Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καθολου απογοητευση, μια χαρα το τοποθετει ο σεφ. Πρωτα θα ριξεις το βαρος σου στο να διδασκονται αυτα που πρεπει να διδασκονται, και οπως πρεπει να διδασκονται, και μετα θα το κανεις κεντρο διακινησης ιδεων. Το να προσπαθησεις με το ζορι να κανεις χωρο διακινησης ιδεων ενα χωρο που τεινει να μη μοιαζει καθολου με χωρο διδασκαλιας πια, ειναι νομιζω τελειως αναποδο.

• Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• saya

saya 419 αναρτήσεις

• YiN

YiN 109 αναρτήσεις

• akpe

akpe 100 αναρτήσεις

• -nick-

-nick- 62 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Την συζητηση περι διακινηση ιδεων μαλλον δεν μπορουμε να την κανουμε ευκολα εδω μεσα .Θελει ενα επιπεδο πιο πανω μαλλον .Οι μισοι οταν τους λες για δικινηση ιδεων αντιλαμβανονται τα πολιτικα τραπεζακια .Α ρε επιπεδο .Δεν παμε να συζηγτησουμε ολοι μαζι για ποδοσφαιρο που μπορειτε σιγουρα;Η διακινηση ιδεων πρεπει να υπαρχει και υπαρχει σε καθε ακαδημαικο ιδρυμα .Ειναι δεδομενο .Τωρα η συζητηση αν μπορει να υπαρξει χωρος διδασκαλιας χωρις να γινεται διακινηση ιδεων ,σιγουρα οχι δεν μπορει να υπαρξει .Δλδ θα πρεπει να εισαι τελειως ασχετος απο το αντικειμενο για να μην καταλαβαινεις τι ειναι αυτο που λες.Ακου να μην υπαρχει διακινηση ιδεων ,απλα διδασκαλια .Αυτο θυμιζει τα γνωστα ,δεν καταλαβα οτι ηταν χουντα ,διαβαζα.Μας εχει μεινει σε μερικους νομιζω μια ψιλοχουντιλα απο το 70 ,αλλιως δεν δικαιολογειται .Που αλλου ,σε ποια αλλη χωρα θα υπαρχει κοσμος που θα ελεγε ,τις αποψεις σου εκτος σχολης .Εδω απλα διδασκουμε .Δλδ ωρες ,ωρες προβληματιζομαι ..

Δημοσ.

Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών για μένα συμπίπτει με τη διδασκαλία. Για παράδειγμα, κάθε καθηγητής πρέπει να είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του για ένα θέμα ιατρικό, βιολογικό, ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, ηθικό κτλ. Αυτό υποτίθεται ότι προστατεύει και το άσυλο, αλλά σήμερα είναι αυτονόητο.

saya, έχεις κουράσει ακόμα και τους λάτρεις των troll. Ειλικρινά και φιλικά στο λέω εγώ που δεν έχω περάσει ούτε απ'έξω απ' τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μέσα στα επόμενα χρόνια θα μάθουμε για πολλά πράγματα πόσο αυτονόητα είναι.

Όπως έλεγε και ο George Carlin τα δικαιώματά σου δεν είναι δικαιώματα όταν μπορούν να σου τα πάρουν ανά πάσα στιγμή (συνήθως τη στιγμή που τα χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά).

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου δουλεύουν σκλάβοι-παιδάκια σε άλλους κόσμους, για να μπορούμε εμείς να είμαστε όπως είμαστε. Εμείς, όμως, παριστάνουμε ότι "ε, είμαστε πια σε άλλο επίπεδο. Υπάρχει άλλη ελευθερία".

Δημοσ.

Την συζητηση περι διακινηση ιδεων μαλλον δεν μπορουμε να την κανουμε ευκολα εδω μεσα .Θελει ενα επιπεδο πιο πανω μαλλον .Οι μισοι οταν τους λες για δικινηση ιδεων αντιλαμβανονται τα πολιτικα τραπεζακια .Α ρε επιπεδο .Δεν παμε να συζηγτησουμε ολοι μαζι για ποδοσφαιρο που μπορειτε σιγουρα;

Μια χαρα καταλαβαινουμε ολοι τι ακριβως ειναι, και μια χαρα μπορουμε να τα διαχωρισουμε απο τα πολιτικα τραπεζακια, διοτι αυτα ειναι που θελουν ασυλο με το ζορι, οι πραγματικες ιδεες (ακομη και οι πιο ακραιες), η πραγματικη ερευνα, η πραγματικη διδασκαλια, μια χαρα ελευθερη ειναι και δε χρειαζεται κανενα νομοθετικο πλαισιο για να προστατευθει.

Δημοσ.

Was being ironic mate :P

Δεν ξέρω τι εννοούσε αυτός που αναφέρθηκες αλλά εγω το παω λίγο παραπέρα:

Για ποιόν ακριβώς λόγο χρειάζεται (το '11 έτσι, όχι το '73), να προστατεύσουμε την διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια; Από ποιούς κινδυνεύει αυτή δηλαδή; Και πως ακριβώς ορίζει κάποιος σήμερα (εγώ, εσύ, ο δαπίτης, ο κνίτης) την ιδέα;

Απορία το έχω δηλαδή, κουβέντα κάνουμε.

Με την απορια θα μεινεις . ^_^

Δεν βλεπεις ποσα παραδειγματα μεγαλων ιδεων και κοινωνικων αγωνων που βρηκαν ασυλο στα πανεπιστημια αναφερθηκαν απο τους υπερασπιστες του ? Εγω εχασα το μετρημα παντως..

Δημοσ.

Θελει ενα επιπεδο πιο πανω μαλλον

Ασχολίαστο, πάμε παρακάτω.

.Οι μισοι οταν τους λες για δικινηση ιδεων αντιλαμβανονται τα πολιτικα τραπεζακια

Εξ'ου και η ερώτησή μου. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, δεν θεωρώ ιδέες τα πολιτικά τραπεζάκια, αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι από τι και ποιούς κινδυνεύει η διακίνηση της οποιαδήποτε ιδέας.

Δημοσ.

Όπως έλεγε και ο George Carlin τα δικαιώματά σου δεν είναι δικαιώματα όταν μπορούν να σου τα πάρουν ανά πάσα στιγμή (συνήθως τη στιγμή που τα χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά).

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου δουλεύουν σκλάβοι-παιδάκια σε άλλους κόσμους, για να μπορούμε εμείς να είμαστε όπως είμαστε. Εμείς, όμως, παριστάνουμε ότι "ε, είμαστε πια σε άλλο επίπεδο. Υπάρχει άλλη ελευθερία".

Manuel, υπάρχει στην Ελλάδα νόμος, με βάση τον οποίο να μπορείς να διωχθείς επειδή είπες κάτι για οποιοδήποτε θέμα (με εξαίρεση την εξύβριση); Αν δεν υπάρχει, τι ακριβώς προστετεύει το πανεπιστημιακό άσυλο; Επίσης, όταν είμαστε σε μια εποχή, όπου συντονίζονται επαναστάσεις μέσω facebook και κινητών σε χώρες με δικτατορικά καθεστώτα, πιστεύει κανείς ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει κάποια ουσία; Περίγραψέ μου μια υποθετική, αλλά ρεαλιστική κατάσταση, όπου το πανεπιστημιακό άσυλο θα έχει μία χρησιμότητα.

Αν φτάσουμε να συζητάμε για καταστάσεις, όπου στην Ελλάδα θα διώκεται ποινικά κάποιος γιατί υποστηρίζει πχ ότι ο Μαρξ είχε δίκιο ή οτι πρέπει να κάνουμε πειράματα σε ζώα, τότε προφανώς θα έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και δεν πρόκειται να ισχύει το άσυλο έτσι κι αλλιώς.

Επίσης, τα παιδάκια-σκλάβοι πού κολλάνε στη συζήτηση; Για την Ελλάδα μιλάμε. Το ότι στο Σουδάν βιάζουν αβέρτα αλλάζει το γεγονός ότι στη Σουηδία οι γυναίκες έχουν κατακτήσει την ισοτιμία με τους άνδρες;

Δημοσ.

Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών για μένα συμπίπτει με τη διδασκαλία. Για παράδειγμα, κάθε καθηγητής πρέπει να είναι ελεύθερος να εκφράσει την άποψή του για ένα θέμα ιατρικό, βιολογικό, ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, ηθικό κτλ. Αυτό υποτίθεται ότι προστατεύει και το άσυλο, αλλά σήμερα είναι αυτονόητο.

saya, έχεις κουράσει ακόμα και τους λάτρεις των troll. Ειλικρινά και φιλικά στο λέω εγώ που δεν έχω περάσει ούτε απ'έξω απ' τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Οχι δεν συμπιπτει με την διδασκαλια .Αλλο η διδασκαλια ,αλλο η διακινηση ιδεων ,αυτονοητο .Σε ποιο δυσκολα μαθηματα οπως το τι ειναι τρολ θα προχωρησουμε αλλη μερα .Πχ αυτο που κανεις να αλλαζεις την συζητηση ,κατηγορωντας καποιον για κατι ασχετο επανειλλημενα κανει εσενα τρολ .Μην πω για τα χαζα αστειακια που ανταλλασαται πιο πανω χαλωντας την συζητηση .Μου ειχατε τρολ και στο χωριο σας και μου μαθατε τι ειναι και μου το τσαπουνατε ολα τα εξυονα καθε φορα που καποιος σας στριμωξει στην γωνια.Ελληνες αγγλομαθεις τρομαρα τους.

Πες εισαι πιο εξυπνη απο μενα και δεν μπορω να τα βγαλω περα ,με αυτα που πετας δεν προκειται να το παρω πανω μου.

Δημοσ.

Οχι δεν συμπιπτει με την διδασκαλια .Αλλο η διδασκαλια ,αλλο η διακινηση ιδεων ,αυτονοητο .Σε ποιο δυσκολα μαθηματα οπως το τι ειναι τρολ θα προχωρησουμε αλλη μερα .Πχ αυτο που κανεις να αλλαζεις την συζητηση ,κατηγορωντας καποιον για κατι ασχετο επανειλλημενα κανει εσενα τρολ .Μην πω για τα χαζα αστειακια που ανταλλασαται πιο πανω χαλωντας την συζητηση .Μου ειχατε τρολ και στο χωριο σας και μου μαθατε τι ειναι και μου το τσαπουνατε ολα τα εξυονα καθε φορα που καποιος σας στριμωξει στην γωνια.Ελληνες αγγλομαθεις τρομαρα τους.

Ακόμα περιμένω να μου εξηγήσεις ποιές ακριβώς ιδέες εξυπηρετεί το άσυλο.

Hint: το "όχι αυτές και αυτές" δεν αποτελεί απάντηση.

Πες εισαι πιο εξυπνη απο μενα και δεν μπορω να τα βγαλω περα ,με αυτα που πετας δεν προκειται να το παρω πανω μου.

http://en.wikipedia.org/wiki/Superiority_complex

Δημοσ.

Πώς ακριβώς συνδέεται το πανεπιστημιακό άσυλο με τα παιδάκια;

Επίσης η κατάργηση του ασύλου τη στιγμη που καταπατά τα δικαιώματα που υπερασπίζεσαι, αντί να τα υποστηρίζει πώς ακριβώς βλάπτει τα παιδάκια;

Καλά όλα αυτά για δεδομένα ή μη δεδομένα δικαιώματα, αλλά σορρυ, εκεί που τελειώνουν του άλλου ξεκινούν τα δικά μου. Το όριο έχει ξεπεραστει προ πολλού και ανάθεμα αν οι γενιές που εξασφάλισαν το άσυλο αγωνιστηκαν για τον τραμπουκισμό που υποθάλπτει σήμερα.

Και εν πάση περιπτώσει πως νιώθεις ως φορολογούμενος που καταστρέφονται εργαστήρια και δημόσια κτήρια για πλάκα; Το δικαίωμα να πληρώνεις και να μην πάνε τα λεφτά σου στα σκουπίδια χάριν βανδαλισμού δεν στο έχουν αφαιρέσει;

Σόρρυ, αλλά έχουμε ήδη δει πόσο αυτονόητα είναι τα δικαιώματά μας.

Δημοσ.

Manuel, υπάρχει στην Ελλάδα νόμος, με βάση τον οποίο να μπορείς να διωχθείς επειδή είπες κάτι για οποιοδήποτε θέμα (με εξαίρεση την εξύβριση); Αν δεν υπάρχει, τι ακριβώς προστετεύει το πανεπιστημιακό άσυλο; Επίσης, όταν είμαστε σε μια εποχή, όπου συντονίζονται επαναστάσεις μέσω facebook και κινητών σε χώρες με δικτατορικά καθεστώτα, πιστεύει κανείς ότι το πανεπιστημιακό άσυλο έχει κάποια ουσία; Περίγραψέ μου μια υποθετική, αλλά ρεαλιστική κατάσταση, όπου το πανεπιστημιακό άσυλο θα έχει μία χρησιμότητα.

Αν φτάσουμε να συζητάμε για καταστάσεις, όπου στην Ελλάδα θα διώκεται ποινικά κάποιος γιατί υποστηρίζει πχ ότι ο Μαρξ είχε δίκιο ή οτι πρέπει να κάνουμε πειράματα σε ζώα, τότε προφανώς θα έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και δεν πρόκειται να ισχύει το άσυλο έτσι κι αλλιώς.

Επίσης, τα παιδάκια-σκλάβοι πού κολλάνε στη συζήτηση; Για την Ελλάδα μιλάμε. Το ότι στο Σουδάν βιάζουν αβέρτα αλλάζει το γεγονός ότι στη Σουηδία οι γυναίκες έχουν κατακτήσει την ισοτιμία με τους άνδρες;

Φιλλιπος σου ειπα οτι δεν επικοινωνεις στην συζητηση; Μαλλον δεν ειχα και αδικο .Επαναλαμβανεις μονιμως το ιδιο ξεκαρφωτο .Δεν χρειαζεται να ειμαστε στο Σουδαν για να εμποδιστει η ελευθερη διακινηση ιδεων .Τι δεν καταλαβαινεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...