Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οκ, σε επίπεδο ιδεολογίας, πάντα ακούω για φασίστες και σχεδόν ποτέ για εθνικιστές, όταν μιλάμε για άτομα που θα το πω απλά, πιστεύουν παράδειγμα στην καθαρότητα του έθνους. ποια η διαφορά ?

το λέω αυτό γιατί το φασίστας, με πρόφαση τον αρχικό του ιδεολογικό του ορισμό, σαν δούρειο ίππο περνάει μια δυσφήμιση -και εδώ θα παραθέσω ένα δεύτερο ορισμό- του ατόμου που πιστεύει σε πρακτικές φίμωσης και αυταρχισμού.

The word fascist is sometimes used to denigrate people, institutions, or groups that would not describe themselves as ideologically fascist...As a political epithet, fascist was subsequently used in an anti-authoritarian sense

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• saya

saya 419 αναρτήσεις

• YiN

YiN 109 αναρτήσεις

• akpe

akpe 100 αναρτήσεις

• -nick-

-nick- 62 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Προσπαθω να καταλαβω τι πρεσβευεις .Δεν ειναι κακο αυτο .Γιατι το να κανουμε μια αλλαγη για να κανουμε μια αλλαγη ειναι λιγο γενικο .Οκ ,γιατι να αλλαξουμε αυτο ;

Αν δεν έχεις καταλάβει τι λέω σε τόσες σελίδες, δε νομίζω να καταλάβεις ποτέ. Ειλικρινά. Οπότε ας το αφήσουμε.

Δημοσ.

οκ, σε επίπεδο ιδεολογίας, πάντα ακούω για φασίστες και σχεδόν ποτέ για εθνικιστές, όταν μιλάμε για άτομα που θα το πω απλά, πιστεύουν παράδειγμα στην καθαρότητα του έθνους. ποια η διαφορά ?

το λέω αυτό γιατί το φασίστας περιέχει κάποια δυσφήμιση και εδώ θα παραθέσω ένα δεύτερο ορισμό

The word fascist is sometimes used to denigrate people, institutions, or groups that would not describe themselves as ideologically fascist...As a political epithet, fascist was subsequently used in an anti-authoritarian sense

Οχι ,μιλαμε για φασιστες κανονικους με τον πρωτο ορισμο .Οχι με τον δευτερο .Και σου ειπα οτι μπορει να εχεις και δικιο .Ισως να επρεπε να δικαιουνταν και αυτοι να εχουν κομμα κανονικα στα πανεπιστημια.

Δημοσ.

Ο φασιστας(με βαση ιδεολογικο ορισμο) ειναι και εθνικιστης , το αντιστροφο οχι απαραιτητα.

Η αλλη εννοια της λεξης φασιστας χρησιμοποιειται για καποιον που επιβαλλει την αποψη του δια της βιας. Με βαση αυτον τον δευτερευοντα ορισμο, οι σταλινες ηταν φασιστες, και πολλοι αλλοι

Δημοσ.

Αν δεν έχεις καταλάβει τι λέω σε τόσες σελίδες, δε νομίζω να καταλάβεις ποτέ. Ειλικρινά. Οπότε ας το αφήσουμε.

Οταν μου λες να κανουμε αλλαγη για να γινει αλλαγη φταιω εγω που δεν καταλαβα;

Δημοσ.

Έτσι απλά ένα δείγμα.. Σήμερα οι αηΔΙΑΣ μπήκαν στο κτίριο του ΕΜΜΕ, σπάζοντας με κλοτσίδια την πόρτα και πέταξαν χημικά σε ένα σχετικά κλειστό κτίριο. Καταπάτηση του ασύλου. Σε κάποια θέματα είμαι και εγώ ΚΑΤΑ και μάλιστα ΚΑΘΕΤΟΣ για το άσυλο. Αλλά σε μερικά είμαι υπέρ γιατί είναι μονόδρομος. Εδώ σε λίγο και στα σπίτια μας θα μπουν

http://www.youtube.com/watch?v=p5FARBm7k48

Δημοσ.

Οταν μου λες να κανουμε αλλαγη για να γινει αλλαγη φταιω εγω που δεν καταλαβα;

Nαι. Αυτό ακριβώς λέω. Εύγε.

Δημοσ.

Έτσι απλά ένα δείγμα.. Σήμερα οι αηΔΙΑΣ μπήκαν στο κτίριο του ΕΜΜΕ, σπάζοντας με κλοτσίδια την πόρτα και πέταξαν χημικά σε ένα σχετικά κλειστό κτίριο. Καταπάτηση του ασύλου. Σε κάποια θέματα είμαι και εγώ ΚΑΤΑ και μάλιστα ΚΑΘΕΤΟΣ για το άσυλο. Αλλά σε μερικά είμαι υπέρ γιατί είναι μονόδρομος. Εδώ σε λίγο και στα σπίτια μας θα μπουν

http://www.youtube.com/watch?v=p5FARBm7k48

Το θέμα δεν είναι το ίδιο το άσυλο αλλά το πότε και υπο ποιές προϋποθέσεις αυτό μπορεί να αρθεί.

Δεν είναι δυνατόν αν είσαι κλεισμένος σπίτι σου και πετάς μολότοφ από την βεράντα να μπορούν να σπάσουν την πόρτα και να μπούν, ενώ αν κάνεις το ίδιο πράγμα από τη σχολή σου να έχεις το ελεύθερο, right?

Δημοσ.

Ο φασιστας(με βαση ιδεολογικο ορισμο) ειναι και εθνικιστης , το αντιστροφο οχι απαραιτητα.

Η αλλη εννοια της λεξης φασιστας χρησιμοποιειται για καποιον που επιβαλλει την αποψη του δια της βιας. Με βαση αυτον τον δευτερευοντα ορισμο, οι σταλινες ηταν φασιστες, και πολλοι αλλοι

ακριβώς, δεν περνάει πάντα όμως σαν δούρειος ίππος με πρόφαση τον ιδεολογικό προσανατολισμό και η δυσφήμηση του ατόμου με καταπιεστικές πρακτικές ? γιατί αλλιώς θα χρησιμοποιούταν ο όρος "εθνικιστής"

Δημοσ.

Μάλιστα, για να καταλάβω:

Εμείς τσουβαλιάζουμε όταν μιλάμε για άσυλα και φοιτητικές παρατάξεις.

Εσύ όμως δεν τσουβαλιάζεις όταν χαρακτηρίζεις φασίστα όποιον αντιτίθεται στην μορφή του ασύλου σήμερα;

:rolleyes:

Ρε συ ,δεν ειπα κατι τετοιο .Υπαρχει κοσμοπς που αισθανεται πιο ασφαλης με την αστυνομευση διπλα του και αν διαβασεις τον διαλογο της Γιν εχει γραψει οτι οι πολιτειες της Αμερικης με την πιο εντονη αστυνομευση ειναι οι καλυτερες ως προς την τηρηση των κανονων .Ετσι συμπαιρανα οτι ειναι υπερ της αστυνομευσης .Απο πολιτικη αποψη δεν εχει σχεση ,εσυ το πηγες αλλου/

ακριβώς, δεν περνάει πάντα όμως σαν δούρειος ίππος με πρόφαση τον ιδεολογικό προσανατολισμό και η δυσφήμηση του ατόμου με καταπιεστικές πρακτικές ? γιατί αλλιώς θα χρησιμοποιούταν ο όρος "εθνικιστής"

Στο κειμενο που ανεφερες ειναι με κυριολεκτικη σημασια .Εννοει τους οπαδους του Χιτλερ .Με μεταφορικη σημαινει 1002 πραγματα .Να βγαλουμε το λεξικο του μπαμπινιωτη να κανουμε αναλυση;Τι μπορει να εννοουν με την εννοια φασιστας.Προφανως το πιο απλο .Τους φασιστες;Τι ηθελες ;Να στο ζωγραφισουν;

Δημοσ.

Ρε συ ,δεν ειπα κατι τετοιο .Υπαρχει κοσμοπς που αισθανεται πιο ασφαλης με την αστυνομευση διπλα του και αν διαβασεις τον διαλογο της Γιν εχει γραψει οτι οι πολιτειες της Αμερικης με την πιο εντονη αστυνομευση ειναι οι καλυτερες ως προς την τηρηση των κανονων .Ετσι συμπαιρανα οτι ειναι υπερ της αστυνομευσης .Απο πολιτικη αποψη δεν εχει σχεση ,εσυ το πηγες αλλου/

Όχι, απλά παραξενεύτηκα/αναρωτήθηκα επειδή απάντησες στον πληθυντικό. :P

Και στο κάτω κάτω και εγώ γουστάρω να βλέπω π.χ. αστυνόμευση στα στενά του κέντρου τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Ιδίως με όσα έχουν δει τα μάτια μου τελευταία γύρω από μοναστηράκι και σία.

Αυτό δεν με κάνει "συγκεκριμένων απόψεων" όμως. ;)

Δημοσ.

Ρε ειλικρινά κρατιέμαι με το ζόρι ε.

Η κουβέντα για την Αμερική έγινε στα πλαίσια της αμφισβήτησης του νικ ως προς το αν ο νόμος βοηθάει στην καταστολή της εγκληματικοτητας.

Σοβαρά, σταμάτα να κουοτάρεις, διαστρεβλώνεις. Γενικά

ΞΕΚΟΛΛΑ

Δημοσ.

Οχι ,μιλαμε για φασιστες κανονικους με τον πρωτο ορισμο .Οχι με τον δευτερο .Και σου ειπα οτι μπορει να εχεις και δικιο .Ισως να επρεπε να δικαιουνταν και αυτοι να εχουν κομμα κανονικα στα πανεπιστημια.

επαναλαμβάνω την ερώτηση μου: τα μέλη μιας φοιτητικής παράταξης που διεκδικεί ψήφο στις φοιτητικές, πρέπει να ανήκουν σε φοιτητικό σύλλογο ? γιατί αν τους αρνηθεί η συμμετοχή στο σύλλογο με βάση τα καταστατικά που έδωσα, δεν μπορούν μπορούν να έχουν και παράταξη. οπότε δεν ήταν εντελώς αβάσιμο εκείνο που ανέφερα πριν πολλές σελίδες πως κανονισμός αποκλείει παράταξη ιδεολογίας χ στο χώρο του πανεπιστημίου που αντιβαίνει τις θεωρίες περί ελεύθερης διακίνησης ιδεών

Δημοσ.

Ο φασισμός είναι ριζοσπαστικἠ και αυταρχική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.[1]

Ο όρος φασισμός προέρχεται από την ιταλική λέξη fascio (φάσιο) που με τη σειρά της ετυμολογείται από το λατινικό «fasces» (φάσκες) και σημαίνει «ράβδοι δεμένες μαζί με έναν πέλεκυ». Η λέξη παραπέμπει στους «littores» (λιτόρες) που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν το σύμβολο της εξουσίας τους. Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την «ισχύ δια της ενώσεως»: μια μόνο ράβδος σπάζει εύκολα, ενώ μια δέσμη πολύ δύσκολα. Οι ράβδοι δεμένες γύρω από έναν διπλό πέλεκυ που έγινε το σύμβολο του φασισμού. Η αντιστοιχία με τους φασίστες της δεκαετίας του '20 βρίσκεται στο ότι οι πρώτες ομάδες φασιστών που σχηματίστηκαν στην Ιταλία ονομάστηκαν «fascio di combattimento», δηλαδή ομάδες-δέσμες μάχης.

Πίνακας περιεχομένων

[Απόκρυψη]

Νομιζω ειναι ξεκαθαρο τι ειναι ο φασιστας..

Δημοσ.

επαναλαμβάνω την ερώτηση μου: τα μέλη μιας φοιτητικής παράταξης που διεκδικεί ψήφο στις φοιτητικές, πρέπει να ανήκουν σε φοιτητικό σύλλογο ? γιατί αν τους αρνηθεί η συμμετοχή στο σύλλογο με βάση τα καταστατικά που έδωσα, δεν μπορούν μπορούν να έχουν και παράταξη. οπότε δεν ήταν εντελώς αβάσιμο εκείνο που ανέφερα πριν πολλές σελίδες πως κανονισμός αποκλείει παράταξη ιδεολογίας χ στο χώρο του πανεπιστημίου που αντιβαίνει τις θεωρίες περί ελεύθερης διακίνησης ιδεών

Μλκ, εσύ έχεις υπομονή όχι μαλακίες =ρ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...