panesera Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που αντιμετωπιζω Εχω 4 υπολογιστες και ενα server που χρησιμοποιουν 4 mail τα 2 προσωπικα και τα 2 κοινα σε ολους Εχω κανει format στους 2 απο τους υπολογιστες και ειναι καθαροι απο προγραμματα κτλ αλλα δεν μπορουν να συνδεθουν στο κοινο Mail που εχουν. Τα μνμ που μου βγαζει ειναι (συμφωνα με τη Microsoft παντα) οτι δεν μπορουν να συνδεθουν στον smtp server. Εκανα telnet (βαση οδηγιων παλι της microsoft) και ειδα οτι δεν συνδεομαι στον server. Εκανα αντιγραφη τα χαρακτηριστικα των email Λογαριασμων απο τους υπολογιστες που δουλευουν και δεν δουλεψε Επισης εγινε και χειροκινητη εισαγωγη των ρυθμισεων και παλι τζιφος Επισης ξεχασα να σας πω οτι ολοι οι υπολογιστες μπαινουν και ιντερνετ κανονικα χωρις προβλημμα Μηπως εχει καμμια ιδεα κανεις πριν καλεσω τον μεγιστο μαγο των βουντου και τους καψω τους 2 υπολογιστες !!!!! χα χα Ευχαριστω
hawkpilot Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Κατ' αρχήν, ο smtp server είναι για τα εξερχόμενα μηνύματα. Από τον POP3 server μπορείς και κατεβάζεις τα εισερχόμενα? Το πρόβλημα που έχεις είναι μόνο στις αποστολές μηνυμάτων? Μήπως στο τοπικό δίκτυο έχεις DNS server? Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα θεμα που αντιμετωπιζω Εχω 4 υπολογιστες και ενα server που χρησιμοποιουν 4 mail τα 2 προσωπικα και τα 2 κοινα σε ολους Εχω κανει format στους 2 απο τους υπολογιστες και ειναι καθαροι απο προγραμματα κτλ αλλα δεν μπορουν να συνδεθουν στο κοινο Mail που εχουν. Τα μνμ που μου βγαζει ειναι (συμφωνα με τη Microsoft παντα) οτι δεν μπορουν να συνδεθουν στον smtp server. Εκανα telnet (βαση οδηγιων παλι της microsoft) και ειδα οτι δεν συνδεομαι στον server. Εκανα αντιγραφη τα χαρακτηριστικα των email Λογαριασμων απο τους υπολογιστες που δουλευουν και δεν δουλεψε Επισης εγινε και χειροκινητη εισαγωγη των ρυθμισεων και παλι τζιφος Επισης ξεχασα να σας πω οτι ολοι οι υπολογιστες μπαινουν και ιντερνετ κανονικα χωρις προβλημμα Μηπως εχει καμμια ιδεα κανεις πριν καλεσω τον μεγιστο μαγο των βουντου και τους καψω τους 2 υπολογιστες !!!!! χα χα Ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 επισης δοκιμαζεις παντα να βαλεις αντι για τον smtp να βαλεις την Ip του. επισης δοκιμασε να κανεις telnet σε αλλο smtp να δεις αν σε κοβει.αυτο οσο αφορα την εξερχομενη αλληλογραφια πχ telnet 193.92.150.20 25 για τον smtp forthnet και μου απανταει 220 MX-IN-04.forthnet.gr ESMTP Wed, 29 Jun 2011 21:57:11 +0300 helo forthnet 250 MX-IN-04.forthnet.gr Hello 77.49.149.73.dsl.dyn.forthnet.gr [77.49.149.73], pleased to meet you και σε εισερχομεο telnet 193.92.150.20 100 για τον popper forthnet kai apantaei +OK POP3 Ready mx-prx-02.forthnet.gr 000145df
panesera Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Κατ' αρχήν, ο smtp server είναι για τα εξερχόμενα μηνύματα. Από τον POP3 server μπορείς και κατεβάζεις τα εισερχόμενα? Το πρόβλημα που έχεις είναι μόνο στις αποστολές μηνυμάτων? Μήπως στο τοπικό δίκτυο έχεις DNS server? Ουτε εισερχομενα ουτε εξερχομενα πως θα δω αν υπαρχει dns server; επισης δοκιμαζεις παντα να βαλεις αντι για τον smtp να βαλεις την Ip του. επισης δοκιμασε να κανεις telnet σε αλλο smtp να δεις αν σε κοβει.αυτο οσο αφορα την εξερχομενη αλληλογραφια πχ telnet 193.92.150.20 25 για τον smtp forthnet και μου απανταει 220 MX-IN-04.forthnet.gr ESMTP Wed, 29 Jun 2011 21:57:11 +0300 helo forthnet 250 MX-IN-04.forthnet.gr Hello 77.49.149.73.dsl.dyn.forthnet.gr [77.49.149.73], pleased to meet you και σε εισερχομεο telnet 193.92.150.20 100 για τον popper forthnet kai apantaei +OK POP3 Ready mx-prx-02.forthnet.gr 000145df εχω κανει τη διαδικασια telnet αλλα μονο προς την εταιρεια που δινει το mail και ηταν αρνητικο θα το κανω και προς αλλες να δω τη θα μου πει
hawkpilot Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 άνοιξε ένα command prompt, πληκτρολόγησε "ipconfig/all" και πόσταρε το αποτέλεσμα για να δούμε τις δικτυακές ρυθμίσεις. Ουτε εισερχομενα ουτε εξερχομενα πως θα δω αν υπαρχει dns server;
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Ουτε εισερχομενα ουτε εξερχομενα πως θα δω αν υπαρχει dns server; εχω κανει τη διαδικασια telnet αλλα μονο προς την εταιρεια που δινει το mail και ηταν αρνητικο θα το κανω και προς αλλες να δω τη θα μου πει δοκιμασε και πες μας.β.στο tcp ip της καρτας δικτυου σου βαλτα στο αυτοματο να δεις .αν δεν παιζει τοτε βαλε καρφωτα ip και dns του provider σου και δοκιμασε παλι. Κατ' αρχήν, ο smtp server είναι για τα εξερχόμενα μηνύματα. Από τον POP3 server μπορείς και κατεβάζεις τα εισερχόμενα? Το πρόβλημα που έχεις είναι μόνο στις αποστολές μηνυμάτων? Μήπως στο τοπικό δίκτυο έχεις DNS server? εννοεις μην δινει λαθος dns στα pc?βεβαια εκει δεν θα ανοιγε καν σελιδα.εκτος αν ειναι dns που δεν μπορουν να κανουν resolve τον mail server.εκει πολυ ευκολο ειναι να δοκιμασει να βαλει στο outlook express την ιp toy mail server αντι για το ονομα οπως του εδειξα στο παραδειγμα με την forthnet η να δοκιμασει Ping στον mail server για να δει αν γινεται Resolve.αλλιως ας μας πει τον mail server να του πουμε Ip εμεις και να κανουμε δοκιμη
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μάλλον έχει Windows 7 στις μηχανές (που κόβει τα εισερχόμενα σε public συνδέσεις) και κάποιον Exchange? η και Όχι . Ας μας πέι λίγο περισσότερα για την τοπολογία.
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 αν εχει διαλεξει Public Μπορει να το αλλαξει και να το βαλει Home network
panesera Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Παιδια ειστε ΑΠΙΘΑΝΟΙ με ενα μικρο μνμ εχω τοσες βοηθειες ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ Τωρα το δικτυο ειναι στημενο πανω σε internet server και τα συστημματα εχουν XP pro Θα παω μαλλον αυριο να κανω τις δοκιμες - βοηθειες που μου ειπατε και θα σας ενημερωσω Σας ευχαριστω και παλι
hawkpilot Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Παιδια ειστε ΑΠΙΘΑΝΟΙ με ενα μικρο μνμ εχω τοσες βοηθειες ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ Τωρα το δικτυο ειναι στημενο πανω σε internet server και τα συστημματα εχουν XP pro Θα παω μαλλον αυριο να κανω τις δοκιμες - βοηθειες που μου ειπατε και θα σας ενημερωσω Σας ευχαριστω και παλι Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς όταν γράφεις ότι το δίκτυο είναι στημένο σε internet server
poulinos Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 μαλλον εννοει οτι εχουν ιντερνετ απο καποιο ρουτερ???η εννοει οτι βγαινουν απο καποιο server σαν Proxy??αντι να βλεπουν απευθειας νετ απο το ρουτερ??
panesera Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 μαλλον εννοει οτι εχουν ιντερνετ απο καποιο ρουτερ???η εννοει οτι βγαινουν απο καποιο server σαν Proxy??αντι να βλεπουν απευθειας νετ απο το ρουτερ?? Εχει Microsoft SERVER 2003 SR1 με 4 συστημματα XP pro Τωρα ολες οι λυσεις απετυχαν το telnet δεν απεδωσε ουτε της forthnet απαντησε ουτε της εταιρειας που δινει Επισης εγινε αντιγραφη των ρυθμισεων στους υπολογιστες (παλι μηπως και ...) αλλα παλι αρνητικο οι ρυθμισεις ειναι οι εξεις με ipconfig /all και στους 2 υπολογιστες Dns :..... Primary dns : ... Node type : unknone ip routing enabled :no winxs proxy enabled :no DNS :...
poulinos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 αν δεν παιζει το Telnet τοτε οι ρυθμισεις.....me i give up gia δοκιμασε και ενα tracert 193.92.150.20 Να δουμε που σε παει. και για dns τι Ip εχει?
panesera Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 αν δεν παιζει το Telnet τοτε οι ρυθμισεις.....me i give up gia δοκιμασε και ενα tracert 193.92.150.20 Να δουμε που σε παει. και για dns τι Ip εχει? dns 10.0.0.1 ip 10.0.0.70
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.