Προς το περιεχόμενο

PC γα Μηχανικό

p4rasite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας για τις συμβουλές. Θα της προτείνω την τελική σύνθεση της karmen και για οθόνη θα την κατευθύνω σε DELL μιας και έχω σχεδόν δύο χρόνια την DELL U2410 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Κατά καρούς έχω χρησιμοποιήσει CAD κι εγώ όπως και PRO Engineer (όντας Μηχανικός κι εγώ) και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την αστρονομία και τη φωτογραφία όπου η οθόνη αποδίδει άριστα τα χρώματα. Ας επιλέξει ανάλογα με το κεφάλαιο 23", 24" ή 27".

Όσον αφορά αυτά που πρότεινε ο "ninos30" σχετικά με τις κάρτες γραφικών, θα την ενημερώσω αν και δεν την βλέπω να δίνει πολλά χρήματα για κάρτα...μάλλον σε οθόνη θα τα δώσει για να τα βλέπει όλα μεγαλύτερα :P

Σας ευχαρτιστώ και πάλι, αυτό το forum είναι ότι χρησιμότερο για κάποιον που έχει χάσει την επαφή του με τις εξελίξεις της τεχνολογίας ή απλά δεν έχει ιδέα. Έτσι με βοηθήσατε για δεύτερη φορά στην αγορά κάποιου Η/Υ και ξέρω πως όλα τα μέλη είναι πρόθυμα να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να λύσουν τις απορίες κάθε νέου στο χώρου ή μπερδεμένου.

Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη, ευχαριστώ.

Δημοσ.

Πρώτα απ'όλα, θα ήταν χρήσιμο να αναφέρεις ακριβώς τα εργαλεια(εκδόσεις, plug-ins)και το σκοπό για τον οποίο το θέλει η φίλη σου.

Απλά σχέδιo ή 3d publishing/rendering για πελάτες?

Σαν πρόταση, αν κάνει rendering το να επενδύσει σε μια Quadro των Χ.000€ θα είναι φθηνή λύση, αναλογικά με τον χρόνο που θα εξοικονομίσει.

Αν όχι, θα κοιτούσα για entry level Quadro όπως 600 ή 2000.

Μία Firepro v5800 ίσως να είναι καλύτερη σε απόδοση/τιμή, η Nvidia συνεργάζεται με τις περισσότερες CAD εταιρείες

(αδειοδότηση, CUDA apps, Raytrace engines ), που δυστυχώς κάνει όλους που ακούν Workstation Cad να συνεπάγεται και Quadro.

Όσο καλή και να είναι μία κάρτα αν δεν έχει συμβατότητα/άδεια τι να το κάνεις, ακομή και αν έχει τις δυνατότητες. Αυτή είναι και η βασική διαφορά μιας

Game vs Professional GPU vs Licensed Professional GPU. Στο τέλος, το κόστος του software το πληρώνεις, έστω και έμμεσα.

Αναλογικά του budget, συμφωνώ στο setup της Karmen σαν κατεύθυνση + το Z68 chipset που είπε ο Jimbo όμως με Intel SSD. Κοίτα και την παράγραφο του ninos30 για τις οθόνες, έχει δίκιο.

Υ.Γ. : Για επαγγελματία θα έλεγα 3 λέξεις. Stability, Stability, Stability. Πρότυπα/τεχνολογίες όπως ECC, Workstation Processors, Gold Plus, SLC, IPS σε αντίστοιχα

προιόντα Ram, CPU, Power Supply, SSD, Monitor δεν βγήκαν τυχαία. Είναι μία εγγύηση που κοστίζει.

Δημοσ.

Σαν πρόταση, αν κάνει rendering το να επενδύσει σε μια Quadro των Χ.000€ θα είναι φθηνή λύση, αναλογικά με τον χρόνο που θα εξοικονομίσει.

Αν όχι, θα κοιτούσα για entry level Quadro όπως 600 ή 2000.

Οι quadro δε βοηθάνε στο rendering, και ανάλογα το rendering που θα κάνει παίζει να τα πάει και χειρότερα από φθηνότερες λύσεις.

Δημοσ.

Οι quadro δε βοηθάνε στο rendering, και ανάλογα το rendering που θα κάνει παίζει να τα πάει και χειρότερα από φθηνότερες λύσεις.

Σε βρίσκω λίγο λάθος, όχι για την άποψη σου αλλά για τη σιγουριά σου.

Δύο από τις πιο κοινές Raytrace Engines.

V-ray

Mental Ray

Το αν βοηθάει εξαρτάται από το πόσο και το τι κανεις render. 60' vs 10' render επί x φορές

την ημέρα, για κάποιον που είναι η δουλειά του είναι σημαντικό και το κόστος, τελικά, πιο μικρό.

Δημοσ.

Σε βρίσκω λίγο λάθος, όχι για την άποψη σου αλλά για τη σιγουριά σου.

Δύο από τις πιο κοινές Raytrace Engines.

V-ray

Mental Ray

Το αν βοηθάει εξαρτάται από το πόσο και το τι κανεις render. 60' vs 10' render επί x φορές

την ημέρα, για κάποιον που είναι η δουλειά του είναι σημαντικό και το κόστος, τελικά, πιο μικρό.

Και με ποιο χαρακτηριστικό της βοηθάει η quadro σε αυτά τα renders ;

Για να τα ξεκαθαρίσουμε λίγο, η quadro και κάθε workstation κάρτα βοηθάει επιταχύνοντας το γραφικό περιβάλλον εργασίας (σε autocad, 3dsmax Κλπ) το render μέχρι τώρα ήταν καθαρά υπόθεση cpu. Πρόσφατα προστέθηκε και το hardware render μέσω dx9 (silver render) το rt gpu render στο vray και το iray του mental αντιστοίχως. Αυτά τα renders θέλουν δυνατούς χρονισμούς και πολύ μνήμη στην κάρτα, μπόλικα cuda processors αν μιλάμε για nv Και stream processors αν μιλάμε για ATI. Και εδώ έρχεται η ένσταση μου, οι quadro Και firegl δεν ξεχωρίζουν σε κανέναν από τους παραπάνω τομείς σε σχέση με τις αντίστοιχες Mainstream Κάρτες, εκτός και αν θες να δώσεις μια περιούσια όταν μπορείς να το κάνεις με λιγότερα... εν κατακλείδι η quardo-firegl θα χρησιμεύσει μόνο αν ο φίλος μας δουλεύει με πολύπλοκα μοντέλα όπου θα πάρει και τη σχετική επιτάχυνση κατά την εργασία του.

Υ.Γ κρατάω μια επιφύλαξη σε περίπτωση που άλλαξε κάτι με τις νέες quadro ή ακόμα και στο ρεντάρισμα αλλά δε το νομίζω.

Δημοσ.

Και με ποιο χαρακτηριστικό της βοηθάει η quadro σε αυτά τα renders ;

Για να τα ξεκαθαρίσουμε λίγο, η quadro και κάθε workstation κάρτα βοηθάει επιταχύνοντας το γραφικό περιβάλλον εργασίας (autocad, 3dsmax Κλπ) το render μέχρι τώρα ήταν καθαρά υπόθεση cpu. Πρόσφατα προστέθηκε και το hardware render μέσο dx9 (silver render) το rt gpu render στο vray και το iray του mental αντιστοίχως. Αυτά τα renders θέλουν δυνατούς χρονισμούς και πολύ μνήμη στην κάρτα, μπόλικα cuda processors αν μιλάμε για nv Και stream processors αν μιλάμε για ATI. Και εδώ έρχεται η ένσταση μου, οι quadro Και firegl δεν ξεχωρίζουν σε κανέναν από τους παραπάνω τομείς σε σχέση με τις αντίστοιχες Mainstream Κάρτες, εκτός και αν θες να δώσεις μια περιούσια όταν μπορείς να το κάνεις με λιγότερα... εν κατακλείδι η quardo-firegl θα χρησιμεύσει μόνο αν ο φίλος μας δουλεύει με πολύπλοκα μοντέλα όπου θα πάρει και τη σχετική επιτάχυνση κατά την εργασία του.

Υ.Γ κρατάω μια επιφύλαξη σε περίπτωση που άλλαξε κάτι με τις νέες quadro ή ακόμα και στο ρεντάρισμα αλλά δε το νομίζω.

Αν και είμαστε εκτός θέματος...

Όταν παίρνεις μία CAD GPU, δεν πληρώνεις μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία πολλές φορές οι ναυαρχίδες των mainstream GPUs (π.χ. GTX 590, AMD 6990) τα υπερκαλύπτουν.

Τα δίνεις για πιο ποιοτικά, (ή πιο σωστά) για περισσότερο εγγυημένα υλικά (δες ECC memory). Tα δίνεις έμμεσα σε άδειες για software εταιρειών(π.χ. mentalray),

σε δοκιμές από την εταιρεία (AMD, Nvidia) για συμβατότητα και σταθερότητα 24/7. Στην τελική, κάποιες ιδιότητες του software γίνονται διαθέσιμες μόνο σε αυτές τις CAD κάρτες.

Υ.Γ. Ναι έχει αλλάξει αρκετά και δυστυχώς, μονόπλευρα από μεριά της Nvidia με CUDA. Θα βρείς ότι πολλά προγράμματα δεν υποστηρίζουν την αντίστοιχη παράλληλη επεξεργασία (APP) της AMD.

Δημοσ.

Απλά για να ήμαστε εντός θέματος τουλάχιστο στο επίμαχο σημείο καλό είναι να μη λέμε στον άνθρωπο ότι θα πάρει ταχύτητα στο render. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, μη σκάσει κανένα διχίλιαρο με την ελπίδα και μείνει προ εκπλήξεων! κατά τα άλλα συμφωνώ στα αυτονόητα τεχνικά θέματα και συμπληρώνω πληροφοριακά ότι και η ATI μια χαρά κάνει rt gpu vray μέσω Opencl ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...