Alexios-7P Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Γεια σας! Λοιπόν, έχω το εξής πρόβλημα από τότε που αγόρασα το καινούργιο laptop μου(πάει καιρός και ακόμα δεν έχω λύσει το πρόβλημα) συμβαίνει το εξής: Στην γειτονιά μου υπάρχουν πολλά κλειδωμένα δίκτυα (WiFi) και ένα ελεύθερο. Του σπιτιού μου επειδή το χρησιμοποιούν και άλλα μέλη της οικογενείας, το έχουμε κλειδώσει. Το laptop μου μπορεί να συνδεθεί μια χαρά στο ελεύθερο δίκτυο, αλλά όταν πάω να συνδεθώ στο κλειδωμένο του σπιτιού μου με τον σωστό κωδικό, δεν συνδέεται καν. Τι μπορεί να φταίει? Ο κωδικός είναι σίγουρα σωστός, δοκίμασα ακόμη και να τον αλλάξω και να βάλω κάτι εύκολο ή ακόμα και να βάλω την "χειρότερη" κρυπτογράφηση.
Dbzakias2 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Γεια σας! Λοιπόν, έχω το εξής πρόβλημα από τότε που αγόρασα το καινούργιο laptop μου(πάει καιρός και ακόμα δεν έχω λύσει το πρόβλημα) συμβαίνει το εξής: Στην γειτονιά μου υπάρχουν πολλά κλειδωμένα δίκτυα (WiFi) και ένα ελεύθερο. Του σπιτιού μου επειδή το χρησιμοποιούν και άλλα μέλη της οικογενείας, το έχουμε κλειδώσει. Το laptop μου μπορεί να συνδεθεί μια χαρά στο ελεύθερο δίκτυο, αλλά όταν πάω να συνδεθώ στο κλειδωμένο του σπιτιού μου με τον σωστό κωδικό, δεν συνδέεται καν. Τι μπορεί να φταίει? Ο κωδικός είναι σίγουρα σωστός, δοκίμασα ακόμη και να τον αλλάξω και να βάλω κάτι εύκολο ή ακόμα και να βάλω την "χειρότερη" κρυπτογράφηση. καταρχας πες μας μοντελο του λαπτοπ και περασε του τους καινούριους drivers της wifi καρτας...
Alexios-7P Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Το laptop είναι Turbo-X-Steel-CL-62-432. Δεν ξέρω αν βοηθάει γιατί δεν θα βρεις εύκολα τα χαρακτηριστικά.. Παλιότερα υπήρχαν εδώ: http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Turbo-X-Steel-CL-62-432.htm Για τους drivers της WiFi κάρτας.. που μπορώ να τους βρω? Ό,τι drives υπήρχαν στο CD για drivers που ήταν μαζί με το laptop τους έχω περάσει. EDIT: Λοιπόν, στον Device Manager, βρήκα ότι έχω Atheros AR9285 Wireless Network Adapter, οπότε πήγα στη σελίδα του: http://www.atheros.cz/atheros-wireless-download.php?chipset=37&system=5 Και κατέβασα το πιο καινούργιο. Είναι ένα .zip με τα εξής αρχεία: > atheros <- Internet Shorcut athr.sys athrext.cat athrextx.cat athrx.sys netathr.inf netathrx.inf Αυτά τι τα κάνω? Σε ποιο φάκελο τα βάζω? Δεν έχει κάποιο install...?!
hawkpilot Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αποσυμπίεσε τα αρχεία σε έναν τοπικό φάκελο (πχ C:\TEMP\AR9285). Κατόπιν ανοίγεις το device manager, βρίσκεις το εικονίδιο της κάρτας, κάνεις δεξί κλικ, επιλέγεις update driver και κατευθύνεις τα win7 να διαβάσουν από το φάκελο που έσωσες τα αρχεία (C:\TEMP\AR9285). Το laptop είναι Turbo-X-Steel-CL-62-432. Δεν ξέρω αν βοηθάει γιατί δεν θα βρεις εύκολα τα χαρακτηριστικά.. Παλιότερα υπήρχαν εδώ: http://www.plaisio.g...l-CL-62-432.htm Για τους drivers της WiFi κάρτας.. που μπορώ να τους βρω? Ό,τι drives υπήρχαν στο CD για drivers που ήταν μαζί με το laptop τους έχω περάσει. EDIT: Λοιπόν, στον Device Manager, βρήκα ότι έχω Atheros AR9285 Wireless Network Adapter, οπότε πήγα στη σελίδα του: http://www.atheros.c...set=37&system=5 Και κατέβασα το πιο καινούργιο. Είναι ένα .zip με τα εξής αρχεία: > atheros <- Internet Shorcut athr.sys athrext.cat athrextx.cat athrx.sys netathr.inf netathrx.inf Αυτά τι τα κάνω? Σε ποιο φάκελο τα βάζω? Δεν έχει κάποιο install...?!
Alexios-7P Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Έκανα update τον driver, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Σημέρα δοκίμασα κιόλας να βγάλω τον κωδικό από το δίκτυο/router του σπιτιού μου, να συνδεθώ αλλά και πάλι μου βγάζει πρόβλημα ότι δεν μπορεί να κάνει σύνδεση!..
SPANK Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Άρα δεν μπορεί να συνδεθέι ουτε στο router σου χωρίς κωδικό , το δίκτυο το βλέπει και προσπαθεί να κάνει σύνδεση η ουτε κάν εμφανίζεται ?
Alexios-7P Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Το δίκτο εμφανίζεται, του βάζω τον κωδικό, προσπαθεί για 1-2 δευτερόλεπτα και μου βγάζει "Windows was unable to connect to %NameOfNetwork%". Πάντως με καλώδιο από τον ρούτερ στο laptop μπορώ να συνδεθώ μια χαρά.. αλλά εγώ θέλω με wireless. Οι λόγοι πιστεύω δεν χρειάζεται καν να ειπωθούν..
hawkpilot Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μήπως έχεις ενεργοποιήσει το φίλτρο για τις MAC διευθύνσεις στο router σου?
aledjo Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 δοκιμασε να αλλαξεις το κλειδωμα του ρουτερ σε WAP2 μου εχει τυχει πολλες φορες να μην συνδεεται αλλιως
SPANK Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Το θέμα ειναι οτι δεν συνδέεται και χωρίς κωδικό... Βασικά ρίξε μια ματία μήπως εχεις κανένα firewall που δεν σε αφήνει να κάνεις σύνδεση αλλα και αυτο που ειπε ο hawkpilot με την mac address.
Alexios-7P Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μήπως έχεις ενεργοποιήσει το φίλτρο για τις MAC διευθύνσεις στο router σου? Το θέμα ειναι οτι δεν συνδέεται και χωρίς κωδικό... Βασικά ρίξε μια ματία μήπως εχεις κανένα firewall που δεν σε αφήνει να κάνεις σύνδεση αλλα και αυτο που ειπε ο hawkpilot με την mac address. Ok.. μάλλον αυτό είναι!! Απ' ότι βλέπω είναι Enabled το MAC filtering. Θα ψάξω λιγάκι να δω πως μπορώ να προσθέσω και την δικιά μου MAC address. Βασικά να την βρω, γιατί το να προσθέσω απλώς την γράφω στη λίστα. Wooot! Αυτό ήταν! Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά! Επιτέλους θα μπορώ να συνδέομαι!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.