Giwrgos1996 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Καλησπερα παιδια. Θα ηθελα να σας ρωτησω οι παρακατω θερμοκρασιες,που εχω στον υπολογιστη ειναι ικανοποιητικες? http://imageshack.us/photo/my-images/715/52145556.png/ (δεν ξερω αν φαινεται καλα) Επισης εχω 3 fan.Ενα να βγαζει τον αερα εξω ενα πανω στην cpu και αλλο ενα πανω στο τζαμακι απο οπου φαινεται μεσα ο υπολογιστης. Αυτο που ρωταω ειναι,οι ανεμιστηρες(πλην αυτον του επεξεργαστη)Μπορουν να αντικατασταθουν απο αυτον π.χ. http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Xigmatek-CLF-F1255-Crystal-Purple-Led-Fan---120mm-CLF-F1255.htm και αν ναι θα εχω τα ιδια αποτελεσματα ή καλυτερα? Τελος,σημερα καθαριζα απο μεσα και ειδα τον ανεμιστηρα της cpu μεσα στη σκονη ομως φοβαμαι να τον βγαλω μην τον σπασω.Πως βγαινει?Ειναι ο DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2800 MHz (10.5 x 267)
karmen1983 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Οι θερμοκρασίες σου δεν είναι απαγορευτικές αλλά ούτε και χαμηλές. Το καθάρισμα θα βοηθήσει... Βγάλε την ψύχτρα... Αν είναι η stock θα θέλει ξεβίδωμα λογικά. Καθάρισε τα υπολείμματα της παλιάς πάστας και από cpu Και από ψύχτρα με οινόπνευμα και βαμβάκι και μετά πρόσθεσε νέα πάστα (μια μικρή ποσότητα σε μέγεθος φακής) άπλωσέ την με μία κάρτα, κάνε ένα στρώμα όσο πιο λεπτό και ομοιόμορφο γίνεται και ξαναβίδωσε την ψύχτρα... Για τους ανεμιστήρες. Ποιο κουτί έχεις και τι μέγεθος ανεμιστήρων έχει τώρα πάνω; *ορθογραφικό γρρρρρρρρρρρρ
Giwrgos1996 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δηλαδη για να τη βγαλω χρειαζομαι οπωσδηποτε καινουρια παστα? Το κουτι ειναι NZXT. αλλα το μοντελο δεν το γνωριζω..Μια φωτογραφια θα βοηθουσε? Ουτε μέγεθος ανεμιστηρων γνωριζω.Υπεθετα πως θα ηταν ενα μεγεθος
karmen1983 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δηλαδη για να τη βγαλω χρειαζομαι οπωσδηποτε καινουρια παστα? Ναι γιατί πρέπει να αντικαταστήσεις την παλιά... Το κουτι ειναι NZXT. αλλα το μοντελο δεν το γνωριζω..Μια φωτογραφια θα βοηθουσε? Ουτε μέγεθος ανεμιστηρων γνωριζω.Υπεθετα πως θα ηταν ενα μεγεθος Ναι θα βοηθούσε αλλά πως διάλεξες 120άρη πχ χωρίς να ξέρεις μέγεθος; Μπορείς εύκολα να το μάθεις αν μετρήσεις το μήκος ή το πλάτος (ίδιο είναι) των φουρφουριών
Giwrgos1996 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Τον ειχα αγορασει,βασικα μου τον ειχαν κανει δωρο και τοτε να σου πω δεν ειχα ασχοληθει σχεδον καθολου.Μισο λεπτο να βγαλω φωτογραφια οριστε
karmen1983 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Αλλαξε την πάστα για αρχή όπως είπαμε, μάζεψε το καλώδιο του πίσω ανεμιστήρα που περνά πάνω από το cpu fan και ξαναδες θερμοκρασίες... Ανεμιστήρες αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος από αυτούς που έχεις λέω να μην αλλάξεις... edit: Αυτός που είναι πάνω στο γυαλί/plexiglass βάζει αέρα και ο πίσω βγάζει; 12άριδες είναι;
Giwrgos1996 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Οποτε λογικα θα πεσουν οι θερμοκρασιες οταν βγαλω το cpu fan και το καθαρισω. Και τετοια παστα που μπορω να βρω?Σε καταστηματα με ειδη τεχνολογιας? Edit: Αυτος στο plexiglass βαζει αερα στο κουτι και ο αλλος απο πισω βγαζει...
karmen1983 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Οποτε λογικα θα πεσουν οι θερμοκρασιες οταν βγαλω το cpu fan.. Και τετοια παστα που μπορω να βρω?Σε καταστηματα με ειδη τεχνολογιας? Δες το edit που έκανα πιο πάνω Ναι μπορείς να βρεις σε τέτοια μαγαζιά. Δες μία από αυτές τις 2 http://www.msystems.gr/index.php?category=1401&product=10452 http://www.msystems.gr/index.php?category=1401&product=10025 Πάντως αντί να αλλάξεις τα 2 ανεμιστήρια που από ότι κατάλαβα δε σε ενοχλούν για να μη το σχολιάσεις, δώσε τα λεφτά να βάλεις μία ψύχτρα
Giwrgos1996 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Πιο πολυ να σου πω με φοβιζει το πως θα την βγαλω και θα την ξαναβαλω. Πιο πολυ με φοβιζει να σου πω,το πως θα τη βγαλω και θα την ξαναβαλω *Λογικα αυτα τα 2 που εχω κυκλωσει με κοκκινο και τα αλλα 2 απο πανω που δεν φαινονται ξεβιδωνω
karmen1983 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Yep Απλά τα γυρνάς και τα τραβάς μετά προς τα πάνω. Μην το κάνεις τώρα πάρε πάστα πρώτα...
pano Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Giwrgos1996 άποψή μου είναι να μην βγάλεις την ψύκτρα,πρώτον γιατί η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι μια χαρά και δεύτερον αφού δεν γνωρίζεις πώς ,εύκολα μπορείς να κάνεις ζημιά στα ''ποδαράκια'' της ψύκτρας,απλώς πάρε ένα σπρέι αέρα π.χ http://www.plaisio.gr/Furntiture/Computer-Accessories/Cleaning-Products/Q-Connect-Ozone-Friendly-Air-Duster-400Ml-KF04499B.htm ή ακόμη καλύτερα ένα blower http://www.e-ergaleio.gr/product_info.php?products_id=1456 (πρέπει να έχει το praktiker) και φύσηξε το pc και θα είναι μια χαρά(το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να κρατάς τα ανεμιστηράκια σταθερα για να μην στριφογυρίζουν)
Giwrgos1996 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Το εχεις δοκιμασει αυτο το σπρει? Επισης εχεις καταλαβει ποιο σημειο θελω να καθαρισω ετσι?Με το πιστολακι που το δοκιμασα δεν ειχα ιδιατερα αποτελεσματα
karmen1983 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Το εχεις δοκιμασει αυτο το σπρει? Επισης εχεις καταλαβει ποιο σημειο θελω να καθαρισω ετσι?Με το πιστολακι που το δοκιμασα δεν ειχα ιδιατερα αποτελεσματα To σπρέι που σου λέει είναι ότι πρέπει για καθάρισμα του υπολογιστή... Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα πινέλο γι' αυτή τη δουλειά... Κάνε το ξεσκόνισμα (btw νόμιζα ότι είχες βγάλει τις σκόνες) και ξαναμέτρα...
qsis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Οι θερμοκρασίες σου δεν είναι απαγορευτικές αλλά ούτε και χαμηλές. Το καθάρισμα θα βοηθήσει... μια χαρα δεν ειναι οι θερμοκρασιες του? ποσο επρεπε να εχει καλοκαιριατικα? τι να πει δηλαδη και το λαπτοπ μου που idle-αρει στους 61 αυτη τη στιγμη ? (και απορω πώς δεν εχει καει ακομα )
karmen1983 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Βρε qsis 38 φτάνει σε idle... Είπα δεν είναι απαγορευτικές αλλά ούτε χαμηλές... Εγώ παίζω 29-30 τώρα και πριν την αλλαγή ψύχτρας στον έναν άσε τον άλλο max 32-33... Δεν είπα ότι θα πάρει και φωτιά... Δεν θα τον χαλάσει ένα ξεσκόνισμα στην ψύχτρα (είναι κάτι που θεώρησα ότι το είχε κάνει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.