Adon1s Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 επίσης αυτα τα παιδιά έχουν γονείς , οι οποίοι κάποια στιγμή θα τους πουν ή θα σκεφτούν "το παιδί μου μεγάλωσε , μπορεί να εκφέρει άποψη" και αυτο ειναι το ανησυχιτικό
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 pic or it never happened! oh wait... έλα, παραδέξου το, σε τρομάζει περισσότερο από τον pennywise. Ναι το βλεπω στον υπνο μου σαν εφιαλτη ..
akpe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Καποιες φορες περπατας στον δρομο και βλεπεις καποιον να ουρλιαζει παρτε απο μπροστα μου τον σκυλοοοοοοοοοοο και βλεπεις ενα κανισσακι που δεν του φτανει ουτε στο ποδι .Αυτο μου θυμιζετε .Εγω δεν εχω τετοιες φοβερες σκηνες σε συνελευσεις και μου δινετε καθε δικαιωμα πλεον να θεωρω οτι υπεβαλλετε.Σορρυ κιολα. Ολοι εχετε δικαιωμα ψηφου ,ναι .. Εγώ στην εξεταστική μου περπάταγα στον διάδρομο και είδα εναν να βρίζει και να απειλεί εναν φοιτητή (πρωτοετάκι πρέπει να ήταν by the looks of him) διότι σε μια κουβέντα σχετικά με το άσυλο και τις κινητοποιήσεις του είπε άκουσον άκουσον οτι δεν συμφωνεί στο να κλείσουν η σχολή μέσα στην εξεταστική του σεπτέμβρη. α) σκέψου αυτόν τον άνθρωπο να προσπαθήσει να εκφράσει την ίδια άποψη σε μια συνέλευση, οπου θα έχει απέναντί του σαράντα μαλάκες και όχι εναν. β) πες μου τώρα ποιό από τα δυο παραδείγματα είναι χειρότερο.
insomniaK Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Τούφα, μα δεν καταργήθηκαν οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις, καταργήθηκε μόνο το άσυλο. Δηλαδή, οι οργανωμένοι τραμπούκοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα συνεχίσουν να εκφράζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, διότι αυτό θέλουν. Αυτά που σχεδόν καταργήθηκαν, είναι τα συλλογικά όργανα, που τα περισσότερα έγιναν ατομικά. Εν ολίγοις, αποφασίστηκε πως είναι καλύτερο να ακούγεται η άποψη τους ενός, από το να ακούγονται όλες οι απόψεις. Για εμένα, αυτή η φίμωση της πολυφωνίας, έχει πολλαπλό αντίκτυπο εντός κι εκτός πανεπιστημίου. Αν τώρα, υπάρχουν δοσοληψίες μεταξύ φοιτητικών εκπροσώπων και καθηγητών, με ένα μόνο φοιτητικό εκπρόσωπο, πόσο ευκολότερες γίνονται αυτές οι κάτω από το τραπέζι ανταλλαγές; Η πολυφωνία, έστω και αν κάποιος διαφωνεί με αυτά που ακούγονται, έχει το πλεονέκτημα ότι σε φέρνει σε επαφή με διαφορετικές ιδέες που ηθελημένα ή όχι, ο κάθε δέκτης θα τις επεξεργαστεί. Σε γενικότερο πλαίσιο, το φοιτητικό κίνημα, θα φτάσει το επίπεδο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που δίνει το κόμμα εντολή στις διοικήσεις τους και αυτές χορεύουν στο ρυθμό του. Αν δηλαδή, στα 18 και στα 20, οι ακαδημαϊκοί πολίτες δεν μπορούν να εκφραστούν, να πάρουν αποφάσεις ή ακόμα και να επηρεάσουν αποφάσεις, να ασπασθούν και απορρίψουν ιδεολογίες, να ενεργήσουν μέσα στο μικρο-περιβάλλον τους, πότε θα το κάνουν; Όταν θα έχουν 2 παιδιά, τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας στο κεφάλι τους και τη δυνατότητα της ψήφου μία φορά την 4ετία; Με αυτό τον τρόπο μονοκαλλιεργείται το πνεύμα για μη συμμετοχή στα κοινά και παθητική αποδοχή οποιοδήποτε συνθηκών επιβάλλονται για τον οποιοδήποτε λόγο. Σκέψου το απλό, όλο και περισσότεροι νέοι έχουν αγοροφοβία και αδυνατούν να εκφράσουν πολιτική σκέψη με περισσότερες από 2 κουβέντες/συνθήματα μπροστά σε κοινό. Θα μου επιτρέψετε σε αυτό το σημείο, να τονίσω το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν τα πανεπιστήμια στις πρόσφατες κοινωνικές εξεγέρσεις της Β. Αφρικής. Τα πανεπιστήμια, παρά τα απολυταρχικά καθεστώτα αρκετών δεκαετιών, συνέχιζαν να προσφέρουν ανθρωποκεντρική παιδεία, διεύρυναν τους πνευματικούς ορίζοντες των φοιτητών τους και μετέπειτα πολιτών, τους έδωσαν τα εφόδια και όταν οι συνθήκες ωρίμασαν και πια υπήρχαν και εικόνες από άλλες χώρες, έγινε η ανατροπή. Με το τελευταίο νομοθέτημα στην Ελλάδα (και δεν εννοώ μόνο το άσυλο), αυτή η μαγιά που πρέπει να υπάρχει σε κάθε κοινωνία, όχι μόνο μπαίνει στο ψυγείο αλλά στην κατάψυξη. Τούφα είπες πως εσύ δεν προλάβαινες με άλλα θέματα όταν σπούδαζες, εγώ τελείωσα όλους τους κύκλους σπουδών μου (και συμμετείχα σε ότι μπορείς να φανταστείς) συντομότερα από ότι προβλεπουν οι κανονισμοί. Και τα δύο παραδείγματα όμως ανήκουν στους μικρόκοσμους μας.
akpe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Τούφα, μα δεν καταργήθηκαν οι κομματικές φοιτητικές παρατάξεις, καταργήθηκε μόνο το άσυλο. Δηλαδή, οι οργανωμένοι τραμπούκοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα συνεχίσουν να εκφράζονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, διότι αυτό θέλουν. Αυτό που λέγανε περι ενιαίου ψηφοδελτίου, περιορισμούς στο πως ενας φοιτητής μπορεί να μπεί σε κόμματα κλπ δεν;
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Saya ποσο εισαι και που σπουδαζεις? Εσυ εχεις σπουδασει αληθεια;Επισης οι σεφ δεν ειναι ολη μερα στην κουζινα;εΣυ ποτε προλαβαινεις και εισαι εδω;
bluesattack Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Αν δηλαδή, στα 18 και στα 20, οι ακαδημαϊκοί πολίτες δεν μπορούν να εκφραστούν, να πάρουν αποφάσεις ή ακόμα και να επηρεάσουν αποφάσεις, να ασπασθούν και απορρίψουν ιδεολογίες, να ενεργήσουν μέσα στο μικρο-περιβάλλον τους, πότε θα το κάνουν; Όταν θα έχουν 2 παιδιά, τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας στο κεφάλι τους και τη δυνατότητα της ψήφου μία φορά την 4ετία; Και ποιος τους εμποδιζει ? Ασε το αλλο που λες.Δηλαδη στα 20 θα αλλαξουν τον κοσμο ,αλλα στα 25 που μπορει να ειναι ανεργοι , στα 30 που μπορει να εχουν παιδια , ολα τελειωσαν ? Οτι προλαβουμε μεχρι τα 20 ? Γιατι δεν βαζουμε ασυλο και στο Λυκειο ?
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Εγώ στην εξεταστική μου περπάταγα στον διάδρομο και είδα εναν να βρίζει και να απειλεί εναν φοιτητή (πρωτοετάκι πρέπει να ήταν by the looks of him) διότι σε μια κουβέντα σχετικά με το άσυλο και τις κινητοποιήσεις του είπε άκουσον άκουσον οτι δεν συμφωνεί στο να κλείσουν η σχολή μέσα στην εξεταστική του σεπτέμβρη. α) σκέψου αυτόν τον άνθρωπο να προσπαθήσει να εκφράσει την ίδια άποψη σε μια συνέλευση, οπου θα έχει απέναντί του σαράντα μαλάκες και όχι εναν. β) πες μου τώρα ποιό από τα δυο παραδείγματα είναι χειρότερο. Γιατι τρομοκρατειτε τον κοσμο;
akpe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Γιατί έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα όπως τα βλέπουμε πως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι.
saya Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Γιατί έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα όπως τα βλέπουμε πως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Βαλτο αναποδα να δεις την αληθεια .Μην ειστε τρομολαγνοι..
gnsX Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Βαλτο αναποδα να δεις την αληθεια .Μην ειστε τρομολαγνοι.. σοβαρά,έχεις κάποια πάθηση; Δλδ την μια λες να μην καταργηθεί το άσυλο γιατί δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε και όταν γίνεται απο την αντίθετη μεριά λες ε σιγά και τι έγινε Μετά λες ότι με την κατάργηση θα μπουν οι ακροδεξιοί και θα σας δέρνουν,θα ελέγχουν οι μπάτσοι τι λέγεται και θα περνάνε χειροπέδες και άλλα μαργαριτάρια που πέταξες και ταυτόχρονα κατηγορείς τους άλλους για τρομολαγνεία;
akpe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δεν χρειάζεται να το βάλω ανάποδα, την αλήθεια την ξέρω. Την έχω δεί με τα μάτια μου είτε άμεσα, με φωνές και ξύλο, είτε πλαγίως, σε αρκετές σχολές. Και επειδή μπορεί και να χρησιμοποίησα ακραίο παράδειγμα, σου ξαναλέω, ακόμα και αν κάποιος χρησιμοποιεί πιο "ήπιες" μεθόδους, το αποτέλεσμα, η φίμωση δηλαδή του άλλου, παραμένει το ίδιο. Εσύ γιατί αποφεύγεις τις ερωτήσεις μας;
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Εσυ εχεις σπουδασει αληθεια;Επισης οι σεφ δεν ειναι ολη μερα στην κουζινα;εΣυ ποτε προλαβαινεις και εισαι εδω; Ωχ! Τουφεξ,ετοιμασου να ακουσεις περιπου τα παρακατω,βασει προιστοριας της απο πανω. 1.Δεν εισαι σεφ. 2.Δεν μενεις στο Λονδινο 3.Η σχολη σου ηταν ενα ιδιωτικο κολεγιο στην Ελλαδα,το οποιο αναισχυντε διαφημιζεις εδω μεσα με subliminal messages 4.Εισαι πλαστογραφος 5.Νομιζεις οτι νοικιαζεις με λιγοτερο απο 400 λιρες.Στην ουσια δινεις 1400 τον μηνα κ δεν εχεις κρεβατι 6.Δεν εισαι ο Τουφας. Σορρυ για το οφτοπικ.Επιβαλλοταν
Toufas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Εσυ εχεις σπουδασει αληθεια;Επισης οι σεφ δεν ειναι ολη μερα στην κουζινα;εΣυ ποτε προλαβαινεις και εισαι εδω; Δεν εχω τελειωσει λυκειο, εδωσα εξετασεις σαν αυτες που δινουν οι αγγλοι (gcse) πανω σε πραγματα που δεν ειχα διδαχτει ποτε μου. Εκανα 1 ετος hnd (σαν το τει ενα πραγμα) στο πανεπιστημιο του βορειου λονδινου (unl) πανω στο computer science, το παρατησα γιατι ειχε 0 ενδιαφερον. Σπουδαζα bsc games programming στο πανεπηστιμιο του teesside που αναγκαστηκα να παρατησω λογω μαθησιακου προβληματος. Μετα σπουδασα hospitality management παραλληλα με την δουλεια μου σαν chef. Επισης ξαναπαω για δουλεια στις 5 σεπτεμβριου στο Οpera tavern στο covent garden. Τωρα θα μου απαντησεις ευθεως οπως και εγω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα