nicoc89 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 αλλά η θεατρική ή κινηματογραφική ομάδα της σχολής δεν βλέπω πώς θα επηρεαστεί. Και αν θελήσουν να ανεβάσουν μια παράσταση που οι κοπέλες θα είναι γυμνές στην σκηνή και μπει η αστυνομία και τις συλλάβει για προσβολή δημόσιας αιδού ? Γιατί όταν βγάζουν το αιδό τους έξω στον χώρο του πανεπιστημίου που είναι δημόσιος, είναι προσβολή για τον νομο.
saya Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Και αν θελήσουν να ανεβάσουν μια παράσταση που οι κοπέλες θα είναι γυμνές στην σκηνή και μπει η αστυνομία και τις συλλάβει για προσβολή δημόσιας αιδού ? Γιατί όταν βγάζουν το αιδό τους έξω στον χώρο του πανεπιστημίου που είναι δημόσιος, είναι προσβολή για τον νομο. Σορρυ για την απογοητευση αλλα αυτο μαλλον μπορει να γινει και τωρα αν συντελεστει εγκλημα .Χαχαχα η αστυνομια δεν μπορει να μπει με το ετσι θελω στα καλα καθουμενα γενικα αν γινει κατι μπορει να μπει.
FilipposMD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 δεν υπαρχει ανομια ,ανομια υπαρχει οταν γινονται εγκληματα και δεν μπορεις να τους πιασεις .Το να μην μπορει η αστυνομια να μπει οποτε θελει στις σχολες δεν το λενε ανομια.. Όχι ότι έχει νόημα που απαντάω, αλλά για πες μου μια φορά που έγινε παράβαση του νόμου σε χώρο που προστατεύεται από άσυλο και η αστυνομία έπιασε τον παραβάτη. Από τη δικτατορία και μετά, πόσες φορές έγινε άρση του ασύλου; 2-3; 5; 10; Θες να μετρήσουμε πόσες παράνομες πράξεις έχουν γίνει; Υλικές καταστροφές, εξυβρίσεις, κλοπές, ξυλοδαρμοί, φθορές, ό,τι έχει γίνει τέλος πάντων. Ακόμα και στο πιο απλό, την απαγόρευση του καπνίσματος, δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει πρόστιμο. Ε, όταν το ποσοστό τιμωρίας των παράνομων πράξεων είναι 1 στα χίλια (και πολύ λέω) νομίζω ότι δικαιολογημένα μιλάω για ανομία.
nicoc89 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Σορρυ για την απογοητευση αλλα αυτο μαλλον μπορει να γινει και τωρα αν συντελεστει εγκλημα .Χαχαχα η αστυνομια δεν μπορει να μπει με το ετσι θελω στα καλα καθουμενα γενικα αν γινει κατι μπορει να μπει. Μα δεν κάνανε κανένα έγκλημα τα κορίτσια , το αιδό τους δείχνουν.
saya Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Όχι ότι έχει νόημα που απαντάω, αλλά για πες μου μια φορά που έγινε παράβαση του νόμου σε χώρο που προστατεύεται από άσυλο και η αστυνομία έπιασε τον παραβάτη. Από τη δικτατορία και μετά, πόσες φορές έγινε άρση του ασύλου; 2-3; 5; 10; Θες να μετρήσουμε πόσες παράνομες πράξεις έχουν γίνει; Υλικές καταστροφές, εξυβρίσεις, κλοπές, ξυλοδαρμοί, φθορές, ό,τι έχει γίνει τέλος πάντων. Ακόμα και στο πιο απλό, την απαγόρευση του καπνίσματος, δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει πρόστιμο. Ε, όταν το ποσοστό τιμωρίας των παράνομων πράξεων είναι 1 στα χίλια (και πολύ λέω) νομίζω ότι δικαιολογημένα μιλάω για ανομία. Ουτε και θα τους επιανε εκτος αν ηταν εκει μεσα .Για αυτο σου λεω για φυλακες.Αν γινει εγκλημα μπορουν να μπουν αστυνομικοι μεσα αλλα οι υποπτοι την εχουν κανει. .Ξυλοδαρμοι κανονικοι η σαν και αυτον στο βιντεο που ταχα τον δειρανε και αν δεις το βιντεο κανονικα ειναι 5 που κυνηγανε εναν πιτσιρικα που μαλλον μαγκια πουλαει.Ουτε που πλησιασε.
FilipposMD Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Το αιδό δεν ξέρω τι είναι, αλλά μάλλον θα είναι κάτι κακό. Ο Νίκος έχει ένα δίκιο, αν και ξέρω πολλές παραστάσεις με γυμνούς ηθοποιούς, οι οποίες μια χαρά ανέβηκαν και δεν πήγε καμιά αστυνομία. Αν έπρεπε να κάνω εγώ κάτι για το άσυλο, θα ήταν το εξής. Κατάργηση του ασύλου με ταυτόχρονη κατάργηση όποιας νομοθετικής διάταξης μπορεί να περιορίσει την έκφραση κάποιου, έτσι για να μην υπάρχει και αμφιβολία για τις προθέσεις.
Adon1s Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Παραδίνομαι . Δεν μπορώ να παρακολουθήσω άλλο . Καλό κουράγιο σε όσους προχωράνε το θέμα .
saya Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Παραδίνομαι . Δεν μπορώ να παρακολουθήσω άλλο . Καλό κουράγιο σε όσους προχωράνε το θέμα . Μην ανησυχεις ,εχουμε κουραγιο . Το αιδό δεν ξέρω τι είναι, αλλά μάλλον θα είναι κάτι κακό. Ο Νίκος έχει ένα δίκιο, αν και ξέρω πολλές παραστάσεις με γυμνούς ηθοποιούς, οι οποίες μια χαρά ανέβηκαν και δεν πήγε καμιά αστυνομία. Αν έπρεπε να κάνω εγώ κάτι για το άσυλο, θα ήταν το εξής. Κατάργηση του ασύλου με ταυτόχρονη κατάργηση όποιας νομοθετικής διάταξης μπορεί να περιορίσει την έκφραση κάποιου, έτσι για να μην υπάρχει και αμφιβολία για τις προθέσεις. Προφανως σε ιδιωτικο χωρο και με αδεια οχι δημοσια.Και τι οριζεται ως εκφραση;Η καταληψη ειναι εκφραση;
YiN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Άλλο η αιδώς=ντροπή άλλο το αιδοίο. οεο. Είναι ομόρριζα πάντως =ρ
akpe Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Σορρυ για την απογοητευση αλλα αυτο μαλλον μπορει να γινει και τωρα αν συντελεστει εγκλημα .Χαχαχα η αστυνομια δεν μπορει να μπει με το ετσι θελω στα καλα καθουμενα γενικα αν γινει κατι μπορει να μπει. Μέεεχρι να μπεί, χαίρω πολύ. Βλέπουμε τι γίνεται π.χ. κάθε 17Ν στην ΑΣΟΕΕ. Σε συζήτηση που είχα με φίλο, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως, πέραν αυτόφωρων πράξεων (μπαίνει ο τακατάκας με τις μολότοφ να κρυφτεί) η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να επέμβει μόνο με την άδεια/οδηγία του πρύτανη. Έχουμε 10-20 κωλόπαιδα να κάνουν; "Ελάτε κύριοι, μου σπάνε τη σχολή". Τώρα, όχι μεθαύριο. Κάτι που μου φαίνεται απόλυτα λογικό σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα, όπου μέχρι να συγκλιθεί συμβούλιο κ.λπ. είχαν σπάσει ήδη πέντέξι γραφεία και είχαν στείλει μερικούς φοιτητές στο νοσοκομείο. Αν δεν βρεθεί μια χρυσή τομή ώστε να προστατευτεί τόσο ο φοιτητής όσο και η ίδια η σχολή, δεν θα αλλάξει τίποτε.
liopyr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Όσο ανούσια μπορεί να θεωρηθεί η ύπαρξη του πανεπιστημιακού ασύλου για τα σημερινά δεδομένα, άλλο τόσο και η κατάργησή του. Διάβασα 463 σχόλια, εντυπωσιακό, τόσος ντόρος για κάτι που θεωρείτε πως δεν προσφέρει τίποτα; Απαντώντας κάπως στην ορθή απορία του Φίλιππου (και άλλων υποθέτω) για το ποιο δικαίωμα στερεί η πιθανή κατάργηση του ασύλου σήμερα, αποφεύγοντας την παπάρα που παπαγαλίζει η αριστερά περί κεκτημένων, σε θεωρητικό επίπεδο θα πω (κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ από υπεραισιόδοξος έως μαστουρωμένος) το δικαίωμα κάποιων να πιστεύουν πως μια πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να επιβιώνει και να δρα δημιουργικά, ανεξάρτητη. -Άσε μας ρε μαλάκα, (θα μου πει η Γιν), τα αλφάδια έχουν κάνει κατάληψη στο μισό κτήριο και εγώ δε χωράω να κάνω μάθημα.. Δίκιο θα έχει, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα που προκαλείται από το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά από το νοητικό. Είναι ξεκάθαρη αποτυχία της πανεπιστημιακής κοινότητας να το ελέγξει, και οφείλεται σε πολλούς λόγους που αν τους παραθέσω θα φανώ γραφικός. Αυτά για την θεωρητική ελευθερία της έκφρασης που απολαμβάνουμε. Γιατί αν πιάσουμε την πρακτική, μου έρχονται με κάποια αυτόματη διαδικασία στο μυαλό άσχημες εικόνες, όπως αυτές των αστυνομικών που έσπαγαν πριν κάνα χρόνο το στέκι μεταναστών στα εξάρχεια, και αρχίζω να αμφιβάλλω λίγο για την εποχή που έχω την τύχη να ζω. Όσον αφορά τις ανοησίες (συγνώμη αλλά για τέτοιες πρόκειται) που ειπώθηκαν για την παραβατικότητα εντός του ασύλου και είχαν ποικιλία από τους πάγκους με cd μέχρι υποθετικούς βιασμούς, ε δε θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω. Όχι επειδή δε μπορώ, αλλά επειδή δε θα αντισταθώ να το κάνω τρολλάροντας, και δε θέλω.
YiN Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 -Άσε μας ρε μαλάκα, (θα μου πει η Γιν), τα αλφάδια έχουν κάνει κατάληψη στο μισό κτήριο και εγώ δε χωράω να κάνω μάθημα.. Δίκιο θα έχει, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα που προκαλείται από το πανεπιστημιακό άσυλο, αλλά από το νοητικό. Είναι ξεκάθαρη αποτυχία της πανεπιστημιακής κοινότητας να το ελέγξει, και οφείλεται σε πολλούς λόγους που αν τους παραθέσω θα φανώ γραφικός. Εφ'όσον λοιπόν η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να το ελέγξει, δεν έχει λόγο ύπαρξης.
bluesattack Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Εφ'όσον λοιπόν η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να το ελέγξει, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ναι αλλα ,θα σου απαντησει καποιος, αυτο θα γινει στο... μελλον .Μεχρι τοτε ας μεινει , οπως ειναι .Και στο κατω κατω γιατι να αλλαξει οτιδηποτε , οπουδηποτε ? Καλα δεν ειμαστε και ετσι ? θα επαναστατησουμε λοιπον ακριβως για να μην αλλαξει κατι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα