Προς το περιεχόμενο

κάρτες μέλους καταστημάτων (carrefour, praktiker...)

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πιθανόν αρκετοί να είστε κάτοχοι αυτών ή παρόμοιων καρτων.

κάρτες μέλους που παρέχουν κάποιες εκπτώσεις ή προσφορές στους κατόχους

η ερώτηση μου είναι τι κερδίζουν από αυτή την ιστορία αυτά τα καταστήματα.

πχ είδα στα πράκτικερ μερικά προϊόντα με αρκετά μεγάλη έκτωση στους κατόχους αυτών των καρτών.

σε μερικά είδη έφτανε και το >20% (μερικά ποδήλατα που είδα).

για να κάνουν τέτοιες προσφορές λογικά θα έχουν κάποιο κέρδος.

κάποιος θα πει τώρα ότι το κάνουν για να σε φακελώσουν. έστω ότι είναι έτσι. τόσο κέρδος έχουν;

Δημοσ.

Τετοιες καρτες μπορουν να λειτουργουν

1ον)σαν διαφημιση για το καταστημα (φαντασου αυτες των σουπερμαρκετς που μπαινουν και στα μπρελοκ των κλειδιων -το πιο απλο παραδειγμα) , προσφορες στο συγκεκριμενο καταστημα με την καρτα ----> ενας να βρει κατι αυτα γυρνανε στην αγορα...

2ον)Ενα ειδος ''στατιστικης'' για το τι ψωνιζει ο κοσμος...

...κλπ

Φαντασου οτι ολα αυτα θα κοστιζαν στην εκαστοτε εταιρια + οτι θα εδινε τα χρηματα προς τα εξω, ενω τωρα λειτουργει και σαν επιβραβευση των πελατων...;)

Δημοσ.

γνώριζα για αυτές τις κάρτες και ειδικά αυτές που λες που μπαίνουν σε μπρελόκ (οι μπλε των carrefour) τις έχουν αρκετοί αλλά ποτέ δεν είχα ασχοληθεί.

απλά σήμερα που ξεφύλλιζα ένα διαφημιστικό είδα όπως είπα σε μερικά προϊόντα (λίγα) αρκετά μεγάλη έκπτωση και μου έκανε εντύπωση.

μου φαίνεται θα κάνω καμία αίτηση γιατί δεν την παλεύουμε οικονομικά.

κάτι είναι και αυτό

Δημοσ.

offtopic , sorry ξεχασα να κανω μια προπαγανδα πριν προς το praktiker , carrefour, κλπ

Επιρεασμενος και απο το αλλο τοπικ..

οχι ποδηλατα απο αυτους, θα σκοτωθουμε...!:D

Δημοσ.

Φαντάζομαι πως αυτό που κερδίζουν είναι ένας πελάτης παραπάνω.

Θα βγάλεις κάρτα, θα πάρεις πχ το ποδήλατο απ αυτούς. Αύριο θα κοιτάξεις πάλι κανα φυλλάδιο τους μπας κι έχουν καμιά προσφορά που σ ενδιαφέρει, θα ψωνίσεις πάλι από κει. Συν ότι πιθανόν να πάρεις και τίποτα άλλο που σου γυάλισε όσο βρίσκεσαι εκεί.

Δημοσ.

ισως στις καλες εποχες(που βγαζαν αρκετα) να μπορουσαν να στειλουν διαφημιστικα στο σπιτι ή sms για τις προσφορες της εβδομαδας κτλ...

περα απο την διαφημιση,ισως να ειναι και ενας λογος πιεσης για καλυτερες τιμες χονδρικης.(δηλ.εχω χ δικους μου εγγεγραμενους σταθερους πελατες και θελω καλυτερη τιμη...)

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι η ίδια κατηγορία καρτών, αλλά εγώ που έχω κάρτα στα ΑΒ, έχω κίνητρο να ψωνίσω από εκεί, γιατί δίνουν εκπτωτικές επιτεγές. Ενώ λοιπόν έχω άλλα 2 super market στην περιοχή, συνηθίζω να ψωνίζω από εκεί, για να μαζεύω πόντους και εκπτώσεις, οπότε ο Βασιλόπουλος κερδίζει έναν πιο πιστό πελάτη.

Δημοσ.

προφανώς μιλάμε για το ίδιο είδος κάρτας. δεν ήξερα ότι έχει και ο βασιλόπουλος. δεν ψωνίζω κιόλας απ' αυτόν

Δημοσ.

απλά: αυξάνουν τις τιμές όσων προϊόντων πουλιούνται συχνότερα και μειώνουν τις τιμές αυτών που πουλιούνται λιγότερο και όλοι είναι χαρούμενοι.

Επίσης δημιουργούν οικογένειες προσφορών αναλόγως σε τι συνδυασμό πουλιούνται κάποια προϊόντα. π.χ μπορεί παρασκευή να έχουν δει ότι πουλάνε πολλά μπουκάλια βότκας. Έτσι ίσως τους συμφέρει να κάνουν κάποια προσφορά την Παρασκευή ώστε εσύ να αγοράσεις δύο αντί για ένα. Πίστεψε με το τελικό κέρδος των super market από αυτές τις loyalty cards είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο από το δικό σου όταν τις χρησιμοποιείς.

Δημοσ.

Βασικά, αυτές οι κάρτες σε κάνουν κυνηγό πόντων και μπόνους.

Εκεί που πας να αγοράσεις για 4 ευρώ, αγοράζεις τελικά περισσότερα για να πάρεις το μπόνους. Δεν είναι κάτι το κακό, απλά είναι μια δοκιμασμένη τακτική μαρκετινγκ.

Αν το δει κάποιος μακροπρόθεσμα, συμφέρει να αγοράζεις από πολλά σουπερμαρκετ και όχι από ένα και να παίρνεις από το καθένα ότι έχει προσφορά.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι η ίδια κατηγορία καρτών, αλλά εγώ που έχω κάρτα στα ΑΒ, έχω κίνητρο να ψωνίσω από εκεί, γιατί δίνουν εκπτωτικές επιτεγές. Ενώ λοιπόν έχω άλλα 2 super market στην περιοχή, συνηθίζω να ψωνίζω από εκεί, για να μαζεύω πόντους και εκπτώσεις, οπότε ο Βασιλόπουλος κερδίζει έναν πιο πιστό πελάτη.

λειτουργεις δλδ ακριβως με τον τροπο που σε θελουν να λειτουργησεις. οι εκπτωτικες καρτες εχουν σκοπο να σε κανουν να πηγαινεις στο ιδιο μαγαζι ολη την ωρα γιατι νομιζεις οτι θα εχεις εκπτωση ενω ουσιαστικα δεν κερδιζεις και πολλα. κερδιζουν ομως αυτοι γτ κατα καποιο τροπο σε αναγκαζουν να πηγαινεις στο μαγαζι τους. δεν ειναι δλδ τοσο τα στατιστικα οσο το ψυχολογικο τρικ που σου κανουν. γι αυτο κι εγω εχω χιλιαδες τετοιες καρτες για ολα τα μαγαζια :lol:

Δημοσ.

λειτουργεις δλδ ακριβως με τον τροπο που σε θελουν να λειτουργησεις. οι εκπτωτικες καρτες εχουν σκοπο να σε κανουν να πηγαινεις στο ιδιο μαγαζι ολη την ωρα γιατι νομιζεις οτι θα εχεις εκπτωση ενω ουσιαστικα δεν κερδιζεις και πολλα. κερδιζουν ομως αυτοι γτ κατα καποιο τροπο σε αναγκαζουν να πηγαινεις στο μαγαζι τους. δεν ειναι δλδ τοσο τα στατιστικα οσο το ψυχολογικο τρικ που σου κανουν. γι αυτο κι εγω εχω χιλιαδες τετοιες καρτες για ολα τα μαγαζια :lol:

Ρε παιδιά, φαγωθήκατε με το κέρδος του μαγαζιού. Προφανώς κερδίζει, αλλά κ εγώ δεν αγοράζω ταμπόν και gel για τα μαλλιά επειδή δίνουν πόντους. Όταν πηγαίνω super market, δίνω την καρτούλα μου και μια στο τόσο παίρνω και μια δωροεπιταγή. Χονδρικά έχω συγκρίνει το συγκεκριμένο κατάστημα με άλλα και δεν το βρήκα πιο ακριβό. Αν κάποιος έχει τον χρόνο να πηγαίνει σε 2 super market, να συγκρίνει τις τιμές και μετά να ψωνίζει από το καθένα τα πιο φ8ηνά, είναι γαμάτος, αλλά εγώ δεν έχω χρόνο να το κάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...