Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσεξε όμως μην τυχόν ακροατές στην ομιλία είναι παπάδες και ψέλνουν ενώ μιλάς... έτσι κι αλλιώς θέλεις να εκφράσεις δημοκρατικά την άποψή σου, right?

Εξακολουθώ να επιμένω να σκεφτείς το παραπάνω. Αλλιώς δεν πρόκεται ποτέ να καταλάβω γιατί ας πούμε στην περίπτωση που σου έφερα ως παράδειγμα, όπου έμπρακτα παρεμποδίζω την διακίνηση των δικών σου ιδεών (όπως και αυτοί με τις φωνές και τα συνθήματα), κάνεις την πάπια και δεν ξέρεις τι να απαντήσεις, ενώ στην περίπτωση που το κάνει αυτό η κάθε πασποδαπ τάσσεσαι με το μέρος τους.

Τελικά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών την υποστηρίζεις αντικειμενικά, ή μόνο όταν συμφωνείς με αυτές;

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• saya

saya 419 αναρτήσεις

• YiN

YiN 109 αναρτήσεις

• akpe

akpe 100 αναρτήσεις

• -nick-

-nick- 62 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

όσοι προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την/τον/το saya να περάσουν μετά να παραλάβουν τα βραβεία τους,ήρωες

Δημοσ.

Θα πας εσυ στον χωρο του παπα να του πεις οτι αυτο που πιστευει ειναι μαλακια ή θα κανεις εσυ μια ομιλια σε καποιον αλλο χωρο και θα παρουσιασεις την ιδεα σου?

Ελα τωρα που γυριζει ποιο απο τα 2 ειναι σωστα?

Βασικα δεν θα ελεγα σε κανεναν οτι αυτο που πιστευει ειναι μαλακια ..αλλα για να τελειωνουμε μηπως να σκεφτεις λιγο να εισαι πιο χαλαρος;Αυτο τοσο σφιγμενο δεν ειναι καλο..και οχι δεν σκοτωνουν κοσμο αυτα τα πιτσιρικια με τα ταμπουρλα μην φοβασαι..

Δημοσ.

Και ξεκινάω από το τέλος. Είναι στα όρια της προσβολής, να αναφέρεις πως οι απόψεις του συνομιλητή σου εξαρτώνται από την επικρατούσα κατάσταση. Σόρρυ, αλλά ούτε καιροσκόπος είμαι, ούτε ξεπουλημένος, ούτε τόσο Γερμανός.

Δεν ήταν προσωπικό εναντίον σου αυτό που είπα. Εξάλλου, δεν σε ξέρω για να αφήσω υπονοούμενα εναντίον σου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έναν θεσμό τον κρίνουμε ως χρήσιμο ή μη, όχι με βάση τις παρούσες μόνο συνθήκες, αλλά και άλλες που μπορεί να προκύψουν. Συνήθως εμφανίζεται η στα όρια του νόμιμου δράση εντός πανεπιστημίων ως υπεράσπιση μιας πιο δημοκρατικής κοινωνίας, ενάντια στην καταπίεση του αστικού κατεστημένου. Εγώ διαφωνώ, αλλά ας δεχτούμε ότι είναι έτσι. Αύριο όμως, μπορεί οι ιδεολογικές ζυμώσεις να είναι διαφορετικές. Έστω ότι αρχίζουν να γίνονται εκτεταμένες διαμαρτυρίες εναντίον των Αλβανών φοιτητών μέσα στις σχολές και ασκείται βία όχι περισσότερη από αυτήν που ασκείται τώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια (που για άλλους είναι περιστασιακή, για άλλους αποδεκτή, για άλλους εκτεταμένη). Τι λέμε τότε; Ότι δεν επεμβαίνουμε γιατί το άσυλο προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης;

Για εμένα το πανεπιστήμιο είναι ο μοναδικός χώρος που με κάνει να ελπίζω, ως χώρος ανάμειξης και φύλαξης του πρωτόλειου αμαλγάματος της κοινωνίας και έχω την απαίτηση όλες οι ιδεολογίες να μπορούν να εκφραστούν.

Ας κάνουμε μια σύγκριση εντός και εκτός ασύλου. Ας πάρουμε το εύρος των απόψεων και ιδεολογιών που εκφράζονται δημόσια στην κοινωνία, (χωρίς να πέφτει ξύλο, έτσι; ) και στο πανεπιστήμιο. 12 χρόνια που κινούμαι σε πανεπιστημιακούς χώρους, έχω δει εκδηλώσεις και έντυπα από την άκρα αριστερά ως την κεντροδεξιά. Νεοφιλελεύθερες αφίσες, ομιλίες κτλ δεν έχω πετύχει ποτέ. Εθνικιστικές δεν έχω δει. Χρυσή Αυγή δεν έχω δει.

Στην ελληνική κοινωνία αντίθετα έχω υπόψη μου συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και αντιρατσιστικά φεστιβάλ. Έχω δει συναυλίες legalize it και ομιλίες εθνικιστών. Έχω δει συναντήσεις νεοφιλελεύθερων, αλλά και πορείες εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Φυσικά και πέφτει ξύλο κατά καιρούς (παράδειγμα στο Σύνταγμα πρόσφατα), αλλά η διαφορά είναι εμφανής. Στο πανεπιστήμιο ένα τμήμα του ιδεολογικού φάσματος δεν εκφράζεται ΠΟΤΕ, ενώ στην κοινωνία ένα άλλο τμήμα έχει δυσκολίες να εκφραστεί, αλλά αρκετά συχνά εκφράζεται χωρίς πρόβλημα. Αν το ζητούμενο είναι να εκφράζονται όλες οι απόψεις και όχι μόνο συγκεκριμένες απόψεις, μάλλον το άσυλο δεν βοηθάει σε αυτό. Η πράξη το αποδεικνύει.

Το παράδειγμα με τα ΜΑΤ, ελπίζω να βλέπεις πως αποδυναμώνει τα επιχειρήματα σου. Δεν είδα κανένα νόμο να περιορίζει τα δικαιώματα της αστυνομίας, κανένα εξωαστυνομικό όργανο να την ελέγχει, καμία πολιτική παρέμβαση για συνετισμό (μόνο για κάτι πραίτορες και οργανωμένα σχέδια σύγκρουση με σκοπό την παράλυση της δημοκρατίας, DOH που λέει κι ο Homer, σας φτύνουν 500k πολίτες, δε βρέχει τον Ιούλιο στην Αθήνα), στο κάτω κάτω της γραφής, περιμένω να δω τη μήνυση που κατατέθηκε (και από εσένα, αν κατάλαβα καλά :ρ) για την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας των διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος.

Η δράση της αστυνομίας και κάθε θεσμού της πολιτείας ρυθμίζεται από τη νομοθεσία της χώρας. Η δικαστική εξουσία έχει το δικαίωμα να ελέγχει τη δράση της αστυνομίας και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας εκλέγονται από τους πολίτες. Λειτουργεί τέλεια το σύστημα; Καταφανώς όχι! Αλλά δεν μπορείς να μου λες ότι δεν υπάρχει! Υπάρχει και είναι ατελές, αλλά μπορεί να βελτιωθεί. Ενώ οι τραμπούκοι που σπάνε το πανεπιστήμιο δεν υπάρχει κανείς τρόπος να ελεγχθούν πλην της αυτοδικίας. Μεταξύ των δύο λύσεων, το μη χείρον βέλτιστον! Κι από εκεί και πέρα, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Αν όντως δεν περιόριζε νόμος την αστυνομία, ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου θα έκανε βόλτες, στο σπίτι σου θα έμπαινε όποιος αστυνομικός γούσταρε χωρίς ένταλμα, θα είχαμε αβέρτα βασανιστήρια στα κρατητήρια και όποιος φώναζε "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" θα εκτελούνταν από ελεύθερο σκοπευτή. Εγώ τουλάχιστον δεν νομίζω ότι αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Πολλά προβλήματα υπάρχουν και συχνά μας ξεφτιλίζει η Διεθνής Αμνηστία, αλλά μια ματιά στις χώρες χωρίς συντεταγμένο έλεγχο της αστυνομικής δράσης αρκεί για να καταλάβεις ότι στην Ελλάδα η αστυνομία δεν κάνει ό,τι της γουστάρει. Κι όταν το κάνει, υπάρχουν φορές που κάποιος θα την πληρώσει.

Δημοσ.

όσοι προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την saya να περάσουν μετά να παραλάβουν τα μαστίγιά τους

Fixed :P

Δημοσ.

όσοι προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την/τον/το saya να περάσουν μετά να παραλάβουν τα βραβεία τους,ήρωες

Συγνωμη αλλα το αστειο ειναι να λες καποια περιεργα πραγματα και να θεωρεις περιεργο τον αλλο που προσπαθει να σε διορθωσει .Λενε οτι ο τρελος που ξερει οτι ειναι τρελος ,ειναι πιο κοντα να γιατρευτει .Εδω σωτηρια δεν βλεπω.. :-D :-D

Δημοσ.

H πλακα ειναι πως δεν ειναι καν αναρχικη/ακροαριστερη. Ειναι απλα αναρχικοπληκτη. Υποστηριζει θεσεις αλλων, που καπου ακουσε απο σποντα και τις φανηκαν ωραιες, αλλα δεν εχει εμβαθυνει στο γιατι και πως να τις υποστηριξει και αναγκαζεται να σου παρουσιαζει ως αποψη το "δε θελω καταργηση του ασυλου για να μπορω διαδηλωνω μεσα στο Πανεπιστημιο (!) για τους μεταναστες (!!) με ασφαλεια (!!!)".

Εδω και 2345346545 σελιδες η κουβεντα περιστρεφεται γυρω απο αυτο το επιχειρημα της, για οσους δε το αντιληφθηκαν ακομα.

Δημοσ.

H πλακα ειναι πως δεν ειναι καν αναρχικη/ακροαριστερη. Ειναι απλα αναρχικοπληκτη. Υποστηριζει θεσεις αλλων, που καπου ακουσε απο σποντα και τις φανηκαν ωραιες, αλλα δεν εχει εμβαθυνει στο γιατι και πως να τα υποστηριξει και σου λεει "δε θελω καταργηση του ασυλου για να μπορω διαδηλωνω μεσα στο Πανεπιστημιο (!) για τους μεταναστες (!!) με ασφαλεια (!!!)".

Εδω και 2345346545 η κουβεντα περιστρεφεται γυρω απο αυτο το επιχειρημα της, για οσους δε το αντιληφθηκαν ακομα.

Δεν ειμαι καν αυτο .Με ενοχλουν οι ολοκληρωτικες αποψεις .Αυτο και μονο .Ειστε υπερβολικοι .Δεν το καταλαβαινετε ,δεν πειραζει .

Δημοσ.

Συγνωμη αλλα το αστειο ειναι να λες καποια περιεργα πραγματα και να θεωρεις περιεργο τον αλλο που προσπαθει να σε διορθωσει .Λενε οτι ο τρελος που ξερει οτι ειναι τρελος ,ειναι πιο κοντα να γιατρευτει .Εδω σωτηρια δεν βλεπω.. :-D :-D

τρελό είναι να γιουχάρεις τους έχοντες αντίθετη άποψη απο εσένα μη αφήνοντας τους να μιλήσουν και να εκφραστούν και ταυτόχρονα να λες ότι με την κατάργηση του ασύλου θα μπουν μέσα οι φασίστες και δεν θα σε αφήνουν να μιλήσεις και να εκφραστείς,αυτό

Δημοσ.

Δεν ήταν προσωπικό εναντίον σου αυτό που είπα. Εξάλλου, δεν σε ξέρω για να αφήσω υπονοούμενα εναντίον σου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έναν θεσμό τον κρίνουμε ως χρήσιμο ή μη, όχι με βάση τις παρούσες μόνο συνθήκες, αλλά και άλλες που μπορεί να προκύψουν. Συνήθως εμφανίζεται η στα όρια του νόμιμου δράση εντός πανεπιστημίων ως υπεράσπιση μιας πιο δημοκρατικής κοινωνίας, ενάντια στην καταπίεση του αστικού κατεστημένου. Εγώ διαφωνώ, αλλά ας δεχτούμε ότι είναι έτσι. Αύριο όμως, μπορεί οι ιδεολογικές ζυμώσεις να είναι διαφορετικές. Έστω ότι αρχίζουν να γίνονται εκτεταμένες διαμαρτυρίες εναντίον των Αλβανών φοιτητών μέσα στις σχολές και ασκείται βία όχι περισσότερη από αυτήν που ασκείται τώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια (που για άλλους είναι περιστασιακή, για άλλους αποδεκτή, για άλλους εκτεταμένη). Τι λέμε τότε; Ότι δεν επεμβαίνουμε γιατί το άσυλο προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης;

Ας κάνουμε μια σύγκριση εντός και εκτός ασύλου. Ας πάρουμε το εύρος των απόψεων και ιδεολογιών που εκφράζονται δημόσια στην κοινωνία, (χωρίς να πέφτει ξύλο, έτσι; ) και στο πανεπιστήμιο. 12 χρόνια που κινούμαι σε πανεπιστημιακούς χώρους, έχω δει εκδηλώσεις και έντυπα από την άκρα αριστερά ως την κεντροδεξιά. Νεοφιλελεύθερες αφίσες, ομιλίες κτλ δεν έχω πετύχει ποτέ. Εθνικιστικές δεν έχω δει. Χρυσή Αυγή δεν έχω δει.

Στην ελληνική κοινωνία αντίθετα έχω υπόψη μου συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και αντιρατσιστικά φεστιβάλ. Έχω δει συναυλίες legalize it και ομιλίες εθνικιστών. Έχω δει συναντήσεις νεοφιλελεύθερων, αλλά και πορείες εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Φυσικά και πέφτει ξύλο κατά καιρούς (παράδειγμα στο Σύνταγμα πρόσφατα), αλλά η διαφορά είναι εμφανής. Στο πανεπιστήμιο ένα τμήμα του ιδεολογικού φάσματος δεν εκφράζεται ΠΟΤΕ, ενώ στην κοινωνία ένα άλλο τμήμα έχει δυσκολίες να εκφραστεί, αλλά αρκετά συχνά εκφράζεται χωρίς πρόβλημα. Αν το ζητούμενο είναι να εκφράζονται όλες οι απόψεις και όχι μόνο συγκεκριμένες απόψεις, μάλλον το άσυλο δεν βοηθάει σε αυτό. Η πράξη το αποδεικνύει.

Η δράση της αστυνομίας και κάθε θεσμού της πολιτείας ρυθμίζεται από τη νομοθεσία της χώρας. Η δικαστική εξουσία έχει το δικαίωμα να ελέγχει τη δράση της αστυνομίας και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας εκλέγονται από τους πολίτες. Λειτουργεί τέλεια το σύστημα; Καταφανώς όχι! Αλλά δεν μπορείς να μου λες ότι δεν υπάρχει! Υπάρχει και είναι ατελές, αλλά μπορεί να βελτιωθεί. Ενώ οι τραμπούκοι που σπάνε το πανεπιστήμιο δεν υπάρχει κανείς τρόπος να ελεγχθούν πλην της αυτοδικίας. Μεταξύ των δύο λύσεων, το μη χείρον βέλτιστον! Κι από εκεί και πέρα, προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Αν όντως δεν περιόριζε νόμος την αστυνομία, ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου θα έκανε βόλτες, στο σπίτι σου θα έμπαινε όποιος αστυνομικός γούσταρε χωρίς ένταλμα, θα είχαμε αβέρτα βασανιστήρια στα κρατητήρια και όποιος φώναζε "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι" θα εκτελούνταν από ελεύθερο σκοπευτή. Εγώ τουλάχιστον δεν νομίζω ότι αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Πολλά προβλήματα υπάρχουν και συχνά μας ξεφτιλίζει η Διεθνής Αμνηστία, αλλά μια ματιά στις χώρες χωρίς συντεταγμένο έλεγχο της αστυνομικής δράσης αρκεί για να καταλάβεις ότι στην Ελλάδα η αστυνομία δεν κάνει ό,τι της γουστάρει. Κι όταν το κάνει, υπάρχουν φορές που κάποιος θα την πληρώσει.

Ενα απο τα καλυτερα ποστ που εχω διαβασει σε ολο το νημα.Δεν μπορω να σκεφτω ΕΝΑ σημειο που εστω για χαρη του αντιλογου θα μπορουσα να διαφωνησω.Αψογος Φιλιππε!

Δημοσ.

Εδω και 2345346545 σελιδες η κουβεντα περιστρεφεται γυρω απο αυτο το επιχειρημα της, για οσους δε το αντιληφθηκαν ακομα.

Υπερβάλλεις εξάστερε. Έχουμε και το θέμα φωνητικής βίας1 vs χειροδικίας.

(1 όχι, δεν αναφέρομαι στην βίσση)

Δημοσ.

τρελό είναι να γιουχάρεις τους έχοντες αντίθετη άποψη απο εσένα μη αφήνοντας τους να μιλήσουν και να εκφραστούν και ταυτόχρονα να λες ότι με την κατάργηση του ασύλου θα μπουν μέσα οι φασίστες και δεν θα σε αφήνουν να μιλήσεις και να εκφραστείς,αυτό

Ποιος ειπε οτι συμβαινει αυτο εσυ και ο τουφας που φοβαστε τα μωρα με τα ταμπουρλα;αξιοπιστη πηγη..

Δημοσ.

Ποιος ειπε οτι συμβαινει αυτο εσυ και ο τουφας που φοβαστε τα μωρα με τα ταμπουρλα;αξιοπιστη πηγη..

pic or it never happened!

oh wait...

baby-on-drumset.jpg

έλα, παραδέξου το, σε τρομάζει περισσότερο από τον pennywise.

Δημοσ.

Βασικα δεν θα ελεγα σε κανεναν οτι αυτο που πιστευει ειναι μαλακια ..αλλα για να τελειωνουμε μηπως να σκεφτεις λιγο να εισαι πιο χαλαρος;Αυτο τοσο σφιγμενο δεν ειναι καλο..και οχι δεν σκοτωνουν κοσμο αυτα τα πιτσιρικια με τα ταμπουρλα μην φοβασαι..

Αυτοι οι στοκοι εχουν το ιδιο δικαιωμα ψηφου με εμενα και τον ακπε κλπ.

Δημοσ.

pic or it never happened!

oh wait...

baby-on-drumset.jpg

Καποιες φορες περπατας στον δρομο και βλεπεις καποιον να ουρλιαζει παρτε απο μπροστα μου τον σκυλοοοοοοοοοοο και βλεπεις ενα κανισσακι που δεν του φτανει ουτε στο ποδι .Αυτο μου θυμιζετε .Εγω δεν εχω τετοιες φοβερες σκηνες σε συνελευσεις και μου δινετε καθε δικαιωμα πλεον να θεωρω οτι υπεβαλλετε.Σορρυ κιολα.

Αυτοι οι στοκοι εχουν το ιδιο δικαιωμα ψηφου με εμενα και τον ακπε κλπ.

Ολοι εχετε δικαιωμα ψηφου ,ναι ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...