Προς το περιεχόμενο

Στεγαστικό επίδομα για φοιτητές

testuser1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας χαιρετώ όλους!

Έχω ένα ερώτημα και οποιος ξέρει (μπορεί να ψάξει ) ας με βοηθήσει..

Έχω γραφτεί σε μια σχολη κατά το διάστημα 2009-2010

Με το που γράφτηκα πήρα μια βεβαίωση εγγραφης από την σχολη μου...

Μετά έδωσα ένα επικυρωμένο αντίτυπο του πιστοποιητικού αυτού (ότι γράφτηκα στο 1ο έτος της συγκεκριμένης σχολης που είμαι) στην μητέρα μου όπου αυτή το χρησιμοποίησε για να πάρει το επίδομα (κάπου ιανουάριο του 2010 αν δεν κάνω λάθος το πήρε) των 1000 ευρω για στέγαση -επειδή μένω σε άλλη πόλη από αυτή που μένουν οι γονείς και το δικαιούμαι-

Τώρα θεωρητικά* είμαι στο δεύτερο έτος... (δηλαδή μιλάμε για το ακαδημαϊκό 2010-2011)

Κάπου στις αρχές του 2011 πήγα να βγάλω τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιδότηση..

Έψαξα τι λέει ο σχετικός νομος (στεγαστικό επίδομα άρθρο 10 νομου 3220/2004)

μου ζήτησε απλά να στείλω ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι στο ΠΡΟΗΓOYΜΕΝΟ EΤΟΣ (το προηγούμενο του τρέχοντος έτους δηλαδή) πέρασα πάνω από το 50% των εξεταστέων μαθημάτων...

οποτε ζήτησα και εγώ ένα χαρτί από την σχολη μου που να λέει ότι φοιτώ εκεί και ότι στο πρώτο έτος (το προηγούμενο έτος δηλαδή μιας και είμαι θεωρητικά* δευτεροετής) πέρασα πάνω από το 50% των μαθημάτων...

Μου κάνανε ένα σχετικό χαρτί για την εφορία.. επειδή ξέρω ότι με το δημόσιο όλο και κανένα πρόβλημα θα προκύψει είπα για να μειώσω τις πιθανότητες λαθών να πάρω τηλέφωνο στην εφορία.. συγκεκριμένα πήρα στο σχετικό τμήμα (εισόδημα) που ασχολείται με τις επιδοτήσεις αυτές και μίλησα με μια κυρια που ασχολήθηκε με την πρώτη επιδότηση μου...

τις διάβασα το χαρτί και μου είπε ότι εφόσον γραφει ότι πέρασα παραπάνω από τα μισά μαθήματα είμαι ένταξη...

Το έστειλα λοιπόν...

το θέμα είναι όμως ότι μετά από 4 μήνες με καλεί και μου λέει ότι δεν έγινε δεκτό το χαρτί γιατί έχει και την βαθμολογία μου πάνω.. (που της το είπα τηλεφωνικώς αυτό πριν το στείλω... και μου είπε ότι ανέφερα πιο πάνω.. ) και μου ζητάει νέο χαρτί "εις αντικατάσταση" αυτού που της έδωσα την πρωτη φορά, με τους βαθμούς δηλαδη, (γιατί πια έληξε η προθεσμία αλλα εφόσον έχω προλάβει να πρωτοκολλήσω την αίτηση δεν πειράζει έχουν ήδη βγει τα λεφτά και απλά περιμένει το συγκεκριμένο χαρτί για να μου τα δώσει)..

Και εδώ είναι το πρόβλημα.... εγώ ναι μεν πέρασα όλα τα περσινά μαθήματα του 1ου έτους.. ναι μεν ήμουν στο α' εξάμηνο του δευτερου έτους ενώ ξεκίνησα την διαδικασία για τα χαρτιά... αλλα σε μεταγενέστερο διάστημα έμεινα από απουσίες στο φετινό εξάμηνο (για προσωπικούς και αλλους σοβαρούς λόγους) και δεν το κοινοποίησα αυτό ακόμη στους γονείς μου (ούτε και θα ήθελα ... )

μπορώ να ζητήσω τώρα από την σχολη να μου εκδώσει ένα πιστοποιητικό τέτοιο για να πάρω την επιδότηση? μιας και ζητάει να έχω περάσει τα μισά μαθήματα από το προηγούμενο έτος?

Περισσότερο το θέλω για να μην μαθευτεί απότομα τώρα αυτό στους γονείς μου και δημιουργηθούν μεγάλες εντάσεις και επειδή απέχω πλέον -εως τον σεπτέμβριο- απο την σχολη αλλα και επειδή υπολόγιζαν (για το ενοίκιο κτλ) σε αυτά τα χρήματα...

Θα μπορούσα να δανειστώ η να βρω μια δεύτερη δουλειά για να μαζέψω το ποσο.. αλλα δεν γίνεται "να κάνω" πως παω να πάρω εγώ τα χρήματα πρέπει να πάει η μητέρα μου στην εφορία η ο πατέρας μου.. οποτε θα το μάθουνε εάν δεν στείλω το χαρτί που μου ζήτησαν...

Το δικαιούμαι λοιπόν η όχι το επίδομα?

όπως είπα και πριν δεν αναφέρει πουθενά ότι θα πρέπει να είμαι "ενεργός" φοιτητής λέει μονο να έχω περάσει πάνω από το 50% των μαθημάτων των 2 προηγουμενων εξαμηνων (πράγμα που έχω κάνει)

(αν έχετε κάποιο γνωστό που να δουλεύει σε γραμματεία σχολης η στην εφορία η κάποιον σχετικό τελοσπάντων και τον ρωτούσατε θα με υποχρεώνατε... )

Σας ευχαριστώ εκ των προτερων για την βοήθεια σας.

Δημοσ.

Δεν έχω καμια γνώση από πρώτο χέρι... αλλα από τα όσα διάβασα και εγώ σε σχετικές ανακοινώσεις στα blog (σχετικό φεκ δεν βρήκα) δεν αναφέρει τίποτα για το αν ας πούμε στο παρόν έτος τα "πας καλά" η δεν περάσεις μαθήματα η (όπως στην περίπτωση σου) μείνεις από απουσίες και χρειαστεί να το επαναλάβεις... απλά στις ανακοινώσεις λέει ότι πρέπει να έχεις περάσει πάνω από τα μισά μαθήματα του περσινού έτους...

οποτε μάλλον μπορείς να πας και ας μην φαίνεσαι φοιτητής τώρα...

Δημοσ.

Μπορει στο νεο ακαδημαικο ετος να εισαι πληρης αποτυχια αλλα αφου στο προηγουμενο εισουν ενταξει δικαιουσαι. Απλα κοιταξε στο βεβαιωση που θα παρεις απο τη σχολη να λεει μονο οτι εχεις περασει το απαραιτητο αριθμο μαθηματων και οχι οτι εχεις μεινει για το νεο ετος γιατι μπορει να σου κανουν ιστοριες.

Δημοσ.

Ρε συ λίγο αργά δεν την κάνεις την διαδικασία, εγώ νομίζω φεβρουάριο το είχα στην τσέπη μου το χιλιάρικο.

Πας και ζητάς απο την γραμματεία και θα αναφέρει μόνο οτι σε σύνολο πχ 10 μαθημάτων το συγκεκριμένο έτος που θες πέρασες στα 6

τίποτε άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...