Προς το περιεχόμενο

Χρεωσεις τραπεζων για συναλλαγες μεσω internet

Orgasmic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πουθενα δεν τους πιανεις τελικα...αφου τους εβγαλαν καμποσες χρεωσεις ως παρανομες για συναλλαγες στα γκισε, τωρα αρχιζουν τα ιδια καραγκιοζιλικια στο Ιντερνετ...

Τον τελευταιο καιρο πρεπει να εχω δωσει πανω απο 30 ευρω σε τετοια γαμ*****τικα...Και προχτες ανοιξα λογαριασμο σε αλλη τραπεζα και μου ειπαν οτι χρεωνουν 5€ εφαπαξ για να μου δωσουν κωδικους για ιντερνετ, ενω αν θελω να κανω εμβασματα >1000€ θα πρεπει να παρω το ειδικο μηχανηματακι, το οποιο κοστιζει 8€ το χρονο...

Κερατιατικα λεφτα κανονικα.

Ξερει κανεις αν αυτες οι χρεωσεις εχουν χαρακτηριστει παρανομες, οπως εχει γινει και με τις χρεωσεις στο γκισε?

Αν ναι, με ποιον τροπο μπορω να διεκδικησω τα λεφτα μου πισω?????

Δημοσ.

εθνικη ή και οι υπολοιπες βγαλαν εκεινο το μηχανηματακι με τα νουμερα?

η πειραιως έχει σίγουρα και πιθανόν και η άλφα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σίγουρα η ALPHA, με 7€.

Η Alpha έχει τέτοιο μηχανηματάκι αλλά δεν χρεώνει 7 ευρώ ανά έτος. Το μηχανηματάκι το έχω από το 2008 και μέχρι τώρα δεν έχω πληρώσει κάτι, πλην του αρχικού ποσού.

Δημοσ.

Η Alpha έχει τέτοιο μηχανηματάκι αλλά δεν χρεώνει 7 ευρώ ανά έτος. Το μηχανηματάκι το έχω από το 2008 και μέχρι τώρα δεν έχω πληρώσει κάτι, πλην του αρχικού ποσού.

Εφάπαξ είναι το ποσό, δεν είπα ανα έτος.

Δημοσ.

το θεμα ειναι ομως, αν αυτες οι χρεωσεις ειναι "νομιμες". Και αν γινετε να κινηθουμε με καποιον τροπο (βασιζομενοι παντα στα μεχρι δεδικασμενα για τις extra χρεωσεις των τραπεζων), ωστε να απαιτησουμε να τα σταματησουν.

Δημοσ.

Ασε το μηχανηματακι...αντε πες να δωσεις μια φορα 7 ευρω...

Αλλα 1,50 ευρω για καθε συναλλαγη ειναι τραγικο...ενα εμβασμα(απλη μεταφορα δηλαδη) κανεις σε αλλη τραπεζα και δινεις κερατιατικα...ξερει κανεις αν εχουν χαρακτηριστει παρανομες αυτες οι αλητηριες χρεωσεις?

Δημοσ.

το θεμα ειναι ομως, αν αυτες οι χρεωσεις ειναι "νομιμες". Και αν γινετε να κινηθουμε με καποιον τροπο (βασιζομενοι παντα στα μεχρι δεδικασμενα για τις extra χρεωσεις των τραπεζων), ωστε να απαιτησουμε να τα σταματησουν.

Ασε το μηχανηματακι...αντε πες να δωσεις μια φορα 7 ευρω...

Αλλα 1,50 ευρω για καθε συναλλαγη ειναι τραγικο...ενα εμβασμα(απλη μεταφορα δηλαδη) κανεις σε αλλη τραπεζα και δινεις κερατιατικα...ξερει κανεις αν εχουν χαρακτηριστει παρανομες αυτες οι αλητηριες χρεωσεις?

Εντάξει.. κακές οι τράπεζες 666 οι τράπεζες δεν λέω... αλλα να λέμε και του στραβού το δίκαιο.. το μηχανηματάκι δηλαδή γιατί να στο χαρίσουν? για να κατασκευαστεί δηλαδή δεν χρειάζονται λεφτά? για να σου το στείλουν σπίτι δεν χρειάζονται έξοδα? ... αυτό ok να το πληρώνεις..

Τα κερατιάτικα είναι όταν σου ζητάνε προμήθειες για συναλλαγές μέσο internet.. και δει εσωτερικού...

Δημοσ.

Στην Πειραιώς, δίνω μόλις 40 λεπτά για έμβασμα προς εξωτερικό (μέχρι 10.000 ευρώ).

Παλιό ήταν υψηλότερο αλλά λόγω κοινοτικών οδηγιών το μειώσανε.

Επίσης μου στέλνουν πριν από κάθε συναλλαγή κωδικό στο κινητό δωρεάν, χωρίς να χρειάζεται το μηχανάκι.

Στα αρνητικά της Πειραιώς, το ότι έβαλαν τέλος μετατροπής συναλλάγματος στο 2% ενώ παλιότερα δεν υπήρχε.

Η κάθε τράπεζα έχει την δική της τιμολογιακή πολιτική και αναλόγως επιλέγουμε.

Δημοσ.

Το έμβασμα μέσω internet που αναφέρετε παιδιά έχει χρέωση για έναν απλό λόγο:

Την εντολή που στέλνετε μέσω internet την διεκπεραιώνει τελικά υπάλληλος του Internet Banking της τράπεζας, οπότε το ελάχιστο κόστος είναι πάλι για αυτή τη δουλειά που κάνει.

Δηλαδή, τα χρήματα δεν μεταφέρονται "μαγικά" ή ηλεκτρονικά από την μία τράπεζα στην άλλη, κάποιος παραλαμβάνει τα αιτήματα σε κεντρική υπηρεσία, τα ελέγχει και τα διεκπεραιώνει.

Επίσης, αν προσέξατε, δεν μπορείς να στείλεις έμβασμα και να φτάσει Σαββατοκύριακο στον προορισμό του. Αυτό συμβαίνει γιατί Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος για να κάνει αυτή την δουλειά. Ότι εντολή εμβάσματος (από μία τράπεζα σε άλλη) δώσετε Σαββατοκύριακο αρχίζει και μετράει από Δευτέρα (ανάλογα με το valleur που θα έχει).

Γενικά τα εμβάσματα μέσω internet είναι φθηνότερα γιατί δεν απασχολείται υπάλληλος σε κατάστημα, αλλά όχι δωρεάν γιατί πάλι κάποιος θα ασχοληθεί.

Στην περίπτωση τώρα μεταφορών σε άλλο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας ή πληρωμή λογ/σμων ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας κλπ μέσω internet, δεν υπάρχει καμμία χρέωση γιατί γίνεται απ'ευθείας (ηλεκτρονικά) και δεν χρειάζεται να απασχοληθεί κανένας υπάλληλος (ούτε από κατάστημα, ούτε από κεντρική υπηρεσία).

Επειδή εργάζομαι σε τράπεζα, συμφωνώ ότι υπάρχουν καταχρηστικές προμήθειες αλλά αυτές του internet δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία...να πονηρεύεστε περισσότερο στα δάνεια.

edit: Να προσθέσω ακόμα κάτι άλλο: Στο τιμολόγιο της κάθε τράπεζας συνήθως περιλαμβάνονται και χρεώσεις που ποτέ δεν εισπράτονται λόγω κοινής λογικής, όπως έξοδα αποστολής άσχετου fax για εξυπηρέτηση του πελάτη, έξοδα ενημέρωσης αν το κατάστημα ενημερώσει τον πελάτη για καθυστερημένη οφειλή του, έξοδα αναζήτησης αρχείου αν ζητήσει πελάτης παλιότερο παραστατικό συναλλαγής (αυτό μάλιστα χρεώνεται κανονικά, αν αφορά πολλές συναλλαγές σε βάθος χρόνου).

Γενικά, αν οι τράπεζες χρεώνανε κανονικά ό,τι αναγράφει το τιμολόγιό τους, θα χρεώναν και τον αέρα που αναπνέετε στο κατάστημα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...