mandos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Έγινε διαθέσιμη η επόμενη έκδοση του ταχύτατου browser Opera. O αριθμός αυτής είναι 11.50, σε αντίθεση με την πολιτική του ανταγωνισμού που αυξάνει versions χωρίς λόγο και αιτία η Νορβηγική εταιρία παραμένει σταθερή και βγάζει καινούριο browser 1 με 2 φορές το χρόνο. Για την 11.50 η αρχική σελίδα στο http://www.opera.com έχει αλλάξει με ένα download counter που εμφανίζει διάφορα στατιστικά ανάλογα με τον αριθμό των downloads που έχουν γίνει. Τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης: Password synchronizationNow, Opera Link supports passwords, so you can synchronize your website passwords—securely—with other Opera browsers. It's perfect for checking Facebook quickly when you're supposed to be working. Sleek, now sleekerOpera 11.50 sports a new design that's even more streamlined and lightweight than our previous look. Under the hoodWe fixed thousands of bugs and upgraded to our newest core rendering engine. Along the way, we also tweaked our software graphics engine with faster CSS and SVG rendering. What does that mean to you? Opera 11.50 is the fastest and most stable Opera browser ever. Goodies for developersEager to get your hands dirty with all of the new stuff in HTML5? We've got you covered. Opera 11.50 adds Session History and Navigation, the W3C File API, classlist and the <time> element to our already advanced HTML5 support. http://www.youtube.com/watch?v=BjYQRru46-I&feature=channel_video_title Επίσης μαζί με την νέα έκδοση έχει αναβαθμιστεί και ο Dragonfly στην v1.1 η οποία θα είναι διαθέσιμη σύντομα μέσα στους browsers. Ο Opera browser είναι διαθέσιμος από εδώ: http://www.opera.com/browser/download για σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα και φορητές συσκευές.
XPHSTOS_ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 "It's perfect for checking Facebook quickly when you're supposed to be working." ΑΧαΧαΧΑΧαΧΑχα... Μου άρεσαν οι μικροαλλαγές στο UΙ...
_tasos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Όντως, πολύ όμορφες οι μικροαλλαγές στο UI. Επίσης είδα και βελτίωση στην ταχύτητα.
Moderators Praetorian Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Στην έκδοση αυτή έχουν αφαιρέσει το dropdown βέλος από την μπάρα διευθύνσεων. Για να το επαναφέρετε πηγαίνετε αρχικά στο opera:config Φιλτράρετε τα πεδία με "dropdown", ενεργοποιείτε το Show Dropdown Button In Addressfield" και επιλέγετε Save.
O proedros Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δεν ξερω παντως μου φαινεται οτι αρχιζουν και στερευουν απο ιδεες σιγα σιγα. Τον εχω για κυριο browser εδω και 1,5 χρονο και μεχρι τον 11,01 πηγαιναν πολυ καλα εβλεπες μεγαλες αλλαγες απο εκδοση σε εκδοση. Τωρα ουσιαστικα ο 11,5 δεν εχει μεγαλη διαφορα απο τον 11,01 γιατι: εγω το standard skin του opera δεν το χρησιμοποιω αλλα βαζω αλλο και μετα το αλλαζω οπως το θελω οποτε οι οποιες εμφανισιακες αλλαγες περνανε απαρατηρητες. Το opera link παροτι το εχω κανει να λειτουργει δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε μου, και μια φορα που το κανα απο το κινητο απο περιεργεια και μονο μου χαλασε οπως ειχα οργανωσει τον opera mobile και δεν το ξαναεκανα οποτε παει και αυτο. Για την καινουργια rendering engine ενταξει ενα κλικ πιο γρηγορο στις βαριες σελιδες κατα τα αλλα τα ιδια οποτε παει και αυτο. Τελος developer δεν ειμαι αρα και αυτο αχρηστο για μενα. Οποτε το τελευταιο εξαμηνο ειμαι ουσιαστικα με τον ιδιο browser οταν εχει βγει ο IE9, chrome 12 kai firefox 5 και εχουν ολοι ενα κυριο χαρακτηριστικο που δεν το εχει ο opera, Hardware accelaration. Αληθεια αυτο υποτιθεται οτι με την εκδοση 11,5 θα ερχοταν αλλα πουθενα αναβαλλεται συνεχεια την στιγμη που οι αλλοι εξελισσουν αυτο το χαρακτηριστικο. Ο μονος λογος που κραταω τον opera ειναι τα mouse gestures που με εχουν βολεψει απιστευτα, και ακομα ευτυχως η διαφορα ταχυτητας δεν ειναι σημαντικα μεγαλυτερη στους αλλους browser διαφορετικα μολις βγαλει κατι αναλογο καποιος ανταγωνιστικος browser εφυγα δεν το συζητω.
st2 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 πιστεύω ότι ο οπερα είναι πιο γρηγορος από τους αλλους ίσως o chrome να τον φτανει αλλά δεν έχει ολα τα κολπακια του οπερα που ειναι default και όχι προσθετα που μειωνουν ταχυτητα καλα αν μπει Hardware accelaration δεν θα πηγαινει αλλο πιο γρηγορα θα τερματισει το κοντερ
mandos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 μα ο Opera είναι ταχύτερος χωρίς hardware acceleration από ότι οι άλλοι με... problem solved Πέρα από την πλάκα το εξέλισουν, είναι σε alpha ακόμα και δεν θα το βγάλουν αν δεν γίνει σωστό. Δεν νομίζω ότι θα μας απογοητεύσουν πάντως
_tasos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Έτρεξα το SunSpider benchmark και είναι λίγο πιο γρήγορος από τον Chrome, (αλλά όχι από τον IE9). Και όταν τελικά θα έχει hardware acceleration θα είναι ακόμα πιο γρήγορος.
lion2486 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Updated Η δημοσίευση μηνυμάτων σε αυτό το forum χρησιμοποιώντας greeklish χαρακτήρες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!
O proedros Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Εγω στα βιντεο κολλαω περισσοτερο γιατι αν του βαλω να φορτωσει κανα 1080p απο youtube τοτε τον βλεπεις πρεπει να περιμενεις μεχρι να κατεβασει πρωτα αρκετα δεδομενα για να παιξει ομαλα γιατι διαφορετικα ζωριζεται, σε αντιθεση με τον firefox 5 που δοκιμασα που ξεκιναγε με την μια την αναπαραγωγη. Το θεμα ειναι οτι αυτο το μικρο κολημμα μεχρι να φορτωσει επηρεαζει ολο τον browser και οχι μονο το βιντεο οποτε μερικες φορες ειναι σπαστικο. Αν ο firefox ειχε mouse gestures θα τον ειχα αλλαξει. Δεν ξερω μακαρι στην επομενη εκδοση να το φερουν το HW accelaration, και οταν λεμε στην επομενη φετος μην το πανε για τον 12 που θα βγει τελη δεκεμβρη αρχες γεναρη.
xcoder Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 opera for ever! τους έχω όλους τους browsers εγκατεστημένους, κάνω φιλότιμες προσπάθειες μπας και ξεκολλήσω από Opera αλλά δεν γίνεται με τίποτα τώρα για ταχύτητες κλπ δεν σχολιάζω, ακόμα και πιο αργός να ήταν (που δεν είναι) έχει τόσες ευκολίες και ομορφιές που δύσκολα θα τον άλλαζα
tailas Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Τελεια...opera the best browser εδω και 2 χρονια για μενα!
Lioden Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 opera και παλι opera!! Μια χαρα και οι αλλαγες του update
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 τώρα με τον chrome και το 10% market share του, δύσκολα τα πράγματα για τον Opera (+ o co-founder και CEO την έκανε -> http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2081824/opera-founder-resigns-disagreements ).
pc_expert Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Έχω την εντύπωση ότι όλοι οι νέοι browsers ακολουθούν την φιλοσοφία εμφάνισης καρτελών, δλδ εμφάνισης που πρωτοπαρουσίασε το google chrome.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα