frenzy Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Θεωρητικά είναι λογικό, αλλά πες μου πώς μπορεί να συμβεί αυτό με το ισχύον καθεστώς στα πανεπιστήμια. Με 1,2,3 κινήσεις όμως, όχι με δοκιμιακού χαρακτήρα προτάσεις, όπως τη βελτίωση της παιδείας, την υπεύθυνη στάση των φοιτητών, την ενίσχυση της αυτονομίας των πρυτάνεων κτλ. Με μέτρα που να μπορούν να λύσουν το πρόβλημα μέσα σε 2-3 χρόνια. ένα βήμα: Επαναλαμβανόμενη καταγγελία των παραβάσεων - εκατοντάδες καταγγελίες για την ίδια παράβαση από πολλούς φοιτητές. Να γεμίσουν τα τμήματα με καταγγελίες, τα υπουργεία με επιστολές παραπόνων.
YiN Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Χαίρομαι που χρειάστηκαν μόλις 840 σχόλια για να καταλήξουμε πως δεν είναι το άσυλο το πρόβλημα τελικά. Σου έχω απαντήσει πάνω σε αυτό.
pournaras Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Έτσι. Η πρυτανεία δεν αφήνει τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα. http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.upatras.gr%2Findex%2Fpage%2Fid%2F91%2Ffile%2FN_3549_2007.pdf&rct=j&q=%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%82%203549%2F2007&ei=yLYNTqobkeyyBsDv6YsP&usg=AFQjCNEhBV-8nStMP7oMvrObi1rI4QWkzA Ν.3549/2007 αρθρο 3 παρ. 6 6. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής. Αρα εκ του ασφαλους πηραν αποφασεις αρσης σε περιπτωσεις που δε χρειαζοταν καν...
μαφαλντα Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Να ρωτήσω τώρα πόσες άλλες φορές θα έπρεπε να γίνει άρση ασύλου ή θα καταντησω γραφικός; Γουάτ; Εννοείς 2010 μήπως; Τότε που πλακώσαν εναν καθηγητή στις φάπες; Επιτέλους έγινε άρση του ασύλου στη Νομική! Posted on 27 January 2011. Οι πρυτανικές αρχές έδωσαν επιτέλους την έγκριση τους για την άρση του ασύλου σε αυτή την πρωτοφανή κατάληψη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας γύρω από το κτίριο της Νομικής, και έχουν αποκλεισθεί όλοι οι γύρω δρόμοι. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως η αστυνομία καλεί τους λαθρομετανάστες και τους φοιτητές να εγκαταλείψουν το χώρο καθώς έχει γίνει άρση του ασύλου… Αλήθεια; Αυτή η αστεία ιστορία με το δήθεν άσυλο πότε θα σταματήσει; Αυτό είναι άσυλο αναρχικών, λαθρομεταναστών και εγκληματιών! Είναι οφθαλμοφανές πως δεν προστατεύεται η γνώση και η ανώτατη παιδεία! Ως πότε θα ισχύει αυτός ο άθλιος νόμος; Καταργήστε το άσυλο τώρα!
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Ακριβως αυτο ,στην περιπτωση που υπηρχε φωτια .Δεν μπορουσε να μπει αστυνομια μονη της;Δεν ειναι αυτφωρο το να καις μια αιθουσα;
FilipposMD Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Να είμαι ειλικρινής; Είτε καταργηθεί το άσυλο είτε όχι, σπυδαία άμεσα αποτελέσματα δεν προβλέπω. Ο νόμος για το άσυλο προβλέπει την άρση του ή και την άμεση επέμβαση της αστυνομίας στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν. Γίνεται ποτέ; Όχι. Γιατί; Γιατί υπάρχει ακόμα στην κοινωνία η μνήμη της δικτατορίας, όπως και μια τεράστια διαπλοκή ανάμεσα σε πολιτικούς προϊσταμένους της αστυνομίας, φοιτητικές παρατάξεις και πρυτανικές αρχές. Οι πρυτάνεις δεν θα ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας, γιατί θα κατηγορηθούν ως φασίστες, αλλά και γιατί εκλέγονται με την ψήφο των φοιτητικών παρατάξεων, οι οποίες με τη σειρά τους βολεύονται με το να είναι τσιφλίκι τους τα πανεπιστήμια και ποντάρουν στην εγγενή επαναστατικότητα των φοιτητών. Παράλληλα, οι υπουργοί είναι κολλητάρια με τις φοιτητικές παρατάξεις, αλλά και με τους πρυτάνεις, οι οποίοι συχνά είναι κομματόσκυλα. Οπότε, γιατί να στενοχωρούν ο ένας τον άλλο, με τον κίνδυνο να τους πουν και χουντικούς; Άσε και βλέπουμε. Αν δεν καταργηθεί το άσυλο, δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει όπως προβλέπεται, γιατί κανείς από όλους αυτούς δεν θέλει να πάει κόντρα στον άλλο. Αλλά κι αν καταργηθεί, το πιο πιθανό είναι να μην δίνεται ποτέ εντολή για είσοδο της αστυνομίας, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Άρα, σκατά έτσι κι αλλιώς. Η δική μου άποψη περί κατάργησης είναι περισσότερο σε συμβολικό επίπεδο, δεδομένων όσων έχω πει πριν για τη νομοθεσία που προστατεύει έτσι κι αλλιώς την ελευθερία της έκφρασης. Το μόνο πρακτικό κέρδος θα είναι ότι οι πρυτάνεις θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της άρσης του ασύλου, ενώ στις περιπτώσεις που πρέπει να γίνει επέμβαση γιατί απειλούνται ζωές, γίνονται εμπρησμοί κτλ., η επέμβαση θα μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς να χάνονται ώρες για να μαζευτούν οι πρυτανικές αρχές.
fireflies Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Αν βλέπεις στο ΔΙΚΟ μου ποστ "3 επιχειρήματα για την κατάργησή του", the (fire)flies are on you. (...καλά κάνεις και τα βλέπεις. Βλέπε τα. Έτσι, συνέχισε να τα βλέπεις) Με αυτό μου απαντάς σε δύο ερωτήσεις που σου έκανα στο ποστ μου, το οποίο παραθέτεις κατά το 1/3? @ InsomniaK, ναι, με το νόμο του 2007, αρκεί η πλειοψηφία.
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Η φωτια ειναι αυτοφωρο η οχι .Θα μου πει κανεις;Ειναι δυνατον να καινε το κτιριο και να μην μπορει να μπει η αστυνομια; Να είμαι ειλικρινής; Είτε καταργηθεί το άσυλο είτε όχι, σπυδαία άμεσα αποτελέσματα δεν προβλέπω. Ο νόμος για το άσυλο προβλέπει την άρση του ή και την άμεση επέμβαση της αστυνομίας στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν. Γίνεται ποτέ; Όχι. Γιατί; Γιατί υπάρχει ακόμα στην κοινωνία η μνήμη της δικτατορίας, όπως και μια τεράστια διαπλοκή ανάμεσα σε πολιτικούς προϊσταμένους της αστυνομίας, φοιτητικές παρατάξεις και πρυτανικές αρχές. Οι πρυτάνεις δεν θα ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας, γιατί θα κατηγορηθούν ως φασίστες, αλλά και γιατί εκλέγονται με την ψήφο των φοιτητικών παρατάξεων, οι οποίες με τη σειρά τους βολεύονται με το να είναι τσιφλίκι τους τα πανεπιστήμια και ποντάρουν στην εγγενή επαναστατικότητα των φοιτητών. Παράλληλα, οι υπουργοί είναι κολλητάρια με τις φοιτητικές παρατάξεις, αλλά και με τους πρυτάνεις, οι οποίοι συχνά είναι κομματόσκυλα. Οπότε, γιατί να στενοχωρούν ο ένας τον άλλο, με τον κίνδυνο να τους πουν και χουντικούς; Άσε και βλέπουμε. Αν δεν καταργηθεί το άσυλο, δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει όπως προβλέπεται, γιατί κανείς από όλους αυτούς δεν θέλει να πάει κόντρα στον άλλο. Αλλά κι αν καταργηθεί, το πιο πιθανό είναι να μην δίνεται ποτέ εντολή για είσοδο της αστυνομίας, για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Άρα, σκατά έτσι κι αλλιώς. Η δική μου άποψη περί κατάργησης είναι περισσότερο σε συμβολικό επίπεδο, δεδομένων όσων έχω πει πριν για τη νομοθεσία που προστατεύει έτσι κι αλλιώς την ελευθερία της έκφρασης. Το μόνο πρακτικό κέρδος θα είναι ότι οι πρυτάνεις θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της άρσης του ασύλου, ενώ στις περιπτώσεις που πρέπει να γίνει επέμβαση γιατί απειλούνται ζωές, γίνονται εμπρησμοί κτλ., η επέμβαση θα μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς να χάνονται ώρες για να μαζευτούν οι πρυτανικές αρχές. Φιλλιπος εσενα οι αποψεις σου ειναι και τετοιες που το περιεργο θα ηταν να ειχες αλλη αποψη οπως και αλλων βεβαια εδω .Βασικα τετοιο που ειναι το το τοπικ ,ηταν φυσικο να μαζευτουν ατομα συγκεκριμενικης ιδεολογικης φουρνιας ,η οποια δεν δεχεται το ασυλο..
beastgr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 To άσυλο σαν μέτρο δεν είναι κάτι αφηρημένο. Έχει φτιαχτεί από ανθρώπους και εφαρμόζεται από ανθρώπους. Όταν κάποιος κριτικάρει το άσυλο δεν μπορεί να βασίζεται στο πόσο cool ιδέα είναι, πόσο γαμάτη είναι κτλ κτλ κτλ Πρέπει να δει και αποτελέσματά που επιφέρει. Πρέπει να δεις τι γίνεται στην πραγματικότητα. Δεν μπορείς να λες, ναι είναι το τέλειο μέτρο αλλά είναι 'μερικοί' ανεγκέφαλοι που το χαλάνε. Πόσες φορες πραγματικά το έχω ακούσει αυτό και για πόσα διαφορετικά πράγματα είναι απίστευτο!! Φυσικά και θα δεις πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι μέσα σε καθεστώς ασύλου. Αν το μόνο που βλέπεις είναι καταστροφές δημόσιας περιουσίας, χτίσιμο καθηγητών, άπειρο ξύλο κτλ κτλ ε τότε δε λες ναι το άσυλο είναι και γ@μώ απλά μερικοί το εκμεταλλεύονται! Δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει αυτό; Δηλαδή τι θα κάνουμε; Θα προσπαθούμε να αλλάξουμε τους ανθρώπους που δεν αλλάζουν ; Θα περιμένουμε να συμμορφωθούν; Όταν βλέπεις ότι κάτι πάει στραβά και για τόσο πολύ διάστημα προσπαθείς να το αλλάξεις και όχι να είσαι γαντσωμένος σε ιδέες περασμένων δεκαετιεών. Είναι απίστευτο το πόσοι πολλοί εδώ μέσαν ενώ όλο παραπονιούνται για τα πάντα, δεν δέχονται αλλαγή σε τίποτα (είναι πιο συντηρητικοί και από τους παππούδες που όλο λένε παλιά ήταν καλύτερα!). Ίσως μόνο να αλλάξουμε τους πολιτικούς που μάλλον φταίνε για όλα λες και αυτό θα λύσει μονομιάς όλα μας τα προβλήματα. Λες και έχουμε εναλλακτικούς. -- Κοιτάς τα καλά και τα στραβά του ασύλου -- Βλέπεις ποια υπερτερούν (στην περίπτωσή μας το άσυλο δεν βοηθάει στη διάδοση γνώσεων και λοιπές βλακείες. Το ασυλο δίνει ασυλία σε τραμπούκους δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία) -- Αν υπερτερούν τα στραβά το κόβεις, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙ χωρίς ενδοιασμούς και πολλά πολλά. Αν μερικοί πιστεύουν ότι οι ιδέες θα σταματήσουν να 'διαδιδονται' (χαχαχαχαχαχα) κοιμάται ύπνο βαθύ. Δεν μπορώ πραγματικά να συζητήσω με άτομα παρανοικά που βλέπουν φαντάσματα παντού δεν υπάρχει σημείο επικοινωνίας. Saya: Κοίταξτε βλέπω φαντάσματα και μου μιλάνε Yπόλοιποι: Μα τι λες, δεν υπάρχουν φαντάσματα ιδέα σου είναι Saya: Λέτε βλακείες εδώ είναι τα βλέπω άρα υπάρχουν Yπόλοιποι: Μα τι λες; Δεν υπάρχει τίποτα που να αποδεικνύει ότι υπάρχουν Saya: Eγώ τα βλέπω, εσείς δεν πάτε καλά και πρέπει να σας δει γιατρός Πως να συννενοηθείς ; Δεν μπορεί να νικήσεις κάποιον με λογική. Πάντα θα καταφέρνει να σε ρίξει στο επίπεδο του (=πάτος)
liopyr Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Σου έχω απαντήσει πάνω σε αυτό. Εννοείς αυτό: Εφ'όσον λοιπόν η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να το ελέγξει, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Το γεγονός πως έχει αποτύχει η πανεπιστημιακή κοινότητα να το ελέγξει, δε σημαίνει πως δε μπορεί. Έτσι πιστεύω εγώ δηλαδή, και δέχομαι οποιοδήποτε χαρακτηρισμό γι'αυτό. Αλλά για να ξέρω αν θέτουμε τις ίδιες βάσεις ώστε να καταλήξει κάπου η κουβέντα, σε ρωτάω, θεωρείς πως δε χρησιμεύει σε τίποτα το άσυλο σήμερα; Με τον Snoob π.χ που είπε ξεκάθαρα πως θεωρεί πως δεν προσφέρει τίποτα, δε έχει νόημα να συζητήσω το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει. Πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στο αν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό. edit, Φίλιππε, προσωπικά βρίσκω λίγο ειρωνικό το να μιλάμε για την ελευθερία της έκφρασης 24 ώρες μετά από ένα χημικό πόλεμο στο κέντρο της Αθήνας. Δε θέλω να εκτροχιάσω το θέμα, απλά τροφή για σκέψη.
saya Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Η καταργηση δημοκρατικων δικαιωματων ειναι αλλαγη και προοδος για οσους μονο δεν τους αρεσουν τα δημοκρατικα δικαιωματα .Τα αλλα ειναι προφασεις εν αμαρτιες.
fireflies Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Η φωτια ειναι αυτοφωρο η οχι .Θα μου πει κανεις;Ειναι δυνατον να καινε το κτιριο και να μην μπορει να μπει η αστυνομια; Το αυτόφωρο saya, όπως θα πρεπε να ξέρεις, αφού κόπτεσαι τόσο πολύ υπέρ της νομοθεσίας του ασύλου, δεν έχει να κάνει με το "φωτιά" ή "φόνος", αλλά με την χρονική στιγμή που τελείται και γίνεται αντιληπτό. Δεν ξεκαθαρίζεις πρώτα κάποιες βασικές έννοιες στο μυαλό σου αντί να μιλάς για "συγκεκριμένες ιδεολογικές φουρνιές"?
akpe Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Η καταργηση δημοκρατικων δικαιωματων ειναι αλλαγη και προοδος για οσους μονο δεν τους αρεσουν τα δημοκρατικα δικαιωματα .Τα αλλα ειναι προφασεις εν αμαρτιες. Όχι, εγω λέω οτι αλλαγή και πρόοδος είναι η αποδοχή της κατάχρησης των εν λόγω δικαωμάτων.
YiN Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Εννοείς αυτό: Το γεγονός πως έχει αποτύχει η πανεπιστημιακή κοινότητα να το ελέγξει, δε σημαίνει πως δε μπορεί. Έτσι πιστεύω εγώ δηλαδή, και δέχομαι οποιοδήποτε χαρακτηρισμό γι'αυτό. Αλλά για να ξέρω αν θέτουμε τις ίδιες βάσεις ώστε να καταλήξει κάπου η κουβέντα, σε ρωτάω, θεωρείς πως δε χρησιμεύει σε τίποτα το άσυλο σήμερα; Με τον Snoob π.χ που είπε ξεκάθαρα πως θεωρεί πως δεν προσφέρει τίποτα, δε έχει νόημα να συζητήσω το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει. Πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε στο αν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό. Όχι, έχω κάνει εκτενή αναφορά σε δύο ποστ τουλάχιστον (εκ των οποίων το ένα ήταν απάντηση σε δικά σου λεγόμενα αν θυμάμαι καλά) στο γιατί θεωρώ ότι αυτό το σκεπτικό είναι λάθος. Μετάθεση ευθυνών, καταλήγουμε σε ένα πινγκ πονγκ που διαιωνίζει την κατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα