pournaras Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Αυτο το εχουμε εξηγησει καμια 300 φορες .Νομιζω. Απο τη 2η σελιδα το ιδιο λες, οτι αυτα τα εχουμε εξηγησει... τωρα που και σε ποιο παραλληλο συμπαν ας πουμε μου εχεις απαντησει στο να μου πεις δυο τρεις ιδεες που με την καταλυση του ασυλου θα παψουν να διακινουνται, χωρις να κανεις τον κινεζο... μονο εσυ το ξερεις. Τι ακριβως απο τα λεγομενα μου θελει εξηγηση, η οποια υπαρχει αλλες 300 φορες; Που ζητησα εγω εξηγηση;
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Απο τη 2η σελιδα το ιδιο λες, οτι αυτα τα εχουμε εξηγησει... τωρα που και σε ποιο παραλληλο συμπαν ας πουμε μου εχεις απαντησει στο να μου πεις δυο τρεις ιδεες που με την καταλυση του ασυλου θα παψουν να διακινουνται, χωρις να κανεις τον κινεζο... μονο εσυ το ξερεις. Τι ακριβως απο τα λεγομενα μου θελει εξηγηση, η οποια υπαρχει αλλες 300 φορες; Που ζητησα εγω εξηγηση; Oι διακινουμενες ιδεες .Το οποιο το εχουμε εξηγησει πολλες φορες .
YiN Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 να μου πεις δυο τρεις ιδεες που με την καταλυση του ασυλου θα παψουν να διακινουνται, χωρις να κανεις τον κινεζο... Oι διακινουμενες ιδεες .Το οποιο το εχουμε εξηγησει πολλες φορες . Χωρίς λόγια.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Oι διακινουμενες ιδεες .Το οποιο το εχουμε εξηγησει πολλες φορες . Υπάρχουν και μη διακινούμενες ιδέες; Σε κάθε περίπτωση, άποψή μου είναι ότι οι διατάξεις για το άσυλο είναι απαρχαιωμένες. Εάν επιλεγεί να διατηρηθούν, θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα. Ήτοι: επιτρέπεται η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων χωρίς καμία άδεια εάν διαπιστώνεται η διάπραξη αυτόφωρου κακουργήματος ή αδικήματος κατά της ζωής (άρθρο 7 του Νόμου 1268/1982)
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Υπάρχουν και μη διακινούμενες ιδέες; Σε κάθε περίπτωση, άποψή μου είναι ότι οι διατάξεις για το άσυλο είναι απαρχαιωμένες. Εάν επιλεγεί να διατηρηθούν, θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα. Ήτοι: επιτρέπεται η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων χωρίς καμία άδεια εάν διαπιστώνεται η διάπραξη αυτόφωρου κακουργήματος. Kαι βεβαια υπαρχουν μη διακινουμενες ιδεες .Μην ρωτας οτι να ναι και εσυ .Την αποψη καποιος πρεπει να την διακινησει .Δεν μεταφερεται μονη της.
Critter Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Ρε συ wash δεν περιμενα τετοιο τσουβαλιασμα απο σενα... Κανενας δεν ειπε να καταργηθει η απεργια η η πορεια, αλλα δεν νομιζω να πιστευεις οτι δεν εχουν φτασει σε καταχρηστικα επιπεδα και οι δυο αυτες περιπτωσεις. Διοτι αν δεν εφτασαν, ποιοι ηταν αυτοι που ετρεχαν προχτες την Τεταρτη απο οικοδομη σε οικοδομη, μην τυχον και δουλευει κανενας; Φαντάζομαι να έχεις καταλάβει οτι ο όρος καταχρηστική απεργία είναι καταχρηστικός και αντιδημοκρατικός. Όποτε βολεύει το σύστημα βαφτίζει καταχρηστική την απεργία και κάνει επιστράτευση. Δηλαδή όποτε έρχεται σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση, τσουπ, τέλος η απεργια. Άρα η απεργία χάνει το νόημα της. Για το λόγο αυτό έχουν βάλει τους δικούς τους στους συνδικαλιστικούς φορείς και κάνουν μια απεργία τους 2 μήνες. Υπάρχει κάποιος περιορισμός οτι οι πορείες δεν πρέπει να γίνονται στο δρόμο αλλα στο πεζοδρόμιο για να μην κόβεται η κυκλοφορία? Δικαίωμα μου είναι να κλεινω κάθε μέρα το δρομο και το κέντρο να είναι απροσπέλαστο. Ας ήτανε καλύτερες οι κυβερνητικές πολιτικές για να μην κατέβω στο κέντρο. Τιθεται λοιπόν το ζήτημα : Φταίνε αυτοί που απεργούν και δημιουργούν (ΟΝΤΩΣ) πρόβλημα στην κοινωνία ή αυτοί που τους κάνουν να απεργήσουν χάνοντας τα μεροκάματα τους; Εσύ πας με το πρώτο σενάριο που είναι αυτό που προφανώς πλασάρουν οι κυβερνήσεις μέσω των ΜΜΕ. Εγώ πάω με το δεύτερο γιατί τα ΜΜΕ δεν ακουμπάνε το μυάλο μου και μπορώ να καταλάβω ποιος δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα στην κοινωνία και ποιος όχι. Το να σου κόψουν το δρόμο ειναι ένα προβληματάκι το οποίο έχει όμως ένα σκοπό. Το να χάσεις τη δουλειά σου, το σπίτι σου και να χάσεις και 10 χρόνια απο τη ζώη σου είναι ένα προβλημα που πρέπει να εξετάσουμε πρώτο πρώτο. Αν η αντιμετώπιση σε αυτό είναι το insomnia, τοτε να το ξέρουμε και μεις να μην πηγαίνουμε στις πορείες. Προχθές Τετάρτη δεν ξέρω ποιοι τρέχαν στις οικοδομές να πούνε στους αλλοδαπούς (?) να απεργήσουν. Όπως και να έχει, η αποδοκιμασία των συναδέλφων που δεν απεργούν είναι κάτι θεμιτό. Αν έχει πέσει και κανα ξύλο καμμιά φόρα, πρόκειται για μεμονομένα περιστατικά που προκύπτουν πάνω στην πολιτική διαφωνία ή ακομα και στον τραμπουκισμό κάποιον. Παρόλα αυτά, σπάνια ακουω τέτοια περιστατικά στις ειδήσεις οι οποίες θα τρέχαν πρωτες πρώτες να τα ανακοινώσουνε. Αρκετά παλαιότερα συμβαίνανε πιο συχνά. Υ.Γ : Για το άσυλο συμφωνω με τον paredwse. Πρέπει να υπάρξει "αναδιάρθρωση" του πλαισίου λειτουργίας του ασύλου και φυσικά πιστή εφαρμογή του σχετικού νόμου. Δεν μπορει να τα σπάνε οι άλλοι μέσα και να τους χαζεύουμε απο την tv. Απλα θα πρέπει να διασφαλιστεί οτι η αστυνομία δεν θα κόβει βόλτες στα πανεπιστήμια άνευ λόγου.
YiN Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Φαντάζομαι να έχεις καταλάβει οτι ο όρος καταχρηστική απεργία είναι καταχρηστικός και αντιδημοκρατικός. Όποτε βολεύει το σύστημα βαφτίζει καταχρηστική την απεργία και κάνει επιστράτευση. Δηλαδή όποτε έρχεται σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση, τσουπ, τέλος η απεργια. Μ, η απεργία της ΔΕΗ ας πούμε με τον τρόπο που γίνεται δεν είναι καταχρηστική, τη στιγμή που υπάρχουν πχ. άνθρωποι με προβλήματα υγείας που χρειάζονται οξυγόνο και μεταφέρονται δεξιά κι αριστερά όποτε η ΔΕΗ κατεβάζει διακόπτες. Επίσης δεν είναι καταχρηστική που δεν τηρεί καν το ωράριο που ανακοινώνει. Κουλ.
fireflies Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 ...έτσι κι επειδή το άσυλο των πανεπιστημιακών σχολών έχει καταντήσει να το λυμαίνεται από τον κάθε βλαμμένο μέχρι ο κάθε βαλτός και επικίνδυνος, μιας και δεν έχει φροντίσει ούτε ο νόμος να έρθει σε συνεργασία με τις διοικήσεις των για την απάλειψη σχετικών φαινομένων, ούτε και οι ίδιες οι διοικήσεις έχουν φροντίσει να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα εσωτερικά, είναι κακό το άσυλο. Καταργήστε το. Και δώστε έτσι ένα ακόμη συν στην εξουσία, η οποία μια χαρά οδεύει προς την προφητικότατη οργουελική ολοκλήρωση. Μόνο που όταν εσείς ή τα παιδιά που θα κάνετε θα ευθανατώνονται μια μέρα των ημερών σε μια τάδε ορισμένη ηλικία διότι πόροι δεν θα υπάρχουν αρκετοί, δεν θα είστε/είναι σε κατάσταση αντίδρασης, μιας και πλέον θα είναι πολύ αργά. Αφήνω τα υπόλοιπα γιατί είναι οφφτόπικ, αλλά σχετικά με αυτό: στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, που δεν υπάρχει ο θεσμός του ασύλου, έχει ήδη επέλθει η οργουελική ολοκλήρωση? Δεν ειρωνεύομαι, αναρωτιέμαι ειλικρινά, εδώ και τόσες σελίδες, αν υπάρχει ένα επιχείρημα για τη διατήρηση του θεσμού αυτού, εν έτει 2011 και με τον τρόπο που προβλέπεται στο νόμο. Γιατί στο δικό σου ποστ μόνο, βλέπω τρία επιχειρήματα για την κατάργησή του. Για να σε προλάβω (και τη saya λολ), δεν λέω πουθενά ότι εγώ είμαι υπέρ της κατάργησης, αλλά θα συμφωνήσω με τον παρεδώσε ότι οι σχετικές διατάξεις, ακόμα και με τον νόμο του 2007 που αντικατέστησε κάποιες του 1982, και κυρίως η εφαρμογή τους, είναι προβληματικές.
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Μ, η απεργία της ΔΕΗ ας πούμε με τον τρόπο που γίνεται δεν είναι καταχρηστική, τη στιγμή που υπάρχουν πχ. άνθρωποι με προβλήματα υγείας που χρειάζονται οξυγόνο και μεταφέρονται δεξιά κι αριστερά όποτε η ΔΕΗ κατεβάζει διακόπτες. Επίσης δεν είναι καταχρηστική που δεν τηρεί καν το ωράριο που ανακοινώνει. Κουλ. To οτι ειναι καταχρηστικη μια απεργια ,σημαινει οτι υπαρχουν και αλλες που δεν ειναι .Ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα που λεμε;Εσεις πατε να βγαλετε ολες τις απεργιες καταχρηστικες .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 [...] οι σχετικές διατάξεις, ακόμα και με τον νόμο του 2007 που αντικατέστησε κάποιες του 1982, και κυρίως η εφαρμογή τους, είναι προβληματικές. Όπως είχε γράψει ο Ροΐδης: "Εις νόμος απαιτείται εις αυτήν τη χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων."
YiN Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Αυτό το θρεντ είναι σαν το τσιγάρο πάντως. Σου κάνει κακό αλλά δεν το κόβεις κι εύκολα.
Toufas Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 saya θα μας πεις 5 ιδεες που δεν θα μπορεις να διακινησεις/συζητησεις αμα δεν υπαρχει ασυλο? Μην μου πεις υποθετικα, πες μου 5 ιδεες που θα εχεις προβλημα να συζητησεις. πχ νομιζω οτι δεν υπαρχουν ομοιοτητες στην σωτηρια μεταξυ χριστιανισμου και βουδισμου μιας και στον βουδισμο το κερδιζεις με την σωστη πορεια σου στην ζωη και στον χριστιανισμο με το να δεχτεις τον ιησου σαν σωτηρα σου.
FilipposMD Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Υπάρχουν και μη διακινούμενες ιδέες; Σε κάθε περίπτωση, άποψή μου είναι ότι οι διατάξεις για το άσυλο είναι απαρχαιωμένες. Εάν επιλεγεί να διατηρηθούν, θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά γράμμα. Ήτοι: επιτρέπεται η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων χωρίς καμία άδεια εάν διαπιστώνεται η διάπραξη αυτόφωρου κακουργήματος ή αδικήματος κατά της ζωής (άρθρο 7 του Νόμου 1268/1982) Επειδή εμπιστεύομαι την νομική άποψή σου, ρωτώ. Υπάρχει αυτή τη στιγμή νομοθεσία (ή περιθώριο από το Σύνταγμα για να προκύψει τέτοια νομοθεσία), η οποία να επιτρέπει την δίωξη κάποιου επειδή "διακίνησε μια ιδέα"; Δηλαδή, εκτός ασύλου, σε μια καφετέρια, μπορεί να έρθει η αστυνομία να με συλλάβει για κάτι που είπα, για τον τρόπο που ντύθηκα, για τον τρόπο που μιλάω, για το βιβλίο που διαβάζω ή γράφω, για ένα τραγούδι που έγραψα, για το ότι υποστηρίζω μια επιστημονική θεωρία, για την παρέα που έχω ή για κάτι αντίστοιχο; Γιατί νομίζω ότι το άσυλο αυτόν τον σκοπό είχε εξαρχής. Λέω λοιπόν. Αν υπάρχει τέτοια νομοθεσία, να αγωνιστούμε όλοι μαζί να την καταργήσουμε, γιατί η κοινωνία μας πρέπει να είναι ελεύθερη παντού και όχι μόνο μέσα στο πανεπιστήμιο. Αν δεν υπάρχει, δεν έχει νόημα η εξαίρεση του πανεπιστημίου. Αυτή πρέπει να είναι η συζήτηση, ανεξάρτητα από την κατάχρηση ή όχι που γίνεται σήμερα. Κατά τα άλλα, κανείς εδώ δεν νομίζω να λέει να καταργηθούν οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και τα λοιπά. Για κάποιους ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δηλαδή, "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" ή -από άλλη οπτική- "για να τηρηθεί η τάξη, θα δείρουμε και μερικούς που δεν φταίνε". Για μένα δεν ισχύει αυτό. Αν θέλεις μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα σου, πρέπει να ξεκινήσεις σεβόμενος τα δικαιώματα των άλλων. Θες να απεργήσεις και 3 άτομα είναι απεργοσπάστες; Προσπάθησε να τους πείσεις με διάλογο, γιούχαρέ τους, αλλά το να εμποδίζεις με τη βία να εργαστεί είναι ισοδύναμο με το να τον αναγκάζεις με τη βία να εργαστεί. Και τα δύο για μένα είναι ασυμβίβαστα με μια δημοκρατική κοινωνία. Και, Critter, με το συμπάθειο, αλλά τέτοια παραδείγματα σε απεργίες είναι καθημερινά κι ας μην πέφτει ξύλο. Οι ναυτεργάτες δεν απεργούν απλά, καταλαμβάνουν τους καταπέλτες των πλοίων για να μην μπορεί να δουλέψει κανείς, ακόμα κι αν θέλει. Αλλά το θέμα μας δεν είναι οι απεργίες, είναι το άσυλο. Παρακαλώ να σχολιαστεί αυτό που έχω με bold.
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 saya θα μας πεις 5 ιδεες που δεν θα μπορεις να διακινησεις/συζητησεις αμα δεν υπαρχει ασυλο? Μην μου πεις υποθετικα, πες μου 5 ιδεες που θα εχεις προβλημα να συζητησεις. πχ νομιζω οτι δεν υπαρχουν ομοιοτητες στην σωτηρια μεταξυ χριστιανισμου και βουδισμου μιας και στον βουδισμο το κερδιζεις με την σωστη πορεια σου στην ζωη και στον χριστιανισμο με το να δεχτεις τον ιησου σαν σωτηρα σου. Κατι σχετικο με τους μεταναστες πχ .Αν μαζευτει η χρυση αυγη ,μπορει να μαζετει η αστυνομια και να τους διαλυσει ολους. Η ακομη αυτο που ειπες με την καρετα ,καρετα ,για περιβαλλοντικους λογους ,μπορει καποιος να εχει αντιθετα συμφεροντα και να ,ην θελει καποιους που να κανουν ενημερωση και να στειλει την αστυνομια να το διαλυσει .
astrat Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 saya θα μας πεις 5 ιδεες που δεν θα μπορεις να διακινησεις/συζητησεις αμα δεν υπαρχει ασυλο? Μην μου πεις υποθετικα, πες μου 5 ιδεες που θα εχεις προβλημα να συζητησεις. πχ νομιζω οτι δεν υπαρχουν ομοιοτητες στην σωτηρια μεταξυ χριστιανισμου και βουδισμου μιας και στον βουδισμο το κερδιζεις με την σωστη πορεια σου στην ζωη και στον χριστιανισμο με το να δεχτεις τον ιησου σαν σωτηρα σου. Απορώ γιατί ρωτάτε κάτι που ξέρετε ήδη την απάντηση. Ο μόνος πραγματικός λόγος είναι ότι θέλουν να υπάρχει ένα μέρος που δεν θα έχει πρόσβαση η αστυνομία. και για του λόγου το αληθές: Κατι σχετικο με τους μεταναστες πχ .Αν μαζευτει η χρυση αυγη ,μπορει να μαζετει η αστυνομια και να τους διαλυσει ολους. Η ακομη αυτο που ειπες με την καρετα ,καρετα ,για περιβαλλοντικους λογους ,μπορει καποιος να εχει αντιθετα συμφεροντα και να ,ην θελει καποιους που να κανουν ενημερωση και να στειλει την αστυνομια να το διαλυσει .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα