Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για νέα (;) σύνθεση

dantes.00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα ολα τα κουτια ιδια δεν ειναι? γνωριζω βεβαια καποια της zalman που κανουν 1000€ αλλα ας μιλησουμε για τα συνηθισμενα... δειξε μου ενα που βοηθαει στον καλο αερισμο οπως λες, και ενα που δεν βοηθαει.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μα ολα τα κουτια ιδια δεν ειναι? γνωριζω βεβαια καποια της zalman που κανουν 1000€ αλλα ας μιλησουμε για τα συνηθισμενα... δειξε μου ενα που βοηθαει στον καλο αερισμο οπως λες, και ενα που δεν βοηθαει.

Αν ήταν όλα τα ίδια θα βάζαμε μαζί τα γίδια και τα πρόβατα...

Βοηθάει

http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20189&cat=1&sub=0&pmanuf=1120&sort=undefined&step=undefined

Δεν βοηθάει το Dell που έχω δίπλα μου και κάνει και ένα σωρό λεφτά

http://www.skroutz.gr/s/246519/Dell-Precision-T1500-Core-I7-860.html

Δημοσ.

Iδια δεν ειναι, ξεχωριζουν σε διαφορα θεματα, αλλα οσο αφορα τον αερα ιδια ειναι. Για ενα παραλληλογραμμο σχημα προκειται.

Οσο αφορα τα δυο που μου εδειξες ειναι σαφες οτι το δευτερο ειναι τενεκες. Υποτιθεται οτι θα μου εδειχνες δυο με ιδιο μεγεθος που ομως να διαφορροποιουνται ως προς την υποστηριξη στον... αερισμο.

Δημοσ.

Iδια δεν ειναι, ξεχωριζουν σε διαφορα θεματα, αλλα οσο αφορα τον αερα ιδια ειναι. Για ενα παραλληλογραμμο σχημα προκειται.

Οσο αφορα τα δυο που μου εδειξες ειναι σαφες οτι το δευτερο ειναι τενεκες. Υποτιθεται οτι θα μου εδειχνες δυο με ιδιο μεγεθος που ομως να διαφορροποιουνται ως προς την υποστηριξη στον... αερισμο.

Σου έδειξα διαφορές και δεν έκατσα και να πολυ ψάξω κουτιά, για να σου λύσω "απορία" μια και θα επιμένεις ότι είναι ίδια...

Δημοσ.

Τώρα οι λόγοι γιατί ένα κουτί είναι καλύτερο από ένα άλλο είναι "αρκετοί" για να τους αναλύσουμε εδώ. Αν επικεντρωθούμε στην απαγωγή θερμότητας, ο "αέρας" που λες δεν είναι ο μόνος κύριος παράγοντας αφού εξίσου σημαντικός είναι η ποιότητα υλικών, το cable management, η τοποθέτηση κάποιων περιφερειακών (πχ PSU) και άλλα.

Μιλώντας όμως μόνο για τον "ΑΕΡΑ" αφού σε αυτό το σημείο αναφέρεσαι, θα σου φέρω 2 παραδείγματα από την ίδια εταιρία (Coolermaster) τα οποία και τα 2 ανήκουν στην Midi κατηγορία για να έχουμε μια σύγκριση. Αν πιστεύεις λοιπόν πως το Centourion 534+ το οποίο παίρνει max 3 120αριδες έχει το ίδιο air-flow με το HAF-922 το οποίο παίρνει 6 εκ των οποίων οι 2 είναι 200mm και άλλοι 2 140mm, τότε μάλλον κάνεις λάθος. Και είναι ένας από τους (πολλούς) λόγους που το ένα κουτί κάνει 40-50 ευρώ και το άλλο τα διπλά που τα αξίζει όμως και με το παραπάνω.

Τώρα αν το κουτί είναι ένα από τα κυριότερα HW parts, εγώ θα έλεγα πως είναι υποκειμενικό. Εγώ από την άλλη θα έλεγα το PSU με αυτά που έχουν δει τα ματάκια μου... Να βάζει ο άλλος ΜΒ/CPU/VGA που να κοστίζουν μόνα τους κανα 1000αρικο, με PSU της κλάσης DEER :shifty: Γιατί άμα πεθάνει το καημένο, θα πάρει μαζί του συνήθως και άλλα πράγματα μαζί του.

Θα έλεγα πάντως πως στο HW μας πρέπει να έχει μια ισορροπία, οπότε όλα να είναι ανάλογης ποιότητας. Δεν μπορείς να έχεις κουτί των 200 ευρω και να έχει μέσα έναν Celeron. Ή έναν i7-980x σε mUTX motherboard. Απλά δεν πάει.

Δημοσ.

Σου έδειξα διαφορές και δεν έκατσα και να πολυ ψάξω κουτιά, για να σου λύσω "απορία" μια και θα επιμένεις ότι είναι ίδια...

Για τον τομεα του αερισμου δε λεγαμε?

Αν μου βαλεις ενα μεγαλο και μια μινιατουρα ειναι λογικο να ειναι διαφορετικα.

Μιλώντας όμως μόνο για τον "ΑΕΡΑ" αφού σε αυτό το σημείο αναφέρεσαι, θα σου φέρω 2 παραδείγματα από την ίδια εταιρία (Coolermaster) τα οποία και τα 2 ανήκουν στην Midi κατηγορία για να έχουμε μια σύγκριση. Αν πιστεύεις λοιπόν πως το Centourion 534+ το οποίο παίρνει max 3 120αριδες έχει το ίδιο air-flow με το HAF-922 το οποίο παίρνει 6 εκ των οποίων οι 2 είναι 200mm και άλλοι 2 140mm, τότε μάλλον κάνεις λάθος. Και είναι ένας από τους (πολλούς) λόγους που το ένα κουτί κάνει 40-50 ευρώ και το άλλο τα διπλά που τα αξίζει όμως και με το παραπάνω.

Το δευτερο ειναι μεγαλυτερο και εχει μπολικους και μεγαλους ανεμιστηρες. Συνεπως δεν τiθεται θεμα συγκρισης με το πρωτο.

Εαν παρουμε δυο κουτια ιδιου μεγεθους και ιδιων ανεμιστηρων, ΠΩΣ γινεται το ενα απ τα δυο να εχει καλυτερο airflow?

Δημοσ.

Λοιπόν, πέτυχα κάποια αρνητικά σχόλια για την 6950 XFX (λένε διάφορα για χρώματα, γραμμές στην οθόνη κτλ), και σκεφτόμουν μήπως αντί αυτής έπαιρνα την 6870 dCU ASUS (κατηφορίζω λίγο κ την τιμή, γιατί προς τα πάνω παραξεφεύγουν). Σχόλια;

Για την 6950 XFX μήπως τα σχόλια που κυκλοφορούν είναι θέμα drivers?

Δημοσ.

Αρχικά πέτυχα αυτή τη συζήτηση, όπου αναφέρει άλλους, κι άρχισα να ψάχνω.

Βρήκα αυτό, όπως και πολλά (~25%) αρνητικά σχόλια στο newegg, όπου η κάρτα παίρνει μέσο όρο 3/5. Οι περισσότεροι αναφέρουν "μπλε και πράσινους κόκκους", προβλήματα σε οριζόντια/κάθετη σάρωση, πάγωμα στην οθόνη, και στο newegg πολλοί αναφέρουν ότι έχουν προβλήματα θερμότητας με την κάρτα.

Καταλαβαίνω πως κρατώντας το reference cooler δεν βοηθάς έξτρα την ψύξη της κάρτας, αλλά από την άλλη με κουτί όπως το Utgard πιστεύω θα βελτιωθεί το θέμα αυτό. Με τα άλλα θέματα όμως; Κανένας κάτοχος;

Στο newegg η Asus DCU 6870 παίρνει 4/5.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έφτασε η ώρα (επιτέλους) να παραγγείλω το pc... :rolleyes:

Από την παραπάνω σύνθεση που είχα καταλήξει, λόγω αλλαγών τιμών και έλλειψης προϊόντων στο εν λόγω κατάστημα (v-s), καταλήγω στην παρακάτω σύνθεση...

Άλλαξα την κάρτα γραφικών (Sapphire dual fan αντί XFX που διαβάζω ότι θερμαίνονται σχετικά περισσότερο), και το τροφοδοτικό (ξαφνικά χθες το κατάστημα φούσκωσε την τιμή κατά ~30€..), ενώ δεν έχω βάλει κ ψύκτρα (η Xigmatek Gaia που είναι σχετικά φθηνή κ αθόρυβη, τελείωσε προς το παρόν...). Εντωμεταξύ παρατήρησα κι έναν σκληρό Samsung SpinPoint F1 HD103UJ, λίγο ακριβότερο, όπου στο newegg αναφέρει ότι είναι νεότερο μοντέλο, κ έχει κ noiseguard. Τα έχουν μπερδέψει ή μου φαίνεται;

Πιστεύετε ότι αν περιμένω καμια εβδομάδα θα έχουμε κ άλλες αλλαγές στο κατάστημα, ή να περιμένω να ξαναρίξουν τιμή στο τροφοδοτικό/να ξαναφέρουν την gaia; Ιδέες για καμιά άλλη ψύκτρα, αθόρυβη όσο γίνεται;

Το άλλο που σκεφτόμουν, είναι να πάρω τροφοδοτικό κ ψύκτρα από άλλο κατάστημα...

post-220009-0-57512400-1310748120_thumb.jpg

Δημοσ.

Οι ψύκτρες αυτές (gaia ή Α70), είναι κάθετες στην cpu, και ακριβώς πάνω από την gpu έτσι;

Υπάρχει περίπτωση η gpu (όπως αυτή της τελευταίας σύνθεσης) να στέλνει το θερμό απάγιμο αέρα κατευθείαν πάνω στην cpu ψύκτρα;

Δημοσ.

Χωρίς να σε παίρνω στο λαιμό μου μια και δεν έχω την κάρτα,,, ο αέρας θα βγαίνει απο πίσω Από εκεί που θα την έχεις βιδώσει... Αν δεις έχει και κοψίματα στο bracket... Υποθέτω μια και έτσι πάει με την 6950 την δικιά μου...

Δημοσ.

Οι ψύκτρες αυτές (gaia ή Α70), είναι κάθετες στην cpu, και ακριβώς πάνω από την gpu έτσι;

Υπάρχει περίπτωση η gpu (όπως αυτή της τελευταίας σύνθεσης) να στέλνει το θερμό απάγιμο αέρα κατευθείαν πάνω στην cpu ψύκτρα;

Η CPU είναι στην πλάτη όπως την κοιτάς στην photo. Από την πίσω πλευρά. Οπότε δεν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...