kanesaxo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Έχω λοιπόν ένα πολυμηχάνημα με φαξ. Εξηγώ παρακάτω το τρόπο σύνδεσης των: Στο σπίτι (όντως παλιό) υπαρχει μια πρίζα τηλεφώνου. Εκει υπάρχει ένα σπλίτερ. Η μια γραμμή πηγαίνει στη τηλ/συσκευή. Η άλλη γραμμή ξανά σε σπλίτερ απο το οποίο η μία γραμμή πηγαίνει στο ρούτερ και η άλλη στο ΦΑΞ. Το πρόβλημα μου τώρα.Το φαξ το συνδέω μόνο όταν ειναι να μου στείλουν κάτι. Ψαχνω τρόπο ομως να το αφήνω μονίμως ανοικτό. Δοκιμάζοντας το, και κάνοντας μια κλήση στο σταθερό ακούγεται ο κλασσικός ήχος φαξ και φωνή. Ερωτώ: δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να μην "απαντά το φαξ" για κάποιο χρονικό διάστημα και να απαντά μετά απο αυτό ή να απαντά μόλις ανιχνεύσει άλλο φαξ αντί για φωνή. Ελπίζω να έγινα κατανοητός!
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Ποιο πολυμηχάνημα έχεις; Υπάρχει ρύθμιση για προτεραιότητα ως τηλέφωνο ή Φαξ;
kanesaxo Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Εχω το Xerox WorkCentre 3210. Eχει ένα κάρο ρυθμίσεις γι'αυτό αλλα δεν έχω βγάλει άκρη.Και το κακό ειναι πως δεν έχω καποιο άλλο φαξ για να κάνω δοκιμές στέλνοντας στο δικό μου. Θα σε βοηθούσε εάν σου στελνα κάποιο λίνκ με τις οδηγίες του ή κατι παρεμφερές;
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Οπως διαβάζω από το manual της συσκεύης είναι ρυθμισμένο ώστε μετά από ένα ορισμένο αριθμό κωδωνισμών να λαμβάνει αυτόματα το Φαξ και άρα δεν απαντά αμέσως. Αν δεν είναι μονίμος ανοικτό το Φαξ τότε επιλέγεις να λειτουργεί μόνο ως Φαξ ή να έχει προτεραιότητα το Φαξ έναντι του τηλεφώνου.
kanesaxo Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Ναι όμως οταν καλεί κάποιος στο σταθερό ακούγεται σαν το φαξ να θέλει να λάβει φάξ...
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Από τον πρώτο κωδωνισμό ακούγεται ο ήχος του Φαξ; Λογικά θα έχει από δυο και πάνω άσε που θα μπορείς να ρυθμίσεις έως το 10 πιστεύω. Έαν δεν θέλεις να λάβεις Φαξ επιλέγεις να λειτουργεί μόνο ως τηλέφωνο , τουλάχιστον όταν πρόκειτε για κλήση ομιλίας.
kanesaxo Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Ακριβώς, με το που σηκώνω το σταθερό ακουγεται ο ηχος του φαξ. Υποτίθεται πως είναι στην αυτόματη ρύθμιση και λαμβάνει φαξ μόνο αν ανιχνεύσει φαξ την άλλη γραμμή, αλλά απ'οτι βλέπω δε λειτουργεί.
mkekakis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Φίλε έχω το ίδιο πρόβλημα και απ'ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα η λύση είναι να έχεις γραμμή isdn. (το θέμα δεν είναι τόσο το οικονομικό αλλά ότι πρέπει να μείνεις καμιά 20αριά μέρες χωρίς nternet! για να αλλάξεις γραμμή) Αν έχει βρει κανένας λύση με pstn γραμμή ας βοηθήσει λίγο
kanesaxo Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Aυτή τη λύση τη ξεχνάμε...Δραχμή(ευρώ) δε δίνω στον οτε, ειδικά για τέτοια άχρηστη υπηρεσία.
poulinos Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 a.αυτο με τα 2 splitter δεν μαρεσε.ελπιζω να εννοεις τηλεφωνικο διακλαδωτη και μετα splitter.απο εκει και περα σε ολα τα fax Που εχω δει μεχρι τωρα συνηθως παιζουν 3 Mode. ενα σκετο τηλεφωνο ενα φαξ μονο που σου απανταει καπακια το φαξ και ενα τριτο το οποιο απανταει φαξ μετα απο χ χτυπηματα.αυτω τωρα το feauture Που σου λενε οτι το φαξ θα παιξει σαν τηλ οταν ειναι τηλ και οταν ειναι φαξ θα γυρισει σαν φαξ δεν θυμαμαι να το εχω δει να παιζει ποτε
kanesaxo Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Eπαναφέρω μιας και ξεχάστηκα. Ναι φίλε πουλινέ, ετσι είναι. Αναλύω τη διαδρομή τ ης γραμμής. Τηλεφωνική πριζα ΟΤΕ (μόνο μια στο σπιτι).Εκεί μπαίνει το σπλίτερ. Στη μια οπή του σπλίτερ μπαίνει το σταθερό (ένα στο σπιτι). Στην άλλη οπή μπαίνει ένα καλώδιο 10 περίπου μέτρων το οποίο στην άκρη του έχει διακλαδωτή. Στο ένα συνδέω το ρούτερ και στο άλλο το φαξ (με φίλτρο,μήπως είναι περιττό όταν θέλω να στείλω φαξ. Με ενδιαφέρει να είναι ολα συνδεμένα δηλ το μηχάνημα φαξ, (που ειναι σκετο φαξ,δεν εχει τηλέφωνο) και το σταθερό. Οπως προείπα, αν τα συνδέσω όλα, φαξ στέλων κανονικά.Αλλά οποτε καλεί κάποιος στο σταθερό απαντάει κατευθείαν το φαξ (ακούγεται δηλ ο κλασσικός ήχος).
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Eπαναφέρω μιας και ξεχάστηκα. Ναι φίλε πουλινέ, ετσι είναι. Αναλύω τη διαδρομή τ ης γραμμής. Τηλεφωνική πριζα ΟΤΕ (μόνο μια στο σπιτι).Εκεί μπαίνει το σπλίτερ. Στη μια οπή του σπλίτερ μπαίνει το σταθερό (ένα στο σπιτι). Στην άλλη οπή μπαίνει ένα καλώδιο 10 περίπου μέτρων το οποίο στην άκρη του έχει διακλαδωτή.Στο ένα συνδέω το ρούτερ και στο άλλο το φαξ (με φίλτρο,μήπως είναι περιττό όταν θέλω να στείλω φαξ. Με ενδιαφέρει να είναι ολα συνδεμένα δηλ το μηχάνημα φαξ, (που ειναι σκετο φαξ,δεν εχει τηλέφωνο) και το σταθερό. Οπως προείπα, αν τα συνδέσω όλα, φαξ στέλων κανονικά.Αλλά οποτε καλεί κάποιος στο σταθερό απαντάει κατευθείαν το φαξ (ακούγεται δηλ ο κλασσικός ήχος). α.ξεκαρφωτο με το προβλημα αλλα ειναι λαθος. πριζα οτε.εχεις splitter που γραφει line phone modem.το Line παει τοιχο το Phone Παει τηλεφωνο το modem Παει σε καλωδιο που παει σε διακλαδωτη. εδω ειναι λαθος.απο το modem θα παει μονο στο Modem οχι και στο φαξ. οποτε θα κανεις.πριζα οτε(αν εχει λογοτυπο οτε την ανοιγειςκαι κοβεις πυκνωτακια και αντιστασεις ή βαζεις αλλην) διακλαδωτης.απο την μια πλευρα με φιλτρο τοτηλεφωνο. απο την αλλη πλευρα το καλωδιο που παει στο δωματιο σου.εκει βαζεις to splitter.στο Phone το fax στο Modem το modem>δηλαδη εκει που ειιναι το splitter βαζεις φιλτρο και διακλαδωτη και εκει που ειναι φιλτρο διακλαδωτης βαζεις το splitter. τωρα για το αλλο θεμα σου ειπα. τα φαξ 3 modes.ενα τηλεφωνο 2 φαξ απευθειας με τον πρωτο χτυπο.3.τηλεφωνο και φαξ μετα απο χ χτυπηματα που τα οριζεις στο μενου.τωρα αν εχει feature Που λεει τηλεφωνο και φαξ μαζι αλλα αν ειναι φαξ να γυρισει σεφαξ αυτοματα αλλιως να ειναι τηλ(ασχετα με τα χ χτυπηματα) απενενεργοποιησε το.δεν εχω δει να παιζει.μπορεις να το κανεις και δοκιμη βεβαια
kanesaxo Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 @Πουλινέ 1) εχω αφαιρέσει τη πρίζα ΟΤΕ κι έχω βάλει μια κοινή (απο την εποχή που ειχα προβλημα με τη φορθνετ και με ειχες συμβουλευσει εσύ και οι τεχνικοί της φορθνετ). Ακολουθώ τη συνδεσμολογία σου. 2) στη πριζα τηλεφώνου συνδέω το κοινό διακλαδωτή. 2α) Στη μια του πλευρά βάζω το τηλεφωνο με φιλτρο. 2β) Στην άλλη του πλευρά βάζω το καλωδιο που ερχεται στο χώρο όπου ειναι το ρουτερ και το φαξ. 3) Στην ακρη λοιπόν του καλωδίου αυτού βάζω το line του splitter. 3α) Βαζω το ΦΑΞ στο Phone 3β) Bαζω το router στο modem. Ε,δεν ανάβουν τα λαμπάκι του ρούτερ "broadband , internet" . Είναι λές και δεν έρχεται σήμα απτη τηλεφωνική γραμμή. Μάλλον φταίει ο αρχικός κοινός διακλαδωτής;;; Θενκς για τον κόπο σου. Υ.Γ. EDIT Μολις δοκίμασα σκετο το κοινό διακλαδωτή με το τηλέφωνο και όντως δεν λειτουργεί,παρά μόνο στο μία πλευρά του.Γι'αυτό δε παίρνει σήμα το καλώδιο που παει σε ρουτερ/φαξ. Τον ανοίγω απο μέσω και βλέπω πως είναι @@ διακλαδωτής. Απο τα 4 πινς, στη μια πλευρά πηγαίνουν τα δυο μεσαία (αυτά που χρησ. δηλ. ολες οι συσκευές μας) και απο την άλλη πλευρά πηγαίνουν στα 2 μεσαία τα 2 ακριανά της πρίζας. Δυστυχώς δε μπορώ να κάνω κόψω ράψε και να ενώσω τις δυο πλευρές μιας και ειναι όλα πολύ κοντά σε μήκος.
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 δεν ειναι μαμησε τα ο διακλαδωτης.εχεις παρει διακλαδωτη L1 L2 αντι να εχεις παρει κανονικο διακλαδωτη.το φαξ κοινως δεν επρεπε να παιζει τοσο καιρο.πηγαινε εξω και παρε ενα κοινο διακλαδωτη.ουτε 1 ευρω δεν κανει.μην κανεις κοψε ραψε.
kanesaxo Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2011 Επειδή τέτοιο πράγμα δε βρίσκω κυριακάτικα, την έκανα τη πατέντα τελικά. Ολα δουλεύουν ρολόϊ τώρα. Οντως ειχα διακλαδωτή L1/L2. Ε, απο βδομάδα θα βγώ να ψωνίσω έναν, τσάμπα τους δίνουν. Το φαξ πουλινέ έπαιζε, αφού μου είχα λάβει και είχα στείλει ένα κάρο φορές.Αφού αποσύνδεα του ρούτερ (δηλ το φαξ πάνω στο σπλίττερ). Τώρα τα συνέδεσα όπως μου ανέφερες, κι εν τέλει έβαλα το φαξ να παίξει ως φαξ μετά απο 5 χτύπους. Αυτό που ήθελα να κάνω αρχικά μάλλον δε γίνεται,τουλάχιστο δεν έβγαλα άκρη εγώ. Και πάλι θενκς για τη πολύτιμη βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.