Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με wireless (macbook)

MetronAriston

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

εχω 1 προβλημα

εχω 1 macbook και στο δικτυο στο σπιτι μου δεν μπορω να συνδεθω

πιο συγκεκριμενα

η καρτα δικτυου του mac βρισκει το δικτυο με χαμηλο σημα, συνδεεται αλλα εχει προβληματα ,δεν φορτωνει τις σελιδες και αποσυνδεεται

εψαξα λιγο στο google και ειδα πως εχουν πολλοι χρηστες mac το παραπανω προβλημα

γνωριζετε καποια λυση?

(η αποσταση του router απο το mac ειναι γυρω στα 3-4 μετρα μονο..

το macbook ειναι mac os x v 10.6.8 στα 1.84 core duo και ειναι παλιο μοντελο ,γυρω στο 2003 νομιζω..)

Δημοσ.

2003 σιγουρα;

οπως και να χει, δοκιμασε να αλλαξεις τις ρυθμισεις στο ρουτερ σου και να βαλεις το channel auto.

επισης, παλιοτερα το συγκεκριμενο μακ με το εν λογω ρουτερ δουλευαν κανονικα; ή ανεκαθεςν ετσι ηταν ;

Δημοσ.

Έχετε δίκιο

έκανα λάθος,το macbook ειναι το 2006

λίγο τώρα που είδα στο google είναι σαν και αυτό (13")

http://www.everymac.com/systems/apple/macbook/stats/macbook_1.83.html

πως μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις στο router και να επιλέξω το channel auto?

θα το βρω μέσω 192.168.1.254?

Δημοσ.

ναι, ακριβως τι ειναι να σου εξηγησω δεν γνωριζω, εχει να κανει με το τι εκμπεμπει το ρουτερ,αλλα κι εγω δεν τα κατεχω.απλα οταν πηρα το μακ μου δεν εβλεπα καθολου ιντερνετ και πειραζοντας αυτο στο ρουτερ,και βαζοντας το αυτοματο μπορεσα να το δω και να συνδεθω.

Δημοσ.

Τέλεια

Αυτο που μου προτεινεις θα δοκιμασω να κανω

ελπιζω να μου λυσει το προβλημα μου

να σε ρωτησω ομως, πως μπορω να κανω αυτη τη ρυθμιση στο router μου?

Γιατι δεν εχω ιδεα απο αυτα..

Θα βρω την συγκεκριμενη ρυθμιση μεσω ενος browser γραφοντας το defaul gateway? (192.168.1.254)

ή από αλλο τρόπο?

Τέλος μια ακόμα τελευταία απορία αν μπορείς να μου λύσεις είναι πως βρήκα ένα router απο 1 φιλο μου , συγκεκριμενα το d'link dir-815 ,θελω να βαλω αυτο το router για το σπιτι μου αλλα το προβλημα ειναι πως δεν εχω το cd rom για να κανω το setup, μπορεις να μου πεις πως να το φτιαξω? (στο πισω μερος του router λεει πως ΠΡΕΠΕΙ να βαλω πρωτα το cd rom πριν τα συνδεσω)

ευχαριστώ για το χρόνο σου και συγνωμη αν εγινα κουραστικος !

Δημοσ.

ναι απο εκει θα μπεις.

τωα δεν ξερω στο δικο σου ρουτερ αλλα εμενα αυτη την ρυθμιση την εχει στο υπομενου wireless/channel and ssid, εκει που επιλεγω το ονομα του δικτυου μου αλλα και το draft b/g/n που χρησιμοποιειται.λογικα δεν χρειαζεσαι cd για να ρυθμισεις το ρουτερ, εφοσον ειναι μεσω ethernet ο τροπος που το συνδεεις.

αν ειναι usb τοτε οκ.

λογικα ομως το cd θα εχει απλα σε μορφη οδηγιων το τι να κανεις, πχ ποια διευθυνση να χτυπησεις στο browser 192.168.1.χχχ κοκ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...