superboy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα, Είμαι 14χρόνος μαθητής και θέλω να ασχοληθώ με τον Προγραμματισμό.Έχω μάθει ήδη λίγα βασικά πραγματάκια για την HTML και θέλω να μου προτείνετε μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη γλώσσα!Σκέφτηκα την Php γιατί μου φάνηκε ενδιαφέρουσα να φτιάχνω Εφαρμογές!Εσείς;τι λέτε;
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Εγώ σου προτείνω να ασχολείσαι με τα μαθήματά σου - κυρίως τα θετικά - και να αφήσεις τον προγραμματισμό για αργότερα που θα έχεις μεγαλύτερη κατάρτιση στην θετική εκπαίδευση. Αν δεν πηγαίνεις καν λύκειο, θα δυσκολεύεσαι ακόμη και με το documetnation από αυτά που διαβάζεις. Για εφαρμογές που κάνουν κάτι χρήσιμο δεν τίθεται καν θέμα.... -
superboy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Είναι καλοκαίρι και θέλω να ασχοληθώ με κάτι καλό.Εξάλλου , τα μαθήματα μου μου αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο και θέλω να ασχοληθώ με κάτι που θα μου χρησιμεύσει στο μέλλον.Και απ'ότι ξέρω δεν θέλουν όλες οι γλώσσες γνώσεις μαθηματικών και τα σχετικά..
xania4ever Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Εξαρτάται τι γνώσεις έχεις?Εγώ στον αδερφό μου που είναι στην ηλικία σου και δεν ήξερε τίποτα πρότεινα την smallbasic(δες εδώ )για να φτιάξουμε κανα παιχνιδάκι πολύ απλό μαζί τώρα που είναι καλοκαίρι και έχει και χρόνο.Εχει δωρεάν tutorial και ide και σχετικά καλό wiki.Από αγγλικά πως τα πας?Επίσης αν όντως θες να μπείς πιο βαθιά μπορείς να ξεκινήσεις C αλλά φοβάμαι ότι θα δυσκολευτείς αν δεν έχεις λίγο βοήθεια για να καταλάβεις κάποιες βασικές έννοιες.Διαφωνώ κάθετα με τον V.I.Smirnov που σε αποπήρε μια χαρά τώρα είναι καλοκαίρι έχεις και χρόνο από το να παίζεις παιχνίδια και να σπαταλάς άσκοπα τον χρόνο σου όπως οι περισσότεροι συνομήλικοι σου μπορείς να αφιερώσεις 3-4 ωρίτσες την μέρα και να μάθεις μια γλώσσα.Εμείς πάντως εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε ειδικά αν ξέρεις αγγλικά υπάρχει πολύ υλικό online.Αν όχι μπορώ να σου προτείνω κάποιο βιβλίο να ξεκινήσεις. Είναι καλοκαίρι και θέλω να ασχοληθώ με κάτι καλό.Εξάλλου , τα μαθήματα μου μου αφήνουν αρκετό ελεύθερο χρόνο και θέλω να ασχοληθώ με κάτι που θα μου χρησιμεύσει στο μέλλον.Και απ'ότι ξέρω δεν θέλουν όλες οι γλώσσες γνώσεις μαθηματικών και τα σχετικά.. Χαχα με πρόλαβες ακριβώς θα σου χρησιμεύσει στο μέλλον ειδικά αν σκέφτεσαι να σπουδάσεις Πληροφορική...
superboy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Ευχαριστώ κατ'αρχάς πολύ για την απάντηση σου φίλε xania4ever.Αυτή η Smallbasic έχει σχέση με την Visual Basic;Γιατί την προσπάθησα και τρόμαξα ! Από Αγγλικά έχω καλές γνώσεις και θα δώσω τον Δεκέμβρη το Lower,μπορώ να κατανοήσω κείμενα εκτός από το πολύ δύσκολο και σύνθετο λεξιλόγιο(σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ο google translator!) Eπίσης ο αδερφός μου είναι Φοιτητής Πολιτικός Μηχανικός και ξέρει κάτι γλώσσες που όμως το μόνο που βλέπω είναι σύνθετα προβλήματα και άγνωστα μαθηματικά σύμβολα Όπως είπα ξέρω κάτι λίγα απ'την Html!
V.I.Smirnov Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Kαλά, αν πας 1η Λυκείου και εντεύθεν θα δεις πώς θα αλλάξουν τα πράγματα. Για να αποκτήσεις σωστά τις βάσεις που χρειάζονται θα πρέπει να ξεχάσεις πολλές άλλες ασχολίες. Αλλιώς θα μείνεις να "κολλάς πλακέτες". Το μόνο πραγματικό όφελος που μπορεί να έχει ένας μαθητής από τον προγραμματισμό είναι η ανάπτυξη αλγοριθμικής σκέψης (και στα πλαίσια των γνώσεών του βέβαια). Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με την υπόλοιπη θετική εκπαίδευση, όχι ξεκομμένα. Π.χ. όταν βλέπεις έναν τύπο στην φυσική ή τα μαθηματικά να προσπαθείς να τον υλοποιήσεις ως πρόγραμμα. Τώρα για php και web-programming δεν έχω άποψη διότι δεν ξέρω, θα πουν άλλοι την γνώμη τους.... -
superboy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Ξέρω άτομα( 2 συγκεκριμένα) τα οποία αν και είναι και οι 2 ένα χρόνο μεγαλύτεροι ξέρουν αρκετά καλό προγραμματισμό Και αυτό που λες φίλε μου κέρδος θα'ναι!
xania4ever Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Ευχαριστώ κατ'αρχάς πολύ για την απάντηση σου φίλε xania4ever.Αυτή η Smallbasic έχει σχέση με την Visual Basic;Γιατί την προσπάθησα και τρόμαξα ! Από Αγγλικά έχω καλές γνώσεις και θα δώσω τον Δεκέμβρη το Lower,μπορώ να κατανοήσω κείμενα εκτός από το πολύ δύσκολο και σύνθετο λεξιλόγιο(σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει ο google translator!) Eπίσης ο αδερφός μου είναι Φοιτητής Πολιτικός Μηχανικός και ξέρει κάτι γλώσσες που όμως το μόνο που βλέπω είναι σύνθετα προβλήματα και άγνωστα μαθηματικά σύμβολα Όπως είπα ξέρω κάτι λίγα απ'την Html! Μοιάζει αλλά είναι πολύ πιο απλή.Διάβασε το documentation είναι αρκετά κατανοητό.Και εγώ lower έχω οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.Εχε και ενα online λεξικό δίπλα και θα κάνεις και εξάσκηση Απλά μην τα παρατάς και ψάχνε,ρώτα εδώ η σε άλλα forums.Στην αρχή είναι λίγο δύσκολο να καταλάβεις τα βασικά του προγραμματισμού αλλά επιμονή να έχεις και θα τα καταφέρεις.Εγώ πάντως σε πληροφορώ ότι ο αδερφός μου που είναι στην ηλικία σου κατανοεί έννοιες πιο εύκολα από κάποιους συμφοιτητές μου οι οποίοι δεν ασχολούνται... Υπάρχουν και tutorials στο youtube για οτιδήποτε ψάχνεις...
superboy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Και σε τι ακριβώς θα μου χρησιμεύσει η Smallbasic;Θέλω να πω,τι θα μπορώ να κάνω με αυτήν;
xania4ever Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Και σε τι ακριβώς θα μου χρησιμεύσει η Smallbasic;Θέλω να πω,τι θα μπορώ να κάνω με αυτήν; Δες λίγο το site,θα σε βοηθήσει να μάθεις τα βασικά δεν έχει και τρελές δυνατότητες σαν γλώσσα αλλά δες τι έχουν φτιάξει στο www.smallbasic.com
superboy Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Το είδα και είδα και μερικά απ'τα παιχνιδάκια που έχει..Είδα τον κώδικα από κάτω και είναι τεράστιος!
twiner Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 ξεκίνα με python. Θα χεις γρήγορα καλά αποτελέσματα, είναι μοδάτη γλώσσα, έχει εφαρμογές στην αγορά (π.χ. τη χρησιμοποιεί η Google) είναι ελεύθερο λογισμικό με μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών.
Hal9000 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με αρκετές προτάσεις http://news.ycombinator.com/item?id=2699965
narbi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Σκέψου την ιδέα να αρχίσεις με την ψευδογλώσσα που διδάσκουν και στην Γ'Λυκείου για να αποκτήσεις και το βασικότερο που είναι η λογική του προγραμματισμού. Επίσης είναι στα ελληνικά κι αυτό ίσως να σε βοηθήσει αφού είναι αρχή για εσένα.
παπι Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με αρκετές προτάσεις http://news.ycombina...item?id=2699965 Και εδω εχουμε απειρα παρομοια θεματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.