Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία DVD με υπότιτλους & σκηνές

chrisv.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες,καλησπέρα!Το forum με είχε βοηθήσει πολλές φορές να λύσω κάποιο πρόβλημα μου! Τώρα όμως αποφάσισα να προχωρήσω σε κάτι πιο "πολύπλοκο".Επίσης να σημειώσω οτι ασχολούμαι με την μουσική και την μουσική τεχνολογία, αλλά δυστυχώς με Βίντεο δεν είμαι και τόσο σχετικός! Έτσι λοιπόν αποφάσισα πριν απο περίπου μια εβδομάδα να βρω ταινίες σχετικές με μουσική, συγκροτήματα,κλπ και να τις κατεβάσω.Σε λίγες ώρες θα έχω κατεβάσει σχεδον όσες θέλω.και έχω αρχίσει να ψάχνω υπότιτλους και τα εξώφυλλα.Το μεγάλο όμως πρόβλημα που έχω είναι οτι θέλω να ενσωματώσω υπότιτλους, και να χωρίσω την ταινία σε σκηνές πριν την γράψω σε ένα δίσκο DVD.Όποιος γνωρίζει κάτι(οτιδήποτε γύρω απο αυτό), θα φανέι χρήσιμος...

Υ.Γ: Όπως κατεβαίνουν οι ταινίες τυχαίνει κάποιε ταινίες να είναι .avi, άλλες MPG,κλπ...Ξέρει κανείς αν πρέπει να τις μετατρέψω σε ένα συγκρεκίμενο τύπο για να γίνει όλα αυτό που θέλω???

Ευχαριστώ Πολύ!

Δημοσ.

Δες το DVDFlick και τζάμπα και πολύ καλό.

Δες και της οδηγίες.

Βλέπει «όλα» τα ειδών βίντεο και θα κάνει μόνο του την μετατροπή σε μορφή dvd.

Νομίζω ότι οι οδηγίες δεν θα σου αφήσουν απορίες,αλλά αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Και καλό μήνα!Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Πράγματι είναι πολύ ωραίο και εύκολο.Νομίζω οτι θα τα καταφέρω,αν και κάπου έχω ένα κόλλημα.Ίσως να το "πέρασα" βλέποντας τις οδηγίες,και αναφέρομαι στην δημιουργία σκηνών.Για παράδειγμα θέλω κάθε σκηνή-chapter να διαρκεί περίπου 12-14 λεπτά.Αυτό πως δημιουργείται?Έχω επιλέξει κάθε 13 λεπτά να αλλάζει σκηνή,αλλά στο σύνολο,είναι μονο ένα βίντεο!Επίσης έχω την δυνατότητα να μπορέσω να ονομάζω ένα chapter όπως θέλω εγώ? Μια βοήθεια εδω?(Δηλαδή στην δημιουργία σκηνών,κλπ)...

Ευχαριστώ Πολύ,

& πάλι Καλημέρα!!!

Δημοσ.
Έχω επιλέξει κάθε 13 λεπτά να αλλάζει σκηνή,αλλά στο σύνολο,είναι μονο ένα βίντεο!

Μα η σκηνές δεν πρέπει να κόβουν το βίντεο είναι απλά σημεία με επιπλέον πληροφορία και σε επιτρέπει να «πηδήξεις» μπρος και πίσω χωρίς την ανάγκη του fast forward(και backward).

Μάλλον έχεις μπερδευτεί με κάποια βίντεο γάμου αλλά και ταινίες όπου έχει ξεχωριστά βίντεο με ονομασίες από το μενού αυτό όμως είναι κάτι άλλο.

Δημοσ.

Για αυτο τον λόγο τα θέλω!Να μπορώ να τα βάλω στο αρχικό μενού,και να μην πρέπει να κάνω fast forward,κλπ...Αυτό βεβαίως δεν με αποσχολεί και ιδιαίτερα!Αλλά αν υπήρχε η δυνατότητα να το κάνω,θα το έκανα...

:rolleyes:

Δημοσ.

χμ,τώρα που το ξανά σκέφτομαι μπερδεύτηκα... :lol:

Δηλαδή όταν ορίσεις chapters από το edit title και μετά φτιάξεις το menu εκεί που λέει select title δεν σου βγάζει τα chapter;Αν ναι τότε όντως βγάζει μόνο τα ξεχωριστά βίντεο για επιλογή μέσα από το μενού.

Δημοσ.

χμ,τώρα που το ξανά σκέφτομαι μπερδεύτηκα... :lol:

Δηλαδή όταν ορίσεις chapters από το edit title και μετά φτιάξεις το menu εκεί που λέει select title δεν σου βγάζει τα chapter;Αν ναι τότε όντως βγάζει μόνο τα ξεχωριστά βίντεο για επιλογή μέσα από το μενού.

Λοιπόν,μόλις μπώ στην "κατηγορία" chapters, μου έχει μόνο την δυνατόττηα να επιλέξω ανάμεσα στα πόσ λεπτά θέλω να έιναι το κάθε chapte ή πόσα chapters να έχει το βίντεο!Αυτό βέβαια δεν είναι και τεράστιο πρόβλημα,γιατί πολλά απο αυτά που θέλω να γράψω είναι συναυλίες.Απλά είχα σκεφτεί αν το χωρίσω σε chapters!Επίσης κάτι ακόμη,είναι σίγουρο οτι μου περνάει μέσα συγχρονισμένους τους υπότιτλους?

Ααα!Και κάτι ακόμη!Έχω ένα πρόγραμμα που μπορώ να κόψω την ταινία έτσι σε 5-6 μέρη π.χ?ή θα γίνει μπέρδεμα με τους υπότιτλους?

Δημοσ.
Επίσης κάτι ακόμη,είναι σίγουρο οτι μου περνάει μέσα συγχρονισμένους τους υπότιτλους?

Αν είναι από πριν συγχρονισμένη τότε ναι.

Υπόψιν στο Project settings-> video->Target format προσοχή τη βάζεις!

Αν το αυθεντικό είναι σε αμερικάνικο δηλαδή Ntsc και οι υπότιτλοι είναι συγχρονισμένοι αν το κάνεις (αφήσεις)Pal θα πάει στο ευρωπαϊκό στάνταρ η ταινία μόνο και θα

από-συγχρονιστούν οι υπότιτλοι.

Ααα!Και κάτι ακόμη!Έχω ένα πρόγραμμα που μπορώ να κόψω την ταινία έτσι σε 5-6 μέρη π.χ?ή θα γίνει μπέρδεμα με τους υπότιτλους?

Θα πρέπει να κόψεις και τους υπότιτλους με ανάλογο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Αν είναι από πριν συγχρονισμένη τότε ναι.

Υπόψιν στο Project settings-> video->Target format προσοχή τη βάζεις!

Αν το αυθεντικό είναι σε αμερικάνικο δηλαδή Ntsc και οι υπότιτλοι είναι συγχρονισμένοι αν το κάνεις (αφήσεις)Pal θα πάει στο ευρωπαϊκό στάνταρ η ταινία μόνο και θα

από-συγχρονιστούν οι υπότιτλοι.

Θα πρέπει να κόψεις και τους υπότιτλους με ανάλογο πρόγραμμα.

Κατάλαβα!Μπερδεύεται και άλλο η κατάσταση!Ας το αφήσω όπως έχει!Αλλά να σου πω την αλήθεια αυτο με το target format δεν το είχα αλλάξει,αν και κάτι αναφέρουν οι οδηγίες!Τι είναι προτιμότερο να επιλέξω?

Δημοσ.

Κατάλαβα!Μπερδεύεται και άλλο η κατάσταση!Ας το αφήσω όπως έχει!Αλλά να σου πω την αλήθεια αυτο με το target format δεν το είχα αλλάξει,αν και κάτι αναφέρουν οι οδηγίες!Τι είναι προτιμότερο να επιλέξω?

Πρέπει να επιλέξεις αυτό που είναι από την αρχή για να μην υπάρχουν αλλοιώσεις,αν πας στο edit title και επιλέξεις video surces θα σου πει τη είναι το αρχικό.

Δημοσ.

Πρέπει να επιλέξεις αυτό που είναι από την αρχή για να μην υπάρχουν αλλοιώσεις,αν πας στο edit title και επιλέξεις video surces θα σου πει τη είναι το αρχικό.

Nαι,πήγα και είναι σε μορφή PAL,άρα επιλέγω πάλι το PAL ε?Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις,αλλά με τα βίντεο δεν έχω και ιδιαίτερες σχέσεις! :whistle:

Και μήπως ξέρεις πριν το αποθηκεύσω, ή πριν το γράψω αν μπορώ να ρίξω μια ματιά να δώ πως είναι?(δλδ ο τίτλος,αν είναι εντάξει οι υπότιτλοι,κλπ?)

Δημοσ.

Ναι αφού ήταν pal το βάζεις πάλι pal.

Πάνε Project settings->burning και εκεί κάνε τικ το Create ISO image έτσι δεν θα το γράψει απ'ευθείας σε δισκάκι και θα μπορέσεις να ελέγξεις πρώτα το αποτέλεσμα π.χ. με το vlc.

Δημοσ.

Ναι αφού ήταν pal το βάζεις πάλι pal.

Πάνε Project settings->burning και εκεί κάνε τικ το Create ISO image έτσι δεν θα το γράψει απ'ευθείας σε δισκάκι και θα μπορέσεις να ελέγξεις πρώτα το αποτέλεσμα π.χ. με το vlc.

Έκανα iso,αλλά μου λεέι οτι δεν αναγνωρίζει το αρχείο!!!...Πφφφ.. :devil:

Δημοσ.

Δοκίμασες και τους δύο τρόπους που δείχνει η σελίδα;;

ΧΜ!!!Έχει μόνο τις εξής:1)Create iso image(αυτό επέλεξα) και 2)Burn project to disc.....:/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...