Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είπα οτι έχεις άδικο, απλά η πηγή ήταν λίγο fail. Σαν να μου συγκρίνεις εγκληματολογικό με csi :P

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• saya

saya 419 αναρτήσεις

• YiN

YiN 109 αναρτήσεις

• akpe

akpe 100 αναρτήσεις

• -nick-

-nick- 62 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν είπα οτι έχεις άδικο, απλά η πηγή ήταν λίγο fail. Σαν να μου συγκρίνεις εγκληματολογικό με csi :P

Ε που να τρεχεις Αμερικη τωρα ενω μεχρι το βιντεοκλαμπ.

Δημοσ.

Το προβλημα δεν ειναι αν γενικυεω εγω, αλλα οτι ποσταρεις εσυ για να μιλησεις για Ομονοιες κλπ που ουδεμια σχεση εχουν.

Για να ξεκινησουμε λοιπον μια συζητηση, μπορεις να μου πεις εσυ σε τι σε ενοχλει το ασυλο? Μεχρι τωρα αυτο που εχεις πει ειναι οτι επειδη δεν εχουμε παταξη του εγκληματος στην Ομονοια, πρεπει να συνεχισει να δινεται νομικο ασυλο και στο εγκλημα των Πανεπιστημιων, σωστα καταλαβα? Αυτο ειναι το θεμα σου εσενα?

Ναι και επειδη ζουμε στην ιδια χωρα ειναι ΣΑΝ καθημερινο φαινομενο να διαλυονται οι σχολες παραπανω απο 2 φορες το χρονο και να τελουν υπο καταληψη απο ΜΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ για εβδομαδες ΚΑΘΕ χρονο.

Απλά είναι τα πράγματα,μιλάς για βανδαλισμούς ναρκωτικά κλπ και σου λέω εκεί που τα έχουν μπροστά τους και τα ΒΛΕΠΟΥΝ δεν κάνουν κάτι πως προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η τρεμούρα για την κατάργηση του ασύλου που έχετε είναι γιατί και καλά θα εξαφανιστούν τα ναρκωτικά τα spray και πράσινα άλογα;;

Διαλύονται σχολές απο 2 φορές το χρόνο;;;; Ωραια δώσε παραδείγματα για τα τελευταία 3 χρόνια ας πούμε.

Και το ξαναλέω,κρύβεστε πίσω απο το δάχτυλο σας

Δημοσ.

Κατασροφες εχουν γινει το τελευταιο καιρο σε σχολες .Οχι 2 φορες το χρονο συνηθως αλλα θα σου πει καθε μερα .Μην το συνεχισεις .Ακρη δεν θα βγαλεις...

Δημοσ.

Απλά είναι τα πράγματα,μιλάς για βανδαλισμούς ναρκωτικά κλπ και σου λέω εκεί που τα έχουν μπροστά τους και τα ΒΛΕΠΟΥΝ δεν κάνουν κάτι

There's your problem... ακριβώς αυτό.

Τώρα, το γιατί δεν κάνουν κάτι, είναι άλλη ιστορια...

Δημοσ.

Θυσια ελευθεριας λοιπον για 'ασφαλεια' και 'ταξη'.

Σχετικο ασχετο :

In the safest, most boring country, the worst lone gunman shooting happens. The worst in the world, in history. But it will not make our country worse. The safe, boring democracy will supply him with a defense lawyer as is his right. He will not get more than 21 years in prison as is the maximum extent of the law. Our democracy does not allow for enough punishment to satisfy my need for revenge, as is its intention. We will not become worse, we will be better. We lived in a land where this is possible, even easy. And we will keep living in a land where this is possible, even easy. We are open, we are free and we are together. We are vulnerable by choice. And we will keep on like that, that's how we want to live. We will not be worse because of the worst. We must be good because of the best.

http://forums.somethingawful.com/showthread.php?threadid=3426535&userid=0&perpage=40&pagenumber=86#post393842998

Δημοσ.

Την άποψή μου την έχω ξαναπεί στο παρόν νήμα και δεν θα κουράσω, αλλά επειδή είναι καλό να μιλάμε επί πραγματικών γεγονότων, ούτε στην Ελλάδα έχουν σκοτωθεί φοιτητές από τανκ. Και μπορεί η Αγγλία να είχε πολύ πιο "ήρεμη" ιστορία τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν πολλά παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών με σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα, με δικτατορίες κάθε είδους (από Ισπανία και Πορτογαλία ως τις χώρες της Αν. Ευρώπης) σε εποχές όχι μακρινές, οι οποίες δεν χρειάζονται άσυλο για να προστατεύσουν την ελευθερία της σκέψης. Εν πολλοίς αναγκαίοι οι μύθοι για να στηρίζουμε τη δημοκρατία μας, αλλά τουλάχιστον όταν μιλάμε σοβαρά, καλό είναι να μιλάμε για την πραγματικότητα. Αλλιώς, να πω κι εγώ ότι η Ελλάδα έχει 2500 χρόνια δημοκρατικής παράδοσης, οπότε δεν χρειάζεται ειδικούς θεσμούς για να προστατεύσει τη δημοκρατία (που δεν το λέω, γιατί είναι ιδεαλιστική υπερβολή και όχι ρεαλιστική προσέγγιση).

1. Δηλαδή υποστηρίζεις ότι η ευθεία σύγκριση του ucl με το οπα, χωρίς εξέταση τoυ οικονομικου/πολιτικού/κοινωνικού πλαισίου είναι φυσιολογική και ευθεία πράξη;

Φίλιππε, όντως κανείς φοιτητής δε σκοτώθηκε από τανκ, στην εξέγερση πάντως του πολυτεχνείου υπήρχαν επίσημα καμιά 25αριά νεκροί. Θα τους ζητήσω πάσο για την εξακρίβωση της φοιτητικής τους ιδιότητας ή όχι.

Για να είμαι ειλικρινής, για να κολλήσεις μέχρι και εσύ στα επουσιώδη του ποστ, φοβάμαι για το τι κατάλαβαν οι υπόλοιποι.

2. Το έχω ξαναπεί, το ελληνικό πανεπιστήμιο με το θεσμικό πλαίσιο του άξιζε καλύτερα μέλη (δεπ, φοιτητές, διοικητικούς). Οι μεν καθηγητές και οι διοικητικοί το χρησιμοποιούσαν ως μέσω προσωπικής ανάδειξης, πλουτισμού, ότιναναι και οι φοιτητές ως μέσω απόκτησης τίτλων (με εξαιρέσεις και για τις 3 ομάδες) και πια εξαλείφθηκε με νομοθετική ρύθμιση ένας ενεργός πνευματικά πυρήνας (ΔΕΝ αναφέρομαι στο άσυλο, αλλά σε όλο το νομοθέτημα).

3. Την περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών δε βλέπω να τη σχολιάζει κανείς μετά από 100 μηνύματα. Α ξέχασα εμείς είμαστε του βρετανικού συστήματος και την επιβολή την αποδεχόμαστε ως divided and conquered :ρ.

Δημοσ.

Θυσια ελευθεριας λοιπον για 'ασφαλεια' και 'ταξη'.

Σχετικο ασχετο :

http://forums.somethingawful.com/showthread.php?threadid=3426535&userid=0&perpage=40&pagenumber=86#post393842998

Ποια ακριβως ελευθερια υπαρχει μεσα, που δεν υπαρχει και στην υπολοιπη ελλαδα; Καποια παραδειγματα;

Δημοσ.

Ποια ακριβως ελευθερια υπαρχει μεσα, που δεν υπαρχει και στην υπολοιπη ελλαδα; Καποια παραδειγματα;

Μη υπαρξη νομων/απαγορευσεων .

Δημοσ.

ο καφές έχει 60 λεπτά γιατί θεωρείται κάτι

τώρα θα πάει 2 ευρώ

κατάληψη

Δημοσ.

Μη υπαρξη νομων/απαγορευσεων .

Δε μου λεει κατι αυτο. Ετσι οπως το διατυπωνεις ειναι οτι η υπαρξη νομων και απαγορευσεων σε ολο τον υπολοιπο πλανητη, ειναι δειγμα μη ελευθεριας. Προφανως λοιπον δεν ειναι το ασυλο του οποιου η καταργηση σε ενοχλει αλλα κατι πολυ βαθυτερο, που για να το φερεις στα δικα σου μετρα δεν γινεται με τιποτε μονο με την επικρατηση ενος ασυλου σε μερικες εκατονταδες τετραγωνικα μετρα.

Δημοσ.

Δε μου λεει κατι αυτο. Ετσι οπως το διατυπωνεις ειναι οτι η υπαρξη νομων και απαγορευσεων σε ολο τον υπολοιπο πλανητη, ειναι δειγμα μη ελευθεριας.

Ναι, σαφως.

Το θεμα ομως δεν ειναι ακριβως η καταργηση του ασυλου αυτου, αλλα οτι καποιοι τρωνε το παραμυθι οτι αυτο γινεται για να προστατευτουμε απο "εγκηλματικα στοιχεια" και "ποινικα κολασιμες" πραξεις

Δημοσ.

Ναι, σαφως.

Καταλαβαινεις ομως, πιστευω, οτι εδω διχαζεσαι γιατι ζητας απο τη μια να παραμεινει με νομο το ασυλο, ενω απο την αλλη δεν αποδεχεσαι τους νομους. Βρισκω λιγο εγωιστικη τη σταση να γουθσταρουμε τους νομους που μας συμφερουν ενω οταν δε μας συμφερουν τασσομαστε κατα αυτων γιατι η υπαρξη τους γενικοτερα ειναι δειγμα μη ελευθεριας.

Δημοσ.

Καταλαβαινεις ομως, πιστευω, οτι εδω διχαζεσαι γιατι ζητας απο τη μια να παραμεινει με νομο το ασυλο, ενω απο την αλλη δεν αποδεχεσαι τους νομους. Βρισκω λιγο εγωιστικη τη σταση να γουθσταρουμε τους νομους που μας συμφερουν ενω οταν δε μας συμφερουν τασσομαστε κατα αυτων γιατι η υπαρξη τους γενικοτερα ειναι δειγμα μη ελευθεριας.

Δεν ειναι θεμα νομων που με συμφερουν η οχι

Δεν ακολουθω τους νομους, διαμορφωνω τη δικια μου ηθικη και δρω με βαση αυτην.

Επισης αλλο το να υπαρχουν καποιοι κανονες και αλλα θεσμοθετημενοι νομοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...