Προς το περιεχόμενο

Mp3 συνεχόμενα

chill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάτι mp3s που προέρχονται από cds με συνεχόμενο πρόγραμμα. μιξαρισμένα δηλαδή. Όταν γράφεις audio cd γίνεται να μηδενίσεις το κενό ανάμεσα στα tracks και να παίξει σωστά, με τα mp3 μπορεί να γίνει κάτι; Χρησιμοποιώ το Easy CD-DA Extractor για να "καίω" τα cds αλλά φυσικά μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε πρόγραμμα μου προτείνετε.

Δημοσ.

Στα Audio CD, η αφαίρεση των gaps είναι εφικτή κατά το authoring επειδή βασίζεται σε κάτι που προβλέπεται από το σχετικό standard.

Σε ένα Data CD/DVD που περιέχει αρχεία MP3 όμως, δεν υπάρχει κάποιο σχετικό standard: Είναι χύμα αρχεία δεδομένων. Το αν μπορείς να έχεις gapless playback εξαρτάται αποκλειστικά από το συγκεκριμένο software ή συσκευή που χρησιμοποιείς για να αναπαράγεις τα αρχεία που υπάρχουν στο δισκάκι.

Δημοσ.

Μπορείς να μετατρέψεις τα αρχεία σε wav με το audacity και αφού τα μετατρέψεις σε wav (βασικό αυτό, γιατί τα mp3 έχουν πάντα κενό στην αρχή και το τέλος), να κόψεις μόνος σου το κενό στην αρχή και το τέλος του κάθε τραγουδιού. Είναι εύκολη διαδικασία η οποία δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις.

Δημοσ.

βασικό αυτό, γιατί τα mp3 έχουν πάντα κενό στην αρχή και το τέλος

Δεν ισχύει αυτό. Τα MP3 θα έχουν κενό αν και το [αρχείο ή track]-πηγή από το οποίο προήλθαν έχει κενό. Το οποίο όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του topic starter γιατί:

Έχω κάτι mp3s που προέρχονται από cds με συνεχόμενο πρόγραμμα

Τα κενά που παρατηρούνται όταν τελειώνει το playback ενός MP3 και αρχίζει το επόμενο είναι κατά πάσα πιθανότητα η φυσιολογική καθυστέρηση του προγράμματος αναπαραγωγής ή της hardware συσκευής για να προσπελάσει το filesystem και να διαβάσει το επόμενο αρχείο.

Σε πολλούς software players, υπάρχει δυνατότητα gapless playback. Συνήθως εμπλέκεται κάποιος αλγόριθμος prebuffering, δηλαδή το πρόγραμμα δεν περιμένει να τελειώσει το τρέχον MP3 αλλά ξεκινάει να διαβάζει το επόμενο λίγο πιο νωρίς. Υπάρχουν και μερικές hardware συσκευές που υποστηρίζουν κάτι αντίστοιχο, αλλά δυστυχώς είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...