Προς το περιεχόμενο

δεν δουλεύει κανένα από τα dvd drives

aleeval

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.

Ζητω εκ των προτέρων συγνώμη αν το θέμα έχει επαναληφθεί αλλά χρειάζομαι άμεσα τη βοήθειά σας.

Προ μηνών έβαλα να δω μια ταινία dvd στο pc μου αλλά δεν άνοιγε. Τότε δεν έδωσα σημασία στο πρόβλημα και πήγα να την δω στην τηλεόραση.

Σήμερα διαπίστωσα πως κανένα από τα drives μου δεν διαβάζει dvd.

Τα 2 drives

- LG GSA-4120B

- LG GSA-H55L

αναγνωρίζονται κανονικά από τον υπολογιστή αλλά δεν διαβάζουν dvd.

Προς μεγάλη μου έκπληξη το ένα από τα 2 παίζει κανονικά CD αλλά οχι dvd :fear:

Επανεγκατέστησα τους drivers για τις 2 συσκευες αλλα και πάλι τίποτα.

Ζητώ τη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.

Εννοώ ότι δε διαβάζει τίποτα. Είτε είναι ταινία είτε είναι data δεν κάνει τίποτα.

Ακόμα και κενό dvd αν βάλω, όταν προσπαθήσω να κάνω εγγραφή με το nero δεν προχωράει η διαδικασία και λεει "insert a dvd"

Δεν το αναγνωρίζει καν.

Δημοσ.

Οι συσκευές έχουν διαφορετικές κεφαλές για cd και για dvd και το ποιο πιθανό είναι να έχουν λερωθεί και για αυτό να μην διαβάζουν τα δισκάκια,δοκίμασε με δισκάκι καθαρισμού μήπως και γίνει κάτι αλλιώς αλλαγή με καινούργια.

Δημοσ.

TheElf ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δε δουλεύει σωστά καμία από τις δύο!

Τι στο καλό; χάλασαν ταυτόχρονα; :S και η μία μάλιστα είναι ενός χρόνου, όχι παραπανωω=

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να τους κάνεις και ενα firmware update μήπως στρώσουν αλλα περιέργεια μου κάνει που χάλασαν τα 2 ταυτόχρονα....

Δημοσ.

TheElf ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι δε δουλεύει σωστά καμία από τις δύο!

Τι στο καλό; χάλασαν ταυτόχρονα; :S και η μία μάλιστα είναι ενός χρόνου, όχι παραπανωω=

Αυτή του ενός χρόνου είναι που βλέπει ακόμα cd;;

Από την στιγμή που τα βλέπει σαν συσκευές από των Η/Υ σου δεν υπάρχουν πολλές εκδοχές

οι λερωμένες ή χτυπημένες κεφαλές είναι το ποιο πιθανό.

Μετά πάμε σε εντελώς άχρηστα δισκάκια (ή δεν τα προσέχεις καθόλου και καταστρέφονται με το που τα βγάζεις από την συσκευασία)

Δημοσ.

Έκανα και firmwire update αλλά και πάλι τίποτα.

Τα δισκάκια είναι μια χαρά γιατί στον άλλον υπολογιστή δουλεύουν!

Θα δοκιμάσω να τα καθαρίσω.

Ευχαριστω

Δημοσ.

τι λειτουργικό έχεις;

windows xp

Αυτή του ενός χρόνου είναι που βλέπει ακόμα cd;;

παραδόξως όχι! η παλιά (4 ετών, ίσως και παραπάνω) παίζει τα cd

Νωρίτερα φυσηξα με δύναμη στο εσωτερικο (της παλιάς συσκευής) και δοκίμασα ένα ντιβιντι και έπαιξε κανονικά.΄

μετά απο λίγο όμως κόλλησε και σταμάτησε πάλι να δουλεύει. ίσως πράγματι να χρειάζεται καθάρισμα. θα αγοράσω ένα δισκάκι καθαρισμού

Δημοσ.

δοκιμασε να αλλαξεις και καλωδιο και δες μην εχει στραβωσει κανενα πιν η εχει σπασει

γιατι και τα 2 που εχεις ειναι ide το οτι επαιξε για λιγο δεν λεει κατι μιας και το κανει και στα 2

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...