Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπα πως δεν θ' ασχοληθώ ξανά, αλλά δεν άντεξα:

Πριν λιγες μερες ενα παιδι 20 χρονων.. ουτε τοσο ; καταδικαστηκε για 15 χρονια χωρις αναστολη γιατι παρασυρμενο μαχαιρωσε εναν μεταναστη..εγω προτιμω να προστευευσω το παιδι και τον μεταναστη. Εσεις τον φασιστα που λεει τα λογια που λεει. Προφανως και ειστε πολιτικοι αντιπαλοι των πολεμιων του φασισμου αρα υποτιματε εσκεμμενα τον κινδυνο η δεν σας νοιαζει. Οπως ειδατε πρι οπου δεν παινευσα ουτε Χιτλερ , ουτε Σταλιν δεν εχω τετοια θεματα..προτιμω να λειτουργω πρακτικα.

Εσυ εισαι υπερ των δεξιων φασιστων και σε ενοχλουν οι αριστεροι. Εμενα με ενοχλουν και τα δυο. Απλα σου ειπα οτι ισως ηταν καλυτερο το ενα να κρατηθει μακρια ετσι και αλλιως.

Στα 20 δεν είσαι παιδί. Είσαι ενήλικας. Δεν σε παρασύρουν. Αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί γιατί γουστάρεις. Γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας σου και βρήκες μια δικαιολογία για να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

Ο συγκεκριμένος φασίστας που λέει τα λόγια που λέει, λέει απλώς λόγια. Τα οποία λόγια δεν περιέχουν καμία προτροπή στη βία. Δεν μπορείς να απαγορεύεις κάτι αυτονόητο σε μια δημοκρατία, όταν δεν παραβαίνει κάποιο νόμο. 

Οι τραμπουκισμοί πες οκ, τους καταδικάζουμε όλοι. Η διαμαρτυρία; Δεν είναι δικαίωμα του καθενός (ή κάποιας ομάδας ανθρώπων) να κάνει κάποια συγκέντρωση διαμαρτυρίας; (όπως άλλωστε γίνονται αντιφασιστικές αντισυγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια φασιστικών συγκεντρώσεων στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες).

Ειμαι η μονη που σας αντεχω για αυτο. Οι αλλοι την εχουν κανει απο καιρο.Ειναι αλλου και συζητουν μεταξυ τους . Σεβασμος στην μοναχικη καρετα-καρετα πρακαλω..

Το απόγειο της δημοκρατίας. Δεν κάνουμε διάλογο με όσους διαφωνούν μαζί μας. Μιλάμε μόνο μεταξύ μας.

Ειχαν καθε δικαιωμα να διαμαρτυρηθουν. Οι χρυσαυγιτες απειλουσαν το κοινο με ξυλοδαρμο. Εκει υπηρχε βια. Αυτη ηταν η διαφορα.

Ενώ στην περίπτωση του καθηγητή ήταν κάτι διαφορετικό.... Τους τελείωσαν τα πλαστικά κυλινδράκια κι έβαλαν καδρόνια στην άκρη του κόκκινου πανιού...

Μπερδεύεις μια μικρή λεπτομέρεια. Το κλεισιμο των λιμανιών είναι απεργία, και είναι δικαίωμα όλων των εργατών.

Δικαίωμα έχεις να μην πας στη δουλειά σου. Δεν έχεις δικαίωμα να κλείσεις κάτι που δεν σου ανήκει.

• Like 2
  • Απαντ. 1,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• saya

saya 419 αναρτήσεις

• YiN

YiN 109 αναρτήσεις

• akpe

akpe 100 αναρτήσεις

• -nick-

-nick- 62 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το κλείσιμο των λιμανιών είναι κατάληψη και όχι απεργία, και δεν είναι δικαίωμα κανενός. Που θα πάει αυτή η βαλίτσα ομως ρε σάγια; με τα χρόνια μικραίνεις αντί να μεγαλώνεις. Τυχερό θηλυκό.

• Like 3
Δημοσ.

Το κλείσιμο των λιμανιών είναι κατάληψη και όχι απεργία, και δεν είναι δικαίωμα κανενός.

Όντως το έθεσα λάθος στην αρχή, σωστά, είναι κατάληψη του χώρου εργασίας. Αν και εγώ δεν διαφωνώ όταν γίνεται (τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις).

Δημοσ.

Όντως το έθεσα λάθος στην αρχή, σωστά, είναι κατάληψη του χώρου εργασίας. Αν και εγώ δεν διαφωνώ όταν γίνεται (τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις).

Δηλαδη δυο μετρα και δυο σταθμα; 

Δημοσ.

Και που λέτε άρχισα να ψάχνω γιατί νεκραναστήθηκε το θρεντ. Πρώτο στοιχείο "ο καλεσμένος". Δεύτερο στοιχείο "ο φασίστας". Τρίτο στοιχείο "ο κύριος Watson". Και τελικά είδα πως επρόκειτο για τον Watson... των Watson & Crick.

Όχι ρε παιδιά. Τι μεσαίωνας είναι αυτός ?!

Δημοσ.

Δηλαδη δυο μετρα και δυο σταθμα; 

Ακριβώς. Δεν το έχω κρύψει ποτέ άλλωστε, πως πάντα παίρνω το μέρος του εργάτη. Ιδεολογικά κολλήματα.

Δημοσ.

Το θέμα με τους ναυτεργάτες Snoob,είναι το πως όπως και παραδέχτηκε Υπουργός της Κυβέρνυσης που δεν θυμάμαι το όνομα του στην εκπομπή 'Ενικός' του κ.Χατζηνικολάου,οι εταιρίες ναυτιλίας δεν τους έχουν πληρώσει και τους χρωστάν τους μισθούς τους εδώ και 7 μήνες,και συνεχίζουν να αρνούνται να τους πληρώσουν.

Για πάνω από μισό χρόνο οι ναύτες εργάζονται τσάμπα,και πλέον για να συνεχίσουν να δουλεύουν δεν ζητάν κάποια αύξηση,αλλά να πληρωθούν τα όσα ήδη τους χρωστάνε,γιατί βαρέθηκαν να δουλεύουν τσάμπα.

Σύμφωνα με τον υπουργό,η κυβέρνηση τους ζήτησε να πληρώσουν τους μισθούς που χρωστάν και αυτοί αρνήθηκαν. (!

Φτάσαμε βλέπετε σε αυτό το επίπεδο ως χώρα,να θεωρείται πολυτέλεια και αναρχία από τον εργοδότη σου το να ζητάς να πληρωθείς για την εργασία που έχεις κάνει,και το κράτος να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αναγκάσει τους ιδιώτες να πληρώσουν τα όσα χρωστάν στους εργαζόμενούς τους.

Εύλογα λοιπόν κάποιος θα πει πως αυτό δεν είναι Καπιταλισμός,και πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την 'Ελεύθερη Αγορά',καθότι τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν π.χ. στις ΗΠΑ όπου αυτό το σύστημα λειτουργεί πραγματικά.

Αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ χειρότερο και διαφορετικό,που κάποιοι κάποτε ονόμαζαν 'δουλεία'.

Δημοσ.

Να σε σώσει, πώς; 

Απομακρύνοντάς τους;

Δηλαδή, να τους τραμπουκίσει;

Τς, τς.

Αν απειλείτε απο μια διαδηλωση, απεργία κτλ κτλ, η ζωή κάποιων, σαφως και η αστυνομία πρέπει να επέμβει. Κάτι το οποίο δεν πρέπει να κάνει (παρα μόνο να προστατεύει τους διαδηλωτές, έχουμε δικηγόρους εδω νομίζω μπορουν να το επιβεβαιώσουν) όταν η διαδήλωση ειναι ειρηνική, δεν ενοχλεί κανέναν, δεν κλείνει καν δρόμο ή πόρτα. Όταν λοιπόν αντι να κάνει το προφανές αρχίζει τα δακρυγόνα επειδή "χαλάει η εικόνα του κέντρου" , μιλάμε για τραμπουκισμό.

Εαν θεωρεις οτι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβει στην Ελλάδα, τότε δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη συζήτηση.

Εαν απ την άλλη συμφωνείς οτι αυτό έχει συμβεί και πως το κράτος έχει συμπεριφερθεί και αυτό με το μέρος του, άσχημα σε κάποιους απεργούς και ειρηνικούς διαδηλωτές, τότε συμφωνείς μαζί μου πως ο τραμπουκισμός μπορεί να προέλθει και απο τις 2 πλευρές. Μέση άποψη δεν μπορει να υπάρξει.

Η διαδήλωση ειναι ένας ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος αντίδρασης, ειδικά εαν δεν υπάρχει παρακώλυση συγκοινωνίας, είναι ειρηνική κτλ κτλ. Αλλά και παρακώλυση να υπάρχει και πάλι νόμιμος ειναι. Η αστυνομία οφείλει να ρυθμίσει τη κυκλοφορία. (άσχετα αν διαφωνώ με τη παρακώλυση)

Τέλος για να επιστρέψω στο θέμα, από τη στιγμη που καταργήθηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο (το οποίο καλός καταργήθηκε), διαβάσαμε για αστυνομικους που μπαινουν σε σχολικές τουαλέτες για να πιάσουν τους καπνίζοντες μαθητές. Δε ξέρω αν αυτά τα πράγματα συνδέονται.

Είμαι βέβαια σίγουρος οτι σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, κανεις δεν κάπνιζε στο σχολείο του και όλοι θεωρουν μια τέτοια κίνηση απόλυτα σωστή, οι κακοι καθηγητές που πρεπει να κυνηγάνε τα παιδιά απο πισω να μη καπνιζουν, μπλα μπλα μπλα :-P

Δημοσ.

Αν απειλείτε απο μια διαδηλωση, απεργία κτλ κτλ, η ζωή κάποιων, σαφως και η αστυνομία πρέπει να επέμβει. Κάτι το οποίο δεν πρέπει να κάνει (παρα μόνο να προστατεύει τους διαδηλωτές, έχουμε δικηγόρους εδω νομίζω μπορουν να το επιβεβαιώσουν) όταν η διαδήλωση ειναι ειρηνική, δεν ενοχλεί κανέναν, δεν κλείνει καν δρόμο ή πόρτα. Όταν λοιπόν αντι να κάνει το προφανές αρχίζει τα δακρυγόνα επειδή "χαλάει η εικόνα του κέντρου" , μιλάμε για τραμπουκισμό.

Εαν θεωρεις οτι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβει στην Ελλάδα, τότε δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη συζήτηση.

Πως μεσα σε μια διαδηλωση καποιων εκατονταδων ή και χιλιαδψν διαδηλωτων, θα μπορεσει η αστυνομια να ξεχωρισει αν απειλειται ή οχι η ζωη καποιου, σε μια κατα τα αλλα ειρηνικοτατη διαδηλωση (τουλαχιστον οπως θα φαινεται στις πρωτες γραμμες) ;

Εαν απ την άλλη συμφωνείς οτι αυτό έχει συμβεί και πως το κράτος έχει συμπεριφερθεί και αυτό με το μέρος του, άσχημα σε κάποιους απεργούς και ειρηνικούς διαδηλωτές, τότε συμφωνείς μαζί μου πως ο τραμπουκισμός μπορεί να προέλθει και απο τις 2 πλευρές. Μέση άποψη δεν μπορει να υπάρξει.

Η διαδήλωση ειναι ένας ΝΟΜΙΜΟΣ τρόπος αντίδρασης, ειδικά εαν δεν υπάρχει παρακώλυση συγκοινωνίας, είναι ειρηνική κτλ κτλ. Αλλά και παρακώλυση να υπάρχει και πάλι νόμιμος ειναι. Η αστυνομία οφείλει να ρυθμίσει τη κυκλοφορία. (άσχετα αν διαφωνώ με τη παρακώλυση)

Αφου η μη παρακωληση ειναι νομιμος τροπος, πως γινεται και η παρακωληση να ειναι παλι νομιμος τροπος; Υπαρχει καποιος νομος που αναφερει οτι η παρακωληση ειναι νομιμη, ωστε σε μια τετοια διαδηλωση, ο αλλος να παει στο δικαστηριο και να απαιτησει τα δικαιωματα του;

Τέλος για να επιστρέψω στο θέμα, από τη στιγμη που καταργήθηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο (το οποίο καλός καταργήθηκε), διαβάσαμε για αστυνομικους που μπαινουν σε σχολικές τουαλέτες για να πιάσουν τους καπνίζοντες μαθητές. Δε ξέρω αν αυτά τα πράγματα συνδέονται.

Είμαι βέβαια σίγουρος οτι σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, κανεις δεν κάπνιζε στο σχολείο του και όλοι θεωρουν μια τέτοια κίνηση απόλυτα σωστή, οι κακοι καθηγητές που πρεπει να κυνηγάνε τα παιδιά απο πισω να μη καπνιζουν, μπλα μπλα μπλα :-P

Το ασυλο δεν ισχυε στα σχολεια...

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό με το συσχετισμό του πανεπιστημιακού ασύλου με τα σχολεία ήταν που με έπεισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να αποχωρήσω.

Κάποια στιγμή τα ναι μεν, αλλά κουράζουν.

Καλή συνέχεια σε όλους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πως μεσα σε μια διαδηλωση καποιων εκατονταδων ή και χιλιαδψν διαδηλωτων, θα μπορεσει η αστυνομια να ξεχωρισει αν απειλειται ή οχι η ζωη καποιου, σε μια κατα τα αλλα ειρηνικοτατη διαδηλωση (τουλαχιστον οπως θα φαινεται στις πρωτες γραμμες) ;

Με τον ιδιο τρόπο που πετάει δακρυγόνα σε φιλήσυχους πολίτες τη στιγμή που στην άλλη πλευρά οι χούλιγκανς τα σπάνε ελεύθερα. Έχει το τροπο :-)

Σοβαρά τώρα, αυτό είναι πρόβλημα της αστυνομίας, δε μπορώ εγώ να βρω τη λύση. Πληρώνονται απ το Ελληνικο κράτος (είναι οι ιδιοι δ.υ. που κράζεις με δεκάδες άλλους) για να κάνουν αυτη τη δουλειά.

Αφου η μη παρακωληση ειναι νομιμος τροπος, πως γινεται και η παρακωληση να ειναι παλι νομιμος τροπος; Υπαρχει καποιος νομος που αναφερει οτι η παρακωληση ειναι νομιμη, ωστε σε μια τετοια διαδηλωση, ο αλλος να παει στο δικαστηριο και να απαιτησει τα δικαιωματα του;

Δεν γνωρίζω τα περι νόμων. Ξέρω οτι οι ειρηνικές διαδηλώσεις ειναι νόμιμες και πως όταν υπάρχει πληθώρα κόσμου η τροχαία ειναι υποχρεωμένη να ρυθμίσει την κυκλοφορία προς όφελος των διαδηλωτών και φυσικά των οδηγών. Αυτό τουλάχιστον βλέπω όσα χρόνια ζω.

Υποθέτω οτι για να ίσχυε αυτό τόσα χρόνια, προφανως κάποια ρύθμιση έχει γίνει. Αν δεν είχε γίνει τιποτε και ξαφνικά τώρα αποφάσισαν να αλλάξουν τον νόμο κανένα προβλημα, Εδώ όμως τιθεται το ζητημα του που θα διαδηλώσει πλήθος κόσμου ειρηνικά όταν το θέλει. Σε γήπεδο? Στη παραλία? Σε κάποια πλατεία? Ο σκοπός της διαδήλωσης ειναι να ακουστείς, όχι να πας σε κάποιο σημείο που δε σε βλέπει κανεις :-)

Το ασυλο δεν ισχυε στα σχολεια...

Ως ερώτημα το έκανα αυτό.

Κάποια στιγμή τα ναι μεν, αλλά κουράζουν.

Δεν υπάρχει ναι μεν αλλά. Υπάρχει τι ισχύει τι όχι. Κατά την άποψή σου οι μονοι που τραμπουκίζουν είναι οι διαδηλωτές και οι απεργοί. Η άλλη πλευρά ειναι μια χαρά. Το έγραψες παραπάνω ήσουν ξεκάθαρος.

Κανένα πρόβλημα, Μη περιμένεις να συμφωνήσω σε κάτι τέτοιο βέβαια. 

καλη συνέχεια και σε εσένα. 

edit  Η άποψή μου ήταν πάντα πως κάθε νόμισμα έχει 2 πλευρές. 

Επεξ/σία από Cossutius.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εύλογα λοιπόν κάποιος θα πει πως αυτό δεν είναι Καπιταλισμός,και πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία σχέση με την 'Ελεύθερη Αγορά',καθότι τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν π.χ. στις ΗΠΑ όπου αυτό το σύστημα λειτουργεί πραγματικά.

Αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ χειρότερο και διαφορετικό,που κάποιοι κάποτε ονόμαζαν 'δουλεία'.

Και στις ΗΠΑ βέβαια το ίδιο γίνεται, και υποστηρίζουν κάποιοι ότι "δεν έχουν καπιταλισμό, αλλά "Corporatism"" (ενώ φυσικά αν είχαν καπιταλισμό θα ήταν όλα καλά. Βέβαια εγώ δεν έχω καταλάβει τη διαφορά τους).

Επεξ/σία από tolis_01

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...