Προς το περιεχόμενο

Αγορά macbook pro 15,4 απο ebay.gr

villwtas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου πιο εμπειρου απο διαδικτυακες αγορες οσον αφορα ενα macbook pro 15,4 που βρήκα στη συγκεκριμένη σελιδα.Δεν έχω ξακανανει αγορες από εκει και δεν ξέρω τι παιζει.Η εταιρεία έχει 99,2 θετικά feedback αλλά είμαι επιφυλακτικός λόγω της άγνοιάς μου επί του θέματος.Επίσης μου προκαλεί εντύπωση η χαμηλή τιμή του σε σχέση με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα.Θα με βοηθούσε πολύ όποιος γνωρίζει η έχει αγοράσει από τη συγκεκριμένη εταιρεία να μου έλεγε τη γνώμη του.Το προιόν είναι αυτό:http://viewitem.eim.ebay.gr/NEW-Apple-MacBook-Pro-500GB-154-4GB-Core-i7-20-MC721/200617906723/item

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Αν είναι απο US θα στο σταματήσουν στο τελωνείο (εκτός απροόπτου) οπότε η αξία του εκτελωνισμου εχει σχέση με την αξία του προϊόντος.

Αν δεν είναι trusted seller μη το πάρεις. Μιλάμε για αρκετά μεγάλο πόσο για να ρισκαρεις. Δωσε βάση στο keyboard layout.

Δημοσ.

Αν δεις το feedback του εδω:

http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=a1_mobile&ftab=AllFeedback&myworld=true

φαινεται αρκετα αξιοπιστος και εχει πουλησει και αλλα macbook στο παρελθον.

Εγω θα προχωρουσα σε αγορα, με συστημενη αποστολη με courier και tracking number, ωστε να ξερεις ανα πασα στιγμη που βρισκεται μεχρι να σου ερθει

Απο UK φαινεται οτι στελνει ο συγκεκριμενος, οποτε δε εχεις προβλημα με τελωνειο κτλ.

Αν επιλεξεις να στο στειλει με Royal Mail, σου αφηνουν χαρτακι απο τα ΕΛΤΑ, και πηγαινεις απο εκει με την ταυτοτητα σου και το παραλαμβανεις μέσα σε 15 μέρες. Με FedEx στο φέρνει σπίτι courier.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να μη ρισκάρεις να αγοράσεις κάτι τόσο ακριβό μέσω ebay... Διότι, δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου έρθει και πως θα σου έρθει... Είναι αρκετά μεγάλο το ποσό για να το ρισκάρεις! Και δεν ξέρω τι γίνεται και με την εγγύηση σε αυτές τις περιπτώσεις... Εγώ, πάντως, που πήρα μια φορά ένα iPod Nano από το ebay, μου ήρθε μεν, αλλά όλα τα παρελκόμενα ήταν fake, γεγονός που με έκανε να αναρωτηθώ και για την ίδια την συσκευή. Και πολλές φορές δεν στο στέλνουν καν στο κουτί τους, καινούργιο ή μη! Στη θέση σου, θα προτιμούσα να πάω σε ένα κατάστημα εδώ στην Ελλάδα, να το πάρω από εκεί, να το πάρω στο κουτί του, να είμαι ο πρώτος που θα το ανοίξω (λέμε τώρα), να έχω και την εγγύηση και να έχω και σε κάποιον να απευθυνθώ αν πάθει ο,τιδήποτε... Δεν είναι stickακι usb! Είναι ολόκληρος υπολογιστής... Και η εν λόγω σελίδα δεν δείνει και πολλές πληροφορίες... Τώρα, βέβαια, μπορεί να κινδυνολογώ αδίκως, αλλά σου λέω τι θα έκανα εγώ σε ανάλογη περίπτωση... Από εκεί και πέρα...

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να μη ρισκάρεις να αγοράσεις κάτι τόσο ακριβό μέσω ebay... Διότι, δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου έρθει και πως θα σου έρθει... Είναι αρκετά μεγάλο το ποσό για να το ρισκάρεις! Και δεν ξέρω τι γίνεται και με την εγγύηση σε αυτές τις περιπτώσεις... Εγώ, πάντως, που πήρα μια φορά ένα iPod Nano από το ebay, μου ήρθε μεν, αλλά όλα τα παρελκόμενα ήταν fake, γεγονός που με έκανε να αναρωτηθώ και για την ίδια την συσκευή. Και πολλές φορές δεν στο στέλνουν καν στο κουτί τους, καινούργιο ή μη! Στη θέση σου, θα προτιμούσα να πάω σε ένα κατάστημα εδώ στην Ελλάδα, να το πάρω από εκεί, να το πάρω στο κουτί του, να είμαι ο πρώτος που θα το ανοίξω (λέμε τώρα), να έχω και την εγγύηση και να έχω και σε κάποιον να απευθυνθώ αν πάθει ο,τιδήποτε... Δεν είναι stickακι usb! Είναι ολόκληρος υπολογιστής... Και η εν λόγω σελίδα δεν δείνει και πολλές πληροφορίες... Τώρα, βέβαια, μπορεί να κινδυνολογώ αδίκως, αλλά σου λέω τι θα έκανα εγώ σε ανάλογη περίπτωση... Από εκεί και πέρα...

Όταν κάτι λέει BRAND NEW - SEALED, στελνει συστημενο με courier, έχει παγκοσμια εγγυηση (ολα τα mac εχουν, απ' οπου κι αν τα αγορασεις) και γλυτωνει τουλαχιστον 200€ στις μερες μας, απο το φθηνοτερο καταστημα στο skroutz δε νομιζω να θελει και δευτερη σκεψη.

Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για εναν αξιοπιστο seller με τοσες πολλες πωλησεις...

Δημοσ.

Καλημέρα,

πριν από δύο μήνες περίπου πήρα το δικό μου mbp (το entry 15αρι) από ebay.co.uk 1200 λίρες με μεταφορικά. Οι δύο sellers είχα ξεχωρίσει τότε ήταν ο electronic-king-inc και ο universal-electronix οι οποίοι έχουν πολλά positive reviews και είχα διαβάσει καλά λόγια στο maclife.gr. Κατέληξα στον electronic-king γιατί μπόρεσε να μου κάνει λίγο καλύτερη τιμή. Και οι δύο κάνουν dispatch απο UK.

Δε νομίζω ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ανησυχείς, αρκεί να προσέξεις ο seller που θα προτιμήσεις να έχει πολλά θετικά reviews, να πληρώσεις με paypal μέσω ebay και να κάνει dispatch από ΕΕ για να μην έχεις τελωνείο. Επίσης πριν προχωρήσεις σε αγορά φρόντισε να συμφωνήσετε στην τιμή (ρώτησε αν μπορεί να σου κόψει τίποτα) και τα μεταφορικά.

Δημοσ.

Όταν κάτι λέει BRAND NEW - SEALED, στελνει συστημενο με courier, έχει παγκοσμια εγγυηση (ολα τα mac εχουν, απ' οπου κι αν τα αγορασεις) και γλυτωνει τουλαχιστον 200€ στις μερες μας, απο το φθηνοτερο καταστημα στο skroutz δε νομιζω να θελει και δευτερη σκεψη.

Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για εναν αξιοπιστο seller με τοσες πολλες πωλησεις...

Το τόνισα, ότι μπορεί να κινδυνολογώ άδικα, αλλά είπα τι θα έκανα εγώ. Δεν θα έδινα τόσα πολλά λεφτά σε έναν seller στο ebay κ δεν θα αγόραζα ποτέ το macbook μου από εκεί... Ειδικά για το Brand New-Sealed, μην μου πεις τώρα ότι δεν μπορεί να το πακετάρει κ να το στείλει και καλά σαν καινούργιο... Γενικά είμαι οπαδός των προσωπικών πωλήσεων (όταν έχει να κάνει με τέτοιου είδους πράγματα) εκτός κι αν πρόκειται για την ίδια την εταιρία που πουλάει το προϊόν που με ενδιαφέρει... Και πάλι λέω, ότι καταθέτω, απλά, την άποψη μου, η οποία ίσως να είναι υπερβολική... Επειδή είχα μια κακή εμπειρία εγώ, δε σημαίνει ότι είναι ο κανόνας... Προφανώς και είναι, ίσως, η εξαίρεση, αλλά ήθελα να το πω...

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας.Κατά 99% θα προχωρήσω στην αγορά και με το που θα το πάρω στα χέρια μου θα σας ενημερώσω μήπως θέλει να πάρει και κανένας άλλος.Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες εποχές όλοι κοιτάμε να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε στην καλύτερη τιμή.Βέβαια δεν κρύβω οτι θεωρώ γενικά τις συναλλαγές μέσω internet μεγάλο ρίσκο, αλλά δεν μου περισσεύουν και 200 ευρώ να τα δώσω ...

Δημοσ.

Σχετικά με την εγγύηση, ναι μεν είναι παγκόσμια αλλά για να ισχύει πρέπει να έχεις και την απόδειξη αγοράς υποθέτω; Δίνουν κανονική απόδειξη οι πωλητές μέσω ebay; Έχουν κανονικό κατάστημα με ΑΦΜ/VAT ηλεκτρονικό ή φυσικό σε κάποια χώρα; Μόνο η επιβεβαίωση του paypal δεν νομίζω ότι ισχύει... Ρώτησε τον πωλητή για αυτό και μην δεχθείς απάντηση του στυλ: αν πάθει κάτι μπορείς να το στείλεις πίσω σε εμένα γιατί αυτό δεν είναι εγγύηση.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας.Κατά 99% θα προχωρήσω στην αγορά και με το που θα το πάρω στα χέρια μου θα σας ενημερώσω μήπως θέλει να πάρει και κανένας άλλος.Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες εποχές όλοι κοιτάμε να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε στην καλύτερη τιμή.Βέβαια δεν κρύβω οτι θεωρώ γενικά τις συναλλαγές μέσω internet μεγάλο ρίσκο, αλλά δεν μου περισσεύουν και 200 ευρώ να τα δώσω ...

Γεια σου φίλε μου!

Τελικά τι έκανες με το macbook pro..? Το αγόρασες από ebay? 'Εψαχνα και γω να αγοράσω macbook pro 15'' μέσω ebay.co.uk και βρήκα και γω τον ίδιο πωλητή..

Ευχαριστώ :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...