akpe Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δεν έχεις καθόλου άδικο. Αλλά άλλο οι τραμπούκοι που κόβουν μαθήματα και συνελεύσεις και άλλο οι κουκουλοτέτοιοι. Στους δεύτερους δεν αναφέρομαι καν, τα είπες όλα. Η πλειοψηφία των πρώτων όμως, τουλάχιστον από όσα εχω συμπεράνει εγώ, μεταφράζει το άσυλο όχι ως ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά ως διακίνηση μόνο των δικών τους ιδεών. Αυτοί δηλαδή έχουν δικαίωμα να διαλαλήσουν όσο θέλουν, αλλά όλοι όσοι έχουν αντίθερη άποψη ή ιδέες με τις οποίες δεν συμφωνούν, πούλο. Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα.
saya Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Aυτοι που αναφερεσαι ,ειναι φανατικοι που πιστευουν οτι οποιος φωναξει περισσοτερο αυτος θα επικρατησει .Και βεβαια τους συναντας και εκτος πανεπιστημιου .Δεν σου λεω που .Δεν εχουν σχεση με ασυλο.Βασικα και χωρις το ασυλο το ιδιο θα ξεφωνιζαν για να ακουστουν πιο δυνατα.Παιδια το λαθος ειναι οτι χρεωνεται το ασυλο με οτι παθογενειες υπαρχουν γενικα στην Ελληνικη κοινωνια .Και φανατικοι υπαρχουν και μπαχαλακηδες και ο,τι θες.Με το να διωξεις το ασυλο δεν εξαφανιζονται αυτοι .Πρεπει να βρεις τροπο να τους πιασεις .Αρκετα θυματα εχουμε θρηνησει απο τετοια ατομα.
washcloud Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Και φανατικοι υπαρχουν και μπαχαλακηδες και ο,τι θες.Με το να διωξεις το ασυλο δεν εξαφανιζονται αυτοι . E όχι βέβαια. Θα ξεχαρμανιάζουν σε πορείες, διαδηλώσεις, συναθροίσεις πλατειών, απεργίες, αποχές, καταλήψεις και τέτοια. Οπότε μετά το άσυλο, τα καταργείς και ολ' αυτά. Κι αν παρ' ολ' αυτά βρουν αλλού να δραστηριοποιηθούν (αντάρτικα πόλεων, τρομοκρατικές ομάδες, γηπεδικούς χουλιγκανισμούς, συμμορίες δρόμων και γενικά εκδηλώσεις εγκλημάτων κοινής ποινικής φύσεως - καταστάσεις με τις οποίες δεν ασχολιόμαστε εξόν κι αν έχουμε τίποτις Ολυμπιακούς Αγώνες να τελέσουμε), ε δε γαμιέται, τουλάχιστον δε θα έχουμε τελειώσει με τους μπαχαλάκηδες, αλλά με όλους τους προηγούμενους. Και ξανά δε γαμιέται που ο γείτονας που δε θα μπορεί να σπουδάσει το παιδί του μια και δε θα έχει δουλειά ή φριχτά μειωμένο μισθό για να το στείλει είτε σε φροντιστήριο και αργότερα σε δημόσιο πανεπιστήμιο μια και αυτά ως ιδιωτικοποιθέντα ή περιορισμένων θέσεων θα τείνουν να εκλείψουν ως επιλογή. Και δε γαμιέται γενικώς - αρκεί που οι δικοί μου κι εγώ σταθήκαμε αρκετά καπάτσοι ώστε να επιπλεύσουμε και να μπορώ να πηγαίνω στην ώρα μου στη σχολή, όπου δε θα κόβεται το ρεύμα και θα είναι άρτια τα εργαστήρια, για να παρακολουθήσω και με την ησυχία μου στο φινάλε. Διότι, διάολε, ούτε όλοι μπορούμε, ούτε είναι κι αναγκαίο να σπουδάσουμε, ούτε να προκόψουμε. Λίγοι και οι καλύτεροι, γιατί ως πότε θα μας νταντεύουν τα παιδιά Ρουμάνες με πτυχία στις Ιστορικές Σπουδές, θα μας καθαρίζουν τις σκάλες Ρωσίδες με μεταπτυχιακά στην Φιλολογία και θα μας χτίζουν τα εξοχικά Αλβανοί με διδακτορικά στα Μαθηματικά;
tolis_01 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Ακριβώς την ώρα που καταργείται το άσυλο, μπαίνουν δίδακτρα στους φοιτητές ν+κάτι ετών, περίμενε κανείς τέτοια σύμπτωση;
akpe Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Αναφέρεται πουθενά ο νέος νόμος σε δίδακτρα; Η απλά βασίζεστε στην πρόταση που έκανε κάποιο μέλος πριν από κάποιες σελίδες; Υπάρχει πηγή;
bluesattack Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 http://news247.gr/ellada/paideia/terma_oi_aiwnioi_foithtes.1130772.html http://www.tovima.gr/society/article/?aid=408550 Θα συμφωνησω με ολα .
fireflies Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 http://news247.gr/ellada/paideia/terma_oi_aiwnioi_foithtes.1130772.html http://www.tovima.gr/society/article/?aid=408550 Θα συμφωνησω με ολα . Αυτός είναι ο νόμος-πλαίσιο που συζητάμε? Πού λέει για δίδακτρα?
tolis_01 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Αναφέρεται πουθενά ο νέος νόμος σε δίδακτρα; Η απλά βασίζεστε στην πρόταση που έκανε κάποιο μέλος πριν από κάποιες σελίδες; Υπάρχει πηγή; Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, στο forum της σχολής μου το βρήκα: http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13291%3Ata-80-arthra-to-nomosxediou-gia-tis-allages-sta-aei&Itemid=1067 Έχει ένα αρχείο doc εκεί, σελ. 54: "10. α) Μετά το πέρας της περιόδου δωρεάν φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για τη λήψη του πτυχίου εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής, προσαυξανομένων κατά δυο εξάμηνα1, οι φοιτητές, προκειμένου να εγγραφούν στα εξάμηνα, καλούνται να καταβάλλουν ποσό που αντιστοιχεί σε τέσσερα (4) ημερομίσθια ενός ανειδίκευτου εργάτη για κάθε εξάμηνο της επιπλέον του ορίου δωρεάν φοίτησης."
bluesattack Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, στο forum της σχολής μου το βρήκα: http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13291%3Ata-80-arthra-to-nomosxediou-gia-tis-allages-sta-aei&Itemid=1067 Έχει ένα αρχείο doc εκεί, σελ. 54: "10. α) Μετά το πέρας της περιόδου δωρεάν φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για τη λήψη του πτυχίου εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής, προσαυξανομένων κατά δυο εξάμηνα1, οι φοιτητές, προκειμένου να εγγραφούν στα εξάμηνα, καλούνται να καταβάλλουν ποσό που αντιστοιχεί σε τέσσερα (4) ημερομίσθια ενός ανειδίκευτου εργάτη για κάθε εξάμηνο της επιπλέον του ορίου δωρεάν φοίτησης." Οτι πρεπει για τους αιωνιους φοιτητες .Αντε , ας συνεισφερουν και αυτοι οικονομικα .Για την καριερα τους προκειται εξαλλου (το φοιτητηλικι)
FilipposMD Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2011 Δεν βλέπω το απαισιόδοξο της οπτικής του να λέει κανείς "όταν συγκρουστούμε με το έδαφος θα χτυπήσουμε" - παρά μόνο βέβαια αν συγκριθεί με την αισιόδοξη οπτική του "είμαστε σε πτώση, αλλά δεν πάθαμε και τίποτα". Επίσης, δεν κατάλαβα για ποιά δικαίωματα ποιών μειονοτήτων και σε ποιό περιβάλλον (χώρα) αναφέρθηκες. Και σίγουρα όσο κι αν δεκτό του ότι δε θα κάτσεις να κάνεις ανάλυση σ' ένα φόρουμ, και δη σ' ένα θρεντ "περί ασύλου", δε νομίζω να επαρκεί η γενικότητα του "πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι", μιλώντας περί δικαιωμάτων. Και σίγουρα δεν υπερασπίζομαι την ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ του δημοσίου κοπανατζή (για την ακρίβεια για 'μένα θα έπρεπε να είναι λόγος απόλυσης, no matter the εργασιακό πόστο - και η μονιμότητα είναι μεγάλη, αλήτικη πληγή, εφ' όσον δεν την απολαμβάνει όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας). Από που συνάγεις ότι γενικά λέω "μακρυά τα χέρια απ' το ΚΑΘΕ κεκτημένο"...; Το ίδιο περί καπνιστών και άλλων φουμάρων. 1. Λέω ότι για τα άτομα με αναπηρία (σωματική ή νοητική), για τις γυναίκες, για τους ομοφυλόφιλους, για τα παιδιά εκτός γάμου, για τις μονογονεϊκές οικογένειες, για τους διαζευγμένους, για τους άθεους, η ελληνική κοινωνία του 2011 είναι καλύτερη από την ελληνική κοινωνία του 1990. Το αναφέρω γιατί κυκλοφορεί μια άποψη που λέει ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο, η οποία είναι ισοπεδωτική και, για μένα, λανθασμένη. Σε μερικά πράγματα όντως πάμε προς το χειρότερο, αλλά σε άλλα πάμε προς το καλύτερο και δεν ισχύει ότι σιγά σιγά χάνουμε τα δικαιώματα μας. Αυτά για τη λέξη "ευχαριστημένοι", σε αντιδιαστολή με την μελανή εικόνα που νομίζω ότι παρουσίασες. 2. Επίσης, δεν συμπεραίνω ότι λες να μην πειράξουμε κανένα κεκτημένο. Το αντίθετο. Απλώς, επειδή ανέφερες ότι το άσυλο είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, τονίζω ότι αυτό δεν το βρίσκω επαρκές επιχείρημα. Υπάρχουν πολλά ακόμα δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν με πιέσεις και αγώνες (πχ η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων), αλλά αυτό δεν τα καθιστά αυτόματα άξια προς υπεράσπιση. Σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούμε, οπότε μπορούμε να το αφήσουμε έξω από την επιχειρηματολογία. Το θέμα είναι αν πρέπει να υπάρχει άσυλο ή όχι, ασχέτως με την προτέρα κατάσταση, έτσι δεν είναι; Κι όσον αφορά τη δεύτερη περίοδο την εμπεριεχόμενη στο quote, να πω πως -έστω κι αν δεν απευθυνόταν προς εμένα- σαν γιατρός νομίζω ότι καταλαβαίνεις την σημασία της έννοιας "σχολή", και "φιλοσοφία". Αλλέως πως, από το ποιά βάση θα ξεκινήσει κάποιος. Εν προκειμένω, μπορεί κάποιος να μην έχει την απάντηση/λύση σε κάτι, αλλά καταλαβαίνει εάν το ξεκίνημα από συγκεκριμένη βάση είναι λάθος ή σωστό. Χοντροκομμένο παράδειγμα : δυο τύποι που δεν είναι γιατροί, μαζί με κάποιον με γάγγραινα στο πόδι, ένας να προτείνει ευθανασία κι ο άλλος να λέει πως δεν είναι γιατρός και δεν ξέρει πως ακριβώς πρέπει να γίνει μια επέμβαση αφαίρεσης του μολυσμένου μέλους - αλλά αρχίζει απ' την παραδοχή πως δεν είναι δυνατόν να εξοντώσουν τον ασθενή και καταλαβαίνει ότι πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος αντιμετώπισης. Καμία διαφωνία επ' αυτού και βρίσκω επωφελές το να συζητάνε άνθρωποι που θέλουν το ίδιο πράγμα, αλλά το βλέπουν με διαφορετική φιλοσοφία. Οι περισσότεροι που εκφράστηκαν εδώ νομίζω ότι θέλουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Στη σημερινή εποχή και με τα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας, εγώ νομίζω ότι αυτό θα επιτευχθεί με την κατάργηση του ασύλου (όχι μόνο με αυτή βέβαια). Εσύ λες με την διατήρηση. Δεκτό, αλλά καλό είναι να μιλάμε και πρακτικά. Με το παράδειγμα που έφερες, διαφωνώ. Όλοι προτείνουμε λύσεις για να ζήσει ο ασθενής. Εγώ λέω ότι η γάγγραινα στο πόδι θα τον σκοτώσει αν δεν κάνουμε κάτι και, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορεί να περπατήσει σε αυτή την κατάσταση. Εσύ λες να μην κόψουμε το πόδι γιατί το χρειάζεται, αλλά δεν προτείνεις το πώς μπορεί να σωθεί. Κι αυτό το λέω γενικά για τους υπερασπιστές του ασύλου. Μια πρόταση με 2-3 σαφείς προτάσεις δεν έχω δει ποτέ. Εκτός από της saya, που λέει να προσλάβουμε ειδικούς ανθρώπους να βγάζουν τους ταραξίες έξω, για να τους πιάνει η αστυνομία, το οποίο δεν βλέπω να διαφέρει από την κατάργηση του ασύλου. E όχι βέβαια. Θα ξεχαρμανιάζουν σε πορείες, διαδηλώσεις, συναθροίσεις πλατειών, απεργίες, αποχές, καταλήψεις και τέτοια. Οπότε μετά το άσυλο, τα καταργείς και ολ' αυτά. Κι αν παρ' ολ' αυτά βρουν αλλού να δραστηριοποιηθούν (αντάρτικα πόλεων, τρομοκρατικές ομάδες, γηπεδικούς χουλιγκανισμούς, συμμορίες δρόμων και γενικά εκδηλώσεις εγκλημάτων κοινής ποινικής φύσεως - καταστάσεις με τις οποίες δεν ασχολιόμαστε εξόν κι αν έχουμε τίποτις Ολυμπιακούς Αγώνες να τελέσουμε), ε δε γαμιέται, τουλάχιστον δε θα έχουμε τελειώσει με τους μπαχαλάκηδες, αλλά με όλους τους προηγούμενους. Διαφωνώ με το σκεπτικό σε 2 σημεία. 1. Το ότι θα βρουν αλλού να τα σπάνε, είναι επιχείρημα για να τους αφήσουμε να τα σπάνε στο πανεπιστήμιο; Δεν το κατανοώ αυτό. Έχει προβλήματα η κοινωνία, ναι. Οι λύσεις τους είναι πολύπλοκες και θέλουν χρόνο και "επαναστατικές" αλλαγές στην κοινωνία. Αλλά αν έχουμε ένα ποσοστό που τα σπάει, το λογικό είναι να τους δίνουμε τα πανεπιστήμια για να εκτονώνονται; Για μένα το πανεπιστήμιο θα έπρεπε να είναι ο πιο "ιερός" χώρος για μια κοινωνία. Αν δεν μπορώ να πείσω κάποιον ότι η βία δεν είναι λύση, αν δεν μπορώ να τον αποτρέψω από το να την ασκήσει, ε τουλάχιστον θα φροντίσω να μην τον κάνει σε σχολείο, σε πανεπιστήμιο, σε νοσοκομείο, σε δικαστήριο, γιατί πρέπει να προστατεύσω τους χώρους αυτούς (για χιλιάδες λόγους). Χίλιες φορές να κάψει ένα κατάστημα, παρά μια πανεπιστημιακή αίθουσα. 2. Το άσυλο είναι ένα συγκεκριμένο θέμα. Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και όλα αυτά που λες είναι άλλα θέματα, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και χρησιμότητα. Μην γενικεύεις.
washcloud Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Ντοκ, όσον αφορά την αναφορά στις "μειονότητες" που έκανες, αφ' ενός μεν θα συμφωνήσω πως σαφώς και είναι σε καλύτερη θέση στις μέρες μας. Αφ' ετέρου όμως, αφού το έθεσες ως θέμα, να διευκρινήσω πως εγώ μιλούσα για θεσμικά δικαιώματα, κι όχι για κοινωνικές "κατακτήσεις". Διότι [και για την ακρίβεια το ουσιαστικό εφαλτήριο ήταν η δεκαετία του '80, με την περίφημη "πνοή ελευθερίας" που προώθησε/απέπνευσε η χαρακτηριστικότατη...αλλαγή (sic) πολιτικού/κυβερνητικού σκηνικού, σε όλους τους τομείς της ζωής], δόξα τω θεώ, δεν ήταν ποινικοποιημένα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, η ομοφυλοφιλία, η αθεΐα, η μονογονεϊκή ιδιότητα, τα διαζύγια. Όχι τουλάχιστον -στο σύνολό τους- στα χρόνια ακριβώς πριν από αυτά που αναφέρθηκες. Το ότι γενικά "εξευρωπαϊστηκε" η χώρα ΚΑΙ η κοινωνία απ' το '80 και μετά, και έφτασε να φιλοξενεί Σπέσιαλ Ολύμπικς χωρίς να "κοιτάει τα μογγολάκια με μισό μάτι", να γίνονται Γκέη-Παρέηντς χωρίς να τους βάζουν φωτιά κι αυτούς και τ' άρματά τους, έχει περισσότερο να κάνει με κάτι ξεθαρρεμένους Ζαχαράτους, Μαρίνους και λοιπούς, που σε μια περίοδο οικονομικής ανάτασης (τα ξένα και μη δάνεια τρέχαν αφειδώς) κατά την οποία είχε χορτάσει ο μέσος κάφρος και τον ένοιαζαν μόνο οι ΑΧΕΠΕΥ οι επιδοτήσεις και οι πιστωτικές "εξάγνισαν" την εικόνα των εγκλωβισμένων...αδερφών ψυχών και την εγκαθίδρυσαν στο συλλογικό υποσυνείδητο και συνειδητό, μέσω του γυαλιού της τιβής, κυρίως. Για την ακρίβεια, συνέδραμαν θα έλεγα στην δημιουργία ενός γενικού αισθήματος "ανοχής", διότι όσο σφίγγουν (οικονομικο/κοινωνικο/πολιτικά) τα πράμματα, πλέον, εγώ βλέπω πολλούς που κάθε άλλο παρά "εκπολιστίστηκαν" κάποτε και βρίσκουν αφορμή να αναδύσουν κάτω ακριβώς από την επιφάνεια της "νάρκωσης" στην οποία είαν πέσει, τα φιλορατσιστικά και ομοεμπαθή τους συναισθήματα. Ακριβώς γιατί τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων δεν "κατακτήθηκαν" μέσω διαδηλώσεων και άλλν συγκρουσιακής δυναμικής καταστάσεων, αλλ' όπως είπα τελούσαν υπό "ανοχή", υπο το πρίσμα του "χαβαλέ" τον καιρό της -όποιας- ευδαιμονίας...Το ζουμί για 'μένα -και όχι μόνο για 'μένα- δεν είναι αν η κάθε Κα Ξ. Παπαμήτρου συνήθισε να μην κράζει τις αστεφάνωτες, αλλά τα εργασιακά δικαιώματα, τα πολιτικά, και, ΚΥΡΙΩΣ, αν αυτά έχουν πραγματική υπόσταση στην ειονεί δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη του σήμερα. Και κάτι ακόμα, το να κρίνουμε με βάση τις τηλεοπτικές διαφημίσεις και παραγωγές, ή/και με βάση την προσωπική μας πορεία/περιβάλλον στη Ζωή, κατά συντριπτικό ποσοστό αλλοιώνει την αίσθηση περί γενικής πραγματικότητας. Τουτέστιν, όχι, δε νομίζω πως ούτε στο ελάχιστο πως ζωγραφίζω μελανώς. Φωτογραφίες παίρνω. Έγχρωμες. Παράδειγμα, αν βρίσκεσαι σε δημόσιο νοσοκομείο, νομίζω δεν χρειάζεται εγώ να σου απαριθμίσω το χάλι (από ΠΑΡΑ πολλές απόψεις) που βιώνει η παροχή δημόσιας υγείας, και, ΚΥΡΙΩΣ, το που ΠΑΕΙ. Τουτέστιν θεωρώ τρομερό λάθος σου το ν' αναφέρεσαι στη γενική κατάσταση που αφορά την πλειονότητα του κόσμου, και να προσάπτεις το "ευχαριστημένοι". ...Μου μπερδεύεις σε κάποιο σημείο το "κεκτημένο με αγώνες" του ασύλου με την μονιμότητα του δημοσίου. Χοντρό επίσης λάθος. Διότι, εκτός του ότι δεν ξέρω -ας με διορθώσει όποιος νομίζει- ότι αφ' ενός αγώνες περί του δευτέρου δεν δόθηκαν (αλλά μάλλον αποτέλεσε επινόηση εργαλείου κυβερνητικής χειραγώγησης), αφ' ετέρου το άσυλο δεν εσυνήφθη ως ιδέα και διεκδικήθηκε για να καταφέρουν μια μέρα να το απολαμβάνουν μπάχαλοι. Μ' άλλα λόγια, η φράση "με αγώνες κατακτήθηκε", έχει διαφορετική εφαρμογή και αξία κατά περίπτωση, γι' αυτό και ναι μπορεί να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα. Ή έστω ως τίτλος επιχειρηματολογίας. Τέλος, γενικά δε νομίζω πως ότι κατακτιέται με αγώνες είναι από ανάξιο λόγου έως ζημιογόνο. Τελειώς παραδειγματικά να σου αναφέρω το επιχείρημα περί καπνίσματος που είχες αναφέρει, αλλά το χρησιμοποίησες "ανάποδα" = ναι, η κατάκτηση των μη-καπνιστών, ΕΙΝΑΙ σημαντικό κεκτημένο τους (...και στο λέει καπνιστής αυτό). Πώς όχι, όταν μιλάμε για υγεία, ντοκ... Περί γάγγραινας : Αν δεν σ' έπιασα λάθος, δεν λες για κόψιμο ποδιού. Κάτι τέτοιο θα ήταν η παρέμβαση (στους πανεπιστημιακούς χώρους) υπό προϋποθέσεις. Εσύ έχεις προτείνει την ευθανασία (κατάργηση) που έλεγα. Όπως -όντως- το θέμα είναι να μείνει ζωντανός ο άλλος, αλλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά του (γάγγραινα). Και, αν και όπως είχα γράψει, χοντροκομμένο ήταν το παράδειγμα, εκτός από τις ακραίες λύσεις (ευθανασία / αφήνουμε το πόδι ως έχει και τον ασθενή στα χέρια της τύχης) υπάρχουν ΠΑΝΤΑ και ενδιάμεσες - και δεν είναι πάντα απαραίτητος καν ο ακρωτηριασμός. Υπάρχουν και φάρμακα/θεραπείες...Σωστά; ). Τέλος, μια και γι' αυτό ακριβώς ανέφερα το εν λόγω παράδειγμα, προσωπικά διαφωνώ επί της "ευθανασιακής αρχής". Και πολύ καλά κάνω, θα έλεγα. Κι ας είμαι λίγος στο να αντιπροτείνω "λύσεις". Το να είμαι εγώ, δε σημαίνει ότι είναι και όλοι. Και συ ακόμα ξεκίνα από άλλη "φιλοσοφία" (...διότι δεν είδα και καμμιά διεξοδική ανάλυση τύπου "γι' αυτά όλα, ΔΕΝ υπάρχει βιώσιμη σωτηρία - ΑΡΑ πρέπει να πάμε σε ευθανασία/κατάργηση". Αν με καταλαβαίνεις, στην ουσία κι εσύ ξεκινάς με αξιωματική παραδοχή/τρόπο να βλέπεις τα πράγματα (η "σχολή" που λέγαμε). Και είναι αυτή της "εύκολης λύσης"... ...για την τελευταία σου παράγραφο δεν θα γράψω (αναπνεύστε) πολλά ( μιας και -όπως και ο Πουρνάρας προτύτερα- μάλλον δεν πιάσατε, πλήρως, το νόημα που ήθελα να περάσω, και ήταν η ειρωνεία με πολύ συγκεκριμένο στόχο). Στην ουσία, μόνο αυτό : ...ΜΙΑ ΧΑΡΑ σχέση έχουν τα όσα "περίσσια" έγραψα (και ξανάγραψα) ντοκ - και είμαι ήσυχος και σίγουρος με 'μένα που έκατσα και τα 'γραψα, και ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρά γενικεύσεις είναι...
Lucifer Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Το ότι γενικά "εξευρωπαϊστηκε" η χώρα ΚΑΙ η κοινωνία απ' το '80 και μετά, και έφτασε να φιλοξενεί Σπέσιαλ Ολύμπικς χωρίς να "κοιτάει τα μογγολάκια με μισό μάτι", να γίνονται Γκέη-Παρέηντς χωρίς να τους βάζουν φωτιά κι αυτούς και τ' άρματά τους, έχει περισσότερο να κάνει με κάτι ξεθαρρεμένους Ζαχαράτους, Μαρίνους και λοιπούς, που σε μια περίοδο οικονομικής ανάτασης (τα ξένα και μη δάνεια τρέχαν αφειδώς) κατά την οποία είχε χορτάσει ο μέσος κάφρος και τον ένοιαζαν μόνο οι ΑΧΕΠΕΥ οι επιδοτήσεις και οι πιστωτικές "εξάγνισαν" την εικόνα των εγκλωβισμένων...αδερφών ψυχών και την εγκαθίδρυσαν στο συλλογικό υποσυνείδητο και συνειδητό, μέσω του γυαλιού της τιβής, κυρίως. Για την ακρίβεια, συνέδραμαν θα έλεγα στην δημιουργία ενός γενικού αισθήματος "ανοχής", διότι όσο σφίγγουν (οικονομικο/κοινωνικο/πολιτικά) τα πράμματα, πλέον, εγώ βλέπω πολλούς που κάθε άλλο παρά "εκπολιστίστηκαν" κάποτε και βρίσκουν αφορμή να αναδύσουν κάτω ακριβώς από την επιφάνεια της "νάρκωσης" στην οποία είαν πέσει, τα φιλορατσιστικά και ομοεμπαθή τους συναισθήματα. Αυτό είναι μια πρόταση.
marantonis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2011 ^ 2 Μα οι προτασεις πανε με τα ρηματα ρε. Δηλαδη ειναι περιπου 16 προτασεις και 2 περιοδοι. Ψηθειτε για μια συντακτικη αναλυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα