THE GODFATHER Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 καλησπέρα, φτιάχνω ένα πρόγραμμα p.o.s. Για προσωπική χρήση σε vb6 . Θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει στη γλώσσα, πώς να φτιάξω clients και να μου φτιάξει την δικτυακή επικοινωνία μεταξύ clients και server. (ένατη αμοιβής φυσικά). Ευχαριστώ
ntaryl Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 καλησπερα φιλε μου Το να φτιαξεις το συγκεκριμενο κομματι της εφαρμογης ειναι αρκετα ευκολο Πρωτα πρπει να κατασταλαξεις τι θα χρησιμοποιησεις ? το winsock control ,Csocket (plus) ,native api η καποιο εμπορικο component Δεν υπαρχει λογος να πληρωσεις για κατι τετοιο νομιζω .Μπορεις να εξηγησεις τι ακριβως θελεις και θα σε βοηθησουμε εδω . Καλο απογευμα
THE GODFATHER Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 vb6 γιατί μόνο αυτή ξέρω Δεν είμαι επαγγελματίας προγραμματιστής και οι γνώσεις είναι αρκετά φτωχές. Αυτό το πρόγραμμα το δουλεύω 3 μήνες τώρα διαβάζοντας σιγά σιγά κλπ. Άλλα τελικά κατάφερα να φτιάξω κάτι αρκετά κάλο (τουλάχιστον εμένα μου κάνει). το winsock control ,Csocket (plus) ,native api η καποιο εμπορικο component ““ γι αυτά δεν έχω ιδέα ούτε καν τι είναι! Να σας περιγράψω το πρόβλημα οπότε: έχω κάνει μία εφαρμογή “server” και μία “client”. Ο server τρέχει πίσω μία database (.mdb). Θέλω ο client (ο οποίος θέλω να τρέχει σε windows mobile(κ αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι που δε ξέρω πώς θα γίνει)) να καλεί να επεξεργάζεται κλπ την βάση δεδομένων που θα υπάρχει στον server.
ntaryl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Καλημερα Φιλε μου το ολο σκεπτικο μιας εφαρμογης client Server ειναι αρκετα απλο . Εχουμε τον Server ο οποιος ανοιγει ενα port στο οποιο ακουει και περιμενει συνδεσεις . Απο την αλλη μερια το client κομματι συνδεεται πανω στον Server και ανταλασει δεδομενα . Το winsock control εμπεριεχεται μεσα στο λειτουργικο συστημα και ειναι αρκετα ευκολο στην χρηση του. Χρησιμοποιουμε το Csocket (plus) ετσι ωστε να μειωσουμε το μεγε8ος της εφαρμογης που το χρησιμοποιει . native api .Μας δινει αρκετη ευελιξια Οταν ο client συνδεεται με το server στελνει με την χρηση της Send(senddata) καποια δεδομενα.Οταν τα λαβει ο Server με την dataArrival τα επεξεργαζεται και αναλογα πραττει για παραδειγμα να διαβαζει δεδομενα απο την βαση η να αφαιρει δεδομενα .η ακομα να διαβαζει τα δεδομενα και να εκτελει την παραγγελια 1 φραπε γλυκο γαλα 1 ελληνικο μετριο 1 πορτοκαλαδα 1 τσαι κτλπ καλο βραδυ
vicky5 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 καλησπέρα, φτιάχνω ένα πρόγραμμα p.o.s. Για προσωπική χρήση σε vb6 . Θα ήθελα αν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει στη γλώσσα, πώς να φτιάξω clients και να μου φτιάξει την δικτυακή επικοινωνία μεταξύ clients και server. (ένατη αμοιβής φυσικά). Ευχαριστώ να και ο κωδικας ετοιμος...διαβασε το να καταλαβεις κιολας τι κανεις για να μπορεσεις αν το χρησιμοποιησεις
THE GODFATHER Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 καλησπέρα κ πάλι. Κοίταξα κάποια tutorials σχετικά με το αντικείμενο winsock. Νομίζω πως κατάλαβα κάποια πολύ βασικά πράγματα με το πως να ανοίξω μία σύνδεση μεταξύ client και server προγράμματος. Η σχέση client server στο πρόγραμμα πρέπει να είναι αμφίδρομη (δλδ όχι μόνο να στέλνει ο client δεδομένα στον server κ αυτός να τα επεξεργάζεται, άλλα όταν ο server αλλάξει την βάσει δεδομένων να μπορεί να το δει αυτό ο client. Από ότι καταλαβαίνω το βολικότερο θα ήταν να διαβάζει ο client απευθείας την database (η οποία βρίσκεται στο μηχάνημα του sever- και δε ξέρω αν γίνεται αυτό και πως) και ταυτόχρονα κάθε φορά που κάποιος από τους δύο (client server) αλλάξει την database να χτυπάει ένα trigger στον άλλο οπού θα την ξαναδιαβάζουν. Γενικότερα πάντως μου φαίνεται λίγο βουνό να το κάνω μόνος μου. σε ποια εκδοση windows mobile ? Wb6.1 θα προτιμούσα να παίζει στ hp ipaq μιας κ έχω τέτοια μηχανήματα. να και ο κωδικας ετοιμος...διαβασε το να καταλαβεις κιολας τι κανεις για να μπορεσεις αν το χρησιμοποιησεις Δέ κατάλαβα τι λες..¨( επίσης για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμά μου θα πρέπει να λυθούν και κάτι άλλα προβληματάκια (όπως package σε .cab , δικτυακή επικοινωνία με εκτυπωτή, ενσωμάτωση κώδικα φορολογικού μηχανισμού) γι αυτό ζητησα κ τη βοήθεια κάποιο που να ξέρει κ να το δεί ο ίδιος.
ntaryl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Καλησπερα και παλι Φιλε μου φυσικα θα χρειαστει να κανει Send-receive.Ετσι ωστε με το που βγαινει η παραγγελια το προγραμμα αμεσως να κανει refresh και να ενημερωνει για τα δεδομενα που υπαρχουν την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη . Αν για παραδειγμα καταχωρειτε παραγγελια για 3 κρασακια μοσχοφιλερο με το που παει η παραγγελια στο Server να ενημερωνεται η βαση δεδομενων (αφαιρεση 3 μοσχοφιλερα)και να ενημερωνεται αυτοματα το Client Σχετικα με το κομματι της εκτυπωσης η εκτυπωση θα γινεται στο Server ..... Με φορολογικο μηχανισμο δεν εχω ιδεα Εχεις σχεδιασει το client-Server στο χαρτι και τι ακριβως θελεις να εχει επανω . p.s Εψαχες καθολου στο pscode.com ? καλο βραδυ
ΠάρηςΓ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δε ξερω τι πας να κανεις αλλα μου φαινεται οτι το θες για σοβαρη εφαρμογή και με προβληματιζει... Πλεον δεν χρησιμοποιουνται socket για τετοιο υψηλο επιπεδο.. αλλα webservice κτλ... Οταν λες για εκτυπωτη για τι εκτυπωτη μιλάμε; Για φορολογικο μηχανισμο εαν ειναι με serial ειναι απλα τα πραγματα σχετικα. Υπαρχει το MSComm νομιζω που πανευκολα επικοινωνεις με σειριακη.. Για 6.1 νομιζω πως πρεπει να πας σε visual studio 2008 ,τα λαμόγια δεν υποστηριζουν κατω απο εκδοση 7 στο visual studio 2010... Στη VB.NET ξεχνας τελειως το Winsock που ξερεις εως τωρα.. Ειναι πολυ πιο πολυπλοκα.Οταν ημουν αρχαριος μου ηταν παρα πολυ δυσκολο να καταλαβω!
THE GODFATHER Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 τις εφαρμογές της έχω φτιάξει και λειτουργούν. Ο client τωρα απλά βρήσκει την βάση σε τοποθεσία στο σκληρό , ενώ θέλω να συνδέεται δικτυακά με άλλο μηχάνημα όπου θα είναι η βάση. απλά δε ξέρω να το κάνω
παπι Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 τις εφαρμογές της έχω φτιάξει και λειτουργούν. Ο client τωρα απλά βρήσκει την βάση σε τοποθεσία στο σκληρό , ενώ θέλω να συνδέεται δικτυακά με άλλο μηχάνημα όπου θα είναι η βάση. απλά δε ξέρω να το κάνω Βαλε εναν sql server
THE GODFATHER Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 βασικά δεν ξέρω ούτε τί ειναι ούτε πως λειτουργεί..
cyclo Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2011 παιδιά... το να αλλάζετε τα specifications του προβλήματος δεν δίνει λύση στο πρόβλημα:Ρ ο άνθρωπος θέλει συγκεκριμένα πράγματα. και εγώ συμφωνώ με όλους τους από πάνω μου, αλλά δεν έχετε καταλάβει ότι θα το συντηρεί ο ίδιος^:Ρ αυτό ξέρει... εκεί το θέλει... τέλος!! απλά θέλει λίγη βοήθεια. τώρα βέβαια να χρησιμοποιείς τεχνολογίες που έχει σταματήσει η υποστήριξή τους είναι καμιά φορά πολύ πιο δύσκολο απ ότι νέες τεχνολογίες. συν του ότι δεν υπάρχει αρκετό documentation και χίλια άλλα που μπορώ να σκεφτώ και δεν θέλω να σε τρομάξω^^
THE GODFATHER Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 σωστά επειδή κοντεύω τα τριάντα (και η μόνη γλώσσα που ξέρω είναι αυτή), δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μάθω κάτι καινούριο , αφού ξέρω πως έχω μείνει ΠΟΛΥ πίσω στις εξελίξεις. Γι αυτό θέλω να τελειώσω αυτό που φτιάχνω και να μπορώ να το υποστηρίξω μόνος μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.