Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία ιστοσελίδας ορατής εκτός τοπικού δικτύου

tonybest

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έτοιμη μια ιστοσελίδα. Αυτό που θέλω είναι να γίνει προσβάσιμη από χρήστες εκτός τοπικού δικτύου. Έχω εγκαταστήσει το XAMPP αλλά η ιστοσελίδα εμφανίζεται μόνο τοπικά. Ξέρω ότι μπορώ να τη "σηκώσω" σε web-host αλλά δε θέλω κάτι τέτοιο, θέλω να τη "host-άρω" από το PC μου. Διάβασα σε ένα tutorial ότι απλώς δίνεις σε αυτούς που θέλεις να "δουν" τη σελίδα σου την εξωτερική σου IP. Το δοκίμασα αλλά δε κάνει τίποτα. Εκτιμώ την όποια βοήθεια...

Δημοσ.

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις και μια υπηρεσία, σαν το www.dyndns.com, όπου αντί να στέλνεις την IP, κάθε φορά που αλλάζει, θα έχεις μια διεύθυνση της μορφής αβγδε.dyndns.org.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απόκριση. Έκανα forward το port 80 και το έλεγξα με έναν port checker. Άλλα πάλι δε είναι ορατό δημοσίως. Όσο για το dyndns, έχω εμπειρία πάνω σ' αυτό και θα το χρησιμοποιήσω αφού πετύχω πρώτα να κάνω δημόσιο το site. Τι άλλο να κάνω;

Δημοσ.

Η διαδικασία είναι απλή:

διάγραμμα:

client --> internet <-----> router <----> Firewall?? PC

διαδικασία:

Θα πρέπει να κάνει port forward την θυρα 80 TCP στο pc που λειτουργει ως web server στο εσωτερικο σου δικτυο.

Αυτο διαφερει απο router σε router (αλλου αναφερεται ως NAT,Port Forward,Virtual Server).Yπαρχει επισης περιπτωση

η πορτα 80 να δεσμευεται απο το router σου παρ'ολο που εσυ την ανοιγεις.Σε αυτη τη περιπτωση θα πρεπει να το ψαξεις λιγακι παραπανω στο internet.

Eαν εισαι σιγουρος οτι εχεις ανοιξει σωστα την πορτα τοτε το πιο πιθανο ειναι να εχεις καποιο software firewall στο pc σου που το μπλοκαρει(windows firewall,zone alarm,internet security κλπ) οποτε δοκιμασε να τα κανεις disable και μετα τρεξε το τεστ.

Αυτα προς το παρον... :)

Δημοσ.

Έκλεισα και το Firewall(που και ανοιχτό δεν εμπόδιζε τίποτα) και πάλι τίποτα. Forwarding έκανα σωστό. Σκέφτηκα να κάνω forward άλλο port, πχ 5555 αλλά δε ξέρω πως να ρυθμίσω το XAMPP να επικοινωνεί από αυτό.

Δημοσ.

Δοκιμασε το εξης:

Στο router εκει που κανεις port forward σε ρωταει καποια πραγματακια οπως source port και destination port.

πχ source port: 5555 Protocol: tcp source ip: 0.0.0.0 destination port: 80 Protocol:tcp Destination IP: 192.168.4 (lan ip του pc)

Δοκιμασε μετα να κανεις τεστ απ εξω στην θυρα TCP 5555 τι σου βγαζει ετσι? Εχε μονημα disabled το software firewall οσο το δοκιμαζεις.

Δημοσ.

Στο δικό μου modem γίνεται κάπως έτσι. Πατάω "Add" και μετά κάνω "assign" στο PC μου. Αλλά σε κάποιο θα πρέπει να ενημερώσω το XAMPP ότι αλλάζω το port από 80 σε 5555, λογικά σε κάποιο .conf αρχείο που όμως δε ξέρω ποιο...

Εικόνα: ΕΔΩ

Δημοσ.

1. δεν θα αλλαξεις τιποτα στο XAMPP αστο να ακουει στην 80.

2. δες την εικονα που μου εστειλες ξεκινοντας απο αριστερα εχει :

Protocol: Any (βαλε TCP)

Port range: 5555 to 5555 (αστο ετσι)

Τranslate to: 5555 (βαλε 80)

Τrigger protocol: Any

Trigger port: μην βαλεις τιποτα εδω

κανε apply ta settings και μετα κανε assign το προφιλ αυτο στο σωστο pc!

προσεξε για το thomson ειναι λιγο tricky σε αυτο το σταδιο..διπλοτσεκαρε οτι το

στελνεις στο σωστο αν εχεις πολλα pc η ip συσκευες στο σπιτι.

Δες εδω:

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=36820

Δημοσ.

Forthnet. Πάντως πιστεύω ότι πρέπει να κάνω assign την external ip στο PC μου. Το είχα ξανακάνει και δούλεψε κάποτε. Αλλά τώρα δε μπορώ να το κάνω μέσα από το interface του router, δε ξέρω γιατί. Όταν πατάω "Assign" για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αυτό με αποσυνδέει τελείως από το διαδίκτυο και πρέπει να εισάγω ξανά τα στοιχεία(username και password του ISP μου) μου για να συνδεθώ. Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος, έστω από command line...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...