της ψυκτρας

Μαλιστα σε load ηταν 2-3 βαθμους μεγαλυτερες.

Το μονο καλο ηταν ο χαμηλοτερος θορυβος ,αλλα περιμενα κατι καλυτερο ,ειδικα με 2 12cm ανεμιστηρες περιμενα να βελτιωθουν οι θερμοκρασιες,

Προς το παρον εχω ξαναβαλει την μαμα ψυκτρα και μαλλον θα μεινω με αυτη

Τελικα καμια διαφορα στις θερμοκρασιες ακομα και με 2 12αρηδες αντι τους 10ρηδες της ψυκτρας

Μαλιστα σε load ηταν 2-3 βαθμους μεγαλυτερες.

Το μονο καλο ηταν ο χαμηλοτερος θορυβος ,αλλα περιμενα κατι καλυτερο ,ειδικα με 2 12cm ανεμιστηρες περιμενα να βελτιωθουν οι θερμοκρασιες,

Προς το παρον εχω ξαναβαλει την μαμα ψυκτρα και μαλλον θα μεινω με αυτη

εννοειται πως αλλαξες θερμοαγωγημη παστα, ε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...