YiN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Yin, ok, εσυ λες να μπουντρουμιασουμε τους ποινικα κολασιμους (...) εγω λεω να βρουμε την αιτια υπαρξης τους αντι να παιζουμε την Λερναια Υδρα. Όχι. Λέω και τα δύο. Ούτε να συνεχιστεί αυτή η ιστορία πρέπει ούτε να μένουν ατιμώρητα τα διαμάντια μας.
-nick- Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 ούτε να μένουν ατιμώρητα τα διαμάντια μας. Φυλακη για να σοφρωνιστουν υποθετω Ε? Και πριν τη δικη ξυλο απο τους μπατσους στο τμημα?
g_alkis Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Να ακόμη ένα καλό που μας έφερε η κατάργηση του ασύλου.ρε saya μην πετάς έτσι την αγάπη του lucifer...δεν έχεις καρδιά; http://www.youtube.com/watch?v=aF_8gM4urmA
YiN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 (επεξεργασμένο) Φυλακη για να σοφρωνιστουν υποθετω Ε? Και πριν τη δικη ξυλο απο τους μπατσους στο τμημα? Κοίτα, I can play that game too, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα. Αν θέλεις να ανοίξουμε άλλο θρεντ για το σωφρονιστικό σύστημα. Το ότι υπάρχει το ένα πρόβλημα δεν σημαίνει ότι το άλλο πρέπει να παραμείνει άλυτο. Αλλιώς να παραμείνουμε ελλαδιστάν γιατί το κουβάρι δεν πρόκειται να ξετυλιχθει ποτέ. Και επειδή διατυπώνω σαφέστατα τις απόψεις μου και δεν έχω υποστηρίξει ποτέ τη βία απο πλευράς της αστυνομίας, ε, με ρέγουλα την ειρωνεία. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2011 από YiN
-nick- Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Και επειδή διατυπώνω σαφέστατα τις απόψεις μου και δεν έχω υποστηρίξει ποτέ τη βία απο πλευράς της αστυνομίας, ε, με ρέγουλα την ειρωνία. Δεν ειρωνευομαι. Απλα αναρωτιεμαι τι εχεις στο μυαλο σου οταν λες να τιμωρηθουν. Γιατι η τιμωρια τους ρεαλιστικα αυτη ειναι. Το ότι υπάρχει το ένα πρόβλημα δεν σημαίνει ότι το άλλο πρέπει να παραμείνει άλυτο. Συγκοινωνουνται δοχεια ειναι αυτα. Γιαυτο λεω, ρεαλιστικα, με την καταργηση του ασυλου και μονο δεν θα λυθει καποιο προβλημα.
saya Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=aF_8gM4urmA Aσχετο ,αλλα ανεξαρτητα οτι σε μερικα χρονια μπορει να τα κανουν να μοιαζουν με ανθρωπους .This is creepy . Αυτο ειναι και το ζητημα το ασυλο ως ασυλο μονο του ,δεν ειναι προβλημα .αισθηση ελευθεριας δινει .Απλα δημιουργουνται ενα σωρο προβληματα εκτος ασυλου που αυτα πρεπει να λυθουν οχι το ασυλο .Εγω δεν νομιζω οτι θα πιασουν κανεναν .Και αν τον πιασουν θα ειναι τυπου διαδηλωσεις που πιαναν οποιον να ναι .
YiN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δεν ειρωνευομαι. Απλα αναρωτιεμαι τι εχεις στο μυαλο σου οταν λες να τιμωρηθουν. Γιατι η τιμωρια τους ρεαλιστικα αυτη ειναι. Συγκοινωνουνται δοχεια ειναι αυτα. Γιαυτο λεω, ρεαλιστικα, με την καταργηση του ασυλου και μονο δεν θα λυθει καποιο προβλημα. Ούτε εγώ υποστηρίζω ότι θα λυθεί ΜΟΝΟ με την κατάργηση ασύλου, θεωρώ ότι είναι ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να γίνουν όμως. Για το θέμα της τιμωρίας, εσύ ας πούμε θεωρείς ότι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις δεν πρέπει να ακολουθούνται από κάποια τιμωρία; Και ποια πρέπει να είναι αυτή; Φυλάκιση; Εξορία; Κοινωνία χωρίς παρανομία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, επομένως κάτι πρέπει να γίνεται στην περίπτωση που αυτή υπάρχει. Και ναι, θεωρώ ότι έχουμε πολύ δρόμο στο σωφρονιστικό, ie. community service, θα ήταν καλή λύση αντί ορισμένων ποινών που επιβάλλονται σήμερα.
-nick- Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Ούτε εγώ υποστηρίζω ότι θα λυθεί ΜΟΝΟ με την κατάργηση ασύλου, θεωρώ ότι είναι ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να γίνουν όμως. Προσωπικα με αφη νει ψιλοουδετερο, κλινοντας περισσοτερο στην υποστηριξη της ΜΗ καταργησης του. Για το θέμα της τιμωρίας, εσύ ας πούμε θεωρείς ότι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις δεν πρέπει να ακολουθούνται από κάποια τιμωρία; Και ποια πρέπει να είναι αυτή; Φυλάκιση; Εξορία; Κοινωνία χωρίς παρανομία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, επομένως κάτι πρέπει να γίνεται στην περίπτωση που αυτή υπάρχει. Και ναι, θεωρώ ότι έχουμε πολύ δρόμο στο σωφρονιστικό, ie. community service, θα ήταν καλή λύση αντί ορισμένων ποινών που επιβάλλονται σήμερα. Αναλογα για τι ειδους παρανομια μιλαμε. Οπως ειπα και παραπανω αν κατι ειναι συμφωνο με την προσωπικη μου ηθικη και αισθητικη, δεν με νοιαζει η νομιμοτητα του. Περα απο σοφρωνιστικες τιμωριες το κυριοτερο ειναι να εξαλειψεις τις συνθηκες που δημιουργουν 'παρανομους'.
Lucifer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Αναλογα για τι ειδους παρανομια μιλαμε. Οπως ειπα και παραπανω αν κατι ειναι συμφωνο με την προσωπικη μου ηθικη και αισθητικη, δεν με νοιαζει η νομιμοτητα του. Και αν ήσουν ο De Sade;
-nick- Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Και αν ήσουν ο De Sade; Ε δεν ειμαι. Βασει αυτο που λεω το ολο θεμα ειναι η συνισταμενη της προσωπικης ηθικης και αισθητικης του καθενος. Αν κατι ξεφευγει πολυ προφανως περιθωριοποειται και θεωρειται μεμπτο απο το κοινωνικο συνολο. Βεβαια για να δουλεψει επιτυχως κατι τετοιο προυποθετει ατομικες επαναστασεις σε μαζικο βαθμο, και ανυψωση του ατομων μεχρι να δημιουργηθει μια κρισιμη μαζα αλλαγης προς κατι καλυτερο. Προσωπικα δεν ειμαι αισοδοξος για κατι τετοιο μιας και οσο περισσοτερο μεγαλωνω τοσο περισσοτερο χανω την πιστη μου στις μαζες και στο μεσο ανθρωπο.
saya Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Ούτε εγώ υποστηρίζω ότι θα λυθεί ΜΟΝΟ με την κατάργηση ασύλου, θεωρώ ότι είναι ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να γίνουν όμως. Για το θέμα της τιμωρίας, εσύ ας πούμε θεωρείς ότι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις δεν πρέπει να ακολουθούνται από κάποια τιμωρία; Και ποια πρέπει να είναι αυτή; Φυλάκιση; Εξορία; Κοινωνία χωρίς παρανομία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, επομένως κάτι πρέπει να γίνεται στην περίπτωση που αυτή υπάρχει. Και ναι, θεωρώ ότι έχουμε πολύ δρόμο στο σωφρονιστικό, ie. community service, θα ήταν καλή λύση αντί ορισμένων ποινών που επιβάλλονται σήμερα. Γιατι να γινει οταν δεν θα λυσει τπτ .Γιατι δεν το γουσαταρεις ως θεσμο η για να μπορει να κληθει η αστυνομια αν καποιος επιδοκιμασει εντος ασυλου; Ασχετο αλλα την σκηνη ,με τον ταχα ξυλοδαρμο την ξαναειδα και δεν ειχα δει καλα δεν τραβαει ο μικρος τον παππου απο το χερι .Ο παππους του τραβαει την σημαια οταν ανεβαινει στην σκηνη .Και τον βαρεσανε για να τον βγαλουνε και εξω .
YiN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Προσωπικα με αφη νει ψιλοουδετερο, κλινοντας περισσοτερο στην υποστηριξη της ΜΗ καταργησης του. Αναλογα για τι ειδους παρανομια μιλαμε. Οπως ειπα και παραπανω αν κατι ειναι συμφωνο με την προσωπικη μου ηθικη και αισθητικη, δεν με νοιαζει η νομιμοτητα του. Ναι οκ, αλλά μιλάς για ελευθερίες από τη μία και από την άλλη δε σε νοιάζει η νομιμότητα ενος πράγματος αν ταιρίαζει με την αισθητική σου. Με λίγα λόγια, αν εμένα η μάντρα του δίπλα δεν ταιριάζει με την αισθητική μου, μπορώ να της πηδήσω τα πρέκια στο σπρέι ή να την γκρεμίσω. Ή ακόμα καλύτερα, αν ο απέναντι δεν ταιριάζει με την αισθητική μου μπορώ να τον σκοτώσω. Ελευθερία δική μου μεν, ο άλλος όμως δεν έχει ελευθερίες; Μ; Γι'αυτό υπάρχουν οι νόμοι, διότι πρέπει να υπάρχει ένα κοινώς αποδεκτό σύστημα αξιών και κανόνων, αλλιώς φέξε μου και γλύστρισα. Περα απο σοφρωνιστικες τιμωριες το κυριοτερο ειναι να εξαλειψεις τις συνθηκες που δημιουργουν 'παρανομους'. Σύμφωνοι, το ένα δεν αναιρεί το άλλο όμως. Το είπα και προηγουμένως, κατ'εμέ είανι απαραίτητα και τα δύο. Ακριβώς επειδή οι "παράνομοι" δεν πρόκειται να εξαλειφθούν τελείως ποτέ. Γιατι να γινει οταν δεν θα λυσει τπτ .Γιατι δεν το γουσαταρεις ως θεσμο η για να μπορει να κληθει η αστυνομια αν καποιος επιδοκιμασει εντος ασυλου; Διάβασε τι γράφω τόση ώρα. Δεν μπορώ να τα γράφω από δύο φορές. Έντιτ: Αν κατι ξεφευγει πολυ προφανως περιθωριοποειται και θεωρειται μεμπτο απο το κοινωνικο συνολο. Βεβαια για να δουλεψει επιτυχως κατι τετοιο προυποθετει ατομικες επαναστασεις σε μαζικο βαθμο, και ανυψωση του ατομων μεχρι να δημιουργηθει μια κρισιμη μαζα αλλαγης προς κατι καλυτερο. Προσωπικα δεν ειμαι αισοδοξος για κατι τετοιο μιας και οσο περισσοτερο μεγαλωνω τοσο περισσοτερο χανω την πιστη μου στις μαζες και στο μεσο ανθρωπο. Καταλαβαινόμαστε λοιπόν.
saya Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Οχι ,δεν καταλαβαινω .Γιατι την στιγμη που δεν θα λυθει πιθανοτατα τιποτα γιατι εγω επιμενω οτι μπορουσαν να τους πιασουν απεξω αμα θελανε .Για ποιο λογο να καταργηθει ;Συμβολιζει κατι που δεν σου αρεσει;
-nick- Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Ναι οκ, αλλά μιλάς για ελευθερίες από τη μία και από την άλλη δε σε νοιάζει η νομιμότητα ενος πράγματος αν ταιρίαζει με την αισθητική σου. Με λίγα λόγια, αν εμένα η μάντρα του δίπλα δεν ταιριάζει με την αισθητική μου, μπορώ να της πηδήσω τα πρέκια στο σπρέι ή να την γκρεμίσω. Ή ακόμα καλύτερα, αν ο απέναντι δεν ταιριάζει με την αισθητική μου μπορώ να τον σκοτώσω. Ελευθερία δική μου μεν, ο άλλος όμως δεν έχει ελευθερίες; Μ; Γι'αυτό υπάρχουν οι νόμοι, διότι πρέπει να υπάρχει ένα κοινώς αποδεκτό σύστημα αξιών και κανόνων, αλλιώς φέξε μου και γλύστρισα. Οι νομοι υποτιθεται οτι ειναι για αυτο, αλλα στην πραξη υπαρχουν κυριως για να ευνοουν ορισμενες κοινωνικες ομαδες και χαντακωνουν τις υπολοιπες. Δεν θα γκρεμισω την μαντρα του διπλα αν δεν ταιριαζει με την αισθητικη μου, επειδη μερος της ηθικης μου και της αισθητικης μου ειναι να μην επιβαλλω την δικια μου ηθικη και αισθητικη σε καποιον αλλον. Οπως ειπα παραπανω σε απαντηση στον λουσιφερ, στην ουσια βρισκεται ενα equilibrium ως συνισταμενη της προσωπικης ηθικης και αισθητικης του καθενος.
YiN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Saya... Α αυτό είναι άλλο καταπληκτικό επιχείρημα. Αφού δεν θα τους πιάσουν έτσι κι αλλιώς ας μην καταργηθεί το άσυλο. Το σκεπτικό του στυλ "αφου δεν προκειται να αλλαξουμε ποτέ να μην κάνουμε κανένα βήμα". Μοιρολατρεία και μεμψιμοιρία λέω εγώ. Ας καταργηθούν τα τυπικά μπας και αρχίσει ποτέ κανείς να αναλαμβάνει ευθύνες. Για εκεί δεν έχουμε λαϊκό αίσθημα όμως ε. Ούτε εγώ υποστηρίζω ότι θα λυθεί ΜΟΝΟ με την κατάργηση ασύλου, θεωρώ ότι είναι ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να γίνουν όμως. Για το θέμα της τιμωρίας, εσύ ας πούμε θεωρείς ότι οι ποινικά κολάσιμες πράξεις δεν πρέπει να ακολουθούνται από κάποια τιμωρία; Και ποια πρέπει να είναι αυτή; Φυλάκιση; Εξορία; Κοινωνία χωρίς παρανομία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, επομένως κάτι πρέπει να γίνεται στην περίπτωση που αυτή υπάρχει. Και ναι, θεωρώ ότι έχουμε πολύ δρόμο στο σωφρονιστικό, ie. community service, θα ήταν καλή λύση αντί ορισμένων ποινών που επιβάλλονται σήμερα. Σύμφωνοι, το ένα δεν αναιρεί το άλλο όμως. Το είπα και προηγουμένως, κατ'εμέ είανι απαραίτητα και τα δύο. Ακριβώς επειδή οι "παράνομοι" δεν πρόκειται να εξαλειφθούν τελείως ποτέ. Διάβασε τι γράφω τόση ώρα. Δεν μπορώ να τα γράφω από δύο φορές. ...ειλικρινά, με κουράζεις. Νομίζω αν θες να με βγάλεις φασίστω δεν χρειάζεσαι καν τα επιχειρήματά μου. Κάντο να ησυχάσεις. Οι νομοι υποτιθεται οτι ειναι για αυτο, αλλα στην πραξη υπαρχουν κυριως για να ευνοουν ορισμενες κοινωνικες ομαδες και χαντακωνουν τις υπολοιπες. Δεν θα γκρεμισω την μαντρα του διπλα αν δεν ταιριαζει με την αισθητικη μου, επειδη μερος της ηθικης μου και της αισθητικης μου ειναι να μην επιβαλλω την δικια μου ηθικη και αισθητικη σε καποιον αλλον. Οπως ειπα παραπανω σε απαντηση στον λουσιφερ, στην ουσια βρισκεται ενα equilibrium ως συνισταμενη της προσωπικης ηθικης και αισθητικης του καθενος. Ναι, αυτή τη στιγμή προβάλλεις πάνω σε όλους τους υπόλοιπους τα δικά σου ιδανικά και τις δικές σου αξίες. I have news for you, οι άνθρωποι δεν ειναι πάντα τοσο καλοπροαίρετοι και η ηθική έχει ιδιαίτερα ελαστικά όρια και πολύ διαφορετικά manifestations σε διαφορετικούς ανθρώπους. Εαν δούλευαν έτσι τα πράγματα, δεν θα χρειαζόμασταν νόμους in the first place.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα