YiN Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Ναι αλλα ,θα σου απαντησει καποιος, αυτο θα γινει στο... μελλον .Μεχρι τοτε ας μεινει , οπως ειναι .Και στο κατω κατω γιατι να αλλαξει οτιδηποτε , οπουδηποτε ? Καλα δεν ειμαστε και ετσι ? Βασικά το πράγμα πάει ως εξής: Αφού και να καταργηθεί, η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά οπότε της δεν έχει νόημα. Και να κάνει τη δουλειά της η αστυνομία, στην Ελλάδα δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Και να μην ήταν σάπιο το δικαστικό, τα λαμόγια από πάνω θα κάνουν πάντα ό,τι θέλουν. Και επειδή τα λαμόγια από πάνω κάνυν ό,τι θέλουν η χώρα πάει άπατα. Και επειδή η χώρα πάει άπατα, δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτε. Και δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτε γιατί ο ψηφοφόρος yadda yadda blah blah κτλ. o rly? Μεταθέτοντας την ευθύνη κάπου αλλού δεν ξεκινάει ποτέ η επίλυση.
astrat Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Έχω την αίσθηση ότι πάντα θα υπάρχει χάσμα σε τέτοια ερωτήματα γιατί ο καθένας υιοθετεί διαφορετικό σύστημα αξιών. Και εξηγούμαι: Για κάποιους είναι αποδεκτό όταν ακούνε κάτι που δεν τους αρέσει, να αντιδρούν άναρθρα με κραυγές (γιουχάισμα). Για κάποιους άλλους η αποδεκτή αντίδραση είναι ο διάλογος με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ όσο ακραία και να είναι η αντίθετη άποψη. Αυτό προϋποθέτει όμως να ακούς, να είσαι έτοιμος να παραδεχθείς το λάθος σου ή να σιωπάς γιατί απλά δεν έχεις κάποιο επιχείρημα. Για εμένα η 2η κατηγορία συνιστά και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αν το άσυλο σημαίνει (ή διευκολύνει) το να προσπαθείς απεγνωσμένα να φιμώσεις κάποιον, να 'μπουκάρεις' σε τάξεις διακόπτοντας το μάθημα και να καταστρέφεις περιουσίες που δεν σου ανήκουν, τότε όχι απλά δεν έχει νόημα αλλά το βρίσκω και αρνητικό. Δόξα το θεό, και εδώ μέσα το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνουμε χωρίς να χρειάζεται να γίνεται τίποτα από τα παραπάνω.
RedPanda Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 ..Διάβασα 463 σχόλια, εντυπωσιακό, τόσος ντόρος για κάτι που θεωρείτε πως δεν προσφέρει τίποτα;.. μην το στρίβεις μόνο 90 μοίρες αλλά 180. μήπως ντόρος για κάτι που θεωρούμε πως αποτελεί πρόβλημα ?
bluesattack Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Έχω την αίσθηση ότι πάντα θα υπάρχει χάσμα σε τέτοια ερωτήματα γιατί ο καθένας υιοθετεί διαφορετικό σύστημα αξιών. Και εξηγούμαι: Για κάποιους είναι αποδεκτό όταν ακούνε κάτι που δεν τους αρέσει, να αντιδρούν άναρθρα με κραυγές (γιουχάισμα). Για κάποιους άλλους η αποδεκτή αντίδραση είναι ο διάλογος με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ όσο ακραία και να είναι η αντίθετη άποψη. Αυτό προϋποθέτει όμως να ακούς, να είσαι έτοιμος να παραδεχθείς το λάθος σου ή να σιωπάς γιατί απλά δεν έχεις κάποιο επιχείρημα. Για εμένα η 2η κατηγορία συνιστά και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αν το άσυλο σημαίνει (ή διευκολύνει) το να προσπαθείς απεγνωσμένα να φιμώσεις κάποιον, να 'μπουκάρεις' σε τάξεις διακόπτοντας το μάθημα και να καταστρέφεις περιουσίες που δεν σου ανήκουν, τότε όχι απλά δεν έχει νόημα αλλά το βρίσκω και αρνητικό. Δόξα το θεό, και εδώ μέσα το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνουμε χωρίς να χρειάζεται να γίνεται τίποτα από τα παραπάνω. Για αυτο και τεθηκαν καποια ερωτηματα.Δηλαδη τι εξυπηρετει σημερα ? Ποιες ειναι οι ιδεες και οι κοινωνικοι αγωνες που βρηκαν ασυλο στα πανεπιστημια τα τελευταια χρονια ενω κυνηγηθηκαν εξω απο αυτα ? Τι πιστευουν για αυτο , οχι καποια μελη παραταξης αλλα ατομα που φοιτουν και τους ενδιαφερει η μαθηση ? Αν καποιος δυσκολευεται να απαντησει , ας σιωπησει , ας δωσει σε αλλον την σειρα , η ας παραδεχθει οτι τον ενδιαφερει κυριως η κομματικη χρησιμοποιηση του ολου θεματος (να το συζητησουμε σε αλλη βαση).Η ας απαντησει 'γιατι ετσι'.Δεν ειδα καποιον να φιμωνεται παντως..
saya Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Έχω την αίσθηση ότι πάντα θα υπάρχει χάσμα σε τέτοια ερωτήματα γιατί ο καθένας υιοθετεί διαφορετικό σύστημα αξιών. Και εξηγούμαι: Για κάποιους είναι αποδεκτό όταν ακούνε κάτι που δεν τους αρέσει, να αντιδρούν άναρθρα με κραυγές (γιουχάισμα). Για κάποιους άλλους η αποδεκτή αντίδραση είναι ο διάλογος με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ όσο ακραία και να είναι η αντίθετη άποψη. Αυτό προϋποθέτει όμως να ακούς, να είσαι έτοιμος να παραδεχθείς το λάθος σου ή να σιωπάς γιατί απλά δεν έχεις κάποιο επιχείρημα. Για εμένα η 2η κατηγορία συνιστά και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αν το άσυλο σημαίνει (ή διευκολύνει) το να προσπαθείς απεγνωσμένα να φιμώσεις κάποιον, να 'μπουκάρεις' σε τάξεις διακόπτοντας το μάθημα και να καταστρέφεις περιουσίες που δεν σου ανήκουν, τότε όχι απλά δεν έχει νόημα αλλά το βρίσκω και αρνητικό. Δόξα το θεό, και εδώ μέσα το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνουμε χωρίς να χρειάζεται να γίνεται τίποτα από τα παραπάνω. Το να επιδοκιμαζεις καποιον δεν ειναι κατακριτεο αν εχει αντιθετη αποψη ,Αυτο που λες ειναι ο ορισμος του ολοκληρωτισμου.Οπως εσυ μπορεις να εχεις αντιθετη αοποψη μπορει και οαλλος να σε επιδοκιμασει .Ειναι ενα ειδος διαλογου .Το επομενο βημα ειναι να απαγορευσεις τον διαλογο .Δεν ειπα τιποτα για φιμωση .Εσυ την επιβαλλεις οχι εγω. Βασικά το πράγμα πάει ως εξής: Αφού και να καταργηθεί, η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά οπότε της δεν έχει νόημα. Και να κάνει τη δουλειά της η αστυνομία, στην Ελλάδα δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Και να μην ήταν σάπιο το δικαστικό, τα λαμόγια από πάνω θα κάνουν πάντα ό,τι θέλουν. Και επειδή τα λαμόγια από πάνω κάνυν ό,τι θέλουν η χώρα πάει άπατα. Και επειδή η χώρα πάει άπατα, δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτε. Και δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτε γιατί ο ψηφοφόρος yadda yadda blah blah κτλ. o rly? Μεταθέτοντας την ευθύνη κάπου αλλού δεν ξεκινάει ποτέ η επίλυση. Ρε παιδια γιατι κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας;Αυτο ηταν το καλυτερο ομως .Μπορει να μην χρησιμευει καπου η αλλαγη του ασυλου ,ισως να κανει και κακο αλλα να το αλλαξουμε για να γινει μια αλλαγη .Λες και θα αλλαξει γκαρνταρομπα ,να κανουμε μια αλλαγη . Πειτε δεν χωνευω το ασυλο γιατι ειμαι συγκεκριμενων αποψεων και δεν θελω ασυλο σε τιποτα .Θελω αστυνομια παντου .Την ελευθερια του λογου και την ελευθερη διακινηση ιδεων υποστηριζουμε οσοι εχουμε αντιθετη γνωμη .Κανεις δεν προκειται να σας πει τιποτα .Δεν υπαρχει λογος να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας .Εξαλλου εσυ ελεγες για την αναγκη μεγαλης αστυνομευσης στις ηπα και οτι οι πολιτειες που ειχαν αστυνομια τα πηγαιναν καλυτερα γιατι ο φοβος φυλαει τα ερμα .Μην μου λες περι αλλαγης .Πες την αληθεια ,μου αρεσει η αστυνομευση ,ειμαι υπερ της αστυνομευσης δεν ειναι κακο .Επιχειρηματα τυπου να γινει μια αλλαγη αλλα οχι μια αλλη αυτη η συγκεκριμενη ετσι για να αλλαξει κατι σε αυτη την χωρα ειναι λιγο ,χαιρετα μου τον πλατανο.Στο μεταξυ μιλατε περι φιμωσης ιδεων και μεχρι και τον εαυτο σας φιμωνετε .Αφου καλο μου κοριτσι ειχες αναλυσει διεξοδικα πριν οτι εισαι υπερ της αστυνομευσης και δεν ειναι και κακο τι μου λες τωρα αρες,μαρες;
RedPanda Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 δεν πρεσβεύω τίποτα, αλλά σχετικά με τον εθνικισμό σαν ιδεολογία που εν δυνάμει μπορεί να διακινηθεί σε ένα πανεπιστημιακό χώρο όπου ελεύθερα διακινούνται ιδέες Καταστατικά φοιτητικών συλλόγων 1, 2 Μέλη το Συλλόγου δεν μπορούν να είναι:...γ) όσοι ανήκουν σε παρακρατικές, φασιστικές, αντιδημοκρατικές οργανώσεις ή συνεργάζονται με αυτές και προβαίνουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις εντός της σχολής. το "φασιστικές" εδώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με περισσότερους από έναν τρόπους? 1. φασιστική, δηλαδή η οργάνωση που προσπαθεί να φιμώσει άλλες φωνές 2. φασιστική, η οργάνωση που υπερασπίζεται τον εθνικισμό αν κάποιος δεν γίνει δεκτός σε φοιτητικό σύλλογο σύμφωνα με κάποιο εθνικισμό που ανοιχτά πρεσβεύει που μπορεί κάλιστα να μεταφραστεί σε "φασισμό" μπορεί να διεκδικήσει ψήφο στις φοιτητικές ?
saya Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 δεν πρεσβεύω τίποτα, αλλά σχετικά με τον εθνικισμό σαν ιδεολογία που εν δυνάμει μπορεί να διακινηθεί σε ένα πανεπιστημιακό χώρο όπου ελεύθερα διακινούνται ιδέες Καταστατικά φοιτητικών συλλόγων 1, 2 Μέλη το Συλλόγου δεν μπορούν να είναι:...γ) όσοι ανήκουν σε παρακρατικές, φασιστικές, αντιδημοκρατικές οργανώσεις ή συνεργάζονται με αυτές και προβαίνουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις εντός της σχολής. το "φασιστικές" εδώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με περισσότερους από έναν τρόπους? 1. φασιστική, δηλαδή η οργάνωση που προσπαθεί να φιμώσει άλλες φωνές 2. φασιστική, η οργάνωση που υπερασπίζεται τον εθνικισμό (αν κάποιος δεν γίνει δεκτός σε φοιτητικό σύλλογο σύμφωνα με κάποιο εθνικισμό που ανοιχτά πρεσβεύει και μπορεί να μεταφραστεί σε "φασισμό" μπορεί να διεκδικήσει ψήφο στις φοιτητικές ?) Τι θες να πεις .Ειπες καποιους φασιστες η μου φανηκε;Τι θες δηλαδη να υπαρχουν ομαδες με αγκυλωτο σταυρο στο πανεπιστημιο και να κυκλοφορουν ετσι;Νομιζω και στο ινσομνια δεν επιτρεπεται να ανεβαζεις φασιστικο περιεχομενο η προσβολες κατα συγκεκριμενων ομαδων .Ειναι φιμωση;Γιατι εχουμε καταληξει να μιλαμε περι αυτου του συγκεκριμενου θεματος;Περιεργως ολο εκει παει.Φασιστες σημαινει φασιστες νομιζω .Το προβλημα ειναι που απαγορευονται οι φασιστες;
RedPanda Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 μια από τις ερωτήσεις μου είναι, τα μέλη μιας φοιτητικής παράταξης που διεκδικεί ψήφο στις φοιτητικές, πρέπει να ανήκουν σε φοιτητικό σύλλογο ?
saya Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 μια από τις ερωτήσεις μου είναι, τα μέλη μιας φοιτητικής παράταξης που διεκδικεί ψήφο στις φοιτητικές, πρέπει να ανήκουν σε φοιτητικό σύλλογο ? Απαντησε μου, τι εννοουσες και μετα σου απανταω στην ερωτηση που εκανες και δεν την καταάβα αλλα ειναι εκτος θεματος ,γιατι δεν μιλαμε περι φοιτητικων εκλογων εδω και ποιοι επιτρεπονται να παιρνουν μερος.
RedPanda Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Φασιστες σημαινει φασιστες νομιζω δώσε μου έναν ορισμό, humor me
-nick- Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 δώσε μου έναν ορισμό, humor me http://en.wikipedia.org/wiki/Fascist
saya Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 δώσε μου έναν ορισμό, humor me Ρε παιδι μου ,φασιστες σημαινει φασιστες κυριολεκτικα .Οκ; Υπαρχουν ακομη και σημερα οπαδοι του Χιτλερ που το λενε και ειναι .Αλλα αυτη η συζητηση που ανοιγεις ειναι μεγαλο θεμα .Εχουμε δημοκρατια ,εχουμε ελευθερια του λογου .Να υπαρχει κομμα φασιστων ;Την αποψη τους λενε .Τωρα αυτη ειναι λιγο περιεργη .Ειναι η αποψη τους .Η κομμα παιδεραστων ακομη;Και αυτοι την αποψη τους λενε .Υπαρχει χωρα ,η Ολλανδια νομιζω που μπορεις να κανεις οτι κομμα θες αρα υπο αυτη την εννοια εχεις δικιο .Γιατι να απαγορευεται;Βεβαια να μην προβαιναν σε ασχημες παρανομες πραξεις .Θα ηταν και λιγο γραφικο.Αρα υπο αυτη την εννοια εχεις δικιο ,την στιγμη που εχουμε ελευθερια ,τι σε ενοχλει αν ο αλλος ειναι φασιστας ακομη και με την εννοια του οπαδου του χιτλερ;
YiN Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Το να επιδοκιμαζεις καποιον δεν ειναι κατακριτεο αν εχει αντιθετη αποψη ,Αυτο που λες ειναι ο ορισμος του ολοκληρωτισμου.Οπως εσυ μπορεις να εχεις αντιθετη αοποψη μπορει και οαλλος να σε επιδοκιμασει .Ειναι ενα ειδος διαλογου .Το επομενο βημα ειναι να απαγορευσεις τον διαλογο .Δεν ειπα τιποτα για φιμωση .Εσυ την επιβαλλεις οχι εγω. Ρε παιδια γιατι κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας;Αυτο ηταν το καλυτερο ομως .Μπορει να μην χρησιμευει καπου η αλλαγη του ασυλου ,ισως να κανει και κακο αλλα να το αλλαξουμε για να γινει μια αλλαγη .Λες και θα αλλαξει γκαρνταρομπα ,να κανουμε μια αλλαγη . Πειτε δεν χωνευω το ασυλο γιατι ειμαι συγκεκριμενων αποψεων και δεν θελω ασυλο σε τιποτα .Θελω αστυνομια παντου .Την ελευθερια του λογου και την ελευθερη διακινηση ιδεων υποστηριζουμε οσοι εχουμε αντιθετη γνωμη .Κανεις δεν προκειται να σας πει τιποτα .Δεν υπαρχει λογος να κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας .Εξαλλου εσυ ελεγες για την αναγκη μεγαλης αστυνομευσης στις ηπα και οτι οι πολιτειες που ειχαν αστυνομια τα πηγαιναν καλυτερα γιατι ο φοβος φυλαει τα ερμα .Μην μου λες περι αλλαγης .Πες την αληθεια ,μου αρεσει η αστυνομευση ,ειμαι υπερ της αστυνομευσης δεν ειναι κακο .Επιχειρηματα τυπου να γινει μια αλλαγη αλλα οχι μια αλλη αυτη η συγκεκριμενη ετσι για να αλλαξει κατι σε αυτη την χωρα ειναι λιγο ,χαιρετα μου τον πλατανο.Στο μεταξυ μιλατε περι φιμωσης ιδεων και μεχρι και τον εαυτο σας φιμωνετε .Αφου καλο μου κοριτσι ειχες αναλυσει διεξοδικα πριν οτι εισαι υπερ της αστυνομευσης και δεν ειναι και κακο τι μου λες τωρα αρες,μαρες; Άσε την ερμηνεία και διαστρέβλωση των λεγομένων μου κατά μέρος. Ό,τι έχω να πω το λέω ξεκάθαρα - το έχω ΥΠΕΡαναλύσει για την ακρίβεια σε τόσα ποστ, η προσωπική σου ερμηνεία και ταμπελοποίση των αντιλήψεων μου ποσώς με ενδιαφέρει.
saya Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Άσε την ερμηνεία και διαστρέβλωση των λεγομένων μου κατά μέρος. Ό,τι έχω να πω το λέω ξεκάθαρα - το έχω ΥΠΕΡαναλύσει για την ακρίβεια σε τόσα ποστ, η προσωπική σου ερμηνεία και ταμπελοποίση των αντιλήψεων μου ποσώς με ενδιαφέρει. Προσπαθω να καταλαβω τι πρεσβευεις .Δεν ειναι κακο αυτο .Γιατι το να κανουμε μια αλλαγη για να κανουμε μια αλλαγη ειναι λιγο γενικο .Οκ ,γιατι να αλλαξουμε αυτο ;
akpe Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Πειτε δεν χωνευω το ασυλο γιατι ειμαι συγκεκριμενων αποψεων και δεν θελω ασυλο σε τιποτα .Θελω αστυνομια παντου . Την ελευθερια του λογου και την ελευθερη διακινηση ιδεων υποστηριζουμε οσοι εχουμε αντιθετη γνωμη. Μάλιστα, για να καταλάβω: Εμείς τσουβαλιάζουμε όταν μιλάμε για άσυλα και φοιτητικές παρατάξεις. Εσύ όμως δεν τσουβαλιάζεις όταν χαρακτηρίζεις φασίστα όποιον αντιτίθεται στην μορφή του ασύλου σήμερα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα