Προς το περιεχόμενο

Προβληματικο mail με outlook express

panesera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που αντιμετωπιζω

Εχω 4 υπολογιστες και ενα server που χρησιμοποιουν 4 mail τα 2 προσωπικα και τα 2 κοινα σε ολους

Εχω κανει format στους 2 απο τους υπολογιστες και ειναι καθαροι απο προγραμματα κτλ αλλα δεν μπορουν να συνδεθουν στο κοινο Mail που εχουν.

Τα μνμ που μου βγαζει ειναι (συμφωνα με τη Microsoft παντα) οτι δεν μπορουν να συνδεθουν στον smtp server.

Εκανα telnet (βαση οδηγιων παλι της microsoft) και ειδα οτι δεν συνδεομαι στον server.

Εκανα αντιγραφη τα χαρακτηριστικα των email Λογαριασμων απο τους υπολογιστες που δουλευουν και δεν δουλεψε

Επισης εγινε και χειροκινητη εισαγωγη των ρυθμισεων και παλι τζιφος

Επισης ξεχασα να σας πω οτι ολοι οι υπολογιστες μπαινουν και ιντερνετ κανονικα χωρις προβλημμα

Μηπως εχει καμμια ιδεα κανεις πριν καλεσω τον μεγιστο μαγο των βουντου και τους καψω τους 2 υπολογιστες !!!!! χα χα

Ευχαριστω

Δημοσ.

Κατ' αρχήν, ο smtp server είναι για τα εξερχόμενα μηνύματα. Από τον POP3 server μπορείς και κατεβάζεις τα εισερχόμενα? Το πρόβλημα που έχεις είναι μόνο στις αποστολές μηνυμάτων? Μήπως στο τοπικό δίκτυο έχεις DNS server?

Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που αντιμετωπιζω

Εχω 4 υπολογιστες και ενα server που χρησιμοποιουν 4 mail τα 2 προσωπικα και τα 2 κοινα σε ολους

Εχω κανει format στους 2 απο τους υπολογιστες και ειναι καθαροι απο προγραμματα κτλ αλλα δεν μπορουν να συνδεθουν στο κοινο Mail που εχουν.

Τα μνμ που μου βγαζει ειναι (συμφωνα με τη Microsoft παντα) οτι δεν μπορουν να συνδεθουν στον smtp server.

Εκανα telnet (βαση οδηγιων παλι της microsoft) και ειδα οτι δεν συνδεομαι στον server.

Εκανα αντιγραφη τα χαρακτηριστικα των email Λογαριασμων απο τους υπολογιστες που δουλευουν και δεν δουλεψε

Επισης εγινε και χειροκινητη εισαγωγη των ρυθμισεων και παλι τζιφος

Επισης ξεχασα να σας πω οτι ολοι οι υπολογιστες μπαινουν και ιντερνετ κανονικα χωρις προβλημμα

Μηπως εχει καμμια ιδεα κανεις πριν καλεσω τον μεγιστο μαγο των βουντου και τους καψω τους 2 υπολογιστες !!!!! χα χα

Ευχαριστω

Δημοσ.

επισης δοκιμαζεις παντα να βαλεις αντι για τον smtp να βαλεις την Ip του.

επισης δοκιμασε να κανεις telnet σε αλλο smtp να δεις αν σε κοβει.αυτο οσο αφορα την εξερχομενη αλληλογραφια

πχ

telnet 193.92.150.20 25 για τον smtp forthnet

και μου απανταει

220 MX-IN-04.forthnet.gr ESMTP Wed, 29 Jun 2011 21:57:11 +0300

helo forthnet

250 MX-IN-04.forthnet.gr Hello 77.49.149.73.dsl.dyn.forthnet.gr [77.49.149.73],

pleased to meet you

και σε εισερχομεο

telnet 193.92.150.20 100 για τον popper forthnet

kai apantaei

+OK POP3 Ready mx-prx-02.forthnet.gr 000145df

Δημοσ.

Κατ' αρχήν, ο smtp server είναι για τα εξερχόμενα μηνύματα. Από τον POP3 server μπορείς και κατεβάζεις τα εισερχόμενα? Το πρόβλημα που έχεις είναι μόνο στις αποστολές μηνυμάτων? Μήπως στο τοπικό δίκτυο έχεις DNS server?

Ουτε εισερχομενα ουτε εξερχομενα πως θα δω αν υπαρχει dns server;

επισης δοκιμαζεις παντα να βαλεις αντι για τον smtp να βαλεις την Ip του.

επισης δοκιμασε να κανεις telnet σε αλλο smtp να δεις αν σε κοβει.αυτο οσο αφορα την εξερχομενη αλληλογραφια

πχ

telnet 193.92.150.20 25 για τον smtp forthnet

και μου απανταει

220 MX-IN-04.forthnet.gr ESMTP Wed, 29 Jun 2011 21:57:11 +0300

helo forthnet

250 MX-IN-04.forthnet.gr Hello 77.49.149.73.dsl.dyn.forthnet.gr [77.49.149.73],

pleased to meet you

και σε εισερχομεο

telnet 193.92.150.20 100 για τον popper forthnet

kai apantaei

+OK POP3 Ready mx-prx-02.forthnet.gr 000145df

εχω κανει τη διαδικασια telnet αλλα μονο προς την εταιρεια που δινει το mail και ηταν αρνητικο θα το κανω και προς αλλες να δω τη θα μου πει

Δημοσ.

άνοιξε ένα command prompt, πληκτρολόγησε "ipconfig/all" και πόσταρε το αποτέλεσμα για να δούμε τις δικτυακές ρυθμίσεις.

Δημοσ.

εχω κανει τη διαδικασια telnet αλλα μονο προς την εταιρεια που δινει το mail και ηταν αρνητικο θα το κανω και προς αλλες να δω τη θα μου πει

δοκιμασε και πες μας.β.στο tcp ip της καρτας δικτυου σου βαλτα στο αυτοματο να δεις .αν δεν παιζει τοτε βαλε καρφωτα ip και dns του provider σου και δοκιμασε παλι.

εννοεις μην δινει λαθος dns στα pc?βεβαια εκει δεν θα ανοιγε καν σελιδα.εκτος αν ειναι dns που δεν μπορουν να κανουν resolve τον mail server.εκει πολυ ευκολο ειναι να δοκιμασει να βαλει στο outlook express την ιp toy mail server αντι για το ονομα οπως του εδειξα στο παραδειγμα με την forthnet η να δοκιμασει Ping στον mail server για να δει αν γινεται Resolve.αλλιως ας μας πει τον mail server να του πουμε Ip εμεις και να κανουμε δοκιμη

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μάλλον έχει Windows 7 στις μηχανές (που κόβει τα εισερχόμενα σε public συνδέσεις) και κάποιον Exchange? η και Όχι .

Ας μας πέι λίγο περισσότερα για την τοπολογία.

Δημοσ.

Παιδια ειστε ΑΠΙΘΑΝΟΙ με ενα μικρο μνμ εχω τοσες βοηθειες ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ :-D

Τωρα το δικτυο ειναι στημενο πανω σε internet server και τα συστημματα εχουν XP pro

Θα παω μαλλον αυριο να κανω τις δοκιμες - βοηθειες που μου ειπατε και θα σας ενημερωσω

Σας ευχαριστω και παλι

Δημοσ.
Παιδια ειστε ΑΠΙΘΑΝΟΙ με ενα μικρο μνμ εχω τοσες βοηθειες ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ :-D

Τωρα το δικτυο ειναι στημενο πανω σε internet server και τα συστημματα εχουν XP pro

Θα παω μαλλον αυριο να κανω τις δοκιμες - βοηθειες που μου ειπατε και θα σας ενημερωσω

Σας ευχαριστω και παλι

Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς όταν γράφεις ότι το δίκτυο είναι στημένο σε internet serverfear.png

Δημοσ.

μαλλον εννοει οτι εχουν ιντερνετ απο καποιο ρουτερ???η εννοει οτι βγαινουν απο καποιο server σαν Proxy??αντι να βλεπουν απευθειας νετ απο το ρουτερ??

Δημοσ.

μαλλον εννοει οτι εχουν ιντερνετ απο καποιο ρουτερ???η εννοει οτι βγαινουν απο καποιο server σαν Proxy??αντι να βλεπουν απευθειας νετ απο το ρουτερ??

Εχει Microsoft SERVER 2003 SR1 με 4 συστημματα XP pro

Τωρα ολες οι λυσεις απετυχαν το telnet δεν απεδωσε ουτε της forthnet απαντησε ουτε της εταιρειας που δινει

Επισης εγινε αντιγραφη των ρυθμισεων στους υπολογιστες (παλι μηπως και ...) αλλα παλι αρνητικο

οι ρυθμισεις ειναι οι εξεις με ipconfig /all και στους 2 υπολογιστες

Dns :.....

Primary dns : ...

Node type : unknone

ip routing enabled :no

winxs proxy enabled :no

DNS :...

Δημοσ.

αν δεν παιζει το Telnet τοτε οι ρυθμισεις.....me i give up

gia δοκιμασε και ενα tracert 193.92.150.20 Να δουμε που σε παει.

και για dns τι Ip εχει?

Δημοσ.

αν δεν παιζει το Telnet τοτε οι ρυθμισεις.....me i give up

gia δοκιμασε και ενα tracert 193.92.150.20 Να δουμε που σε παει.

και για dns τι Ip εχει?

dns 10.0.0.1

ip 10.0.0.70

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...