Προς το περιεχόμενο

Σε περίπτωση πτώχευσης...

Mitsaras_EL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνοι τους ανέβηκαν τάζοντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

και τους πιστεψε ο ενδοξος ελληνικος λαος.

:rolleyes:

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι, σε καθεστώς ευρώ και παγκοσμιοποιημένης αγοράς, ένα κράτος μετατρέπεται σε αδύναμο κρίκο της αλυσίδας, μόνον όταν αυτό το επιλέξει. Διαφορετικά, αναλαμβάνει με τόλμη την πρωτοβουλία των κινήσεων και λειτουργεί σε ένα πλαίσιο διεθνούς τάξης με άλλον τρόπο. Σε τελική ανάλυση αυτό και μόνον είναι σε θέση να εγγυηθεί το μεσοπρόθεσμο συμφέρον των εταίρων μας, του ευρώ όπως και των επόμενων γενεών.

Η λύση εκποιούμε τα πάντα κατά το 2011-12 και μετά το 2013 ‘κουρεύουμε’ το χρέος μας κατά τα προβλεπόμενα στον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμός στήριξης (ΕΜS) εξυπηρετεί μόνο τις αγορές και κανέναν άλλον.

Δημοσ.

Μα τι λες..?

Ο ελληνικος λαος ποτε δεν φταιει , για ολα φταινε οι κυβερνουντες, λες και ανεβηκαν μονοι τους..

Φυσικά και ανέβηκαν "μονοι τους"

Δηλαδή κοροϊδεύοντας τους αγράμματους αδαείς παιδιά και γερους -συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού- (και κρατώντας από τα @@ τους πονηρεμένους είτε επειδή χρωστούσαν είτε επειδή ήταν σε μια δουλειά που την χρειάζονται κτλ κτλ) οι υπόλοιποι είναι απλά μειοψηφία.... και ως γνωστόν στην """"""δημοκρατία""""""" η πλειοψηφία βγάζει την κυβέρνηση.. γιαυτο ζούμε ΧΟΥΝΤΑ... γιατί με ένα ωραίο παραμυθάκι του περικλή μας λύνουν και μας δένουν... και νομιζουμε οτι ειμαστε ελευθεροι !!

(δες τι εγραψα στο απο πανω ποστ Νο25 )

Δημοσ.

και τους πιστεψε ο ενδοξος ελληνικος λαος.

Καλώς ή κακώς τους πίστεψε. Τώρα που δεν τους πιστεύει γιατί δεν παίρνουν δρόμο?

Δημοσ.

Όταν τελειώσει η θητεία τους θα πάρουν. Εκτός αν τους ξαναψηφίσει ο λαός :rolleyes:

Ακριβως.

Δημοκρατικα πραγματα.

Δημοσ.

Φυσικά και ανέβηκαν "μονοι τους"

Δηλαδή κοροϊδεύοντας τους αγράμματους αδαείς παιδιά και γερους -συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού- (και κρατώντας από τα @@ τους πονηρεμένους είτε επειδή χρωστούσαν είτε επειδή ήταν σε μια δουλειά που την χρειάζονται κτλ κτλ) οι υπόλοιποι είναι απλά μειοψηφία.... και ως γνωστόν στην """"""δημοκρατία""""""" η πλειοψηφία βγάζει την κυβέρνηση.. γιαυτο ζούμε ΧΟΥΝΤΑ... γιατί με ένα ωραίο παραμυθάκι του περικλή μας λύνουν και μας δένουν... και νομιζουμε οτι ειμαστε ελευθεροι !!

(δες τι εγραψα στο απο πανω ποστ Νο25 )

ακριβως.αν και παιζει ρολο και ο κομματικος φανατισμος οπως συμβαινει και στο ελληνικο ποδοσφαιρο.

πχ εχω μια γνωστη,πολυ μορφωμενη και οικονομικα ανεξαρτητη αλλα παρολα αυτα ειναι βαμμενη μπλε μεχρι το μεδουλι της.και ας γνωριζει πολυ καλα πως την εχουν διαλυσει την ελλαδα ολα τα κομματα.

δηλαδη μερικες φορες δεν φταιει η ελλειψη μορφωσης και ωριμοτητας,η εκ γεννετης ανθρωπικη βλακεια αρκει.

Δημοσ.

Όπως τα λέτε είναι.

Εκμεταλεύτηκαν τους γέρους και τα παιδιά...

Γι'αυτό ο κομματικός οπαδισμός στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βαράει κόκκινο... Αντί να δημιουργούνται ανεξάρτητα πνεύματα, δημιουργούνται οι μελλοντικοί καλοπερασάκιδες.

Ας μήν δουλευόμαστε παίδες.

Δημοσ.

Όπως τα λέτε είναι.

Εκμεταλεύτηκαν τους γέρους και τα παιδιά...

Γι'αυτό ο κομματικός οπαδισμός στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βαράει κόκκινο... Αντί να δημιουργούνται ανεξάρτητα πνεύματα, δημιουργούνται οι μελλοντικοί καλοπερασάκιδες.

Ας μήν δουλευόμαστε παίδες.

Α με δαιμονίζεις τώρα… 1) δεν περιορίστηκα στους γέρους και τα παιδιά .. έβαλα μέσα και τους ανίδεους όπου ανήκει αυτή η ομάδα που αναφέρεις

2) Οι φοιτητικές παρατάξεις ευτυχώς αποτελούν μειοψηφία στο σύνολο των φοιτητών

3) πάλι στα λόγια μου έρχεσαι… εκτός και αν θεωρείς ότι φταίνε τα παιδιά αυτά τα άπειρα νέα μυαλά.. και όχι το σύστημα που τους δείχνει αυτό τον δρόμο “ντύσου στα μπλε/πράσινα/τιρκουάζ και εμεις ειμαστε εδώ…” και που κατοχυρώνει ΝΟΜΙΚΑ την δημιουργία τέτοιων ομάδων και μάλιστα επιτρέπει την χρηματοδότηση τους από τα ιδία τα κόμματα αντί να τις κηρύττει παράνομες …

Δημοσ.

Φίλε μου σε νιώθω, αλλά πρωτα κατηγορώ την κουλτούρα μας, τη νοοτροπία μας, τα μυαλά που κουβαλάμε οι νεοΈλληνες και μετά οτιδήποτε άλλο.

Καλομάθαμε στο κλέψιμο, στον υπερκαταναλωτισμό με δανεικά, στη κουτοπονηριά, στα ρουσφέτια, στη διαφθορά. Το αν το σύστημα με γαλούχησε έτσι, συγνώμη αλλά δεν είμαι ρομπότ. Σκεφτόμενος άνθρωπος είμαι και ξέρω τί είναι το σωστό και τί το λάθος.

Το πρόβλημα ξέρεις ποιό είναι? Ότι πολλά από τα μέτρα πρέπει να παρθούν, δεν γίνεται αλλιώς.

Δημοσ.

Να δοθεί το δικαίωμα της ψήφου σε ανθρώπους από την ηλικία των 23 και πάνω, ώστε να μην έχουμε τα φαινόμενα του φοιτητικού κομματισμού.

Αλλά μετά πώς θα παράγουν νεολαμόγια τα πανεπιστήμια και πώς θα πηγαίνουν Μύκονο οι νίτσες, με τα λεφτά του κοσμάκη?

Δημοσ.

Καλομάθαμε στο κλέψιμο, στον υπερκαταναλωτισμό με δανεικά, στη κουτοπονηριά, στα ρουσφέτια, στη διαφθορά. Το αν το σύστημα με γαλούχησε έτσι, συγνώμη αλλά δεν είμαι ρομπότ. Σκεφτόμενος άνθρωπος είμαι και ξέρω τί είναι το σωστό και τί το λάθος.

Καταρχάς διαφθορά υπάρχει παντού. Το 99% των ανθρώπων παγκοσμίως είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα συμμετείχε σε κάποια ενέργεια διαφθοράς. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως αυτός που μπορεί να έκλεψε 4 μύρια με κάποιον που μπορεί να γλίτωσε 50 ευρώ απο την εφορία είναι ίσοι. Όπως όλα τα αδικήματα , υπάρχουν και οι διαβαθμήσεις. Το να τιμωρείς αυτόν που έκλεψε λίγα ευρώ όπως τιμωρείς αυτόν που έκλεψε εκατομύρια, δεν είναι μόνο άδικο, είναι και ανήθικο. Επειδή κάποιοι μάθανε σε κλέψιμο, υπερκαταναλωτισμό και τα υπόλοιπα που γράφεις , δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να υποφέρουν μαζί τους. Ναι και οι άλλοι κάτι κάνανε, αλλα η διαφθορά είναι παγκόσμιο φαινόμενο και στην φύση του ανθρώπου, οπότε μήπως να τιμωρίσουμε όλον τον πλανήτη? Και ναι είσαι σκεφτόμενος άνθρωπος, αλλά η φράση σου για το κλέψιμο δείχνει πως δουλέυει το πλύσιμο εγκεφάλου και πως γαλουχίζουν τον κόσμο. Και οι Γερμανοί στον β' ΠΠ ήταν σκεφφτόμενοι και ήταν με τον Χίτλερ, μήπως να τιμωρίσουμε όλο τον γερμανικό λαό σε θάνατο για τα εγκλήματα του ηγέτη τους? Άλλωστε αυτοι δεν τον ψήφισαν, αρα είναι και συνυπεύθυνοι? Μαζί δεν τους σκότωσαν (βλ. Μαζί τα φάγαμε)? Πλέον μας δίνουν γνώσεις για να γίνουμε υπάλληλοι αλλά απο παιδεία 0. Είναι πολύ πιο εύκολο απο όσο νομίζεις να καθοδηγείς τον κόσμο ώστε να πιστεύει αυτά που θέλεις.

Δημοσ.

Στο χέρι του κόσμου ήταν η δύναμη πάντα. Ο κόσμος έβγαζε στην εξουσία τους ίδιους απατεώνες ξανά και ξανά.

Ελάχιστοι κλέβουν δισσεκατομύρια, λίγοι κλέβουν εκατομμύρια, πολλοί κλέβουν χιλιάδες και στο τέλος ο τόπος πάει κατα διαόλου, όπως και πάει.

Λίγοι υπερδανείζονται και πετάνε δίς, αρκετοί εκατομμύρια και πολλοί χιλιάδες. Μιά από τα ίδια.

Το πρόβλημα είναι στη κουλτούρα μας που πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Φυσικά και πάρα πολύς κόσμος υποφέρει άδικα. Οι εύκολες λύσεις όμως δεν υπάρχουν πιά. Όλοι οι δρόμοι πλέον έχουν τεράστιες δυσκολίες.

Δημοσ.

Στο χέρι του κόσμου ήταν η δύναμη πάντα. Ο κόσμος έβγαζε στην εξουσία τους ίδιους απατεώνες ξανά και ξανά.

Ελάχιστοι κλέβουν δισσεκατομύρια, λίγοι κλέβουν εκατομμύρια, πολλοί κλέβουν χιλιάδες και στο τέλος ο τόπος πάει κατα διαόλου, όπως και πάει.

Λίγοι υπερδανείζονται και πετάνε δίς, αρκετοί εκατομμύρια και πολλοί χιλιάδες. Μιά από τα ίδια.

Το πρόβλημα είναι στη κουλτούρα μας που πρέπει να αλλάξει ριζικά.

Φυσικά και πάρα πολύς κόσμος υποφέρει άδικα. Οι εύκολες λύσεις όμως δεν υπάρχουν πιά. Όλοι οι δρόμοι πλέον έχουν τεράστιες δυσκολίες.

Η ιστορία έχει δείξει πως ο κόσμος πέφτει εύκολα θύμα καιροσκόπων όταν δεν έχει παιδεία. Και ποιος διαχειρίζεται την παιδεία? χμμμμ...

Δηλαδή πόσα άτομα απο αυτά που ξέρεις κλέβουν συστηματικά χιλιάδες ευρώ ετησίως??? Μην μου πεις 5-6 όμως....

Η κουλτούρα είναι θέμα παιδείας , βλέπε παραπάνω.

Έυκολη λύση θα υπήρχε εάν το κόσμος ήξερε την αλήθεια. Το μάθαμε πολύ αργά το πρόβλημα και δεν είναι δουλειά του κόσμου να κάνει οικονομικές αναλύσεις επί του προυπολογισμού, ούτε να ψάχνει για το πόσα δάνεια παίρνει η Ελλάδα και με τι επιτόκιο. Κάποιοι τα ξέρανε όμως αυτά και δεν κάνανε τίποτα! Άμα χρεοκοπήσει μια εταιρία δεν φταίει ότι κάποιοι υπάλληλοι ζητάγαν και πήραν αύξηση (δεν την πήραν απο μόνοι τους, κάποιος τους την έδωσε) , ούτε γιατί κάποιοι έπερναν το χαρτί του φωτοτυπικού σπίτι τους.

Δημοσ.

Φίλε μου, εδώ που φτάσαμε δεν φτάσαμε τα τελευταία 2-3 χρόνια.

Είναι δεκαετίες ολόκληρες που τραβά η βαλίτσα. Αν εσύ θεωρείς τους Έλληνες στο σύνολό τους με ελειπή παιδεία, οι οποίοι και οδηγούνται όπως τα αρνιά στη σφαγή όλο αυτό το καιρό, δικαίωμά σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...