Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ιδιοκτήτη (σπιτιού)

archsatan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον σπιτονοικοκύρη μου όπως λέει ο τίτλος.

Έγινε κάτι στην οικογένειά μου και πρέπει να φύγω άμεσα.

Πάω του το λέω στα @@ με γράφει. Του λέω φεύγω σε 3 μέρες για έξω σύνελθε ! Και η απάντησή του ήταν : όκ, πλήρωσέ μου 2 ενοίκια που μου χρωστάς (5 & 6 /11) και θα κρατήσω (ο ιδιοκτήτης) και την εγγύηση.Του λέω είναι σημαντικό δεν έχω λεφτά και δεν προτίθεμαι να πληρώσω μήνα για τον οποίο δεν θα μένω στο κ***σπιτό σου,

...ποιό μήνα που δεν θα μένεις; Τον Ιούλιο; Αφού δεν σου ζήτησε αυτόν - εκτός κι αν εννοείς την εγγήση/την θεωρείς "μηνιάτικο". Η οποία εγγύηση είναι για περιπτώσεις φθορών που έχεις κάνει κατά τη διαμονή σου και δεν θα αναλάβεις / για περιπτώσεις που φεύγεις κι αφήνεις τόγκα απλήρωτα νοίκια / για περιπτώσεις που φεύγεις κι αφήνεις απλήρωτους λογαριασμούς στο όνομά του (σε περίπτωση που δεν τους είχες πάρει στο δικό σου). Και όχι βεβαίως για την περίπτωση που φεύγεις και...δεν έχει να το νοικιάσει άμεσα. Πόσο μάλλον που είχε λήξει το μισθωτήριο εδώ και καιρό.

και δεν καταλαβαίνει τίποτα, το μόνο που λέει είναι τελευταία στιγμή μου το είπες, πώς να βρω άλλον, αν μου το έλεγες πιο νωρίς,μπλά μπλά...(Μα ρε μακάκα κατάλαβε ότι τελευταία στιγμή μαμήθηκε το σύμπαν).Εν τω μεταξύ το μισθωτήριο ήταν για ένα χρόνο και έχει λήξει κοντά 7 μήνες τώρα. Μόλις έληξε, σταματησε να μου κόβει αποδείξεις.Άσε δε, που αναγράφει και πιο λίγα απ' ότι πλήρωνα (γτ ήταν μαζί και τα κοινόχρηστα -δήθεν- ).Το συμβόλαιο είναι στο όνομα του πατρός μου. (αυτό είναι το πρόβλημα, γτ αν ήταν στο δικό μου ούτε τα κλειδιά δεν θα του έδινα πίσω με αυτή του την συμπεριφορά)Οπότε -άν έχει τύχει κανείς παρόμοιας κατάστασης ή ασχολείται με το επάγγελμα- τί μπορώ να κάνω??Σκεφτόμουνα να του δώσω το ένα ενοίκιο και το άλλο να το κρατήσει από την εγγύηση.Μπορεί να κινηθεί νομικά και να απαιτήσει το οτιδήποτε ;

Δεν έχεις/ούτε ο πατέρας σου πρόβλημα, ειδικά μιας και, ξαναλέω, έχει λήξει το μισθωτήριο. Απλά την κάνεις.

*εννοείται οι λογαριασμοί είναι όλοι πληρωμένοι (παρά την απατεωνιά που με χρέωσε για το νερό το ένα τρίτο του προηγούμενου λογαριασμού για 10 μέρες κατανάλωσης).

Αν η εγγύηση ήταν ισόποση με ένα νοίκι, κι αν θεωρείς πως δεν έχεις κάνει φθορές για τις οποίες θα πληρώσει κάτι για ν' αποκατασταθούν, του αφήνεις όπως λες το νοίκι του Μαΐου, και δεν του ζητάς πίσω εγγύηση, πληρώνοντας έμμεσα έτσι και τον Ιούνη. Αυτά αν θες να είσαι "σωστός". Προσωπικά, απ' τη στιγμή που "θέλει να σου φάει την εγγύηση" (στην ουσία αυτό είναι, "για να καλύψει τη χασούρα μέχρι να βρει να το νοικιάσει"), θα τον άφηνα σύξυλο, χωρίς καν να πλήρωνα το ένα νοίκι (μιας και το άλλο το έχει ήδη τσεπωμένο μέσω της αρχικά καταβληθείσας εγγυήσεως), ακόμα κι αν έκρινα πως θα τον "φέσωνα" με έξοδα πιθανών φθορών (...που συνήθως δεν αντιστοιχούν σε παραπάνω από το κόστος ενός βαψίματος τοίχων - κι εκείνο ΑΝ. Ας πούμε δηλαδή πως το "ΑΝ", αντιστοιχεί σε κανένα κατοστάρικο, max). Aλλά μιας και υπάρχει και το ζήτημα "του νερού", κάνε έναν δικό σου υπολογισμό, για το πόσο όφειλες να πληρώσεις "για δέκα μέρες κατανάλωση", αφαίρεσέ το από το το ποσό που σ' έβαλε και πλήρωσες (το "1/3 του λογαριασμού", το οποίο αντιστοιχεί σε έναν μήνα - ήτοι θα έλεγα κα'να δεκάρικο "ξόδεψες" πραγματικά), και κράτα το απ' το ποσό που θα του αφήσεις για το νοίκι του Μαΐου. Διότι το θράσος του να προσπαθεί να σε "υποχρεώσει" (ηθικά και μόνον) να "αναλάβεις το κόστος της χασούρας που θα έχει μέχρι να βρει να το νοικιάσει", θα του άξιζε μέχρι και απλήρωτους λογαριασμούς λογαριασμούς να του άφηνες, σε περίπτωση που δεν τους είχες πάρει στ' όνομά σου. Σιγά δηλαδή μη σου ζήταγε και να του βρεις εσύ αντικαταστάτη ενοικιαστή, πριν φύγεις (ενώ αυτός ούτε εφορία δεν θα πληρώσει για τους 7 μήνες τους χωρίς συμβόλαιο). Τεσπα, γραψ' τον στα παλιά σου τα παπάρια, η γνώμη μου, και μόνο αν εσύ θέλεις, άσε εντός του χώρου ένα νοίκι μείον "το νερό που σε υπερχρέωσε", και θα είσαι ηθικά εντάξει (αν σε νοιάζει). Νομικά δεν κρατάει κανέναν σας από πουθενά και για τίποτα.

Σώστε με !!!!

Ευχαριστώ πολύ για όποια απάντηση εκ των προτέρων.

Καλά οικογενειακά ξεμπερδέματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...