Dark_Duck Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Κοντεύω να το χάσω με την αλλαγή που εκανα στο κουτί του υπολογιστή ! Αλλαξα χθες το κουτι του υπολογιστή και εστησα το σύστημα ξανα σε ενα Corsair 600T. Το σύστημα πριν ηταν στημένο σε full tower και δουλευε αψογα. Αφού συνδεσα τα πάντα πατάω το power και το κουτί κάνει το εξής ξεκινάει χωρίς να μπαίνει σε boot screen σβήνει, ανάβει ξανα, σβήνει και συνεχίζει αυτό το βιολί μέχρι να κόψω το ρεύμα απο το τροφοδοτικό . Το πρωί έβγαλα τα πάντα (ρευματα, κάρτες κτλ) συνδεσα μόνο τα απαραίτητα και έβαλα επανω στην μητρική καλώδια απο διακόπτη απο ενα αλλο κουτί και πήρε εκανε boot κτλ. Στην συνέχεια αλλαξα τα καλώδια απο το διπλανό κουτί με τα καλώδια απο το δικό του και συνέχισε να παίρνει. Σήμερα το βράδυ λέω εντάξει ειμαστε βγάζω τα καλώδια του front panel κλεινω τροφοδοτικα κτλ και πάω να βολεψω τα καλώδια στο πίσω μέρος του κουτιού. Παταω για boot και πάλι τίποτα.... Τα καλώδια του front panel που αφορούν το power και reset switch δεν έχουν πολικότητα οπότε λογικά όπως και να τα βάλω δεν πρέπει να έχει σημασία. Η μητρική δεν εχει καει αφού το πρωι την εβαλα μπροστα. Παίζει να είναι βραχυκύκλωμα κάποιου διακόπτη? Παίζει να φταίει η μητρική? Το τροφοδοτικό το βραχυκύκλωσα (πράσινο με μαύρο καλώδιο και δίνει ρευμα κανονικά. Πώς μπορώ να βρώ τι φταίει? Αν είναι βραχυκύκλωμα πως θα το βρω? HELP . Το σύστημα ειναι το εξής. GA-Z68X-UD4-B3 mobo i5 2500k cpu ati 6950 gpu corsair 700GS psu
ninos30 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Παίζει να είναι βραχυκύκλωμα της μητρικής σου η οποία κάπου ακουμπάει πάνω στο κουτί σου. Κι εγώ με το ANTEC P180v2 που είμαι, όποτε κάνω καθαρισμό στο κουτί μου τα ίδια έχω. Κουνάω από εδώ κουνάω από εκεί και στρώνει. Γιαυτό καλά είναι να βάζουμε και αντιστατικές ροδέλες πριν βιδώσουμε τις βίδες στην mobo. Για να είσαι σίγουρος ότι το HW σου είναι εντάξει βγάλτα όλα έξω και σύνδεσέ τα εκτός κουτιού. Πρόσεξε που θα ακουμπήσεις την MB. To αντιστατικό που έχει στην συσκευασία της είναι μια καλή λύση. Αν εκεί παίξει μια χαρά (PSU-CPU-RAM-VGA συνδεδεμένα μόνο)τότε όλα είναι εντάξει. Μετά τα βάζεις με προσοχή ένα-ένα πίσω και δοκιμάζεις. Και μετά συνδέεις ξανά ένα-ένα τα περιφερειακά πχ DVDs, FDDs, USBs, Firewire, PCI cards κλπ και δοκιμάζεις ότι ποστάρει κανονικά μετά από κάθε σύνδεση
Dark_Duck Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Παίζει να είναι βραχυκύκλωμα της μητρικής σου η οποία κάπου ακουμπάει πάνω στο κουτί σου. Κι εγώ με το ANTEC P180v2 που είμαι, όποτε κάνω καθαρισμό στο κουτί μου τα ίδια έχω. Κουνάω από εδώ κουνάω από εκεί και στρώνει. Γιαυτό καλά είναι να βάζουμε και αντιστατικές ροδέλες πριν βιδώσουμε τις βίδες στην mobo. Για να είσαι σίγουρος ότι το HW σου είναι εντάξει βγάλτα όλα έξω και σύνδεσέ τα εκτός κουτιού. Πρόσεξε που θα ακουμπήσεις την MB. To αντιστατικό που έχει στην συσκευασία της είναι μια καλή λύση. Αν εκεί παίξει μια χαρά (PSU-CPU-RAM-VGA συνδεδεμένα μόνο)τότε όλα είναι εντάξει. Μετά τα βάζεις με προσοχή ένα-ένα πίσω και δοκιμάζεις. Και μετά συνδέεις ξανά ένα-ένα τα περιφερειακά πχ DVDs, FDDs, USBs, Firewire, PCI cards κλπ και δοκιμάζεις ότι ποστάρει κανονικά μετά από κάθε σύνδεση Λοιπόν τα έβγαλα όλα εκτός απο τις δύο μνήμες και έδωσα ρευμα στην μητρική και έκανε το ίδιο. Λέω τα επαιξε η μητρική και βγάζω και τις μνήμες, δίνω ρεύμα και μένει αναμένος. Αλλάζω τις μνήμες (απο τα slot 1 και 3 τις βάζω στα 2 και 4) και απο εκει και μετα προσθέτω όλα τα υπόλοιπα ενα ενα χωρις προβλημα. Εριξα μια ματιά στο manual της μητρικής και για δυο dimmakia λεει πως πρέπει να μπούν στο 2 και 4 και οχι στο 1 και 3 που τα είχα εγω. Βεβαια πριν αλλαξω το κουτι ολα δουλευαν κομπλε. Τουλαχιστον δουλευουν ολα τώρα .
ninos30 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Κομπλέ είσαι τότε Είπαμε ο Άγιος των PC πρέπει να είναι GAY και Ανώμαλος. Δεν βγάζεις άκρη με τα ρημάδια...
duffyduck Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Οχι, μαλλον ειναι γκαβος, τυφλος και μουγκος.
nikpoth Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Επειδή υπήρχε θεματάκι με το mobo(boot cycling), περνα και το f7 βίος αν θέλεις.. http://www.overclock.net/intel-motherboards/1034724-gigabyte-p67-z68-boot-cycling-problem.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.