Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα σε vb.net με master-detail

saggelis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω φτιάξει ένα Project σε vb.net 2010 και έχω ένα πρόβλημα για το οποίο θα ήθελα την βοήθεια σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.

Έχω μια φόρμα με master - detail πίνακες. Όλα δουλεύουν μια χαρά, το detail σε grid κλπ...

Το πρόβλημα μου είναι όταν κάνει validate την φόρμα και έχει κάποιο exception αλλάζει τιμή το κλειδί του master πίνακα, την αλλαγή της τιμής αυτής δεν μου την κάνει στις γραμμές στο foreing key με αποτέλεσμα να έχω γραμμές με το παλιό FK χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη master εγγραφή στην βάση (δλδ σκουπίδια). Άρα από την φόρμα χάνω τις γραμμές του grid που ήδη είχα καταχωρίσει.

Στην σύνδεση στο dataset είναι καταρχάς ένα προς πολλά και από τις τρεις επιλογές για τον constaint των δύο πινάκων επιλέγω το Relation Only. Οι άλλες δύο επιλογές που ναι,είναι πιο σωστές μου "σκάνε" όταν πάω να κάνω εισαγωγή μιας εγγραφής. Φαντάζομαι ότι έχω κάνει κάτι λάθος στην σύνδεση των πινάκων ή στο πως έφερα μέσα στην φόρμα το grid.

Σημ.

Αρχικά το PK του master έπαιρνε αρνητική αρχική τιμή και στο POST την γύρισε στην ΑΑ τιμή του. Αυτό το άλλαξα γιατί οι γραμμές έμεναν με την αρνητική τιμή.

Δεν ξέρω εάν μπόρεσα να το εξηγήσω καλά, για οποιαδήποτε διευκρίνηση στην διάθεση σας.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...