skim045 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα μόλις έγινε η σύνδεση με τη cyta. Αλλά αντιμετωπίζω ένα ψιλοπροβληματάκι. Καμιά φορά μπαίνω και παίζω λίγο cs 1.6 και σήμερα που μπήκα είδα πολύ υψηλό latency. Είναι δηλαδή γύρω στα 240 αλλά σταθερό εκεί ενώ πριν είχα γύρω στο 70(με on telecoms). Και αυτό χωρίς να έχω τίποτα ανοιχτό(torrent κτλ.). Προς το παρόν χρησιμοποιώ ένα pirelli μαύρο που δίνει η εταιρεία. Πριν απο αυτό χρησιμοποιούσα ένα fritz box fon wlan 7140. Είναι θέμα router? ή εταιρείας? Σύμφωνα με το speedtest μου δίνει ping ~40. Το αναφέρω γιατί απο έχω διαβάσει αυτά τα δύο(ping, latency) συμβαδίζουν. Ευχαριστώ.
SPANK Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Και τα 2 επηρεάζουν το ping και πόσο latency έχεις και το router αλλα σε μεγάλο ποσοστό η εταιρία θα έλεγα , και εγώ απο ote σε forthnet ειδα αρκετά μεγάλη αλλαγή. Γνώμη μου ειναι πρώτα να δοκιμάσεις να κάνεις port forward στο router τις ports που χρειάζεται το cs αλλα και γενικά όποιο online game παίζεις και φυσιολογικά θα μειωθεί το latency. Επίσης καλό θα ήταν να αγοράσεις ενα αλλο router Vigor 2700vg που δεν συγκρίνεται με το pirelli γιατι το fritz box δεν το σχολιάζω καν. Επίσης δώσε μερικά στατιστικά για την γραμμή σου μεσα απο το router
skim045 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Χμμμμ. Δηλαδή με αυτό που μου προτείνεις δεν θα έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, ετσι; Έκανα port forward αλλά το lat απο 240 έπεσε στο 180. Πάλι όμως είναι υψηλό... Και κάτι άλλο. Επειδή σκέφτομαι να βάλω σε άλλο δωμάτιο το router λόγο τηλεφώνου, για να μην ανοίγω άλλο θέμα, μπορείς να μου προτείνεις καμιά ασύρματη κάρτα δικτύου που να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερη στις επιδόσεις με ενσύρματη σύνδεση; Ευχαριστώ. EDIT: Ποια πεδία θέλεις να σου περιγράψω;
SPANK Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Αυτό που σου προτείνω ειναι πολύ καλύτερο απο το pirelli,τώρα οσο αφορά το latency πρέπει να πάρεις ενα τηλέφωνο στην cyta και να τους ζητήσεις να σε βάλουν σε fast path αν δεν είσαι ήδη ετσι θα πέσει ακόμα πιο πολύ. Ασύρματη κάρτα σου προτέινω της alfa Μπές στο status του router η όπως αλιώς το έχεις γιατι δεν έχω ασχοληθεί με το pirelli και ανέβασε όπως στα πόσα συνχρονίζει ,margin , attenuation κτλπ
skim045 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Σου μεταφέρω ακριβώς όπως μου τα δείχνει: Θα σου ανεβάσω μία φωτό γιατί δεν θα καταλάβεις τίποτα... Αυτό με το fast path που αναφέρεις τι είναι ακριβώς; Και θα τους το ζητήσω έτσι; Ότι θέλω να μου κάνουν fast path; Και κάτι άλλο. Η alfa θα είναι μια χαρά έτσι ή θα χρειαστεί να αλλάξω και καμια κεραία; Ορίστε:
SPANK Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Ναι θα τους ζητήσεις να σε βάλουν σε fast path το οποίο ειναι χρήσιμο κυρίως οταν παίζεις online games και σου μειώνει το latency το πόσο βέββαια δεν μπορείς να το ξέρεις. Αν δεν δείς καμία διαφορά βέβαια μπορείς να τους πει να στο βγάλουν ανα πάσα στιγμή Απο οτι βλέπω στην φωτογραφία δεν εισαι σε fast path αλλα σε interleave όπως θα δεις πάνω δεξιά. Επίσης να ξέρεις οτι οταν μπείς σε fast path ενδέχεται να σου πέσει ο συγχρονισμός στο downstream και φυσικά στο download αλλα μπορεί να μείνει το ίδιο ,ουτε αυτο δεν το ξέρεις. Ζήτα να γυρίσεις σε fast path δεν χάνεις τίποτα και αν δεν δεις και δεν σου κάνει τους λες να σε γυρίσουν πίσω. Δοκίμασε το αν θέλεις και πες πως πήγε αν είδες διαφορά κτλπ
skim045 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Οκ. Ευχαριστώ πολύ. Αυτή η αλλαγή σε fast path γίνεται αμέσως ή όποτε το θυμηθούν; Γνωρίζεις; Επίσης, δεν μου είπες, θα χρειαστεί καμια κεραία το alfa που μου πρότεινες; ή θα είναι εντάξει και με αυτή που έχει;
SPANK Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Στην forthnet που είμαι εγώ γίνεται η αλλαγή εντος 1 ημέρας. Εμένα η κεραία της με εχει καλύψει όποτε τις έχω χρησιμποιήσει σε διάφορες περιπτώσεις απο εκει και πέρα όμως μπορείς να πάρεις και πιο μεγάλη η ακόμα να παίξεις και με προέκταση με καλώδιο. Υπάρχουν πολλές επιλογές γενικά/
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Σου μεταφέρω ακριβώς όπως μου τα δείχνει: Θα σου ανεβάσω μία φωτό γιατί δεν θα καταλάβεις τίποτα... Αυτό με το fast path που αναφέρεις τι είναι ακριβώς; Και θα τους το ζητήσω έτσι; Ότι θέλω να μου κάνουν fast path; Και κάτι άλλο. Η alfa θα είναι μια χαρά έτσι ή θα χρειαστεί να αλλάξω και καμια κεραία; Ορίστε: η καρτα της alfa ειναι συνηθως 0,5 watt οποτε δεν μπορει να συγκριθει με κανονικη καρτα που ειναι στα 0,1 watt.ειναι κλασσεις ανωτερη.κεραια δεν χρειαζεται.καποιες φορανε ηδη 5-6 db
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.