Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για νέα (;) σύνθεση

dantes.00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το διαμέρισμα που έχω τώρα για λειτουργικό (σε 320gb) είναι 60gb, και μου είναι κάπως μικρό, δεν αρέσκομαι να κάνω απεγκαταστάσεις-εγκαταστάσεις διαρκώς. Προτιμώ να περιμένω κανα χρόνο, άσε που δε με φτάνουν τα γκαφρά ούτε για μικρό ssd (εδώ καλά καλά δεν έχω τα 700+ για το μηχανάκι...)

60gb για το λειτουργικο? πως γινεται αυτο?

Συστημα σημερα ανευ ssd ειναι κρεβατι χωρις μαξιλαρι(οπως ελεγε ο Μπενυ Χιλ).

Αφου θα δωσεις 700€ για τo συστημα, τα 80 μπορουν να ειναι για ssd.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

60gb για το λειτουργικο? πως γινεται αυτο?

Συστημα σημερα ανευ ssd ειναι κρεβατι χωρις μαξιλαρι(οπως ελεγε ο Μπενυ Χιλ).

Αφου θα δωσεις 700€ για τo συστημα, τα 80 μπορουν να ειναι για ssd.

Πώς γίνεται :

~15gb λειτουργικό (Win7 prof)

~10gb αρχεία

~20gb εφαρμογές (βασικά πράγματα, και δυο τρία προγράμματα για τη δουλειά μου)

~10gb παιχνίδια

Μένουν ~8gb ελέυθερα αυτή τη στιγμή. Κάπως έτσι γίνεται.

Αν είναι να τα σκάσω για ssd, δεν έχω καμιά όρεξη απλώς να φορτώνει το λειτουργικό 20'' νωρίτερα, θέλω να φορτώνει και κάποια αρχεία γρηγορότερα (οπότε χρειάζομαι κ το program files για να μειώσω χρόνους ανάγνωσης-φόρτωσης-εγγραφής). Τα 64gb που έχω τώρα με χωρούν οριακά, κ βαριέμαι τις εγκαταστάσεις-απεγκαταστάσεις. Με το pc που θέλω να πάρω, θα βάλω βαρύτερες, μεγαλύτερες εφαρμογές, κ κάποια νέα παιχνίδια που τρώνε χώρο. Με 80€ παίρνω έναν 40άρι ssd. Τί να πρωτοβάλω, κ γιατί να τα δώσω, όταν ξέρω ότι σε κάποιους μήνες, όταν αυξηθεί η ζήτηση κ θα προχωρήσει η τεχνολογία, θα πέσουν οι τιμές;

Δημοσ.

Λέω για τα παρακάτω...

Θες να πεις ότι δε θα δω βελτίωση στους χρόνους φόρτωσης αν βάλω κ παιχνίδια; Πχ στο CivIV, κάνει μερικές φορές (όταν έχω μεγάλα saves) 1-2 λεπτά να φορτώσει. Μόνο η ram παίζει ρόλο σε αυτό;

Εν πάσει περιπτώσει, τα 40gb (80€) μου μοιάζουν ιδιαίτερα λίγα. Ξέρω ότι θα δω διαφορά, ακόμη και με αυτά, αλλά προτιμώ να περιμένω. Από την άλλη, δεν θέλω να κόψω 80€ από πράγματα που καλύτερα να μείνουν για καιρό.

Εξάλλου, οι ssd ακόμα δεν κρατάνε στο χρόνο απ όσο ξέρω, κάνω λάθος;

post-220009-0-05756500-1309636825_thumb.png

Δημοσ.

Ναι μόνο όσον αναφορά την ταχύτητα φόρτωσης θα δεις διάφορα .

Εντάξει τον ssd τον παίρνεις και ποιο μετά .

Μια χαρά είναι η σύνθεση σου

Δημοσ.

Λέω για τα παρακάτω...

Θες να πεις ότι δε θα δω βελτίωση στους χρόνους φόρτωσης αν βάλω κ παιχνίδια; Πχ στο CivIV, κάνει μερικές φορές (όταν έχω μεγάλα saves) 1-2 λεπτά να φορτώσει. Μόνο η ram παίζει ρόλο σε αυτό;

Εν πάσει περιπτώσει, τα 40gb (80€) μου μοιάζουν ιδιαίτερα λίγα. Ξέρω ότι θα δω διαφορά, ακόμη και με αυτά, αλλά προτιμώ να περιμένω. Από την άλλη, δεν θέλω να κόψω 80€ από πράγματα που καλύτερα να μείνουν για καιρό.

Εξάλλου, οι ssd ακόμα δεν κρατάνε στο χρόνο απ όσο ξέρω, κάνω λάθος;

Ίσως να έβαζα 2Χ4gb ram@1600mhz Κι ένα φτηνότερο κουτί

ή και την 6870της xfx

Δημοσ.

Αφού το pc το θέλει για παιχνίδια τα 8gb είναι πεταμένα λεφτά ενώ την καλύτερη κάρτα γραφικών (6950) την χρειάζεται

:X

οτσει ...

Δημοσ.

Πώς γίνεται :

~15gb λειτουργικό (Win7 prof)

~10gb αρχεία

~20gb εφαρμογές (βασικά πράγματα, και δυο τρία προγράμματα για τη δουλειά μου)

~10gb παιχνίδια

Μένουν ~8gb ελέυθερα αυτή τη στιγμή. Κάπως έτσι γίνεται.

Αν είναι να τα σκάσω για ssd, δεν έχω καμιά όρεξη απλώς να φορτώνει το λειτουργικό 20'' νωρίτερα, θέλω να φορτώνει και κάποια αρχεία γρηγορότερα (οπότε χρειάζομαι κ το program files για να μειώσω χρόνους ανάγνωσης-φόρτωσης-εγγραφής). Τα 64gb που έχω τώρα με χωρούν οριακά, κ βαριέμαι τις εγκαταστάσεις-απεγκαταστάσεις. Με το pc που θέλω να πάρω, θα βάλω βαρύτερες, μεγαλύτερες εφαρμογές, κ κάποια νέα παιχνίδια που τρώνε χώρο. Με 80€ παίρνω έναν 40άρι ssd. Τί να πρωτοβάλω, κ γιατί να τα δώσω, όταν ξέρω ότι σε κάποιους μήνες, όταν αυξηθεί η ζήτηση κ θα προχωρήσει η τεχνολογία, θα πέσουν οι τιμές;

Μα ολα αυτα που ειπες δεν ειναι λειτουργικο, ειναι διαφορα.

Τα 10gb αρχεια δεν υπαρχει λογος να τα βαλεις στον ssd, θα τα βαλεις στην αποθηκη οπως και ολα τα λοιπα αρχεια.

20gb εφαρμογες? οι εφαρμογες συνηθως δεν πιανουν χωρο.

10gb συχνα δε φτανουν ουτε για ενα game στις μερες μας... Στον δικο μου ssd εχω το Dirt3(13,5GB) και το Mass Effect 2(11,5GB) συν καποια αλλα ψιλα, και μενουν 100GB ελευθερα.

Ο 40ρης ειναι πολυ μικρος αλλα μονο για λειτουργικο και games-εφαρμογες σου φτανει. Οι τιμες πεφτουν σε ολα τα ειδη(στους ssd πεφτουν με πολυ αργο ρυθμο).

Ενα πολυ σημαντικο στοιχειο ειναι οτι θα απαλλαχτεις απο το γκρου-γκρου-γκρου που κανει η βελονα του δισκου και φυσικα το ενοχλητικο βουητο του.

Στον ssd δεν θα βάλεις τα παιχνίδια σου άλλα τα προγράμματα σου και τα windows .

Καλο ειναι να βαλει τα 1-2 τρεχοντα games που παιζει.

Το 1/4 πρεπει να μενει αδειο.

Δημοσ.

Το κουτι γιατι ειναι το παν?

Ε γιατί αν δεν βοηθάει στον καλό αερισμό και στο cable management θα βράζει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...