constantinosgr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αν μπορέσει κάποιος να με ξεκολλήσει... Ζητείται κάποιος με όρεξη, γνώσεις access και κανένα μισαωράκι στη διάθεση του να μου φτιάξει τις σχέσεις των πινάκων πριν ξεριζώσω το κεφάλι μου από τα νεύρα μου... Δεν ψάχνω κάτι δύσκολο ή εξεζητημένο, απλώς κάποια δεδομένα από έναν πίνακα να μπορούν να μεταφερθούν αυτόματα μετά την καταχώρησή μου σε έναν άλλο. Διατίθεται κανείς να με βοηθήσει (pleeeeease....)
nspyrou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αν μπορέσει κάποιος να με ξεκολλήσει... Ζητείται κάποιος με όρεξη, γνώσεις access και κανένα μισαωράκι στη διάθεση του να μου φτιάξει τις σχέσεις των πινάκων πριν ξεριζώσω το κεφάλι μου από τα νεύρα μου... Δεν ψάχνω κάτι δύσκολο ή εξεζητημένο, απλώς κάποια δεδομένα από έναν πίνακα να μπορούν να μεταφερθούν αυτόματα μετά την καταχώρησή μου σε έναν άλλο. Διατίθεται κανείς να με βοηθήσει (pleeeeease....) Θα ήθελες να περιγράψεις λίγο πιο λεπτομερέστερα το πρόβλημά σου? Αν θέλεις να μεταφέρεις, όπως λες, κάποια δεδομένα, από έναν πίνακα σε έναν άλλον, δεν είναι ζήτημα σχέσεων, αλλά πρέπει να γράψεις σχετικό κώδικα, είτε στην Access είτε στον Client που διατηρείς, για να μεταφέρεις τις εγγραφές σου. Δεν υπάρχει η έννοια του trigger στην Access ή κάτι εφάμιλλο για να αυτοματοποιήσεις την μεταφορά τους .... Μη φρικάρεις! δεν υπάρχει λόγος
constantinosgr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Φρικάρω επειδή εν τέλει προσπαθώ να φτιάξω κάτι το οποίο δεν ξέρω να φτιάξω και σήμερα κλείνω μία εβδομάδα επισήμως που βλέπω tutorials και posts σε διάφορα forums μπας και τα καταφέρω αλλά δεν... Λοιπόν... Έχω μια βάση σε access 2010. Οι πίνακες είναι οι εξής: Ηθοποιοί, Παραστάσεις, Θέατρα, Σκηνοθέτες. Στους πίνακες έχω βάλει primary keys και πεδίο στο οποίο γράφω τα απαραίτητα στοιχεία. Έφτιαξα τις φόρμες (στις οποίες δεν μπορώ να κάνω τα πεδία να είναι σε drop list, αλλά μου βγαίνουν tick boxes, αλλά το προσπερνάω.) Αυτό που θέλω, είναι όταν περνάω τα στοιχεία μιας παράστασης στον πίνακα Παραστάσεις, να μπορούν να εμφανίζονται μετά τα στοιχεία (παράσταση, θεατρική περίοδος και θέατρο) στον πίνακα (και την φόρμα προφανώς) των ηθοποιών (δηλαδή να σχηματίζεται ας πούμε το βιογραφικό του). Αν γίνεται το αντίστοιχο να βγαίνει και στον πίνακα των σκηνοθετών, ακόμα καλύτερα. Φαντάζομαι πως αυτό έχει να κάνει με σχέσεις και υποφόρμες, αλλά δεν έχω ιδέα πώς στο καλό να το κάνω. Θα μπορούσα λες να ανεβάσω εδώ την βάση όπως την έχω και να έκανες μια επεμβασούλα; Από όσα μου έγραψες (που δεν κατάλαβα τίποτα!) ακούγεσαι σαν να ξέρεις (πολλά) παραπάνω πράγματα από εμένα...
nspyrou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Φρικάρω επειδή εν τέλει προσπαθώ να φτιάξω κάτι το οποίο δεν ξέρω να φτιάξω και σήμερα κλείνω μία εβδομάδα επισήμως που βλέπω tutorials και posts σε διάφορα forums μπας και τα καταφέρω αλλά δεν... Λοιπόν... Έχω μια βάση σε access 2010. Οι πίνακες είναι οι εξής: Ηθοποιοί, Παραστάσεις, Θέατρα, Σκηνοθέτες. Στους πίνακες έχω βάλει primary keys και πεδίο στο οποίο γράφω τα απαραίτητα στοιχεία. Έφτιαξα τις φόρμες (στις οποίες δεν μπορώ να κάνω τα πεδία να είναι σε drop list, αλλά μου βγαίνουν tick boxes, αλλά το προσπερνάω.) Αυτό που θέλω, είναι όταν περνάω τα στοιχεία μιας παράστασης στον πίνακα Παραστάσεις, να μπορούν να εμφανίζονται μετά τα στοιχεία (παράσταση, θεατρική περίοδος και θέατρο) στον πίνακα (και την φόρμα προφανώς) των ηθοποιών (δηλαδή να σχηματίζεται ας πούμε το βιογραφικό του). Αν γίνεται το αντίστοιχο να βγαίνει και στον πίνακα των σκηνοθετών, ακόμα καλύτερα. Φαντάζομαι πως αυτό έχει να κάνει με σχέσεις και υποφόρμες, αλλά δεν έχω ιδέα πώς στο καλό να το κάνω. Θα μπορούσα λες να ανεβάσω εδώ την βάση όπως την έχω και να έκανες μια επεμβασούλα; Από όσα μου έγραψες (που δεν κατάλαβα τίποτα!) ακούγεσαι σαν να ξέρεις (πολλά) παραπάνω πράγματα από εμένα... Αρα μισό λεπτό!! Για να συνοψίσουμε: ΔΕΝ θέλεις να μεταφέρονται σε άλλο πίνακα τα στοιχεία που εισάγεις λοιπόν, αλλά θέλεις να έχεις συσχετίσεις μεταξύ των πινάκων που έχει ορίσει στη βάση σου ... αυτό είναι απλό. Το γεγονός του οτι στα βγάζει ticks είναι είτε γιατί έχεις δώσει λάθος τύπους δεδομένων στα πεδία του πίνακα που στα βγάζει ως ticks, είτε γιατί έχεις επιλεγμένο λάθος τύπου control της φόρμας. Δυστυχώς δεν έχω εγκατεστημένο office 2010 για να παίξω τη βάση σου, αλλά μπορούμε να σε βοηθήσουμε να κάνεις σωστά τις συσχετίσεις των πινάκων σου. Πχ για να μπορέσει ένα cast ηθοποιών να ανήκει σε μια θεατρική παράσταση, θα πρέπει ο πίνακας των ηθοποιών να έχει foreign key στις παραστάσεις, ώστε ο ηθοποιός να διασυνδέεται με τη παράσταση, αλλά υπάρχει και ένα κενό εδώ: Ένας ηθοποιός σε μια περίοδο μπορεί να είναι σε περισσότερες παραστάσεις από μια. Άρα δεν σε βολεύει αυτό ιδιαίτερα. Οπότε μάλλον χρειάζεσαι ενδιάμεσο πίνακα που να διασυνδέει τις παραστάσεις και τους ηθοποιούς σε συσχέτιση πολλά προς πολλά (many to many relation). Το ίδιο μπορεί να ισχύει και με τα θέατρα και τις παραστάσεις όπου την ίδια περίοδο μπορούν να ανεβαίνουν 2 διαφορετικές ή περισσότερες παραστάσεις στο ίδιο θέατρο. Θα ήταν καλύτερα να δεις λίγο περισσότερο την ανάλυσή σου πριν πέσεις σε κανα "τοίχο" πχ πέρυσι ο Φιλιππίδης ήταν σε 2 παραστάσεις (αν θυμάμαι καλά), και στη μία ήταν και σκηνοθέτης.
constantinosgr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Χα χα χα! Πραγματικά σ' ευχαριστώ που προσπαθείς να με βοηθήσεις, ειλικρινά το εκτιμώ πολύ, αλλά μόλις (και καλά έκανες προφανώς) μου το έκανες λίγο πιο δύσκολο. Τώρα θα πρέπει να κάνω κάτι που εν τέλει είναι λίγο πιο δύσκολο από αυτό που δεν μπορούσα να κάνω πριν! Πρέπει να βρω φράγκα και να ζητήσω να μου το φτιάξει κάποιος, αλλιώς δεν έχω καμία ελπίδα... Πάντως σε ευχαριστώ πολύ.
nspyrou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 με συγχωρείς αν σε απογοητεύω, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Αν έχεις διαβάσει και ακολουθησει τα tutorials που έχεις δει όλη αυτή την εβδομάδα που λες, σίγουρα τα έχεις συναντήσει όλα αυτά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ολοκληρωμένη σκέψη σε αυτό που θέλεις να κάνεις, και να αναλύσεις καθολικά τη λύση που θέλεις να δώσεις έτσι ώστε οι συσχετίσεις των πινάκων να σου γυρίζουν τα αποτελέσματα που περιμένεις. Σωστά έχεις χωρίσει τις οντότητες που περιλαμβάνονται στην λύση σου. Αλλά θα πρέπει να τις συσχετίσεις και σωστά για να κάνουν αυτό που ζητάς. Μακάρι να μπορούσα να βρώ χρόνο να σου κάνω ένα μικρό demo, για να δεις πως θα μπορούσες να το υλοποιήσεις σε access αλλά δυστυχώς, αλλά έχω κλείσει τα αυτιά ακόμα και στις φυσικές ανάγκες Αυτό που θα έκανα πάντως στη θέση σου, είναι να σβήσω τις φόρμες που έχω φτιάξει,, να επιστρέψω στο θέμα των διασυνδέσεων των πινάκων και να ολοκληρώσω αυτό το κομμάτι πριν προχωρήσω στις φόρμες και τις διαχειρίσεις τους... Καλή επιτυχία
constantinosgr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 με συγχωρείς αν σε απογοητεύω, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Αν έχεις διαβάσει και ακολουθησει τα tutorials που έχεις δει όλη αυτή την εβδομάδα που λες, σίγουρα τα έχεις συναντήσει όλα αυτά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ολοκληρωμένη σκέψη σε αυτό που θέλεις να κάνεις, και να αναλύσεις καθολικά τη λύση που θέλεις να δώσεις έτσι ώστε οι συσχετίσεις των πινάκων να σου γυρίζουν τα αποτελέσματα που περιμένεις. Σωστά έχεις χωρίσει τις οντότητες που περιλαμβάνονται στην λύση σου. Αλλά θα πρέπει να τις συσχετίσεις και σωστά για να κάνουν αυτό που ζητάς. Μακάρι να μπορούσα να βρώ χρόνο να σου κάνω ένα μικρό demo, για να δεις πως θα μπορούσες να το υλοποιήσεις σε access αλλά δυστυχώς, αλλά έχω κλείσει τα αυτιά ακόμα και στις φυσικές ανάγκες Αυτό που θα έκανα πάντως στη θέση σου, είναι να σβήσω τις φόρμες που έχω φτιάξει,, να επιστρέψω στο θέμα των διασυνδέσεων των πινάκων και να ολοκληρώσω αυτό το κομμάτι πριν προχωρήσω στις φόρμες και τις διαχειρίσεις τους... Καλή επιτυχία Να είσαι καλά. Κανείς άλλος καλός Σαμαρίτης με λίγο χρόνο ελεύθερο;
grkarakitsos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2011 Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά είναι πρακτικά αδύνατον να φτιάξεις λειτουργική βάση δεδομένων στην access εάν δεν έχεις κατανοήσει το σχεσιακο μοντέλο και εάν δεν ξέρεις προγραμματισμό στη VBA γλώσσα. Δεν ξέρω γιατί ο προηγούμενος φίλος τα βλέπει τόσο απλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.