saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 όσοι δε θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση καταθέτοντας την άποψη σας (όποια κι αν είναι αυτή) παρακαλείστε να μη θάβετε με bashing, τα όποια posts μπορούν να σταθούν ως απόψεις. Είμαι σίγουρος ότι απάντησε ο Φίλιππος και τον θάψατε όσοι υποστηρίζετε την κατάργηση του ασύλου με τη βοήθεια της saya. Διαβάστε τι λέει, να αποκτήσετε στοιχειώδη επιχειρήματα και μη με δικαιώνετε ότι ο μόνος τρόπος έκφρασης σας είναι τα συνθήματα και οι απόψεις της μισής πρότασης. Απαντησε ,μισο να στον κανω quote .Αν και δεν καταλαβαινω τι ψαχνεις να βρεις. Δεν ήταν προσωπικό εναντίον σου αυτό που είπα. Εξάλλου, δεν σε ξέρω για να αφήσω υπονοούμενα εναντίον σου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έναν θεσμό τον κρίνουμε ως χρήσιμο ή μη, όχι με βάση τις παρούσες μόνο συνθήκες, αλλά και άλλες που μπορεί να προκύψουν. Συνήθως εμφανίζεται η στα όρια του νόμιμου δράση εντός πανεπιστημίων ως υπεράσπιση μιας πιο δημοκρατικής κοινωνίας, ενάντια στην καταπίεση του αστικού κατεστημένου. Εγώ διαφωνώ, αλλά ας δεχτούμε ότι είναι έτσι. Αύριο όμως, μπορεί οι ιδεολογικές ζυμώσεις να είναι διαφορετικές. Έστω ότι αρχίζουν να γίνονται εκτεταμένες διαμαρτυρίες εναντίον των Αλβανών φοιτητών μέσα στις σχολές και ασκείται βία όχι περισσότερη από αυτήν που ασκείται τώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια (που για άλλους είναι περιστασιακή, για άλλους αποδεκτή, για άλλους εκτεταμένη). Τι λέμε τότε; Ότι δεν επεμβαίνουμε γιατί το άσυλο προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης; Ας κάνουμε μια σύγκριση εντός και εκτός ασύλου. Ας πάρουμε το εύρος των απόψεων και ιδεολογιών που εκφράζονται δημόσια στην κοινωνία, (χωρίς να πέφτει ξύλο, έτσι; ) και στο πανεπιστήμιο. 12 χρόνια που κινούμαι σε πανεπιστημιακούς χώρους, έχω δει εκδηλώσεις και έντυπα από την άκρα αριστερά ως την κεντροδεξιά. Νεοφιλελεύθερες αφίσες, ομιλίες κτλ δεν έχω πετύχει ποτέ. Εθνικιστικές δεν έχω δει. Χρυσή Αυγή δεν έχω δει. Στην ελληνική κοινωνία αντίθετα έχω υπόψη μου συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και αντιρατσιστικά φεστιβάλ. Έχω δει συναυλίες legalize it και ομιλίες εθνικιστών. Έχω δει συναντήσεις νεοφιλελεύθερων, αλλά και πορείες εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Φυσικά και πέφτει ξύλο κατά καιρούς (παράδειγμα στο Σύνταγμα πρόσφατα), αλλά η διαφορά είναι εμφανής. Στο πανεπιστήμιο ένα τμήμα του ιδεολογικού φάσματος δεν εκφράζεται ΠΟΤΕ, ενώ στην κοινωνία ένα άλλο τμήμα έχει δυσκολίες να εκφραστεί, αλλά αρκετά συχνά εκφράζεται χωρίς πρόβλημα. Αν το ζητούμενο είναι να εκφράζονται όλες οι απόψεις και όχι μόνο συγκεκριμένες απόψεις, μάλλον το άσυλο δεν βοηθάει σε αυτό. Η πράξη το αποδεικνύει. Η δράση της αστυνομίας και κάθε θεσμού της πολιτείας ρυθμίζεται από τη νομοθεσία της χώρας. Η δικαστική εξουσία έχει το δικαίωμα να ελέγχει τη δράση της αστυνομίας και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας εκλέγονται από τους πολίτες. Λειτουργεί τέλεια το σύστημα; Καταφανώς όχι! Αλλά δεν μπορείς να μου λες ότι δεν υπάρχει! Υπάρχει και είναι ατελές, αλλά μπορεί να βελτιωθεί. Ενώ οι τραμπούκοι που σπάνε το πανεπιστήμιο δεν υπάρχει κανείς τρόπος να ελεγχθούν πλην της αυτοδικίας. Μεταξύ των δύο λύσεων, το μη χείρον βέλτιστον! Κι από εκεί και πέρα, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Αν όντως δεν περιόριζε νόμος την αστυνομία, ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου θα έκανε βόλτες, στο σπίτι σου θα έμπαινε όποιος αστυνομικός γούσταρε χωρίς ένταλμα, θα είχαμε αβέρτα βασανιστήρια στα κρατητήρια και όποιος φώναζε "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" θα εκτελούνταν από ελεύθερο σκοπευτή. Εγώ τουλάχιστον δεν νομίζω ότι αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Πολλά προβλήματα υπάρχουν και συχνά μας ξεφτιλίζει η Διεθνής Αμνηστία, αλλά μια ματιά στις χώρες χωρίς συντεταγμένο έλεγχο της αστυνομικής δράσης αρκεί για να καταλάβεις ότι στην Ελλάδα η αστυνομία δεν κάνει ό,τι της γουστάρει. Κι όταν το κάνει, υπάρχουν φορές που κάποιος θα την πληρώσει. Νατο,το προβλημα του ειναι οτι δεν εκφραζονται καποιες συγκεκριμενες αποψεις στις σχολες.Αυτο..
liopyr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Έστω ότι αρχίζουν να γίνονται εκτεταμένες διαμαρτυρίες εναντίον των Αλβανών φοιτητών μέσα στις σχολές και ασκείται βία όχι περισσότερη από αυτήν που ασκείται τώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια (που για άλλους είναι περιστασιακή, για άλλους αποδεκτή, για άλλους εκτεταμένη). Τι λέμε τότε; [..] Οτι το πανεπιστήμιο έχει αποτύχει παταγωδώς στον ρόλο του, κάτι που κάνει το ζήτημα του ασύλου να φαίνεται κωμικό συγκριτικά. Δεν είναι δυνατόν σε έναν χώρο που επενδύει στην λογική να επικρατήσουν απόψεις που επενδύουν σε πρωτόγονα ένστικτα. Ο λόγος που δε βλέπεις σε πανεπιστημιακούς χώρους αφίσες - ομιλίες - συγκεντρώσεις συγκεκριμένου πολιτικού φάσματος, είναι απλά και μόνο επειδή δεν πρόκειται καν για πολιτικό φάσμα. Πολιτικό φάντασμα ..το συζητάμε.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Sorry insomniak, έχεις δίκιο Το αυτο.Απλα καπου ειχε ''ενδιαφερον''
insomniaK Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 :ρ Ρώτησε ο τοξοβόλος πριν από μερικές σελίδες που μπορεί να βρεθεί ολόκληρος ο νόμος. Ακόμα, δεν είναι κάπου διαθέσιμος με την τελική του μορφή, επειδή δεν έχει εκδοθεί το φεκ. Αν θέλετε, όμως να δείτε τη συζήτηση στη Βουλή υπάρχουν τα βίντεο (στις 23/8) και τους τίτλους με την υπουργική εισήγηση των άρθρων μπορείτε να τα βρείτε στο υπεπθ. Αν θέλετε τα συζητάμε σε αυτό ή στο άλλο θέμα που ήδη υπάρχει. Απλά και μόνο για να φανεί πίσω από ποιο δάχτυλο κρύβεται ο ελέφαντας και για να σας ιντριγκάρω λίγο, ορίζεται πως η Αρχή διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, έχει και εκπρόσωπο των φοιτητών από την ΕΦΕΕ. Αυτό είναι καλό! ...Μόνο που τα κόμματα που υπερψήφισαν το νόμο, έχουν φροντίσει να MH λειτουργεί η ΕΦΕΕ από τo '80
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 θενξ Ινσομνιακ.Τα κανω μπουκμαρκ να κατσω να τα δω οταν ηρεμησω απο ΑΛΛΟ ΕΝΑ ρηπορτ που με φορτωσανε απο τα Λονδινα!
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 σοβαρά,έχεις κάποια πάθηση; Δλδ την μια λες να μην καταργηθεί το άσυλο γιατί δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε και όταν γίνεται απο την αντίθετη μεριά λες ε σιγά και τι έγινε Μετά λες ότι με την κατάργηση θα μπουν οι ακροδεξιοί και θα σας δέρνουν,θα ελέγχουν οι μπάτσοι τι λέγεται και θα περνάνε χειροπέδες και άλλα μαργαριτάρια που πέταξες και ταυτόχρονα κατηγορείς τους άλλους για τρομολαγνεία; Πρωτα απο ολα δεν νονμιζω να γνωριζεις την εννοια της λεξης τρομολαγνεια .Το να παρουσιαζεις οτι κυκλοφορουν ψυχωτικοι που ειναι ετοιμοι με την παραμικρη διαφωνια ,να χτυπησουν τον αλλο με σιδερογροθια ,να τον χτυπησουν ,να τον σκοτωσουν ,κτλ ειναι η πιο ακραια μορφη τρομολαγνειας που υπαρχει .Ειδικα οταν συνοδευεται απο υπερβολες .Σαφως υπαρχουν ακραια στοιχεια και καταστασεις παντου αλλα δεν κυκλοφορπυνξ ψυχωτικοι δολοφονοι ετοιμοι να σκοτωσουν ανθρωπο αν εχει αντιθετη αποψη .Κατα τα αλλα δεν νομιζω οτι διατυπωσα κατι που δεν εχει συμβει μπροστα σε ολους .Θυμισου λιγο φαινομενα ξυλοδαρμου οπως του σπουδαστη απο την Κυπρο .Οσο για τις αψιμαχιες ακροδεξιων ,ακροαριστερων να σου θυμισω τα τεκτενομενα στον αγιο Παντελεημονα; Οχι λοιπον να παρουσιαζουμε σαν γεγονοτα κατι που εχουμε ακουσει απο φιλο ,γνωστο ενω πραγματικα συμβαντα να τα ξεχναμε και να τα καταχωρουμε στο φασμα της επιστημονικης φαντασιας .
Teaser Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Είμαι σίγουρος ότι απάντησε ο Φίλιππος και τον θάψατε όσοι υποστηρίζετε την κατάργηση του ασύλου με τη βοήθεια της saya. Χαχαχααχα ΘΕΟΣ!!!
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Χαχαχααχα ΘΕΟΣ!!! Εγω φταιω στα παντα εδω ειναι δυνατον να ελειπα απο αυτο;
Teaser Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Το ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς υπερ του ασύλου λειτουργούν στην ουσία υπέρ της κατάργησης του είναι γεγονός και δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. φιλικά ε!
-nick- Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δεν καταλαβες τι εννουσε ο ινσομνιακ ομως, το "βοηθεια της σαγια" πηγαινε για το 'θαψιμο' των ποστς του φιλιππου. Reading Comprehension Back to Basics λοιπον.
Teaser Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δίκιο έχεις λάθος κατάλαβα αλλά θα ήταν μεγάλη αλήθεια! εντιτ: Δεν είσαι θεός τελικά.
bluesattack Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 και μη με δικαιώνετε ότι ο μόνος τρόπος έκφρασης σας είναι τα συνθήματα και οι απόψεις της μισής πρότασης. Καπου και τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.Ιδου η Ροδος ιδου και η ψηφος .Εγω θα αναθεωρουσα καποιες αποψεις μου ΑΝ καποιος ανεφερε οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των φοιτητων (οχι παραταξεων ) φαινεται να ειναι κατα της καταργησης οπως και ολη η υπολοιπη κοινωνια .Αλλιως για ποια καταλυση της δημοκρατιας μιλαμε ? Της μειοψηφιας ? Αν λοιπον καποιος εχει κανει την προσωπικη του ''ερευνα'' ας μας πει εντυπωσεις .
saya Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Το ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς υπερ του ασύλου λειτουργούν στην ουσία υπέρ της κατάργησης του είναι γεγονός και δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. φιλικά ε! Εσυ τι θεωρεις να μην ξερω οτι πηγαινοντας κοντρα σε ατομα που εχουν μια συγκεκριμενη τοποθετηση φανατικα σε κατι που δεν τους αφορα ,απο οτι λενε οτι δεν ηξερα οτι θα προσπαθησουν να αποδομησουν οσα λεω;Αν σου πω οτι δεν με αφορα καθολου;Στο περασμα του χρονου φαινεται τι ειναι ο καθενας.. Καπου και τα πολλα λογια ειναι φτωχεια.Ιδου η Ροδος ιδου και η ψηφος .Εγω θα αναθεωρουσα καποιες αποψεις μου ΑΝ καποιος ανεφερε οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των φοιτητων (οχι παραταξεων ) φαινεται να ειναι κατα της καταργησης οπως και ολη η υπολοιπη κοινωνια .Αλλιως για ποια καταλυση της δημοκρατιας μιλαμε ? Της μειοψηφιας ? Αν λοιπον καποιος εχει κανει την προσωπικη του ''ερευνα'' ας μας πει εντυπωσεις . Πληροφοριακα ,δεν υπαρχει δημοκρατια μειοψηφιας και πλειοψηφιας .Η δημοκρατια ειναι θεσμος και ειναι μια.
bluesattack Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Πληροφοριακα ,δεν υπαρχει δημοκρατια μειοψηφιας και πλειοψηφιας .Η δημοκρατια ειναι θεσμος και ειναι μια.. Και οφειλετε τοτε να σεβαστειτε ψηφισμενα -απο την εκλεγμενη απο τον λαο κυβερνηση (και οχι μονο)- νομοσχεδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα