Προς το περιεχόμενο

θελω την συμβουλη σας για το πως θα κινηθω νομικα

departed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια το θεμα εχει ως εξης ειμασταν 5 φυλακες ασφαλειας (security) δουλευαμε 12-14ωρα με 3ευρω την ωρα και με μισο ενσημο και 6 μερες δουλεια και μας εβαζαν 1.5 μηνα μεσα παντα εν γνωση αυτα μας διοτι οπως ολοι ξερουμε δεν υπαρχουν δουλειες ευκολα πριν μερικες μερες οταν ειδοποιησαμε ποιο πριν την εταιρια οτι θελουμε να παμε στην συγκεντρωση στο συνταγμα στις 29 ιουνιου ωστε να μας αντικαταστησει εκεινη την ημερα ωστε να μην υπαρχει προβλημα στην φυλαξη οι κυριοι μας απολυσαν και τους 5 πως πρεπει να κινηθούμε γιατι τωρα φοβομαστε οτι θα χασουμε και τον 1,5 μηνα που μαστε μεσα

Δημοσ.

Σας απέλυσαν διότι τους είπατε πως θα κατέβετε στο σύνταγμα;

Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας στέκει;

Δημοσ.

Το ζητήσατε ή το απαιτήσατε? Απειλήσατε ότι δε θα πάτε κλπ?

Επιθεώρηση εργασίας πρέπει να πας.

Όπως και να έχει είναι απαράδεκτο να σας χρωστάνε.

Όπως και να έχει είναι απαράδεκτο αυτό με τα ένσημα κλπ

Δημοσ.

Από τη στιγμή που επιλέγουν να παίζουν με τα ένσημα, δηλαδή τη μελλόντική σύνταξη συνανθρώπων μας, όση κι αν είναι αυτή, στην ουσία εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Όμως το κάνουν, επειδή πολλοί αποδέχονται να δουλέψουν έστω κι έτσι. Αν ήξεραν τα αφεντικά ότι αμέσως θα γινόταν καταγγελία επειδή έτσι θα ήταν η νοοτροπία μας, θα άλλαζαν στάση. Δεν λέω, όλοι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα (επιχειρηματίες-υπάλληλοι), αλλά κακά τα ψέμματα, εκεί που χρειάζεται προσωπικό ο επιχειρηματίας θα αναγκαστεί να προσλάβει. Δηλαδή, σε μια εταιρεία security, θα φύλαγε τους πελάτες μόνος του; Άλλο η ανάγκη για δουλειά, κι άλλο η καταπάτηση της αξιοπρέπειας. Δηλαδή, αυτοί που κολλάνε ένσημα και είναι εντάξει με το προσωπικό τους είναι κορόιδα;

Μου είχε τύχει να έχω γραμματέα η οποία το είχε επάγγελμα να πιάνει βασικές δουλειές και μόλις κλείνει τρίμηνο να αρχίζει να κάνει διάφορα χαζά για να απολυθεί. Στη δική μου περίπτωση έπαιζε pacman μπροστά μου... Στο τέλος την πήρε την αποζημίωση, γιατί δεν μπορούσα να το αποδείξω, καθώς φωτογραφίες κλπ είναι παράνομο να πάρεις ως αποδεικτικά στοιχεία.

Δημοσ.

κοιτα δεν προλαβαμε να απαιτησουμε απλα ειδοποιησαμε ποιο πριν για την προθεση μας για να μην υπαρχει προβλημα με την φυλαξη ωστε να στειλουν αντικαταστατες, με το που το ειπαμε μας ειπαν πηγαινετε στην συγκεντρωση και μας καλεσανε σημερα και μας ειπαν με ειρωνικο υφος οτι πλεον ειστε και σεις με τους αγανακτισμενους γιατι ειστε ανεργοι και μπορειτε να ειστε συνεχεια συνταγμα

Δημοσ.

Καταγγελία άμεσα στην επιθεώριση εργασίας, και για τα ένσημα, και για τον εναμιση μήνα, και για την απόλυση, όπως επίσης και στο κλαδικό σας όργανο, αν υπάρχει, ή όπου υπάγεστε σαν υπάλληλοι.

Δημοσ.

Αυτό που λέει ο pantelwolf θα κάνεις. Εφόσον το πήγαν το θέμα στα άκρα αυτοί, να το πάτε και εσείς.

Μια παρατήρηση μόνο. Όταν είσαι σε μια τέτοια εταιρία που σε εκμεταλλεύεται, εννοείται πως απαγορεύεται να κάνεις απεργίες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δημοσ.

Απόλυση λόγω απεργίας είναι άκυρη/καταχρηστική. Θα δικαιωθείτε μη φοβάσαι. Πήγαινε στην Επιθεώρηση εργασίας.

Δημοσ.

Απόλυση λόγω απεργίας είναι άκυρη/καταχρηστική. Θα δικαιωθείτε μη φοβάσαι. Πήγαινε στην Επιθεώρηση εργασίας.

Ακομα και αν το δικαστηριο την εχει ορισει παρανομη ??

Δημοσ.

Δεν τίθεται θέμα περί απόλυσης λόγο απεργίας φιλοι μου ... οποτε δεν τίθεται θέμα για το αν ειναι νόμιμη η παράνομη η απεργία...

Αν κατάλαβα καλά τα παιδιά ζήτησαν άδεια ΓΙΑ ΝΑ παραστούν ...

δεν τους απέλυσαν δηλαδή επί τετελεσμένου γεγονότος (δηλαδή αυτοί ήδη να ειχαν απεργήσει και μετά η εταιρία να θέλει να τους διώξει)

τους διώξανε επειδή σκέφτηκαν να "απεργήσουν" το βάζω σε εισαγωγικά γιατί το να ζητάς άδεια για να παραστείς κάπου δεν ξέρω κατά ποσο θεωρείται απεργία... (αλλα και να θεωρείται απεργία όπως είπα πριν απλά ζητήθηκε άδεια.. δεν τελέστηκε τουλάχιστον όχι πριν η κατά την διάρκεια της απόφασης περί απολύσεως των παιδιών αυτών.. )

Δημοσ.

Εγώ θα κάνω την ερώτηση του χαζού.

Όταν τους ενημερώσατε ότι θα παραστείτε στην συγκέντρωση και να στείλουν αντικαταστάτες, σας είπαν "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα" και σας έδωσαν το οκ;

Δημοσ.

παιδια το θεμα εχει ως εξης ειμασταν 5 φυλακες ασφαλειας (security) δουλευαμε 12-14ωρα με 3ευρω την ωρα και με μισο ενσημο και 6 μερες δουλεια και μας εβαζαν 1.5 μηνα μεσα παντα εν γνωση αυτα μας διοτι οπως ολοι ξερουμε δεν υπαρχουν δουλειες ευκολα πριν μερικες μερες οταν ειδοποιησαμε ποιο πριν την εταιρια οτι θελουμε να παμε στην συγκεντρωση στο συνταγμα στις 29 ιουνιου ωστε να μας αντικαταστησει εκεινη την ημερα ωστε να μην υπαρχει προβλημα στην φυλαξη οι κυριοι μας απολυσαν και τους 5 πως πρεπει να κινηθούμε γιατι τωρα φοβομαστε οτι θα χασουμε και τον 1,5 μηνα που μαστε μεσα

τους αντικαταστατες επρεπε να τους ψαξουν να τους βρουν οταν τους ειδοποιησατε οτι δεν θα πατε στην δουλεια;

η μπορουσαν ευκολα να σας αντικαταστησουν με αλλα ατομα για μια μερα; πχ ειχαν και αλλους φυλακες που ειχαν ηδη ρεπο και μπορουσαν να τους πουν να ερθουν για μια μερα να σας αντικαστησουν; :huh:

Δημοσ.

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως.Κάθε μέρα ακούμε και απο ένα καινούργιο.

Εμένα απολύσαν τη μητέρα μου μετά απο 30 σχεδόν χρόνια εργασίας, όταν ήταν μάλιστα στο νοσοκομείο (είχε μακρά νοσηλεία).

Δημοσ.

Τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως.Κάθε μέρα ακούμε και απο ένα καινούργιο.

Εμένα απολύσαν τη μητέρα μου μετά απο 30 σχεδόν χρόνια εργασίας, όταν ήταν μάλιστα στο νοσοκομείο (είχε μακρά νοσηλεία).

Όχι ότι δεν παίζει να έχεις δίκαιο..

αλλα για τι δουλειά μιλάμε και ποσο "μακρά" νοσήλια είχε? και κατόπιν την νοσηλείας αυτής θα ήταν σε θέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τις δουλειάς?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...