Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με PC κ WIndows 7

Chrisxxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ολα πήγαιναν καλά, τα πουλάκια κελαηδούσαν χαρούμενα περιμένοντας το καλοκαιρι, το σκιουράκια έπαιζαν στα δέντρα, η χώρα όδευε προς τη χρεωκοπία και το pc μου λειτουργούσε κανονικα! Ολα αυτά μέχρι τα τέλη Μαιου που εκαναν ενα update τα 7αρια x 32. Από τότε και για 2 μέρες περίπου μου εβγαλε 2-3 φορες physical memory error k μετα τη μπλε οθονουλα εσβηνε, με τα πολλά το ανοιγα και μπουταρε κανονικα, ώσπου μια μέρα δεν ξαναμπηκε στα windows.

Το pc μπουταρε, εβγαζε loading screen και πριν μπει στα windows εβγαζε error, ότι καποια αλλαγη σε software ή Hardware είχε γίνει και δεν μπορουσε να μπει στα windows και πως πρεπει να επικοινωνήσω με τον κατασκευαστη του pc. Επικοινώνησα με τον εαυτό μου και μετα από εντονη σκέψη και πολλές διαφωνίες αποφάσισα να κανω FORMAT! Βαζω το dvd μεσα, restart, del και περιμένω.. Παει να κανει load και μου βγαζει fail κ οτι δεν μπορει να βρει το system 32 και πως επρεπε να βαλω το dvd Που ήδη είχα μεσα και να κανω repair....

Δεν είχα χρόνo οποτε παιρνω το σκληρό και παω σε αλλη πόλη στο κανονικό μου pc να δω τι μπορεί να φταιει και αν είχε προβλημα ο σκληρος. Ολα δουλευαν καλα στο σκληρό οποτε του κανω ενα φορματ για να σιγουρευτώ οτι δεν προερχόταν από εκει το προβλημα.

Γυριζω χθες και βαζω σκληρο. Ανοιγω το pc, τιποτα, νεκρο. Βλέπω πως η DDR2 μνημη δεν φωτιζει όπως συνηθως, την βάζω στην αλλη θεση και ξανανοίγω. Αυτη τη φορα φωτίζει αλλά δεν κανει load τίποτα η οθόνη παραμένει μαυρη. Βγαζω τη DDR2 και βαζω μια DDR3 που είχα φέρει μαζι μου. Ανοιγει παλι κανονικα και βγάζει τα γνωστά πλεον προβλήματα, κατεβάζω μερικά καντήλια και δοκιμάζω με αλλα 2 dvd των 7 που είχαν την ιδια καταληξη.. ΑΠεγνωσμένος βαζω ενα cd των XP και ολα πανε ρολοι, εγκαθίστανται κανονικα και μπαινω κανονικα στο pc.. Βαζω ξανα τα 7ρια πάλι το ίδιο προβλημα. :-(

Αυτη τη στιγμη εμφανίζει την οθονη που λεει να βαλω το dvd για repair και μετα:

file: \windows\system32\ntkrnlpa.exe

Status: 0xc0000221

info: windows failed to load because the kernel is missing, or corrupt.

btw. Λιγο πιο πριν το error στο status ηταν: 0xc0000001.

Για τα οποια έριξα μια ματια και είδα πως ειχαν και αλλοι παρόμοια προβληματα αλλά δεν εβγαλα ακρη ούτε είδα να προτεινεται καποια λύση.

Συνθεση ειναι λιγο ότι ναναι αφου ενωσα παλια μηχανηματα μα ακόμα παλιοτερα:

Asus P5KC εχοντας κανει BioS Update.

RAM 2 GB, DDR3.

INTEL CORE 2 DUO E8400.

western digital 750GB SATA2.

DVD ενα pionner αν θυμαμαι καλα με συνδεση ΑΤΑ.

Καμια ιδεα; Θελω να βαλω 7αρια, κανω τη δουλεια μου και με τα XP αλλά περισσότερο από ολα θελω να μαθω τι φταιει!

Δημοσ.

3 DVD να μην ειναι bootable? Και την 1η φορα πως τα πέρασα; Πως να περασω τα 7αρια μεσα από τα xp? Αν εννοεις σαν 2ο λειτουργικο το δοκιμασα και παλι βγαζει το ιδιο ερρορ.

Δημοσ.

3 DVD να μην ειναι bootable? Και την 1η φορα πως τα πέρασα; Πως να περασω τα 7αρια μεσα από τα xp? Αν εννοεις σαν 2ο λειτουργικο το δοκιμασα και παλι βγαζει το ιδιο ερρορ.

Οχι σαν δευτερο. Αφου μουν τα xp, βαλε μεσα το dvd των 7. Πατα Install-Εγγατασταση και κανε εγγατασταση.

• Moderators
Δημοσ.

Έχω την εντυπωση ότι βγάζει kernel error πράγμα που εχει να κανει με τα αρχεία των win.

Nop.Aν το hardware εχει προβλημα, μπορεις να παρεις μπολικα bugcodes που μονο στη σωστη κατευθυνση δεν θα δειχνουν.

(Edit:Εκανες edit απ οτι φαινεταιrolleyes.gif)

@Chris

Δεν ξεκινας τα hardware tests?Σκληρο και μνημες για αρχη. Το οτι "περνανε" τα xp, δεν σημαινει απαραιτητα πως τα προαναφερθεντα ειναι και 100% στην υγεια τους.

Δημοσ.

Η μνημη που πλεον χρησιμοποιω (εβγαλα την παλια) δουλευει μια χαρα.

Τον σκληρο τον δοκιμασα σαν slave σε αλλο συστημα και επισης δουλευει.

Tι αλλο τεστ θα μπορουσα να τους κανω;

Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα η MoBO γιατι εχει ξαναεμφανισει θεματακια κυριως με dual memory.

Θα δοκιμασω από την πιο απλη λυσηκ λιγοτερο χρονοβορα που μου προταθηκε να τα περασω μέσα από τα XP. Μετα ενημερώνω κ βλεπουμε..

Κατι που ξεχασα ειναι ότι τις 2-3 φορες που δουλευε αλλά πετουσε τις μπλε οθόνες ειχα προσπαθησει να κανω restore σε προηγουμενη ημερομηνια.. Δεν καταφερε να κανει κανενα restore ¨η να διορθώσει το προβλημα.. Μετα αρχισε να μην μπαινει καν μεσα στα windows.

• Moderators
Δημοσ.

Tι αλλο τεστ θα μπορουσα να τους κανω;

Bootable memtest και hard disk diagnostics απο το site της κατασκευαστη (ή οτι αλλο θελεις) για τον σκληρο.

Υπαρχει περιπτωση να εχει προβλημα η MoBO γιατι εχει ξαναεμφανισει θεματακια κυριως με dual memory.

Μπορει. Αλλα θα πρεπει να απορριψεις αυτα που ανεφερα πριν πας στη mobo.

Θα δοκιμασω από την πιο απλη λυσηκ λιγοτερο χρονοβορα που μου προταθηκε να τα περασω μέσα από τα XP. Μετα ενημερώνω κ βλεπουμε..

Upgrade xp σε 7 δεν ειναι και η ιδανικοτερη λυση και πιθανοτατα ουτε και η λιγοτερο χρονοβορα, ποσο μαλλον εαν οντως εχεις hardware προβλημα, αλλα εσυ αποφασιζεις.

Κατι που ξεχασα ειναι ότι τις 2-3 φορες που δουλευε αλλά πετουσε τις μπλε οθόνες ειχα προσπαθησει να κανω restore σε προηγουμενη ημερομηνια.. Δεν καταφερε να κανει κανενα restore ¨η να διορθώσει το προβλημα.. Μετα αρχισε να μην μπαινει καν μεσα στα windows.

Οπως ειπα:hardware.check it.

Δημοσ.

Περασα τα 7 μέσω των XP και το pc δείχνει να δουλευει κανονικά. O σκληρός και η μνημη η DDR3 δουλευουν καλα συμφωνα με τα τεστ που εκανα. Όσο δουλευα στο pc 3-4 φορές πάγωνε η οθόνη, μαυριζε για 2-3 sec και μετά επανερχόταν βγάζοντας το μηνυμα kernel mode display driver version 185.93 stopped working and recovered.. Εκανα update τους drivers και το ξαναεβγαλε το ιδιο μηνυμα με 275,33 αυτη τη φορα. Από οσο θυμαμαι ομως αυτό το εβγαζε κ την προηγούμενη φορά που είχα χρησιμοποιησει τη DDR3 μνημη στο pc αρα πιθανότατα να σχετίζεται με αυτή και όχι με τους drivers...

*** Ακυρο με το που πόσταρα ξαναπέταξε μπλε οθόνη και εκανε restart... Τώρα που ανοιξε ξανα τα ίδια με το μηνυμα για το kernel της καρτας γραφικων... Επίσης ενω γράφω κανει κατι κολληματάκια για καποια sec.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To επαναφέρω απλως για να πω οτι το προβλημα ήταν η DDR2 μνημη. Τώρα γιατι εβγαζε προβληματα και με τη DDR3 που δοκίμασα δεν το ξερω.. Ισως επειση ηταν η ανώτερη μνημη που μπορουσε να δεχτει η μητρικη και αυτο έπειτα απο BIOS Update, τι να πω.. Οπως και να εχει για την ώρα λειτουργουν καλα απο χθες, σημερα είπα να βάλω και τα 7ρια παλι και bootaran κανονικα, ελπιζω να μην εχω αλλα προβληματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...