21century Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Καλημέρα. Χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σας φίλοι μου. Σε ένα netbook το οποίο ειναι απομακρυσμένο σε άλλο γραφείο έχω εγκαταστήσει το Teanviewer και έχει πάντα ενεργή σύνδεση, μπορώ φυσικά να κάνω επανεκκίνηση και να μπουτάρω όταν είναι σε σύνδεση και να μεταφερω αρχεια. Εχει XP SP3 πλήρως ανανεωμένο και με δικκαιώματα διαχεισριστή και έχω ένα αρχειο REBOOT.bat με το οποίο το διαχειρίζομαι να βάζω προγραμματισμένη επανεκκίνηση . Ομως επειδή έκελισε μόνο του πρόσφατα θελω να το κανω να μπουτάρει ακόμα και όταν είναι κλειστό. Θελει καποια επιπλεον εντολη και βοηθήστε με τι πρέπει να κάνω για να το εκκινησω σε περίπτωση που κλεισει ή μείνει απο μπαταρία εξ αποστάσεως. Ευχαριστώ πολύ.
hawkpilot Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Καλημέρα, πρέπει να κοιτάξεις στο BIOS αν υποστηρίζεται το WOL (wake on LAN). Αν ναι, το ενεργοποιείς και κάνε ένα googlάρισμα για "WOL freeware" - θα βρεις 2-3 προγραμματάκια με τα οποία θα μπορέσεις να δώσεις εντολή από μακρυά για να ξεκινάει το netbook. Θα χρειαστεί, αν δεν κάνω λάθος, να ανοίξεις κάποια(ες) πόρτες στο router (αν δεν είσαι στο τοπικό δίκτυο) ή να φτιάξεις κάποιο VPN για μεγαλύτερη ασφάλεια.
macabre_sunsets Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Εάν μείνει από μπαταρία νομίζω πως δεν μπορείς να το εκκινήσεις για προφανής λόγους. Ψάξε μήπως υποστηρίζει Wake-On-Lan (WOL) η κάρτα δικτύου (ethernet) του netbook. Εάν το υποστηρίζει, τότε ίσως είναι εφικτό να θέτεις σε λειτουργία το netbook στέλνοντας ένα συγκεκριμένο πακέτο στην κάρτα δικτύου του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.