Προς το περιεχόμενο

Player & High cpu usage

nikosgia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής: Έχω ένα laptop 2πύρινο (Intel core 2Duo -2,1Ghz- 3GB DDR2), εχω παρατηρήσει ότι ανεξαρτήτως player (bsplayeer ,vlc,etc) όταν τρέχω ένα videaki που είναι ΗD πχ ένα mp4 αρχείο, η χρήση cpu φτάνει στο 35-40% και κάπου κάπου και 50-55%, ένω αν είναι αρχείο avi δεν ξεπερνά συνήθως το 20%...Είναι φυσιολογική αυτή η χρήση της cpu δεδομένου και των δυνατοτήτων του pc μου? :confused:

Δημοσ.

Ναι, αν η κάρτα γραφικών του laptop δεν υποστηρίζει hardware acceleration για HD υλικό (ή αν δεν το χεις ενεργοποιήσει στον player που χρησιμοποιείς), είναι φυσιολογική η συμπεριφορά που αναφέρεις.

Δημοσ.

Ναι, αν η κάρτα γραφικών του laptop δεν υποστηρίζει hardware acceleration για HD υλικό (ή αν δεν το χεις ενεργοποιήσει στον player που χρησιμοποιείς), είναι φυσιολογική η συμπεριφορά που αναφέρεις.

Όσο αφορά την κάρτα έχω την NVIDIA GeForce 9500M GS αλλά καθότι δεν έχω ασχοληθεί,ελπίζω απο το site της κατασκευάστριας εταιρείας να μπορώ να το τσεκάρω...Απο player χρησιμοποιώ τον bsplayer, γνωρίζεις που περίπου βρίσκεται για να το ενεργοποιήσω?

Δημοσ.

Η κάρτα σου υποστηρίζει επιτάχυνση HD. Για τον bsplayer δε γνωρίζω, έχω να τον χρησιμοποιήσω καμιά 5ετία (προτιμώ τον MPC-HC).

Από wiki κι ένα ακόμα σχετικό thread.

Δημοσ.

Η κάρτα σου υποστηρίζει επιτάχυνση HD. Για τον bsplayer δε γνωρίζω, έχω να τον χρησιμοποιήσω καμιά 5ετία (προτιμώ τον MPC-HC).

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια...Anyway , θα το ψάξω και με τον bsplayer και κάπου θα το ...τρακάρω :P

Δημοσ.

Απ' ότι ξέρω, ο bs ΔΕΝ υποστηρίζει dxva και αν θέλεις έναν σωστό Player δοκίμασε το MPC-HC ή αν σε ενδιαφέρει να έχει πιο μοντέρνο Interface δοκίμασε το kmplayer.

Και τα δύο υποστηρίζουν dxva και είναι εντελώς δωρεάν (σε σχέση με το bs και την "Pro" έκδοση).

Δημοσ.

Απ' ότι ξέρω, ο bs ΔΕΝ υποστηρίζει dxva και αν θέλεις έναν σωστό Player δοκίμασε το MPC-HC ή αν σε ενδιαφέρει να έχει πιο μοντέρνο Interface δοκίμασε το kmplayer.

Και τα δύο υποστηρίζουν dxva και είναι εντελώς δωρεάν (σε σχέση με το bs και την "Pro" έκδοση).

φίλε micos000 για τον km player, που ψήνομαι περισσότερο, γνωρίζεις αν αρκεί μόνο ένα install του player,δηλαδή να έχει ενσωμετωμένη την λειτουργία dxva,η χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο επιπρόσθετο αρχείο?

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα έξτρα.

Αν δεν κάνω λάθος το dxva2 είναι ενεργοποιημένο από την εγκατάσταση.

Αν για κάποιο λόγο δεν είναι, το τσεκάρεις στην καρτέλα General στο Options->Preferences->Video processing και στο ίδιο σημεία (αλλά στην καρτέλα Renderer) επέλεξε Enhanced Video Renderer (C/A).

Το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται αλλά το ήθελε στο mpc-hc και γι' αυτό το βάζω και στον km.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τίποτα έξτρα.

Αν δεν κάνω λάθος το dxva2 είναι ενεργοποιημένο από την εγκατάσταση.

Αν για κάποιο λόγο δεν είναι, το τσεκάρεις στην καρτέλα General στο Options->Preferences->Video processing και στο ίδιο σημεία (αλλά στην καρτέλα Renderer) επέλεξε Enhanced Video Renderer (C/A).

Το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται αλλά το ήθελε στο mpc-hc και γι' αυτό το βάζω και στον km.

Να σαι καλά σε ευχαριστώ πολύ...θα το δοκιμάσω :rolleyes:

Δημοσ.

Παίδες θα ήθελα τα φώτα σας στο εξής: Έχω ένα laptop 2πύρινο (Intel core 2Duo -2,1Ghz- 3GB DDR2), εχω παρατηρήσει ότι ανεξαρτήτως player (bsplayeer ,vlc,etc) όταν τρέχω ένα videaki που είναι ΗD πχ ένα mp4 αρχείο, η χρήση cpu φτάνει στο 35-40% και κάπου κάπου και 50-55%, ένω αν είναι αρχείο avi δεν ξεπερνά συνήθως το 20%...Είναι φυσιολογική αυτή η χρήση της cpu δεδομένου και των δυνατοτήτων του pc μου? :confused:

χρησιμοποιησε την multi-core εκδοση του mplayer με τον smplayer ως gui.

δεν χρειαζεσαι αλλον media player.

Δημοσ.

Anyway εγκατέστησα τον km player και όλα καλά,απλά έχω κάποιο πρόβλημα με κάποια αρχεία βίντεο mp4 με ήχο aac,όπου υπάρχουν παράσιτα...

Το πρόβλημα το έλυσα ως εξής ....στην καρτέλα internal audio decorder ,ξε-τσέκαρα το aac και το πρόβλημα λύθηκε. Το θέμα είναι οτι ο ηχος ακούγεται μια χαρα ,αλλά δεν γνωρίζω αν χρειάζεται τώρα κάποιος external decorder aac ,που πρέπει να κατεβάσω η να το αφήσω ως έχει.....Βέβαια μπορει να συμβαίνει και το εξής :επειδη έχω και τον bs player εγκατεστημένο να χρησιμοποιεί τον αντίστοιχο decorder aac που έχει περαστεί ήδη με την εγκατάσταση του bs player....αλλιώς δεν μπορω να εξηγήσω το γεγονός οτι αφαιρώντας το aac απο τον km βελτιώθηκε ο ήχος..... :whistle:

Δημοσ.

Στο External audio decoder τι έχει σαν επιλογή στο aac;

Έχει 3 επιλογές : Do Nothing, Gabest Audio Decoder, System Default...Δοκίμασα και τις 3 τζίφος....Και το άφησα στην 1η που είναι και η default.

κανε οτι λεει η υπογραφη μου

θα εκπλαγεις απο το αποτελεσμα

Αδελφέ σε έχω τιμήσει και το έχω διαβάσει ήδη :-D ....αν δεν παρουσιαστούν περεταίρω προβλήματα θα το δοκιμάσω..

Δημοσ.

μα περα απο το προβλημα που θα λυθει,θα εχεις και καλυτερη ποιοτητα εικονας

οποτε καντο απο τωρα

τσαμπα ειναι :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...