Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ειμαι και το μονο ατομο που κανει συζητηση

Σ'αγαπώ, τ'ομολογώ!

Με sms τα γράφεις και έχεις όριο στους 160 χαρακτήρες ανά μήνυμα;

Προτείνεις να νομοθετηθεί κάτι για να μπορείς να παραμείνεις απαθής.

frenzy, παρά το γεγονός ότι είμαι ένθερμος υποστηρικτής της έννοιας του ενεργού πολίτη (με όποια έννοια το αντιλαμβάνεται κανείς), χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας με θεσμούς είναι ότι δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα μόνος σου. υπάρχουν θεσμοί με συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας για κάποια πράγματα. Δεν μπορείς να κυνηγάς αυτόν που πέρασε με κόκκινο, ούτε να φιλοξενείς τα ορφανά της γειτονιάς. Μπορείς να υποστηρίζεις τη λειτουργία των θεσμοθετημένων οργάνων, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Από τη δική μου οπτική πάντα. Παρόμοια κουβέντα γίνεται και για το παθητικό κάπνισμα. Θέλω να ζω σε μια κοινωνία, όπου δε θα χρειάζεται να μαλώνω με τον κάθε τραμπούκο για να μπορώ να αναπνέω ελεύθερα ή να εκφράζω την άποψή μου ή να κάνω το μάθημά μου. Είναι παράλογο αυτό το αίτημα; Η αυτοοργάνωση και η συνεννόηση είναι πολύ ωραίες σαν σκέψη, αλλά η πράξη δείχνει ότι είναι πρακτικά ανεφάρμοστες σε μεγάλη κλίμακα, όταν δεν υπάρχει η απειλή κάποιου είδους ποινής.

akpe με λένε ε :P

Εγώ είμαι αυτός με την καράφλα, μην μου παίρνεις τη δόξα. Τόσο γυάλισμα της ρίχνω.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• saya

saya 419 αναρτήσεις

• YiN

YiN 109 αναρτήσεις

• akpe

akpe 100 αναρτήσεις

• -nick-

-nick- 62 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εαν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει το άσυλο η πρυτανεία έκανε τη δουλειά της όπως θα έπρεπε δεν θα συζητούσαμε για άρση του ασύλου.

Το αυτό.

Πληροφοριακά ρωτάω, πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε (δικαιολογημένα) άρση του ασύλου;

Δημοσ.

Θα τους πούμε πχ. "Γεια σας, έχουμε φτιάξει μια επιτροπή και θα θέλαμε αν μπορείτε, σας παρακαλούμε πολύ, αν δεν υπάρχει πρόβλημα κι αν έχετε κέφια σήμερα, να εκκενώσετε το κτήριο". Και αυτοί θα φύγουν. Το επόμενο λεπτό κιόλας.

Αν λοιπόν καταφύγουν σε βία όσοι δεν εκπροσωπούνται γίνονται σαν τους τραμπούκους, αν τα βάλουν μαζί τους με κάποιο τρόπο μπορεί και να κινδυνεύουν, αν απευθυνθούν στους εκπροσώπους αγνοούνται, αν δεν κάνουν τίποτε απ'όλα αυτά είναι απαθείς. Αχά.

Μάλιστα, δεν είναι απαθείς. Όπως δεν είναι απαθείς οι ΔΥ που βλέπουν να χτυπάει κάρτα ένα όνομα το οποίο δεν έχει πρόσωπο. Όπως δεν είναι απαθείς φαρισαίοι φοροφυγάδες που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την κατάντια του έθνους με τις καταθέσεις τους στην Ελβετία. Ή που κωλοβαράνε ως τα 30 σε μια χωρα που είχε ανάγκη παραγωγική νεολαία. Η διαφορά μας στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως εσύ νοιάζεσαι να έχεις δίκιο. Εμένα με νοιάζει να καταλήξω κάπου.

Είμαι υπέρ της κατάργησης του ασύλου. Δεν προσφέρει απολύτως τίποτε.

Αν η "κληρονομιά" που θα αφήσω στις επόμενες γενιές είναι να χτίζει το κάθε φασιστάκι όποιον καθηγητή δεν πάει με τα νερά του και να παίζει την κολοκυθιά ο πρύτανης "8α ζητήσω συνδρομή της αστυνομίας ή όχι", τέτοιο κληροδότημα δε θέλω να αφήσω στα παιδιά μου.

Αυτή όμως σνουμπ είναι μια πραγματικότητα που μας έχει κουράσει όλους. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις το άσυλο που κέρδισαν δημοκράτες, επειδή μόνο οι τραμπούκοι βρήκαν τη χρήση του και να αφήσεις τα φασιστάκια να ρολλάρουν. Είναι άδικο imo. Μια μέση λύση θα ήταν η επιβολή του υπάρχοντος νόμου με την υποστηρικτική συμβολή της φιοιτητικής κοινότητας.

Δημοσ.

Ωχ ,μωρε ποια αναφορα το κανατε μεσανοτολικο ,το αβαταρ του σχολιαζω .Τι σημαινει αυτο;Οτι εχει κανονικα καραφλα .Εσυ δλδ εισαι βρυκολακας;

Να αποφασιστει τοτε ,να τελειωνουμε .Αν ειναι για 5 ατομα δεν υπαρχει και λογος..

Αρα που οδηγουμαστε; Στο οτι καποιοι δεν κανουν τη δουλεια τους. Εκει ειναι και το προβλημα. Το ασυλο σαν θεσμος δεν εχει κανενα προβλημα, αλλα απο τη στιγμη που εκεινο το ερμο το αρθρο 3 του 3549/2007 δεν το εχουν χρησιμοποιησει σχεδον ποτε, η την πρυτανεια θα καταργησεις, η το νομο περι ασυλου. Και αφου το πρωτο δε γινεται να το καταργησεις, αλλα ουτε και γινεται να τους πιεσεις να αποφασισουν για κατι που αυτοι θεωρουν σωστο η λαθος, ας αλλαξει-καταργηθει (κατι τελος παντων) ο νομος. Δε γινεται να συμβαινει ενα περιστατικο τωρα, και να περιμενουμε να παρει αποφαση η ολομελεια, οποτε και αν μπορεσει, να δεις δηλαδη να σπανε ενα κτιριο, και κανα δυο μερες μετα να παρεις αποφαση να μπει η αστυνομια να απομακρυνει τους κακοποιους...

Δημοσ.

Το αυτό.

Πληροφοριακά ρωτάω, πότε ήταν η τελευταία φορά που έγινε (δικαιολογημένα) άρση του ασύλου;

1985 Mετά τη δολοφονία του μαθητή Mιχάλη Kαλτεζά, το Πολυτεχνείο και το κτήριο του παλιού Xημείου καταλαμβάνονται από αναρχικούς. H Eπιτροπή Πανεπιστημιακού Aσύλου, με πρόεδρο τον πρύτανη Mιχάλη Σταθόπουλο, αποφασίζει να μπει η Aστυνομία στο Xημείο. Συλλαμβάνονται 37 άτομα.

1991 Mετά τη δολοφονία του καθηγητή Nίκου Tεμπονέρα, ξεσπούν συγκρούσεις. Tο Πολυτεχνείο καταλαμβάνεται, πυρπολείται το ιστορικό κτήριο Aβέρωφ της Πρυτανείας. Mε άδεια της Συγκλήτου, επί πρυτανείας Nίκου Mαρκάτου, γίνεται επέμβαση των MAT. Έγιναν 28 συλλήψεις.

1995 Λίγο πριν από την έναρξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου ξεσπούν συγκρούσεις. Πάνω από 2.000 άτομα καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο. H Σύγκλητος, επί πρυτανείας Nίκου Mαρκάτου, αποφασίζει άρση ασύλου. H Aστυνομία εισβάλει και συλλαμβάνει πάνω από 500 άτομα.

2002 H πιο... ξεχωριστή άρση ασύλου. Kατά τη διάρκεια άτυπης συνόδου των υπουργών Eθνικής Άμυνας της E.E. στην Kρήτη, ελικόπτερο της Aστυνομίας που διενεργούσε περιπολία εντόπισε χασισοφυτεία σε έκταση στο Pέθυμνο, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Kρήτης. Oι πρυτανικές αρχές έδωσαν άδεια για άρση ασύλου, προκειμένου άνδρες της Aσφάλειας να εισέλθουν στον χώρο και να ξεριζώσουν τα 620 δενδρύλλια.

27/11/2011 στην νομική.

Δημοσ.

Αρα που οδηγουμαστε; Στο οτι καποιοι δεν κανουν τη δουλεια τους. Εκει ειναι και το προβλημα. Το ασυλο σαν θεσμος δεν εχει κανενα προβλημα, αλλα απο τη στιγμη που εκεινο το ερμο το αρθρο 3 του 3549/2007 δεν το εχουν χρησιμοποιησει σχεδον ποτε, η την πρυτανεια θα καταργησεις, η το νομο περι ασυλου. Και αφου το πρωτο δε γινεται να το καταργησεις, αλλα ουτε και γινεται να τους πιεσεις να αποφασισουν για κατι που αυτοι θεωρουν σωστο η λαθος, ας αλλαξει-καταργηθει (κατι τελος παντων) ο νομος. Δε γινεται να συμβαινει ενα περιστατικο τωρα, και να περιμενουμε να παρει αποφαση η ολομελεια, οποτε και αν μπορεσει, να δεις δηλαδη να σπανε ενα κτιριο, και κανα δυο μερες μετα να παρεις αποφαση να μπει η αστυνομια να απομακρυνει τους κακοποιους...

Nα μην κατργησεις κανενα απο τα δυο .Να κανουν την δουλεια τους.τοσο δυσκολο ειναι;

Δημοσ.

Μάλιστα, δεν είναι απαθείς. Όπως δεν είναι απαθείς οι ΔΥ που βλέπουν να χτυπάει κάρτα ένα όνομα το οποίο δεν έχει πρόσωπο. Όπως δεν είναι απαθείς φαρισαίοι φοροφυγάδες που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για την κατάντια του έθνους με τις καταθέσεις τους στην Ελβετία. Ή που κωλοβαράνε ως τα 30 σε μια χωρα που είχε ανάγκη παραγωγική νεολαία. Η διαφορά μας στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πως εσύ νοιάζεσαι να έχεις δίκιο. Εμένα με νοιάζει να καταλήξω κάπου.

Φυσικά και υπάρχουν απαθείς φοιτητές, βέβαια είπες συγκεκριμένα απευθυνόμενος σ'εμένα "προτείνεις τη διευρυνση εξουσίας για να παραμείνεις εσύ απαθής". Και σε αυτό απάντησα.

Επί του πρακτέου κάποια πρόταση έχεις; Εγώ απάντησα με τους λόγους για τους οποιους δεν θεωρώ αυτά που λες ρεαλιστικά. Για δεύτερη φορά η απάντηση σου είναι να προσπαθείς να με ερμηνεύσεις.

Παρεμπιπτόντως, by all means αν μπορεί να βρεθεί λύση για όλο αυτο το μπουρδέλο χωρίς την άρση του ασύλου δεν θα έχω καμία απολύτως αντίρηση να εφαρμοστεί. Απλώς δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια λύση.

Δημοσ.

Συνδιαλέγομαι για να καταλήξω, το δήλωσα από την αρχή. Μια πρόταση χάθηκε στο κουοτ που έκανες λειψό.

Δημοσ.

...

Το θέμα είναι ότι σταδιακά χάνουμε τα πάντα, και στις επόμενες γενιές παραδίδονται μάλιστα λιγότερα...

Αυτή είναι μια απαισιόδοξη οπτική, με την οποία συμφωνώ μόνο εν μέρει. Δηλαδή, αν συγκρίνουμε την κοινωνία μας με αυτήν του 1990, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, ως προς τα δικαιώματα, ιδίως των μειονοτήτων. Απ' την άλλη, ασφαλώς και απειλούνται πολλά, αλλά δεν σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να τα υπερασπιστούμε όλα. Το δικαίωμα του δημοσίου υπαλλήλου να κάνει κοπάνα χωρίς να έχει κυρώσεις ας μην διαιωνιστεί, δεν πειράζει. Το δικαίωμα του καπνιστή να καπνίζει μέσα στα μούτρα μου ας μην διαιωνιστεί, δεν ήταν μια κατάκτηση που θα έπρεπε να μας κάνει υπερήφανους.

Μια μέση λύση θα ήταν η επιβολή του υπάρχοντος νόμου με την υποστηρικτική συμβολή της φιοιτητικής κοινότητας.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Θεωρητικά είναι λογικό, αλλά πες μου πώς μπορεί να συμβεί αυτό με το ισχύον καθεστώς στα πανεπιστήμια. Με 1,2,3 κινήσεις όμως, όχι με δοκιμιακού χαρακτήρα προτάσεις, όπως τη βελτίωση της παιδείας, την υπεύθυνη στάση των φοιτητών, την ενίσχυση της αυτονομίας των πρυτάνεων κτλ. Με μέτρα που να μπορούν να λύσουν το πρόβλημα μέσα σε 2-3 χρόνια.

Δημοσ.

Nα μην κατργησεις κανενα απο τα δυο .Να κανουν την δουλεια τους.τοσο δυσκολο ειναι;

Αφου επι τοσα χρονια βλεπεις οτι ειναι δυσκολο, πως θα το κανεις ευκολο;

Δηλαδη επειδη ειπαμε εμεις εδω στο ινσομνια "Να κανουν την δουλεια τους.τοσο δυσκολο ειναι;" απο αυριο θα ξεκινησουν να κανουν τη δουλεια τους; Αμα ειναι ετσι να ξεκινησουμε τα ευχολογια για τους Δ/Υ, τις ΔΕΚΟ τους βουλεφτες κλπ. Διοτι και για τους βουλευτες, δε χρειαζεται να κανουμε απεργιες, πορειες, διαμαρτυριες κλπ. Απλα να τους πουμε να κανουν τη δουλεια τους. Τοσο δυσκολο ειναι;

Δημοσ.

1985 Mετά τη δολοφονία του μαθητή Mιχάλη Kαλτεζά, το Πολυτεχνείο και το κτήριο του παλιού Xημείου καταλαμβάνονται από αναρχικούς. H Eπιτροπή Πανεπιστημιακού Aσύλου, με πρόεδρο τον πρύτανη Mιχάλη Σταθόπουλο, αποφασίζει να μπει η Aστυνομία στο Xημείο. Συλλαμβάνονται 37 άτομα.

1991 Mετά τη δολοφονία του καθηγητή Nίκου Tεμπονέρα, ξεσπούν συγκρούσεις. Tο Πολυτεχνείο καταλαμβάνεται, πυρπολείται το ιστορικό κτήριο Aβέρωφ της Πρυτανείας. Mε άδεια της Συγκλήτου, επί πρυτανείας Nίκου Mαρκάτου, γίνεται επέμβαση των MAT. Έγιναν 28 συλλήψεις.

1995 Λίγο πριν από την έναρξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου ξεσπούν συγκρούσεις. Πάνω από 2.000 άτομα καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο. H Σύγκλητος, επί πρυτανείας Nίκου Mαρκάτου, αποφασίζει άρση ασύλου. H Aστυνομία εισβάλει και συλλαμβάνει πάνω από 500 άτομα.

2002 H πιο... ξεχωριστή άρση ασύλου. Kατά τη διάρκεια άτυπης συνόδου των υπουργών Eθνικής Άμυνας της E.E. στην Kρήτη, ελικόπτερο της Aστυνομίας που διενεργούσε περιπολία εντόπισε χασισοφυτεία σε έκταση στο Pέθυμνο, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Kρήτης. Oι πρυτανικές αρχές έδωσαν άδεια για άρση ασύλου, προκειμένου άνδρες της Aσφάλειας να εισέλθουν στον χώρο και να ξεριζώσουν τα 620 δενδρύλλια.

27/11/2011 στην νομική.

Να ρωτήσω τώρα πόσες άλλες φορές θα έπρεπε να γίνει άρση ασύλου ή θα καταντησω γραφικός; B)

27/11/2011 στην νομική.

Γουάτ; :P Εννοείς 2010 μήπως; Τότε που πλακώσαν εναν καθηγητή στις φάπες;

Δημοσ.

27/11/2011 στην νομική.

Έτσι. Η πρυτανεία δεν αφήνει τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα.

Δημοσ.

Αυτή είναι μια απαισιόδοξη οπτική, με την οποία συμφωνώ μόνο εν μέρει. Δηλαδή, αν συγκρίνουμε την κοινωνία μας με αυτήν του 1990, υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, ως προς τα δικαιώματα, ιδίως των μειονοτήτων. Απ' την άλλη, ασφαλώς και απειλούνται πολλά, αλλά δεν σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να τα υπερασπιστούμε όλα. Το δικαίωμα του δημοσίου υπαλλήλου να κάνει κοπάνα χωρίς να έχει κυρώσεις ας μην διαιωνιστεί, δεν πειράζει. Το δικαίωμα του καπνιστή να καπνίζει μέσα στα μούτρα μου ας μην διαιωνιστεί, δεν ήταν μια κατάκτηση που θα έπρεπε να μας κάνει υπερήφανους.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Θεωρητικά είναι λογικό, αλλά πες μου πώς μπορεί να συμβεί αυτό με το ισχύον καθεστώς στα πανεπιστήμια. Με 1,2,3 κινήσεις όμως, όχι με δοκιμιακού χαρακτήρα προτάσεις, όπως τη βελτίωση της παιδείας, την υπεύθυνη στάση των φοιτητών, την ενίσχυση της αυτονομίας των πρυτάνεων κτλ. Με μέτρα που να μπορούν να λύσουν το πρόβλημα μέσα σε 2-3 χρόνια.

Ειπαμε και ειναι και πολυ απλο .Να αποφασιζει σωστα η πρυτανεια ποτε θα μπαινει η αστυνομια μεσα .Δεν υπαρχει κανενας λογος να καταλήθει ενα δημοκρατικο δικαιωμα για ανοησιες.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορείς να αφαιρέσεις το άσυλο που κέρδισαν δημοκράτες, επειδή μόνο οι τραμπούκοι βρήκαν τη χρήση του και να αφήσεις τα φασιστάκια να ρολλάρουν. Είναι άδικο imo.

Πώς, ακριβώς, αφήνω τα φασιστάκια να ρολάρουν, όταν προτείνω να καταργηθεί το ανούσιο σύστημα που μετατρέπει δημόσια περιουσία σε άντρο αλητών; Το "άσυλο" είναι αυτό που τους αφήνει και ρολάρουν (και κάποια άλλα πράγματα, αλλά πάμε στο τελείως πολιτικό).

Μια μέση λύση θα ήταν η επιβολή του υπάρχοντος νόμου με την υποστηρικτική συμβολή της φιοιτητικής κοινότητας.

Αυτό για τη φοιτητική κοινότητα είναι ουτοπία. Η φοιτητική κοινότητα, πλην λίγων ρομαντικών που αγωνίζονται (και πολλών που έχουν απηυδήσει και απέχουν τελείως) αποτελείται από τους πιο λυσσαλέους υποστηρικτές του τωρινού αίσχους. Ορισμένοι, μάλιστα, είναι ηθικοί και άμεσοι αυτουργοί χτισιμάτων, ντου σε ομιλίες, καταστροφών δημόσιας περιουσίας κτλ.

Δημοσ.

Εαν μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει το άσυλο η πρυτανεία έκανε τη δουλειά της όπως θα έπρεπε δεν θα συζητούσαμε για άρση του ασύλου. Αλλά και η πρυτανεία βαράει γαμώ τους ρόλους.

Αρα που οδηγουμαστε; Στο οτι καποιοι δεν κανουν τη δουλεια τους. Εκει ειναι και το προβλημα. Το ασυλο σαν θεσμος δεν εχει κανενα προβλημα, αλλα [..]

Χαίρομαι που χρειάστηκαν μόλις 840 σχόλια για να καταλήξουμε πως δεν είναι το άσυλο το πρόβλημα τελικά.

:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...