Προς το περιεχόμενο

laptop για net-office

GIANNIS400

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

5-7 χρονια? το πας μακρια! απλα σου θυμιζω οτι οι δυνατοτητες της συγκεκριμενης cpu αντιστοιχουν σε επεξεργαστες που ειναι ήδη 3-4 ετίας.

Τεσπα θα την παλεψει αφου το ζητουμενο ειναι το office/net. Τα lenovo είναι πολύ καλα laptop, ισως τα χεις μπερδεψει με καμια αλλη μαρκα.

o επεξεργαστης σε αυτα δεν αλαζει?

Με δεδομενο τωρα οτι πριν τρια χρονια δεν εβαζαν λογο ασυμβατοτήτων windows 64bit τα οποια ανεβαζουν το υπ.στη, αν προσθεσεις και την ram ddr3 που εχει το λαπτοπ μου... δε συγκρίνονται τα πραγματα με δυνατοτητες υπ.στη προ 3-4ετιας,... αυτα τα λεω γιατι μπορει να εχεις ενα pc με πολυ καλητερο hardware απο μενα, αλλα επειδη εγω θα εχω 64bit λειτουργικό το οποιο ρούφα ολη την ram μπορει να σε περναω ή να σε φθανω σε επιδόσεις ;)

Δημοσ.

Ο επεξεργαστης *νομιζω* δεν αλλαζει.

- Η μνημη DDR3 εχει αμελητεες διαφορες με την DDR2, αλλλα εχουν μικρότερη καταναλωση,

- Τα 3gb σε σχεση με τα 2gb παλι δεν εχουν διαφορα σε εφαρμογες office/net εκτος αν τρεχεις Matlab/ Autocad κλπ.

- Επίσης 3gb αναγνωριζουν και τα 32bit, η διαφορα υπαρχει απο 3.2gb και πανω(που εχει σαν max ενα 32bito λειτουργικο)

Γενικοτερα, παντως εκανες καλη επιλογη οσο αφορα το συγκεκριμενο μοντελο (C660, εχει πολυ καλη οθονη/μέτρια ηχεια/2χρονακια εγγυηση),

απλα στα χαρακτηριστικα υστερει λιγακι στον επεξεργαστη. Δυστυχως τα C660 με καλυτερα χαρακτηριστικα δεν συμφερει να τα αγορασεις απο το plaisio

ΤΕΣΠΑ!!!!! Το θεμα ειναι να το χαρεις! Απλα επειδη ρωτησες μπηκα στον κοπο να απαντησω.

Δημοσ.

o επεξεργαστης σε αυτα δεν αλαζει?

Με δεδομενο τωρα οτι πριν τρια χρονια δεν εβαζαν λογο ασυμβατοτήτων windows 64bit τα οποια ανεβαζουν το υπ.στη, αν προσθεσεις και την ram ddr3 που εχει το λαπτοπ μου... δε συγκρίνονται τα πραγματα με δυνατοτητες υπ.στη προ 3-4ετιας,... αυτα τα λεω γιατι μπορει να εχεις ενα pc με πολυ καλητερο hardware απο μενα, αλλα επειδη εγω θα εχω 64bit λειτουργικό το οποιο ρούφα ολη την ram μπορει να σε περναω ή να σε φθανω σε επιδόσεις ;)

Οχι..και αν αλλαζε δεν θα σε συμφερει..ειναι απλο..

Τωρα τα αλλα περι μνημης και windows ειναι πολυ γενικα...αφου εσυ εχεις 2gb μνημης ειτε εχεις 32bita ειτε 64bita την ιδια μνημη βλεπουν τα windows...

Δημοσ.

Οχι..και αν αλλαζε δεν θα σε συμφερει..ειναι απλο..

Τωρα τα αλλα περι μνημης και windows ειναι πολυ γενικα...αφου εσυ εχεις 2gb μνημης ειτε εχεις 32bita ειτε 64bita την ιδια μνημη βλεπουν τα windows...

εννοούσα μνημη απο 4γιγα και πανω.

ΔΕΝ αλαζει μονο στο δικο μου ή σε όλα γενικα, ή το socket το συγκεκριμενο εχει την καλητερο cpu και μετα αλαξε socket η amd

Δημοσ.

εννοούσα μνημη απο 4γιγα και πανω.

ΔΕΝ αλαζει μονο στο δικο μου ή σε όλα γενικα, ή το socket το συγκεκριμενο εχει την καλητερο cpu και μετα αλαξε socket η amd

Σε πολλα μοντελα ο επεξεργαστης είναι κολλημενος πανω στην μητρικη και δεν αλλαζει.

Δεν ειναι θεμα παλιου socket. Απλα αναλογα με την αρχικεκτονικη η εταιρια κατασκευαζει ολη την μητρικη χτισμενη πανω στην συγκεκριμενη cpu.

Δεν ειναι σαν τα σταθερα pc που αλλαζεις οτι θς αναλογα με το socket σου.

Σαν αρχιτεκτονικη οι V-series είναι καινουργοι σχετικα, αλλα με περιορισμενες δυνατοτητες.

Δες και εδω την θεση σου σε σχεση με αλλες cpu:

http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+V140

Βεβαια το υπόλοιπο σύστημα (embedded memory controller, HyperT, αρκετη DDR κλπ) βοηθα την γενικοτερη αποδοση.

Δημοσ.

Απλα ξεχνα την αναβαθμιση (gpu και cpu)ακομα δεν το πηρες την αναβαθμιση σκεφτεσαι?

Μονο μνημη και σκληρο μπορεις να αναβαθμισεις....

Δημοσ.

Απλα ξεχνα την αναβαθμιση (gpu και cpu)ακομα δεν το πηρες την αναβαθμιση σκεφτεσαι?

Μονο μνημη και σκληρο μπορεις να αναβαθμισεις....

μνημη μεχρι πόσο? και δεν ξερω αν συνφερει οικονομικα

Δημοσ.

Με την μνημη δεν θα δεις διαφορες στην ταχυτητα. 3Gb ειναι υπεραρκετα για την δουλεια που τον θες.

Παιρνει μεχρι 8gb που ειναι πεταμενα λεφτα. η 4225 σου τρωει καποια μνημη (αν την χρειαστει)

ενας SSD θα του δωσει αλλο αερα, και ειναι η μονη συμφερουσα αναβαθμηση απο αποψη ταχυτητας

αλλα θα εχεις μικρη χωρητικοτητα(πχ 80gb) αν δεν σκοπευεις να δωσεις πολλα.

Δημοσ.

Με την μνημη δεν θα δεις διαφορες στην ταχυτητα. 3Gb ειναι υπεραρκετα για την δουλεια που τον θες.

Παιρνει μεχρι 8gb που ειναι πεταμενα λεφτα. η 4225 σου τρωει καποια μνημη (αν την χρειαστει)

ενας SSD θα του δωσει αλλο αερα, και ειναι η μονη συμφερουσα αναβαθμηση απο αποψη ταχυτητας

αλλα θα εχεις μικρη χωρητικοτητα(πχ 80gb) αν δεν σκοπευεις να δωσεις πολλα.

τωρα εχω 2gbyte, εσυ λες να βαλω αργοτερα αλλο 1 γιγα να τα κανω 3 ή νομιζεις οτι τωρα εχω 3γιγα... 2 εχω φιλε, αν νομιζεις αυτο αργοτερα θα τα κανω 4 αν εχω χρημα και ορεξη να ασχοληθω.

για παρεθεσε κανα link για ssd φθηνο, αλοι ειναι για desktop αλλοι για laptop?

Δημοσ.

Εχεις κατι λιγοτερο απο 2Gb γιατι νομιζω η 4225 σου τρωει μνημη αν την χρειαστει.

με 3gb θα εισαι κομπλε. Αλλά αυτο θα το κανεις σε 2 χρονια γιατι θα χασεις την εγγυηση.

Εκτος αν χρυσοπληρωσεις την Toshiba. Αυτο με την εγγυηση δεν ισχυει σε ολες τις εταιριες,

μπορει η toshiba να στο επιτρεπει χωρις να χασεις την εγγυηση. Η lenovo δεν το επιτρεπει.

Ας μας πει καποιος που ειχε toshiba.

Βαλε chrome για browser, είναι αρκετα πιο ελαφρης απο τους άλλους. Επίσης απενεργοποιησε

το windows search service, που τρωει αρκετη ταχυτητα απο τον σκληρο.

SSD και να σου δειξω δεν σε συμφερει, δεν ειναι φθηνοι. Αυτο θα το κανεις σε

1-2 χρονακια οταν θα εχουν πεσει οι τιμες και θα το χρειαζεσαι. γιατι τωρα τα 80gb εχουν 150ε.

Καλύτερα να το παρεις μεταχειρισμενο.

Δημοσ.

Εχεις κατι λιγοτερο απο 2Gb γιατι νομιζω η 4225 σου τρωει μνημη αν την χρειαστει.

με 3gb θα εισαι κομπλε. Αλλά αυτο θα το κανεις σε 2 χρονια γιατι θα χασεις την εγγυηση.

Εκτος αν χρυσοπληρωσεις την Toshiba. Αυτο με την εγγυηση δεν ισχυει σε ολες τις εταιριες,

μπορει η toshiba να στο επιτρεπει χωρις να χασεις την εγγυηση. Η lenovo δεν το επιτρεπει.

Ας μας πει καποιος που ειχε toshiba.

Βαλε chrome για browser, είναι αρκετα πιο ελαφρης απο τους άλλους. Επίσης απενεργοποιησε

το windows search service, που τρωει αρκετη ταχυτητα απο τον σκληρο.

SSD και να σου δειξω δεν σε συμφερει, δεν ειναι φθηνοι. Αυτο θα το κανεις σε

1-2 χρονακια οταν θα εχουν πεσει οι τιμες και θα το χρειαζεσαι. γιατι τωρα τα 80gb εχουν 150ε.

Καλύτερα να το παρεις μεταχειρισμενο.

chrome εχω στον σταθερο εδω και 2 χρονια περιπου, και chrome εβαλα και στο laptop :) , θα απενεργοποιησω το windows search.

Nα σε ρωτήσω κατι αλλο, αν εχεις windows 32bit με 2g ram και 64bit με 2giga ram, με τα 64bit δεν ειναι ποιο γρηγορο το συστημα σου ή στα ιδια παιζεις

thanks +1

Δημοσ.

Το 64bit αναφερεται στα bit μνημης που μπορει να αναφερθει η cpu, και στην θεωρια αυτο σημαινει οτι θα σαι πιο γρηγορος.

Ομως αυτο εξαρταται τελικα απο το ιδιο το προγραμμα, αν δλδ κανει optimize για 64bit, και μέχρι στιγμης αυτό δεν γίνεται.

Ο μονος λόγος για να πας σε 64bit είναι για να χρησιμοποιησεις >3Gb μνημη προς το παρον.

Στο μέλλον αυτό θα αλλάξει και το 64bit θα είναι mainstream. Αλλά μην περιμένεις διαφορες που μπορεις να τις αντιληφθεις.

Στο video encoding και κάποια παιχνίδια οι διαφορές θα φανούν σίγουρα μέλλοντικα με το απαραιτητο optimize.

Αλλά στο browsing/δουλείες γραφείου οχι..(εκεί σε καθυστερεί περισσοτερο ο σκληρός και όχι η μνήμη)

Η βελτίωση των 64bit αφορα βαριές εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολύ την μνήμη.

Τώρα αν ο browser σου ανοίξει στα 2 ή στα 2.1 δευτερόλεπτα αυτο δεν νομίζω να είναι σε θέση κάποιος να το αντιληφθεί.

Εν ολιγοις μου θυμίζει την dual channel RAM αρχιτεκτονικη που θεωρητικα εχεις διπλάσιο Bandwidth η και πρακτικα τιποτα.

Βέβαια τα 64bit είναι πιο ελπιδοφόρα ως προς την βελτιώση της απόδοσης.

Η καλύτερη επένδυση τώρα είναι οι SSD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...