Προς το περιεχόμενο

συμβουλη για ακινητο

nikolaos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προθεσμιακο

η

καποια

αλλη επενδυση

ειναι η αποψη μου

ακινητα και λοιπα

απλως δεν

Εσύ δεν φοβάσαι την επικείμενη χρεοκοπία και τι θα γίνουν τα λεφτά;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φυσικα και την φοβαμαι

αλλα η ποιο safe λυση

για αυτη την στιγμη

με μελλοντικα τρελη αποδοση

ειναι να αγορασει γη

και ισως να γινει αγροτης

Δημοσ.

στα 25000 το βρήκα...νιώθω ότι είναι καλή ευκαιρία...άλλωστε δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στις εγγυήσεις που δίνουν περί μη κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος...

Πολύ καλή τιμή. Απλά υπολόγισε αυτά που σου είπαν οι προλαλήσαντες.

1) Δεν είναι εγγυημένο ότι θα βρεις ενοικιαστή.

2) Το σπίτι έχει έξοδα, ειδικά αν είναι παλιό.

3) Κοίταξε και το φορολογικό, πόσο θα σε επιβαρύνει ένα σπίτι.

4) Υπάρχουν πολλοί μπατίριδες που δεν πληρώνουν τα ενοίκια και θα τους κυνηγάς χάνοντας χρόνο και χρήμα.

Δημοσ.

λοιπον πριν κανεις τιποτα κοιτας xe.gr,spitogatos.gr κτλ. να δεις ποσο νοικιαζουν,πουλανε παρομοιας χρονολογιας στην περιοχη που θες.

υποθετω με κανα 300-500ε με εργατικα και τα υλικα το συντηρεις, εκτος και αν θες να αλλαξεις κανα ντουλαπι στην κουζινα και στο μπανιο..

αν δεν εχεις τιποτα στο ονομα σου απο ακινητα τοτε δεν θα σε χρεωνει η εφορια.

Δημοσ.

Ποσο σκοπευεις να το δώσεις; Και 400 ευρω να το εχεις ελάχιστα θα σου μενουν στην ακρη ,τσιμπαει αρκετα η εφορια.

Και σημερα δεν μπορεις ευκολα ναξερεις αν θα παιρνεις τα χρηματα ή κατι αλλο ....

Κάτσε 30 τμ γκαρσονιέρα στο κέντρο πρώτο όροφο είπε η ρετιρέ στο κολωνάκι?? 400 euro και είναι και λίγα? hahahahahaha

Κλείσε το κεφάλαιό σου σε προθεσμιακό λογαριασμό. Με ένα κεφάλαιο 100.000€ και επιτόκιο 3,6% (από ΤΤ, ίσως να βρεις και καλύτερα) έχεις 3.600€ το χρόνο, δηλαδή 300€ το μήνα. Χωρίς το ρίσκο του «αν θα σε πληρώνει» αυτός που θα βάλεις μέσα, χωρίς φόβο για ζημιές μόλις φύγει και φυσικά... τα λεφτά σου στο χέρι. Διαθέσιμα, δεν φεύγουν από σένα.

;)

φιλε μου αν το κανεις αυτό θα βγείς χαμένος ... τα λεφτά χάνουν την αξια τους με τον χρόνο (λέγεται πληθωρισμός) για να έχεις απόδοση πραγματική θα πρέπει το επιτόκιο να είναι μεγαλύτερο από αυτό του πληθωρισμού... (που νομίζω είναι 6,κάτι τώρα)

οποτε αν υποθέσουμε ότι ο πληθωρισμός είναι 6% και εσύ βρείς τράπεζα προθεσμιακό με πχ 7% (εκτος από την citibank δεν νομίζω στην ελλάδα να υπάρχει άλλη.. βεβαια άνετα ανοίγεις έναν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού.. )

Στο τέλος του χρόνου (με αρχικο κεφάλαιο πχ100.000) θα έχεις 1% κέρδος από το αρχικό σου κεφαλαιο... γιατί ναι μεν η απόλυτη τιμή (τα ψηφία) από 100 θα πανε στα 107... αλλα παράλληλα θα έχει πέσει η αξια των νομισμάτων οποτε τα 107 που θα έχεις του χρόνου είναι σαν να έγιναν τα 100 σου 101 τώρα... η ανάποδα τα φετινά 101k για να συνεχίζουν να έχουν την ίδια αξια (πχ για να μπορείς να αγοράζεις τα ίδια κιλά χρυσό η φασόλια κτλ του χρόνου) θα πρέπει να γινουν 107...

τώρα όσο αφορά τα ακίνητα έχω ακουστά (χωρίς να έχω κάτσει να το διασταυρώσω) ότι ο πρώτος όροφος μαζεύει τα περισσότερα προβλήματα... (σωληνώσεις κτλ) σε σύγκριση με άλλους ορόφους...

Εγώ θα σου πρότεινα να ανοίξεις μια φτηνή θυρίδα και να βάλεις μέσα μπάρες χρυσού...

Η να αγοράσεις εικονικό χρυσό από πιστοποιημένα χρυσωρυχεία (χαρτί που θα λέει ποσο χρυσό αγόρασες) έτσι ώστε να μην έχεις έξοδα φύλαξης κτλ...

επίσης παίζει αρκετά το ταντάλιο και το παλλάδιο καλύτερα να τα αγοράζεις "εικονικά" αυτά για να μπορείς να τα εμπορεύεσαι πιο εύκολα

Δημοσ.

Φίλε μου 30τ.μ στο κέντρο πόσο να το νοικιάσεις? 300 € ?

Για να το αγοράσεις θα δώσεις 25,000 €.

300 * 83 = 24900 € Δηλαδή θα κάνεις απόσβεση σε 83 μήνες...

Δηλαδή σε 7 χρόνια...

Μπα δεν θα το έλεγα..καλύτερα κράτα τα λεφτά σου!

Τουλαχιστον έτσι οπως είναι τα πράματα τώρα δεν αξίζει καθόλου...ΕΚΤΟΣ και αν είσαι οικονομικά ευκατάστατος!

Τοτε παω πάσο!

Δημοσ.

Φίλε μου 30τ.μ στο κέντρο πόσο να το νοικιάσεις? 300 € ?

Για να το αγοράσεις θα δώσεις 25,000 €.

300 * 83 = 24900 € Δηλαδή θα κάνεις απόσβεση σε 83 μήνες...

Δηλαδή σε 7 χρόνια...

Μπα δεν θα το έλεγα..καλύτερα κράτα τα λεφτά σου!

Τουλαχιστον έτσι οπως είναι τα πράματα τώρα δεν αξίζει καθόλου...ΕΚΤΟΣ και αν είσαι οικονομικά ευκατάστατος!

Τοτε παω πάσο!

Αυτό που θα μπορούσες να κανεις είναι να το νοικιάζεις με 300 euro.. και παράλληλα να ανοίξεις ένα συνταξιοδοτικό/ασφαλιστικό πρόγραμμα με ευνοϊκούς ορους (ψάξε και στο εξωτερικό)

με μηνιαία δόση τα 300 euro... έτσι στο τέλος των 7 χρονων θα έχεις περισσότερα χρήματα μπορεί και 30.000+... και εννοείται πως όσο περισσότερα χρονια τόσο μεγαλώνει το κέρδος που μπορεί να τετραπλασιάσει ακόμη το κεφαλαιο που εσύ έχεις δώσει συνολικά (μέσω των μηνιαίων δόσεων)

Έχει όμως μερικά αρνητικά..

η δόση θα πρέπει να είναι σταθερή οποτε αν παρουσιαστεί καμια ζημια στο διαμέρισμα κτλ.. θα πρέπει να βάλεις από την τσέπη σου.. (ίσως βρείς κάποια προγράμματα με ελαστικούς ορους δεν ξέρω όμως να σου πω συγκεκριμένα)

και επίσης θα πρέπει κάθε μηνα να έχεις νοικιαστή... (που δεν θα σε μπιστολιάσει επιπλέον :P ) για όσα χρονια θα έχεις προσυμφωνήσει στο συμβόλαιο...

Συμφέρει αν και θέλει ρίσκο με την έννοια ότι δεν πρέπει να κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου πρέπει να ψάχνεις για τον καλύτερο ενοικιαστή και να έχεις το μυαλό σου στο να είναι πάντα νοικιασμένο το ακίνητο...

Δημοσ.

ορκιζομαι οτι εδω μεσα ποσταρε

ενας θεωριτικος

η

ενα τρολλ

πραγματικα

δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως

εχουμε και λεμε

αν εχεις σπιτι

και βαλεις 10Κw φωτοβολταικα

θα πρεπει να δωσεις απο 20.000 - 30.000 ευρω

με το κλειδι στο χερι

[το κεφαλαιο το εχεις]

θα σου δωσει απο 6.000-9.000 τον χρονο

οχι μονο θα τα περνεις αυτα τα λεφτα για 25 χρονια

αλλα θα εχεις και προσαρμογη στον πληθωρησμο

απο το να καθονται στην τραπεζα τα λεφτα

καλυτερα να καθονται σε προθεσμιακο

αν ειναι να αγορασεις μεταλλα

καλυτερα να αγορασεις ασημι

οσο προλαβαινεις

[ειναι επικινδυνο να κρατας μεταλλα σπιτι σου]

οσοι σου ειπανε οχι για ακινητα

σου ανεφεραν καποιους καλους λογους

[η διαδικασια για να πεταξεις καποιον που δεν πληρωνει μπορει να ειναι και 6 μηνες]

επισης μπορεις να παρεις

επιδοτηση για να αγορασεις γη

με 50.000

μπορεις να παρεις ενα πολυ καλο κομματι γης

οπως καταλαβαινεις

οχι ακινητο...

Δημοσ.

[η διαδικασια για να πεταξεις καποιον που δεν πληρωνει μπορει να ειναι και 6 μηνες]

Μακάρι να ίσχυε κάτι τέτοιο. Σου μιλάω ως παθών, μιας και νοικιάζουμε σπίτι σε έναν ο οποίος μας έχει κάνει τη ζωή κόλαση. Δεν πληρώνει, ενώ η ημερομηνία για τη δικάσιμο ορίστηκε... περίπου 1 χρόνο μετά από όταν καταθέσαμε αγωγή.

Ενώ παλιά ήμουν υπέρ του να έχεις σπίτια να νοικιάζεις, λόγω κάποιων γεγονότων έχω αλλάξει απόψεις. Μπελάς είναι τα σπίτια.

Δημοσ.

οι απαντήσεις σας με προβλημάτισαν αρκετά ... δηλαδή αν το πάρω και το βάλω στο ενοίκιο κάνα 280 στην εφορία από αυτά ποσά αναλογούν?

Δημοσ.

Αν το σπίτι κοστίζει 25,000Ε και μπορεί να ενοικιαστεί με 280Ε μιλάμε για ένα ποσό 3,360Ε το χρόνο.Χοντρικά να σου μένουν καθαρά τα 3,000 άντε 2,800 τον χρόνο;

Και με τα 2800 μιλάμε για μία απόδοση κοντά στο 11,5% καθαρά.Το ΤΤ δίνει 3,4% δηλαδή για 1 χρόνο θα πάρεις καθαρά 765Ε.

Γνώμη μου, εσύ ξέρεις την γειτονία και το ακίνητο.Αν είναι σε καλή κατάσταση (μη πέφτουν σοβάδες :-D ) και εύκολο να ενοικιαστεί (μην είναι μόνο λαθρομετανάστες γύρο γύρο) χτύπα το, η απόδοση αξίζει.

Πάντως αν γίνει κάποιο μπαμ στις τράπεζες μη νομίζεις ότι τα ακίνητα θα μείνουν στάσιμα

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση για καμιά 30αριά χρόνια από εδώ και πέρα είναι η μετανάστευση.

Οι φόροι που θα αναλογούν σε αυτούς που θα μείνουν Ελλάδα θα είναι δυσβάσταχτοι.

Για να πληρωθούν οι στρατιές των δημόσιων ξυστών θα σου πάρουν και το σπίτι φίλε γιατί δε θα παράγει κανείς τίποτα από όσους τρελούς θα έχουν μείνει ακόμα Ελλάδα.

Μετά από 30 χρόνια επένδυση στη Ελλάδα.

Καλύτερα επένδυσε σε κάτι άλλο ή εκτός Ελλάδος αν δε μπορείς να μεταναστεύσεις.

Δημοσ.

εγώ βέβαια θα σκεφτόμουν και την αξία που μπορεί να αποκτήσει το ακίνητο μετά από χρόνια..

δε ξέρω σε τι περιοχή είναι αλλά είναι γνωστό ότι το κέντρο ηθελημένα έχει υποβαθμιστεί,με τους μετανάστες την γκετοποίηση κλπ.για να πέσουν οι τιμές των ακινήτων και να αγοράσουν οι έχοντες.ύστερα σε συννενόηση και συφμωνίες κάτω απτό τραπέζι αυτών με τον δήμαρχο,με νόμους και αναπλάσεις,ανεβαίνουν όλα προς τα πάνω εν μια νυχτή.

εδώ με το που αποφασίστηκε ότι το μέτρο θα φτάσει μέχρι το ελληνικό,η αξία των ακινήτων εκεί γύρω,μέσα σε μια νύχτα 2πλασιάστηκε.

μη ξεχνάμε ότι όλες οι μεγάλες ευρωπαικές πόλεις έχουν περάσει από αυτό το στάδιο.ήρθε η ώρα και της Αθήνας.βέβαια αυτά δε γίνονται μέσα σε 2-3 χρόνια.

λέτε η ανάπλαση του Πεδίον του Άρεως και διάφορα άλλα που ακούγονται όπως για παράδειγμα οι πεζοδρομήσεις ακαδημίας-πανεπιστημίου να είναι τυχαία?δε νομίζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...