john6945 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Σε λίγες μέρες παίρνω το νέο μου pc που θα έχει για gpu την quadro 600. Επειδή όμως στο μέλλον θα θέλω να παίξω και κανένα παιχνιδάκι σκέφτομαι να του προσθέσω και μια ακόμα gpu για πιο multimedia χρήσεις... Οι ερωτήσεις μου είναι εξής: 1) Αυτό είναι δυνατό; 2) Αν ναι η δεύτερη κάρtα πρέπει να είναι υποχρεωτικά nvidia ή μπορεί να είναι και ati 3) Πώς γίνεται η εναλλαγή μεταξύ τους; Να σημειωθεί πως η μητρική θα είναι η Gigabyte MB 990FXA-UD3 (sAM3+, DDR3, 990 FX).
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς φίλε μου στα Windows Vista/7 δεν μπορείς να έχεις διαφορετικές κάρτες με WDDM drivers. Πρέπει υποχρεωτικά να είναι του ίδιου κατασκευαστή και να έχουν την ίδια ποσότητα ram. Και να ήταν όμως αλλιώς πάλι δεν θα μπορούσες να επιλέξεις πια κάρτα θα έκανε το rendering αφού στη (σφαίρα της φαντασίας κινούμενος) το απαρχαιωμένο bios θα έδινε τις πρώτες διευθύνσεις στην primary κάρτα. Σορρυ.
john6945 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά από ότι βλέπω σε ξένα fora μάλλον είναι εφικτό...
stm00192 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά από ότι βλέπω σε ξένα fora μάλλον είναι εφικτό... Πες μας και μας πως να μαθαίνουμε... μην τα κρατάς όλα για τον εαυτό σου!!
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Oups ναι έχεις δίκιο καταραμένο 70-620 το Windows 7 δεν το διαβασα ακόμη.... Στα Vista Πάντως δεν γίνεται λόγω WDDM
ninos30 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι δραματικά που δεν το ξέρω, δεν γίνεται. Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πως η Quadro παίζει με διαφορετικό driver απ' ότι η GeForce. Υπάρχει περίπτωση να εγκαταστήσεις και τους 2 και να καταφέρει να δει το σύστημά σου και τις δύο κάρτες (δεν θα το δοκίμαζα με ΑΤΙ) ΑΛΛΑ το workload στα applications που θα ανοίγεις θα το αναλαμβάνει ΠΑΝΤΑ η primary κάρτα. Η 2η (φαντάζομαι η GeForce) θα δουλεύει μόνο ως PsysX ή για να δίνει σήμα σε 3η οθόνη αν χρειαστεί (τις 2 θα τις τροφοδοτεί η Quadro). Περιττό να πως πως οι technicians της NVidia συμβουλεύουν το παραπάνω να αποφεύγεται. Ο λόγος είναι ότι σε ένα βαρύ rendering είναι πολύ πιθανό να κρασάρει το σύστημα λόγω του μπερδέματος στους drivers
Arctic Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 http://us.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171&prod_no=2018 Με το Hydra 200 μπορείς να έχεις διαφορετικές κάρτες (AMD & nvidia).
john6945 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Tελικά από ότι βλέπω στα reviews η λύση του Hydra 200 δε φαίνεται και πολύ αξιόπιστη. Τώρα αναρρωτιέμαι μήπως γίνεται να έχω εγκατεστημένες την quadro 600 και μια άλλη Gpu π.χ. gtx 550 συνδεμένες ταυτόχρονα με dvi και hdmi στην οθόνη και στη διάρκεια του boot να διαλέγω ποιά θα λειτουργήσει. Κάτι παρόμοιο με αυτό που γίνεται με την onboard vga όταν εγκαθιστούμε μια άλλη vga. Mάλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας ε; Γιατί στο 3dtudio max και στο autocad καλή η quadro αλλά σε παιχνίδια δεν παλεύεται...
Arctic Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Απ' ότι είδα και εγώ το cf/sli αποδίδει καλύτερα απ' ότι αν τις έχεις απλά με τη χρήση του hydra (εννοώ πχ: 2x5770 cf και 2x5770 χωρίς cf-με το hydra)-δεν το έψαξα και πολύ, εσύ εννοείς προβλήματα συμβατότητας;(νομίζω δεν μπορείς να βάλεις 2πύρινες κάρτες). Ωστόσο δεν παύει να προσφέρει ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό. Αντί αυτού θα πρέπει να αλλάζεις κάρτες πριν από κάθε boot για την ανάλογη χρήση(εκτός αν γίνεται να επιλέξεις-όπως αναφέρεις-που και πάλι θα παίζεις με μία κάρτα ενώ με το hydra θα έχεις 2 (έστω και με τη quadro να προσφέρει λίγα) EDIT: πάντως καλύτερα η am3+ για να μην χρειάζεσαι μητρική σε πιθανή αναβάθμιση επεξεργαστή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.